تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: نماز تنها راه نجات انسان از دست شیطان است
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
در تفسیر الکبیر،ج 15،ص 175 تا 176 روایت شده است :
وقتی شیطان گفت، « من از چهار جهت بر انسان حمله نموده و او را از راه مستقیم و سعادت بخش منحرف می سازم » ،ملائکه بر انسانها دلسوزی نموده و ناراحت شدند و گفتند :
« خدایا!اکنون که وضع این چنین است و شیطان راه سعادت و خوشبختی را بر انسان مسدود میکند،پس چگونه از کید و مکر شیطان رهایی یابد؟؟ »

خداوند در پاسخ به این گفته ملائکه فرمود : « برای انسان دو جهت برای تخلیص و رهایی از کید شیطان باقی است،جهت فوق و جهت تحت.

جهت فوق برای این است که دستانش را برای دعا بلند نماد و به درگاه خداوند بر سبیل خضوع و گریه و زاری دعا نماید و از جهت تحت،این است که جبینش را بر سبیل خضوع و خشوع بر زمین نهد و از خداوند به خاطر اعمال سیئه اش طلب عفو و مغفرت نماید...
و بداند که هر گاه چنین کند،خداوندش گناهان هفتاد ساله اش را می بخشاید.»

پ.ن : نماز،تنها جاییه که انسان به خاطر خدا،دستش رو بالا میبره و پیشانیش رو به خاک میزاره...نماز دقیقا همون جاییه که شیطان در حمله به انسان ضعیف و عاجز میشه.

[تصویر: ____.jpeg]

یا الله
رسول خدا « صلی الله علیه وآله وسلم » خطا ب به ابوذر فرمودند :
ای ابوذر : خداوند متعال نماز را نور چشم مومن و محبوب من قرار داد و من نماز را دوست دارم ، همان طور که گرسنه ، طعام را دوست دارد و تشنه آب را دوست دارد.
با این تفاوت که گرسنه ، وقتی طعام خورد ، سیر می شود و تشنه اگر آب خورد ، سیراب می گردد ، لیکن من ، هرگز از نماز ، سیر نمی شوم.
ای ابوذر : هیچ انسان با ایمانی به نماز نمی ایستد مگر این که ، رحمت پروردگار عالم تا عرش بر او عطا می گردد و فرشته ای بر او گماشته می شود که ندا می کند ،
ای فرزند آدم: اگر می دانستی در نماز چه چیز نصیب تو می گردد و با چه کسی سخن می گویی ، هرگز از آن ، باز نمی استادی.
ای ابوذر : زمانی که تو در نماز هستی ، گویا درب خانه ی پادشاه جباری را می کوبی و هرکس زیاد ، درب خانه ای را بکوبد ، سرانجام آن در ب را به روی او ، باز می کنند.«1»
و همچنین در اهمیت نماز فرمودند : هرکس نماز را سبک بشمارد ، از من نیست ، به خدا سوگند ، در روز قیامت وارد بر حوض من نخواهد شد .«2»
و نیز فرمودند: هرکس نماز را عمدأ ترک کند،از آئین اسلام ، خارج است.«3»

منابع :
1- بحارالانوار علامه سید محمد باقر مجلسی ، ج10 ،ص 40 .
2- همان ، جلد 80 ، ص 241.
3- اصول کافی ، محمد بن یعقوب کلینی ، ج3، ص488.
آدرس های مرجع