تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: ۩ به مسجد ظلم شد.مسجد شد غمکده ۩
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4
Big Grinمن و رفقام یه بار گفتیم تو این سرما به جای ...خونه بریم مسجد بشینیم با هم صحبت و مباحثه(کاملا دینی و...) کنیم

خلاصه رفتیم مسجدSad

کم مونده بود مستخدمش ما رو بزنهBig Grin که چرا یک ساعت مونده به نماز اومدین؟؟؟؟

اگه نماز نمیخونید بیرونBig GrinBig Grin

ما هم رفتیم همون جای قبلی...Sad

اونقدر تو ذوقمون خورد همونجا نماز خوندیم دیگه نرفتیم مسجدBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin

من کلی پیشنهاد نوشتم همش پاک شدSad

حیف شد از نظرات گهربار من محروم گشتیدBig GrinBig Grin

اگه حوصله داشتم دوباره می نویسم برید انجام بدید نتیجه بگیرید حال کنید ، مساجد رو آباد کنیدBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin

ولی درکل من فکر کردم دیدم به جای کلی پیشنهاد و ریزه کاری ما فقط 2 چیز نیاز داریم:

1- بودجه درست حسابی

2- نیروی انسانی کیفی

هر کدوم نباشه مشکل به وجود میاد ، هر 2 باشه بهترین مسجد رو خواهیم داشت

یاعلی
آیا از نظر شرع مقدس اسلام، ساده بودن مسجد و بى زرق و برق بودن آن بهتر است یا آن که هر چند سال بر زینت مسجد افزوده شود و مساجد به شکل مکان هاى زینتى در آید؟
در آموزه های دینی از این که مساجد را شبیه عبادت گاه های یهودیان و مسیحیان تزیین کنند نهی شده است. رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در این باره می فرماید: "لَا تُزَخْرِفُوا مَسَاجِدَکُمْ کَمَا زَخْرَفْتِ الْیَهُودُ وَ النَّصَارَى بیَعَهُمْ"؛ زینت نکنید مسجدهایتان را، آن گونه که یهودیان و مسیحیان عبادت گاه های خود را زینت می کنند.[1]
در نقل اهل سنت نیز پیامبر گرامی اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: ما ساء عمل قوم قطّ إلّا زخرفوا مساجدهم؛[2] چون عمل گروهى بد شود مساجد خویش را زینت کنند.
با نظر به روایاتی که درباره فضیلت مسجد و عبادت در آن و رعایت آداب و ... آمده است؛ در می یابیم که مسجد مکانی است که آدمی را به آخرت ترغیب کند و از دنیا و زینت های آن جدا کند و پرداختن به زینت ظاهری بیش از اندازه با این امر منافات دارد.
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: سه چیز نزد خداوند شکایت می کنند: مسجد خراب که نماز گزار ندارد، دانشمندی که در میان نادانان زندگی می کند (زیرا از علم او بهره نمی برند) و قرآنی که قرائت نمی شود و گرد و غبار روی آن را گرفته است.[3]
و در روایت دیگری رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: زمانی فرا رسد در آخر الزمان، که گروهی به مسجد می آیند پس دور هم جمع شوند و کلامشان درباره دنیا و دوستی دنیا است؛ همنشین با اینان نشوید و خداوند نیازی به عبادت آنان ندارد.[4]
بنابر این، آنچه که از منابع روایی فهمیده می شود، آبادی معنوی مساجد است و نه تزیین ظاهر آن. البته آن گونه هم مخروبه نباشد که با شأن و جایگاه مسجد سازگاری نداشته باشد.

[1] محدث نوری، مستدرک الوسائل، ج 3 ، ص 371، مؤسسة آل البیت، قم، 1408 ق.
[2] ابن کثیر، تفسیر القرآن العظیم، ج 6، ص 57، دار الکتب العلمیة، منشورات محمدعلى بیضون‏، بیروت، 1419 ق.
[3] کافی، ج 2، ص 613، ح 3.
[4] شیخ حر عاملی، وسائل الشیعة، ج 5، ص 214، مؤسسة آل البیت، قم، 1409ق.
به نام خدا
خب من حرف دلم رو میزنم
برای من یه نماز با یه مهر و یه تسبیح از تربت امام حسین چنان لذتی داره که نمیشه گفت
اصلا بعضی موقع جانماز هم پهن نمیکنم!
فقط یه دونه مهر برمیدارم با یه تسبیح و چادر نمازم ...
من این سادگی رو دوست دارم...
مسجد کنار خونه مادربزرگم
رو از همه مسجد های اطراف خونه خودمون بیشتر دوست دارمHeart (تو روستا هستن ....ساده بگم دهــــاتیمWink... )

کاه گلیهSmile
بوی نم خاک
وااااای خدا آدمو مدهوش میکنه...
قابل توصیف نیست...
ساده
هیچی توی مسجد نیست
جز سکوت و مهر و تسبیح و چادر نماز
...
من این سادگی رو دوست دارم...
نقل قول:nina:
اسکای جان چرا ناراحت میشی؟
منم برام عجیب بود چرا گفتی فرش نباشه
میدونم ی ایده ای داشتی اما بهتر بود میگفتی
ایشونم تقصیری ندارن با خودشون فکر کردن ک فرش نباشه رو چی باید نماز خوند اما خوب لحن خاص خودشونو دارن

ایشون تقصیری دارن . این لحن خاص به درد عمه ی رییس گروه داعشی ها و پسر خاله ی تکفیری ها و مردهای چندش چاق و ریشو و سیبیلو و زشت و مزخرف وهابی عربستان میخوره . نه من .برن واسه اونا از این لحن ها بکار ببرن .
اون دو تا تاپیک مقایسه ای تون هم نشون داد که چه خبره . خیلی دلشون میخواست اون تاپیک بسته بشه .که نشد فکر کردن امام حسین فقط سفارشی واسه بعضی هاست . نه جناب سفارشی سازی تو دستگاه امام حسین نیست.
از این به بعد با یا الله بیایید تو تاپیک های من جناب عبدالرحمن .چون من تاپیک هام روسری سرشون نیست . Dodgy برید واشکافی کنید چی گفتم سرتون گرم بشه دو تا تاپیک کمتر بزنید .

**********************************************************************************

طرح جایگزین من برای فرش یک موردی بود که در یونسکو ثبت شده و طراحی یک هنرمند ایرانیه.اما بعد فهمیدم در طراحیش از چیزی استفاده میکنه که نمیشه در مساجد استفاده کرد . و اصلا قابلیت اجرایی نداره . خوب خوبه حداقل ننوشتم چند تا برچسب دیگه هم میخوردم.Dodgy

یه بنده خدایی گفت به سجاده فرش فکر کن . چیزایی که تو ذهنته با سجاده فرش ها خیلی عملیتر میشه.

هم متصل به هم میشن. هم میشه با نرم افزار اوتوکد کل متراژ مسجد رو با اندازه ی سجاده فرش ها در نظر گرفت و کاملا مفروش میشه .شستشو راحتتری داره . دیگه نمیخواد از موکت و کناره استفاده کرد.معماری داخلی مسجد رو نظم میده.کمتر پرز هاش مثل فرش ماشینی اذیت میکنه . نظم میده . طرح های اسلیمی که داره کف مسجد رو مثل نمای سقف معنوی میکنه .
تو بعضی مساجد بزرگ دیده بودم .فکر نمیکردم تکه تکه باشن. قابلیت تعمیر تکه ای داره .
مساله هزینه هاست که درنیاوردم. بعضی مساجد از فرش های اهدایی استفاده میکنن که هزینه های رو میاره پایین.
***************************************************************************************

مورد بعدی معماری بیرونی مسجد بود . بازم دوستان لطف کردن با احادیث ایده پردازی ادم رو کلا بردن زیر سوال .که جای حرف و اعتراض هم نباشه.

ممنون از دوستم که گفت تو دیدت از نگاه مهندس عمرانه که میگی کپی و پیست یه نمونه .قانعم کرد. مگر نه من خودم به روح معماری اعتقاد دارم .
بیشتر تشویقم کرد برم معماری داخلی رو ببینم .

این سرویس بهداشتی و وضو گرفتن و بی فرهنگی مردم هم یکی مثل من میخواد برق فشار قوی وصل کنم کسی درست استفاده نکرد همون جا خشک بشه عبرتی باشه برای سایرین .دیگه ملایمت جواب نمیده.( این بخش بداموزی داره ).Dodgy

*******************************************************************************************

طرح دختران فراری هم کلا رد شد. دردسر داره.!!!!!Huh
***************************************************************************************
در ضمن یه موسسه ای که اسمش رو نمیبرم اومده به جای گل های انچنانی که تو ختم میارن گل های پیشنهادیش رو اورده که خرج خیریه بشه. حداقل غمکده بودن مسجد اینجا بانی خیر شد.
****************************************************************************************
از این به بعد هم در این تاپیک وقتی ایده ام عملی شد یا طرح زدم یا کاری کردم با مدرک میزارم که ان شالله زار زدن تنها نباشه.CoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolCoolSmileDodgy
*********************************************************************************

خانم اسکای باز قشقرق به راه انداختید؟

خانم نینا برای ایجاد فضای حسن تفاهم اونطور گفتند

در هر صورت شما پیشنهاداتون رو بدید

منم هر موقع تشخیص بدم میام تاپیکای شما رو بهم میریزم!!!!Cool
مسجد باید روح داشته باشه
این مسجد دانشگاه ما خیلی تمیز و باحال و قشنگ و... ست
ولی روح نداره
(شاید پولش شبهه ناکه ، از دانشجوی بدبخت کلی شهریه میگیرن ، به جای ارائه خدمات بهش ،میرن مسجد میسازن... )

درکل نباید به ظاهر مسجد زیاد دقت داشت ، مسجد اگه یه بسیج درست حسابی ، یه روحانی فول تایم و یه هیئت خوب داشته باشه استقبالش خیلی میره بالا...
سلام اسکای جان
من متوجه نشدم اون طرح چه شکلی میشه؟Huh
یعنی چندتا سجاده بهم چسبیدن؟

اما تو یه سری مسجدا از این فرشا دیدم که توش سجاده ایه و واقعا صف های نماز رو که هیچ وقت منظم نیست ،منظم میکنه و ادما تو هم ،تو هم ،هم تماز نمیخونن
قبله ها تا اخرین صف درست میمونه
کاش همه جا از اونا بود

منم یه ایده دارم واسه جوراب،تو راهروی مسجد جوراب سفید مجانی بدیم،قبل ورود عوض کنند
اونوقت اونی که جورابش ناجوره خودش خجالت میکشه و دیگه نمیپوشه

یه ماه این کارو بکنن فرهنگش جا میفته
(۱۹/بهمن/۹۲ ۱۲:۲۸)nina نوشته است: [ -> ]من متوجه نشدم اون طرح چه شکلی میشه؟Huh
یعنی چندتا سجاده بهم چسبیدن؟

این شکلی میشه:

[تصویر: th?id=H.4716072920025054&pid=15.1]
(۱۹/بهمن/۹۲ ۱۲:۳۳)revenger نوشته است: [ -> ]این شکلی میشه:

[تصویر: th?id=H.4716072920025054&pid=15.1]

این مدلی دیدم که واقعا هم عالیه
اونی که خانم اسکای گفتن تو یونسکو مطرح شده رو متوجه نشدم
مدلی که من گفتم طرحی شبیه فرشه اما فرش نیست . چیزی شبیه فرش سجاده ای اما با طرح های اصیل .گفتم موردی توش بود که نمیشه . توضیح بیشتر نمیدم برچسب میخورم.
تمیزی مساجد خیلی حساس و مهمه . فرش سجاده ای راحتتره شست و شوش .در ضمن بهداشت وضوخانه ها و دستشویی باید الگو باشه برای سایر مکان های عمومی . بی فرهنگ تشریف داریم . طرح برق فشار قوی تنها چارشه . این جور مهربونی ها فایده نداره .

هر کسی باید یه گوشه ی کار رو بگیره.یکی دوست داره بره چادر تا بزنه .یکی دوست داره بره تو کار های فرهنگی.یکی مثل منه. به طرح های شوک دهنده اعتقاد داره. یکی دنبال حاج اقای باحال میگرده . یکی بچه های باحال میخواد جمع کنه . یکی مسجدشون خوبه بیاد تبلیغ کنه .

کلا هر کسی یه کاری بکنه .لاک پشتی، غیر لاک پشتی ،. هر جور این معامله جوش میخوره.اجرتون با خدا.Heart

متن من رو دوستان کامل بخونن تو صفحات قبلی .من همه چی رو توضیح دادم .Smile

صفحه: 1 2 3 4
آدرس های مرجع