تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: نظرسنجی:آیا زمان در ارزش تقوا اثر دارد؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3
بسم الله الرحمن الرحیم

ببینید مطمئنا نمازی که من الان دارم می خونم و شناخت بیشتری نسبت به مفاهیمش دارم نسبت به نمازی که مردم عادی(نه یاران خاص حضرت رسول (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)) می خواندن فرق داره(صرف نظر از وجود عنصر اخلاص و ایمان در آن)؛
ذهن و عقل آن موقع مردم شبیه، عقول الان نیست بلکه الان رشد داشته و می تواند مفاهیمی را بهتر و راحتتر درک کنه؛ طوری که در زمان و دولت حضرت آقا (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، شکوفایی عقول و درک مفاهیم خیلی خیلی بالاتر از الان است؛
ابتلائات هم متناسب با همین قدرت درک مفاهیمه؛
امتحان ریاضی سال دوم و سوم ابتدایی رو در نظر بگیرید؛ هر کدام از این امتحانات نسبت به آموخته ها و آموزشهای داده شده هستش(که این آموزشها هم متناسب بارشد ذهنی بچه هاست و مثلا نمی شه ریاضی ای که لازمش آموزش در 9سالگیه و اومد در کلاس دوم گفتش(صرف نظر از بچه های تیزهوش که باز هم در اونا روند همینه ولی در زمان کوتاهتر))
مسلمه برای کسی که در کلاس سومه سوالات پایه دوم راحتتره ولی همین سوالای راحت برای بچه ی کلاس دوم میزان سختیش همون قدره که سوال سال سوم برای بچه سال سوم(این مثال برای دوره ی قاجار که گفتید)

در مورد دوره پهلوی :
ببینید نمی شه گفت که چون اون موقع حجاب آزاد بوده، امتحانشون سختتر بوده؛ اصلا امتحان که فقط حفظ حجاب نیست که بخوایم اینو بگیم؛ ولی چون در مورد حجاب و فساد منظورتونه :
ببینید الان نسبت به اون موقع قضیه پیچیده تر شده، مشکل نرم و مخفی شده؛
اون موقع عموم جامعه قبول داشتن که بی حجابی بده ولی الان دید خونواده ها مثلا نسبت به ماهواره ها (تو کمتر خونه ای دیده نمی شه) چیه؟ غیر از اینه که کسانی که دارن می گن : مگه چیز بدیه ما شبکه های خوبشو می بینیم، بعد خونوادگی!!! یعنی پدر و مادر کنار بچه هاشون می شینن پاش!
اون موقع بی حجابی بود ولی اکثریت جامعه نبود (که اگه غیر این بود، آدم و جوون سالم و با ایمانی برای انقلاب حداکثریت کردن نداشتیم! ) ولی جوون این دوره با استفاده از ماهواره، اینترنت، فیلمای مزخرف هالیوودی، انواع برنامه های چت و... آماج انواع اهداف بی دینی و ضد دینی است!!
پس با قطعیت نمی شه گفت امتحان اونا سختتره

یه چیزیم در مورد امتحان : وقتی من تو یه شرایطی قرار می گیرم، باید مطمئن باشم که می تونم از پسش بر میام که اگه از عهدش بر نیومدم از تنبلی و سستی خودمه؛ چرا که همونطور که قبلا هم گفتم، تمامی این امتحانات بر اساس شرایط من، در کنار عدل خداوند است.
سلام
چند نکته درباره مسائل جنسی :
1-در گذشته سن ازدواج پایین بوده ولی الان نه
2-با اینکه در گذشته هم کابا... بودن و میشده گناه کرد ولی باید پول هم خرج میکردی و بسیاری فقیر بودن اما الان دسترسی به گناه آسون ولی دیگه پولی هم نمی خواد
3-در گذشته رسانه نبوده تا مردم رو تهییج و تحریک کنه ولی الان وسایل تحریک کننده زیاده
4-میزان شبهات اون موقع بسیار کم بوده و سئوالات مردم کم ولی الان میزان شبهات از تاریخ بشر هم زیادتره و باید عمری رو بزاری اونم با این وقتهای کم
درسته که هوش مردم زیاد شده ولی عقل در تفکر دینی یعنی بدونی گناه ضرر داره و انجام ندی و اگر انجام بدی از عقلت کم میشه پس الان بی عقلی بیشتره چون گناه بیشتره
به نظر من انسان کامل ربطی به زمان نداره
صراط مستقیم یکی بیشتر نیست و هر کسی در هر زمانی فرقی نداره
یه سئوال : گفته میشه یک مسلمان از ادیان آسمانی دیگه بالاتره ولی آیا حضرت مسیح(علیه السلام) از یک مسلمان پایین تره ؟Huh
البته که نه
انسان کامل همیشه در یک مقامه و زمان تاثیری بهش نداره
بسم رب الحیدر
الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایت علی بن ابیطالب(علیه السلام)

ابتدا باید خوشحالی خودم رو از مطالب بسیار خوبی که دوستان بیان می کنند ابراز کنم.
ولی دوستان اجازه بدید اینطوری ادامه بدم:
با توجه به مطالبی که مصباح عزیز مطرح کرده،در واقع الان یک مبحث جدید برای من باز شده.
ببینید دوستان اگر فرض رو به این بزاریم که امتحان هر کسی به اندازه ظرفیت اون شخص هستش و اگر از پس امتحانش بر نیاد از تنبلی خودشه،باید این اصل هم در فرض مطرح شده ما باشه که ظرفیت تمام جامعه امروز ما یکسان هست،که صد در صد اینجوری نیست.
منظورم اینه که شرایط بد حجابی یا بهتره بگم عریانی که امروز در جامعه ما است،یک شرایط عمومی هستش که گستره امتحان را به تمامی جامعه جوان ما تعمیم می ده.با توجه به این توضیحات بنظر شما:
آیا تمامی جوانانی که در طول مسیر یک خانم بی حجاب با این خانوم روبرو می شن و گاهاٌ مورد عشوه و طنازی این خانم قرار می گیرن یکی هست؟
یا بزارید به شیوه دوستان بگم:آیا اینکه شما یک برگه امتحانی برگرفته از کلاس پنجم ابتدایی رو بین تمامی دانش آموزان یک مدرسه پخش کنید،دلیل بر این میشه که ظرفیت همه این دانش آموزان برابر هستش؟

یعنی اگه شما شرایط گناه رو نداشته باشی و گناه نکنی،هیچ فرقی با اینکه شرایط گناه رو داشته باشی و از معصیت پرهیز کنی نمی کنه.
اگه اینطور هستش چرا باید به شیخ رجبعلی خیاط چشم برزخی بدهند.
(۲۱/دی/۹۲ ۱۳:۳۸)مصباح نوشته است: [ -> ]بسم الله الرحمن الرحیم

رشد عقلانیت به هیچ وجه به معنای رشد ایمان و کمال انسانی نیست بلکه یه وسیله برای این رشده؛ همانطور که شیطان علم داشت ولی ایمان نداشت؛ پس مثال حضرت مسیح و یک مسلمون، مثال باطل و اشتباهیه
انسان کامل محدود در مکان نیست که اگه اینطور بود، ساده ترین مثالش اینه که صلوات فرستادن ما بیهودس؛ چرا که در حقیقت با این صلوات مقام پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بالا و بالاتر می ره( با این حرفی که زدید کلا این اصل اعتقادی که پیامبر و ائمه، حاضرند و مثلا در نماز پیامبر جواب سلام ما رو می ده، زیر سوال می ره)؛
اصلا فلسفه ی اینکه حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ملقب به امام زمان و بقیة الله هستند، همین، رشد کمالی انسان کامل در طول زمان هستش
سلام
من حرف شما رو متوجه نمیشمAngel
مثالی که درباره حضرت مسیح (علیه السلام) زدم بدین معنی که تسلیم در برابر حق مهمه نه زمان یا مکان
البته که پیامبران (علیه السلام) حی هستن چرا زیر سئوال میرهHuh
خداوند نامحدود است و همه ما در حرکت به سوی او هستیم و دائما رشد میکنیم تا تبدیل به روح کامل شویم .
یادتون باشه ما درباره انسان کامل حرف نمیزنیم . ما درباره خودمون حرف میزنیم.
درباره عقل و ایمان و رشد من زیاد نمیدونم. شاید برای همین حرف شما رو نمیفهمم.
بله انسان کامل محدود نیست.
سئوال : امتحانات ما چه ربطی به انسان کامل دارهHuh
من درباره این زمانه(آخرالزمان) معتقدم برای اینکه یاران حضرت رشد کنن و منافقین رسوا بشن امتحانات سخت تر از دورانهای دیگس.

(۲۱/دی/۹۲ ۱۸:۴۲)علویون نوشته است: [ -> ]بسم رب الحیدر

ابتدا باید خوشحالی خودم رو از مطالب بسیار خوبی که دوستان بیان می کنند ابراز کنم.
ولی دوستان اجازه بدید اینطوری ادامه بدم:
با توجه به مطالبی که مصباح عزیز مطرح کرده،در واقع الان یک مبحث جدید برای من باز شده.
ببینید دوستان اگر فرض رو به این بزاریم که امتحان هر کسی به اندازه ظرفیت اون شخص هستش و اگر از پس امتحانش بر نیاد از تنبلی خودشه،باید این اصل هم در فرض مطرح شده ما باشه که ظرفیت تمام جامعه امروز ما یکسان هست،که صد در صد اینجوری نیست.
منظورم اینه که شرایط بد حجابی یا بهتره بگم عریانی که امروز در جامعه ما است،یک شرایط عمومی هستش که گستره امتحان را به تمامی جامعه جوان ما تعمیم می ده.با توجه به این توضیحات بنظر شما:
آیا تمامی جوانانی که در طول مسیر یک خانم بی حجاب با این خانوم روبرو می شن و گاهاٌ مورد عشوه و طنازی این خانم قرار می گیرن یکی هست؟
یا بزارید به شیوه دوستان بگم:آیا اینکه شما یک برگه امتحانی برگرفته از کلاس پنجم ابتدایی رو بین تمامی دانش آموزان یک مدرسه پخش کنید،دلیل بر این میشه که ظرفیت همه این دانش آموزان برابر هستش؟

یعنی اگه شما شرایط گناه رو نداشته باشی و گناه نکنی،هیچ فرقی با اینکه شرایط گناه رو داشته باشی و از معصیت پرهیز کنی نمی کنه.
امتحانات خداوند بر اساس ظرفیت ماست ولی
لایکلف نفس الا وسعها
خب این آیه میگه هر چقدر میتونی ازت توقع میره.

(۲۱/دی/۹۲ ۱۸:۴۲)علویون نوشته است: [ -> ]یعنی اگه شما شرایط گناه رو نداشته باشی و گناه نکنی،هیچ فرقی با اینکه شرایط گناه رو داشته باشی و از معصیت پرهیز کنی نمی کنه.
البته که فرق میکنه شما شرایطش رو داری یا نه
ولی ربطی به مقامات معنوی نداره.
شما که نمیدونی از این شیخ چه امتحاناتی گرفتن میدونی؟!!!
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
پست قبل رو چون با گوشی گذاشتم، نقل قول برام کار نمی کرد، در نتیجه جوابا قاطی شدن، اینم اصلاح :
(۲۱/دی/۹۲ ۱۳:۰۸)masoudmoosavy نوشته است: [ -> ]به نظر من انسان کامل ربطی به زمان نداره

انسان کامل محدود در مکان نیست که اگه اینطور بود، ساده ترین مثالش اینه که صلوات فرستادن ما بیهودس؛ چرا که در حقیقت با این صلوات مقام پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بالا و بالاتر می رهاصلا فلسفه ی اینکه حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ملقب به امام زمان و بقیة الله هستند، همین، رشد کمالی انسان کامل در طول زمان هستش
(۲۲/دی/۹۲ ۱۵:۵۰)masoudmoosavy نوشته است: [ -> ]البته که پیامبران (علیه السلام) حی هستن چرا زیر سئوال میره[تصویر: huh.png]

از این لحاظ زیر سوال می ره که گفتید :
(۲۱/دی/۹۲ ۱۳:۰۸)masoudmoosavy نوشته است: [ -> ]به نظر من انسان کامل ربطی به زمان نداره

---------
و اما :
(۲۱/دی/۹۲ ۱۳:۰۸)masoudmoosavy نوشته است: [ -> ]یک مسلمان از ادیان آسمانی دیگه بالاتره ولی آیا حضرت مسیح(علیه السلام) از یک مسلمان پایین تره ؟Huh

رشد عقلانیت به هیچ وجه به معنای رشد ایمان و کمال انسانی نیست بلکه یه وسیله برای این رشده؛ همون حرفی هم که خودتون گفتید :
(۲۲/دی/۹۲ ۱۵:۵۰)masoudmoosavy نوشته است: [ -> ]تسلیم در برابر حق مهمه نه زمان یا مکان

--------
و در مورد :
(۲۲/دی/۹۲ ۱۵:۵۰)masoudmoosavy نوشته است: [ -> ]من درباره این زمانه(آخرالزمان) معتقدم برای اینکه یاران حضرت رشد کنن و منافقین رسوا بشن امتحانات سخت تر از دورانهای دیگس.

بله درسته، سختتره، ولی توانایی های ما هم به مراتب نسبت به قبل پیشرفت داشته

(۲۲/دی/۹۲ ۱۵:۵۰)masoudmoosavy نوشته است: [ -> ]سئوال : امتحانات ما چه ربطی به انسان کامل داره

در حد فهم و یادگیری که داشتم، فک کنم، یکی از ربطاش (نه ربط اصلی)، این باشه که، چون هر دو در یک برهه ی زمانی از سیر تکاملات هستیم( که این به هیچ وجه به معنای برابر بودن مرتبه ی کمالی هر دو نیست)، سختی امتحانات ما نیز به میزان همان دوره هستش، که در آخر میزان سربلندی ما در امتحانات نسبت به مرتبه ی انسان کامل در آن دوره سنجیده می شود.
بسیار خوب ولی در مواردی :

1- انسان کامل در حال رشده
این حرف درستی
2- گفتید صلوات ما در مقام پیامبر تاثیر داره
من یادمه آیت الله جوادی گفتن اینکه ما فکر کنیم از ما خیری به وسیله هدیه عبادات به پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) میرسه غلطه (درست یادم نیست در یکی از سخنرانیهاشون خوندم یه همچین چیزی)
پس در واقع صلوات ما برای خودمون خوبه نه برای پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)
3- حی بودن پیامبران (علیه السلام)یعنی هستن و نظاره گرن این ربطی به زمان و مکان نداره برای همین ما میگیم امام زمان(علیه السلام) یعنی سوار بر زمان هستن
(۱۸/دی/۹۲ ۲۰:۲۶)علویون نوشته است: [ -> ]نظر من اینه:شما به هیچ وجه نمی تونی یه جوون امروزی رو که با تمام این مسائل سعی می کنه چشم و نفس خودشو از معصیت نگه داره،با یه جوون دوره قاجار با اوصافی که همه مطلع هستیم مقایسه کنید.
همونطور که نمی تونی یه جوون امروزی ایرانی رو با یه جوون مسلمون تو یه کشور اروپایی مقایسه کنید.
نمی دونم،یه سؤاله،
بنظر شما اجر تقوای جوون دوره ما با یه جوون تو دوره قاجار یکی هستش؟
سوره بقره، آیه 214 : أَمۡ حَسِبۡتُمۡ أَن تَدۡخُلُواْ ٱلۡجَنَّةَ وَلَمَّا يَأۡتِكُم مَّثَلُ ٱلَّذِينَ خَلَوۡاْ مِن قَبۡلِكُم‌ۖ مَّسَّتۡہُمُ ٱلۡبَأۡسَآءُ وَٱلضَّرَّآءُ وَزُلۡزِلُواْ حَتَّىٰ يَقُولَ ٱلرَّسُولُ وَٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ مَعَهُ ۥ مَتَىٰ نَصۡرُ ٱللَّهِ‌ۗ أَلَآ إِنَّ نَصۡرَ ٱللَّهِ قَرِيبٌ۬
آیا پنداشتید که داخل بهشت می‌شوید و حال آنکه هنوز مانند آنچه بر سر پیشینیان شما آمد بر سر شما نیامده است؟ آنان دچار سختی و زیان شدند و به هول و تکان درآمدند تا جایی که پیامبر خدا و کسانی که با وی ایمان آورده‌بودند گفتند یاری خدا کی خواهد بود؟ آگاه باشید که یاری خدا نزدیک است.

پس تمام مردم تاریخ برای رفتن به بهشت باید تا سرحد توان خود بر راه خدا اصرار کنن.

سوره بقره، آیه 286 : لَا يُكَلِّفُ ٱللَّهُ نَفۡسًا إِلَّا وُسۡعَهَا‌...
خداوند هیچکس را جز به اندازه توانش مکلف نمی‌کند...

جز به اندازه توان، نه بیشتر و نه کمتر، تا مرز توانایی و ناتوانی، تا آنجا که به هول و تکان می‌افتند.

دوست عزیز، پس براساس آیات قرآن میتونیم بگیم که قطعاً این دیدگاه که کار مردمی از مردم دیگری سخت‌تر هست اشتباهه. می‌بینیم این دیدگاه بصورت اون جمله‌ی معروف هم مطرح میشه که «دینداری در آخرالزمان مانند نگه داشتن گوی آتشین در کف دست هست».

(۲۱/دی/۹۲ ۱۸:۴۲)علویون نوشته است: [ -> ]منظورم اینه که شرایط بد حجابی یا بهتره بگم عریانی که امروز در جامعه ما است،یک شرایط عمومی هستش که گستره امتحان را به تمامی جامعه جوان ما تعمیم می ده.با توجه به این توضیحات بنظر شما:

کاملاً اشتباهه که تلاش کنیم امتحان گرفتن خداوند رو بررسی کنیم، چون غیرممکن هست.

امتحان از جانب خداست، و مطابق مشیت الهی گرفته میشه. حتی در ظاهر هم تفاوت‌های ظریفی وجود داره که امکان نداره ما بتونیم بسنجیمشون. از این گذشته، امتحان داره در باطن از افراد گرفته میشه، و امکان نداره ما بتونیم بدونیم که خداوند این شرایط ظاهری رو برای نفس به چه میزان سخت قرار میده، و به چه میزان دیگر کمکش میکنه.

خداوند عادل است، پس هدایت خداوند صددرصد عادلانه هست.
در مورد سؤالاتی که در مورد کار خدا مطرح میشه، جواب خداوند در قرآن کریم، دلگشا هست و پایان‌دهنده:

سوره بقره، آیه 213: ... وَٱللَّهُ يَهۡدِى مَن يَشَآءُ إِلَىٰ صِرَٲطٍ۬ مُّسۡتَقِيمٍ
... و خداوند هر که را بخواهد به راه راست هدایت می‌کند.

یعنی اگر نعوذبالله خداوند بخواد ناعادلانه رفتار کنه، آیا ما راهی داریم که جلوی خدا رو بگیریم؟! اصلاً آیا نعوذبالله راهی داریم که بفهمیم خداوند داره عادلانه رفتار میکنه یا نه؟!
پس در می‌یابیم که سؤال کردن وجه منطقی نداره.
و نیز درمی‌یابیم که جواب بر ما و شما و باقی خداپرستان از روز روشنتر هست.Rose
بسم رب الحیدر

با تشکر از همه عزیزانی که اضهار نظر کردند،هر چند تعداد مشارکت کم بود اما فکر کنم پربار بود.

درست پسند نوشته:

کاملاً اشتباهه که تلاش کنیم امتحان گرفتن خداوند رو بررسی کنیم، چون غیرممکن هست.
امتحان از جانب خداست، و مطابق مشیت الهی گرفته میشه. حتی در ظاهر هم تفاوت‌های ظریفی وجود داره که امکان نداره ما بتونیم بسنجیمشون. از این گذشته، امتحان داره در باطن از افراد گرفته میشه، و امکان نداره ما بتونیم بدونیم که خداوند این شرایط ظاهری رو برای نفس به چه میزان سخت قرار میده، و به چه میزان دیگر کمکش میکنه.
خداوند عادل است، پس هدایت خداوند صددرصد عادلانه هست.

فکر می کنم این نکته دقیقی بود که تا حالا بهش فکر نکرده بودم.ممنون از اشاره واقعاٌ مفیدتون.ارسال شما باعث شد تقریباٌ جواب سوالم رو بگیرم.
یه سؤالی دیگه ای هست که فکرم رو مشغول کرده:
حتماٌ برای شما هم پیش اومده که هر وقت تصمیم می گیرید که از معصیتی (چه بزرگ،چه کوچک) دوری کنید،زمینه اون معصیت بیشتر براتون فراهم میشه و جالبه که هر چی مدت پرهیز شما بیشتر میشه،این زمینه هم بیشتر و بیشتر میشه،البته تجربه شخصی خودم اینکه اگه در ترک معصیت به ثبات برسین این فشارها از شما برداشته میشه.
می خواستم دوستان نظر بدن که در صورت صدق این سیر،بنظر شما دلیلش چی میتونه باشه؟
یا که نه،این ذهنیتی که ما اون رو تو ذهن بزرگش می کنیم؟
(۲۳/دی/۹۲ ۱۸:۲۴)علویون نوشته است: [ -> ]می خواستم دوستان نظر بدن که در صورت صدق این سیر،بنظر شما دلیلش چی میتونه باشه؟
راستش برای خودمم سئواله
به نظرم به این خاطره که هنوز در فکر اون گناهی
مثال :به یه نفر میگن برو تو فلان اتاق ببین رنگ زرد رو میبینی بعد که میاد بیرون میپرسن رنگ آبی رو هم دیدی؟!!Cool
طرف چون دنبال رنگ زرد بوده دقتی به رنگ آبی نکرده
با این حساب میشه گفت گناهانم همینطوری
تجربه شخصیم بهم میگه هر چی از یک گناهی حرص بخوری بدتر میشه باید اصلا از فکرش بیای بیرون و خودتو مشغول یه کار دیگه کنیCool
(۲۳/دی/۹۲ ۱۸:۲۴)علویون نوشته است: [ -> ]یه سؤالی دیگه ای هست که فکرم رو مشغول کرده:
حتماٌ برای شما هم پیش اومده که هر وقت تصمیم می گیرید که از معصیتی (چه بزرگ،چه کوچک) دوری کنید،زمینه اون معصیت بیشتر براتون فراهم میشه و جالبه که هر چی مدت پرهیز شما بیشتر میشه،این زمینه هم بیشتر و بیشتر میشه،البته تجربه شخصی خودم اینکه اگه در ترک معصیت به ثبات برسین این فشارها از شما برداشته میشه.
می خواستم دوستان نظر بدن که در صورت صدق این سیر،بنظر شما دلیلش چی میتونه باشه؟
این همون جنگیدن با نفس هست، که هر چقدر نفس انسان زشتی‌ها رو بیشتر در نظرش آراسته باشه، جنگیدن باهاش سخت‌تر هست، و هر چقدر که انسان از گناه دورتر میشه، زشتی گناه بیشتر در نظرش نمایان میشه و جنگیدن با نفس براش آسونتر میشه.
میشه طوری دیگری هم گفت:

خداوند همواره انسان رو از ظلمت به نور می‌بره و هدایت می‌فرسته:
سوره احزاب، آیه 43: هُوَ ٱلَّذِى يُصَلِّى عَلَيۡكُمۡ وَ مَلَـٰٓٮِٕكَتُهُ ۥ لِيُخۡرِجَكُم مِّنَ ٱلظُّلُمَـٰتِ إِلَى ٱلنُّورِۚ وَ كَانَ بِٱلۡمُؤۡمِنِينَ رَحِيمً۬ا
اوست آنكه بر شما درود می‌فرستد و فرشتگان او نيز، تا شما را از تاريكی‌ها به روشنايى بيرون آورد، و او به مؤمنان مهربان است.
و نیز همواره نعمت حقیقی(که همون هدایت هست) رو براساس شکر نعمت(عمل به آن) و کفر نعمت(روبرگرداندن از آن) عطا می‌فرماید:
سوره انعام، آیه 53: وَ كَذَٲلِكَ فَتَنَّا بَعۡضَہُم بِبَعۡضٍ۬ لِّيَقُولُوٓاْ أَهَـٰٓؤُلَآءِ مَنَّ ٱللَّهُ عَلَيۡهِم مِّنۢ بَيۡنِنَآ‌ۗ أَلَيۡسَ ٱللَّهُ بِأَعۡلَمَ بِٱلشَّـٰكِرِينَ
و اينچنين برخی‌شان را به برخى آزموديم تا بگويند آيا اينانند كه خدا از ميان ما بر آنان منّت نهاده؟ آيا خداوند به سپاسگزاران داناتر نيست؟
پس هر چقدر که انسان بیشتر به هدایت عمل کرده باشه و بدین صورت از نعمت هدایت سپاسگزاری کرده باشه، به همون میزان هدایت بیشتری براش میاد و بیشتر می‌فهمه که اون گناهان به واقع چقدر زشت بودند.

البته بخاطر رحمت عامه‌ی خداوند برای اونها که کفر نعمت میکنن هم مقداری هدایت میاد. هرکسی که از کفر به ایمان میاد هم طبق همین قاعده هست. یعنی یه جا در مورد یه مطلب انصاف به خرج میده(شکر هدایت میکنه) و با ادامه‌ی این کار کم‌کم چشمش بازتر میشه.

در مورد راهکار جنگیدن با نفس هم خود خداوند می‌فرماید:
سوره بقره، آیه 45: وَ ٱسۡتَعِينُواْ بِٱلصَّبۡرِ وَ ٱلصَّلَوٰةِ‌ۚ وَ إِنَّہَا لَكَبِيرَةٌ إِلَّا عَلَى ٱلۡخَـٰشِعِينَ
و از صبر و نماز يارى بگيريد و این البته بسیار گران است جز بر فروتنان خداترس.
سوره بقره: فَٱذۡكُرُونِىٓ أَذۡكُرۡكُمۡ وَ ٱشۡكُرُواْ لِى وَ لَا تَكۡفُرُونِ (152) يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَعِينُواْ بِٱلصَّبۡرِ وَٱلصَّلَوٰةِ‌ۚ إِنَّ ٱللَّهَ مَعَ ٱلصَّـٰبِرِينَ (153)
پس مرا ياد كنيد تا شما را ياد كنم، و مرا سپاس گزاريد و ناسپاسى من مكنيد. (152) اى كسانى كه ايمان آورده‏‌ايد، به شكيبايى و نماز يارى خواهيد كه خدا با شكيبايان است. (153)
یعنی هم صبر، که استقامت بر هدایت هست،
و هم نماز، که همون یاد خدا هست و باعث میشه خداوند هم در موقع لغزش ما، از ما یاد کنه و دست ما رو بگیره.
صفحه: 1 2 3
آدرس های مرجع