۲۵/بهمن/۹۲, ۱۴:۵۰
بسم الله الرحمن الرحیم
با لطف خدا و مدد اهل بیت علیهم السلام توفیقی شد تا شروع به نوشتن ردی بر کتاب ضد شیعی" آلفوس" کنم و به تک تک شبهات موجود در این کتاب نوشته ی وهابیون پاسخ دهم.
هم اکنون نیز مشغول پاسخگویی به شبهات موجود در این کتاب هستم و ان شاء الله به مرور
پاسخ به شبهات موجود در این کتاب قرار خواهد گرفت و در پایان پاسخگویی به هر شبهه
هم کل پاسخ های داده شده به آن شبهه به صورت PDF و کاملا منظم و دقیق همراه با اسکن کتب
در اختیار خوانندگان عزیز قرار خواهد گرفت تا نهایت استفاده را از آن ببرند.
شما عزیزان می توانید پیشنهاد ها و انتقادات و مظرات خود را در این زمنیه مطرح
کنید.
پست بعدی اولین قسمت از سلسله مطالب ردی بر کتاب الفوس خواهد بود.
* منبع اصلی مطالب و پاسخگویی، وبلاگ بنده ی حقیر هست که هر سوال یا پیشنهاد و انتقادی داشتید می تونید اونجا هم مطرح کنید. ( وبلاگ cybery awakening)
سلسله مطالب ردی بر کتاب آلفوس/شبهه ی شماره ی یک،قسمت اول
[b]بسم الله الرحمن الرحیم
حال در این پست به اولین شبهه پاسخ خواهیم گفت.
شبهه شماره ی یک:
آیا حضرت علی علیه السلام فرموده است : " هرکس مرا بر ابوبکر و عمر برتری دهد بر او حد جاری میکنم؟ "
پاسخ:
ابتدا بایستی بگوییم که این روایت در کتب اهل سنت آمده است و برای شیعیان نمی تواند حجت باشد.حتی اگر مشابه چنین روایتی هم در کتب شیعه وجود داشته باشد،بایستی پس از بررسی سندی در مورد آن نظر داد.
اما پاسخ مختصر در مورد این شبهه:
1.این روایت از جهت سندی ضعیف است.
2.بسیاری از صحابه و تابعین قائل به عدم افضلیت خویش بوده و بر افضلیت حضرت علی علیه السلام تصریح نموده اند.
3.اعتراف خلیفه ی اول به عدم افضلیت خویش
4.تصریح حضرت علی علیه السلام بر افضلیت خویش
5.چنین حکمی که در شبهه مطرح شد در حق هیچ کس اجرا نشده است.
6.تصریح پیامبر بر افضلیت حضرت علی علیه السلام
7.فضائل بی نظیری که در کتب اهل سنت با سند معتبر در شان حضرت علی علیه السلام وارد شده است و مشابه آن (با سند معتبر) برای احدی از صحابه وارد نشده است.
حال به سراغ پاسخ تفصیلی این شبهه می رویم.
1.ضعف این روایت از جهت سندی
اکنون قصد داریم تا این روایت را که در منابع اهل سنت آمده است،طبق مبانی علم رجال و حدیث اهل سنت بررسی سندی کنیم تا ببینیم چنین روایتی صحیح است یا خیر؟
سند و متن حدیث:
حدثنا عبدالله قال حدثنی هدیة بن عبدالوهاب قثنا احمد بن یونس قثنا محمد بن طلحة عن ابی عبیدة بن الحکم بن جحل قال سمعت علیا یقول: " لا یفضلنی احد علی ابی بکر و عمر الا جلدته حد المفتری".
فضائل الصحابة،ج1،ص83،رقم49 ت وصی الله محمد عباس
فضائل الصحابة،ج1،ص294،رقم387 ت وصی الله محمد عباس
حکیم بن جحل می گوید:"از علی شنیدم که می گفت":" هیچ کسی نزد من قائل به فضیلت من بر ابوبکر و عمر نشد مگر آن که حد افترا بر او جاری نموده ام" .
سپس بعد از ذکر سلسله ی سند آورده است " و هو من زیادات عبدالله بن احمد ".یعنی این روایت از ساخته های عبدالله بن احمد است.
محقق کتاب فضائل الصحابه در حاشیه ی آن می گوید:
اسناده ضعیف لاجل ابی عبیده بن الحکم و محمد بن طلحه لم یتبین لی من هو؟
سند این روایت ضعیف است به خاطر ابی عبیده بن الحکم و برای من مشخص نشد محمد بن طلحه چه کسی است؟
همچنین عقیلی در کتاب "الضعفاء الکبیر" در رابطه با محمد بن طلحه که در سند این حدیث است می گوید:
" و ضعفه یحیی،و روی عن عبدالله بن احمد قال سمعت یحیی بن معین یقول: کان یقال: ثلاث یتی حدیثهم،محمد بن طلحه و ایوب بن عتبه و فلیح".
ضعفاء العقیلی،ج1،ص108 و ج4،ص85
تهذیب الکمال،ج25،ص420 ط موسسه الرساله بیروت
میزان الاعتدال،ج5،ص443 و ج6،ص194 ط دار الکتب العلمیه بیروت
[/b]
[/b]
یحیی محمد بن طلحه را از ضعفاء شمرده است و از عبدالله بن احمد روایت شده است که همواره می گفت:"سه نفرند که باید از حدیثشان پرهیز شود.محمد بن طلحه و ایوب بن عتبه و فلیح بن سلیمان".
ادامه دارد ...
خـــــــادم الفاطمة