اين نكته هم ناگفته نماند در مواردي كه وظيفه انسان توريه يا دروغ مصلحت آميز باشد اگر راست بگويد گناه كرده و هر فسادي به وجود بيايد او مسئول است
(۹/بهمن/۹۲ ۱۵:۴۰)Islam نوشته است: [ -> ]متاسفانه امروزه بعضی ها از اصطلاح دروغ مصلحتی استفاده می کنند و با این توجیه به راحتی دروغ می گویند.
...
دروغ مصلحتی شرایط خاصی(بلکه بسیار خاصی) دارد و نمی تواند توجیهی برای دروغ گفتن قرار گیرد و فقط در مواردی که قران کریم و معصوم علیه اسلام اشاره کرده است باید استفاده شود.
واقعاً اشاره کردن به این نکته لازم بود. تشکر.
با سلام خدمت دوستان
من یک سؤال نسبتا مهمی واسم پیش اومد
همونطور که از عنوان موضوع پیداست میخوام بدونم آیا دروغ تبصره داره یا نه؟!
من سخنرانی برخی روحانیون رو که گوش میدم تو سخنرانیاشون داستانهایی تعریف میکنند که با عقل من یکی جور در نمیاد.مثلا داستانی تعریف میکنند که بنده خدایی بخاطر خدا کار منکری رو انجام نداد و یجور حیرت آوری به خواسته ش رسید!!!شایدم راست بوده ولی قبولش واسم کمی سخته.بنظرم انسانی که پای منبر میره به اون درجه رسیده که سخنرانی کنه و باید با منطق و واقعیت رو مخاطبش تأثیر بذاره نه با داستانهای دروغین،به هر حال سؤالی دارم از دوستان تالار:
آدم تو هر مقامی میتونه دروغ بگه حتی اگر قصدش فهموندن قدرت خدا و نشون دادن تأثیر ترک گناه باشه؟!
دروغ کلا بده
جز در دو مورد
1.دروغ مصلحت آمیز (به ز راست فتنه انگیز)
2.تقیه (که مخصوص مواقع خطریه!)

(۱/اسفند/۹۲ ۱۵:۲۷)Tishtar نوشته است: [ -> ]دروغ کلا بده
جز در دو مورد
1.دروغ مصلحت آمیز (به ز راست فتنه انگیز)
2.تقیه (که مخصوص مواقع خطریه!)

پس چرا باید پای سخنرانی چنین آدمایی نشستو انقد بابت هیچی معروف شد؟چرا هیچ کس اعتراضی نمیکنه و دارن خیلی راحت به سخنرانیاشون ادامه میدن؟
در ضمن منظورتون از دو گزینه چیه؟ توضیح بدید لطفا
(۱/اسفند/۹۲ ۱۵:۳۲)هانا نوشته است: [ -> ]منظورتون از دو گزینه چیه؟ توضیح بدید لطفا
کدوم دو گزینه؟!
اون دو مورد منظورتونه؟
فکر کنم واضح باشه،دروغ در 90 درصد موارد کار بدیه و گناه کبیره ست.جز در اون دو موردی که اشاره کردم.
(۱/اسفند/۹۲ ۱۵:۵۳)Tishtar نوشته است: [ -> ]کدوم دو گزینه؟!
اون دو مورد منظورتونه؟
فکر کنم واضح باشه،دروغ در 90 درصد موارد کار بدیه و گناه کبیره ست.جز در اون دو موردی که اشاره کردم.
یک سؤال:حتی در صورتی که فردی مسلمان شه؟
(۱/اسفند/۹۲ ۱۵:۵۶)هانا نوشته است: [ -> ]یک سؤال:حتی در صورتی که فردی مسلمان شه؟
فکر نمیکنم درست باشه... .
به هر حال شما به جواب من اکتفا نکنید!

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
[/b]
خواهر هاناءِ گرامی..
اولاً داستانی را که واعظ مورد نظر برایتان تعریف کرده را هنوز آنطور که باید کامل تعریف نکردید
دوماً قبل از آنکهبا تجزیه و تحلیل به این نتیجه برسید که داستانی که شنیدید واقعاً دروغ بوده یا خیر، داستان را دروغ قلمداد و واعظ رو متهم به دروغ گفتن کردید
بنده که از این متن شما چیزی دستگیرم نشد تا بتوانم کمکی کنم:
نقل قول:بنده خدایی بخاطر خدا کار منکری رو انجام نداد و یجور حیرت آوری به خواسته ش رسید!!!
از آن گذشته..
آیا اینکه اگر کسی بخاطر خدا ار مُنکری پرهیز کند و خدا در رسیدن به معروف او را یاری کند برای شما عجیب است؟
یا بنده برداشت درستی از فرمایش شما نکردم یا شما داستان را ناقص بیان فرمودید!
لطفاً طوری شرح ماوَقَع بفرمایید که مخاطبتان قادر به تشخیص باشد
در ضمن بسیار احتیاط کنید تا متهم به سوء ظن نشوید
..::یا علی::..