تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: درد دل با انســــــــان(مجموعه احادیث قدسی)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
اي داوود من پنج چيز را در پنچ جا قرار داده ام ولی مردم آن را در پنج جای ديگر جستجو می كنند بنا بر اين به آن دست نمی يابند :

1. من علم و دانش را درگرسنگی و تلاش فراوان قرار داده ام مردم آن را در سيری و راحتی جستجومي كنند و نمی يابند.
  2. من عزت و افتخار را در عمل به دستورات و فرامين خودم قرار داده ام ولي مردم آن را در خدمتگذاری به ستمگران جستجو می كنند و هرگز نمی يابند.
  3. من بی نيازی را در قناعت قــرار دادم و مــردم آن را در زيادی ثروت جستجـــو مي كنند و هرگز نمی يابند.
  4. من رضاي خودم را در سختي و ناراحتی نفس اماره قرار دادم ولی مردم آن را در جلب رضايت نفس اماره جستجو مي كنند و هرگز نمی يابند
  5. من راحتي و آسايش حقيقي و كامل را در بهشت قرار داده ام ولی مردم آن را در دنيا جستجو مي كنند و هرگز نخواهند يافت.

ای آدم! هرکدام از فرزندان تو قصد انجام کار نیکی کند، اگر انجام ندهد یک کار
نیک و اگر انجام دهد، ده برابر نوشته خواهد شد.(کافی2/440)

[تصویر: 116264_889.jpg]
خداى تعالى فرمايد:
همانا نماز آنكس را قبول ميكنم كه براى عظمتم فروتنى كند، و بياد من روز خود را شب كند، و دلش آكنده از ترس من باشد، و بخاطر من خود رااز خواهشها و تمالات نفس باز دارد، و خود را بربندگانم بزرگ نشمارد.
و بجهت من سير كند گرسنه را و بپوشاند برهنه را و رحم كند بلا رسيده را و غريب را جاى دهد. و نور چنين شخصى مانند خورشيد تابان در آسمان ميدرخشد.و در تاريكيها،روشنائى و در نادانيها شناخت و علمى برايش قرار دهم و قسم بعزتم كه او را حفظ ميكنم و فرشتگانم از او محافظت نمايند.چون مرا بخواند در جواب او لبيك گويم چون از من سوال نمايد عطا ميكنم، و مثل او در ميان مردم مانند فردوس است در بهشت كه هرگز نهرهاى او خشك نمى‏گردد و ميوه‏هاى آن نمى‏پوسد.
[تصویر: Nafal-Namaz-of-Tahiyatul-Wudhu-Importanc...20x300.jpg]
امیرالمومنین علی (علیه السلام) فرمود:

اختیار کردم از تورات ۱۲ آیه را و نظر میکنم به آن در هر روز ۳ مرتبه

۱- بترس از سلطنت من همیشه.

۲- نترس از فوت رزق هرگز.

۳- انس مگیر با احدی مگر با من.

۴- به حق خودم من تو را دوست میدارم تو هم مرا دوست بدار.

۵- ایمن از غضب من مباش.

۶- تمام اشیا را به جهت تو خلق کردم و تو را برای خودم از من مگریز.

۷- تو را خلق کردم.ازنطفه ی گندیده عاجز نبودم پس چگونه از رزق تو عاجز هستم.

۸- دشمنی میکنی با من به جهت نفس خبیث چرا با نفست دشمنی نمیکنی به جهت من؟

۹- تو واجبات مرا بجای آور من رزق تو را میرسانم اگر تخلف کنی در ادای واجبات من تخلف نمیکنم در رزق تو.

۱۰- همه تورا برای خودشان میخواهند و من ترا برای خودت میخواهم.

۱۱- تو رزق فردا را نخواه چنانچه من عمل فردا را نمیخواهم .

۱۲- اگر رازی شدی به قسمت من آسوده و راحتی و اگر رازی نشدی متصل در دنیا مثل آهوی بیابانی میدوی و نمیرسی مگر به آنچه قسمت توست و بالنتیجه مذموم در نزد منی.
اي احمد ! انديشه‌ات را به‌كار گير پيش از آن‌كه از دست برود، زيرا كسي كه انديشه‌اش را به‌كار بندد، اشتباه نمي‌كند و گرفتار سركشي نمي‌شود.
(ارشادالقلوب1/205)
[تصویر: 27796252311376120589.jpg]
ای فرزند آدم من بی نیازی هستم که نیازمند نمی شوم، مرا در آنچه بدان امر کرده ام اطاعت کن تا تو را بی نیاز کنم که نیازمند نشوی، ای فرزند آدم، من زنده ای هستم که نمی میرم. مرا در آنچه امر کرده ام اطاعت کن تا تو را زندگی بخشم که نمیری. ای فرزند آدم من به هر چه بخواهم، می گویم "باش" پس می شود، مرا در آنچه امر کرده ام اطاعت کن تا تو را چنین سازم که به هر چه بخواهی، بگویی "باش" پس بشود.
[تصویر: 57743659448364853639.jpg]
منبع : عده الداعی

خداي تعالي فرمود ، هر كس به مقتضاي رضاي من عمل كند، من او را به سه خصلت وا مي‏دارم :
  • اول : شكري به او ياد مي‏دهم، كه آميخته با جهل نباشد .
  • دوم : به ذكري موفقش مي‏كنم ،كه فراموشي در آن راه نداشته باشد .
  • سوم : محبتي از خودم در دلش مي‏اندازم ،كه محبت هيچ يك از مخلوقاتم را بر آن محبت ترجيح ندهد .
[تصویر: 1661482211732302112261991891436197116115154235.gif]
چنين كسي وقتي مرا دوست بدارد، دوستش مي دارم ، و چشم دلش را به سوي جلال خود باز مي‏كنم ، و بندگان خاص خود را از او پنهان نمي‏دارم ، و با او در تاريكي هاي شب و روشني روز هم كلام مي‏شوم ، تا جایي كه يكسره از هم كلامي با مخلوقات و هم‏نشيني با آن ها صرف نظر كند ، و نيز كلام خود و كلام ملائكه خودم را به او مي‏شنوانم ، و اسراري را كه از خلقم نهان داشته‏ام، براي او فاش مي‏كنم ، و نيز لباس حيا بر تنش مي‏پوشانم ، به طوري كه جميع خلق از او شرم كنند ، و روي زمين كه راه مي‏رود، با مغفرت خدا قدم بردارد ، دلش را دلي با ظرفيت و بينا قرار داده و هيچ چيز از اسرار بهشت و آتش را بر او پوشيده نمي‏دارم ، ترس و وحشتي ،كه در قيامت بر مردم مستولي خواهد شد، به او نشان داده و همچنين به حساب هایي كه از توانگران و بي‏نوايان و جاهلان و علما مي‏كشم، آشنايش مي‏کنم ، و نيز من او را در بستر قبرش مي‏خوابانم و منكر و نكير را بر او نازل مي‏كنم، تا از وي پرسش كنند ، و او اندوه مرگ و ظلمت قبر و لحد و هول مطلع را احساس نكند ، آنگاه ميزانش را نصب كرده و نامه عملش را باز نموده و كتابش را در دست راستش مي‏نهم ، تا آن كتاب را بخواند ، آنگاه بين خودم و او واسطه و ترجمان قرار نمي‏دهم .

[تصویر: 986083571971474610122419530219151786886.gif]
اين است صفات محبين . اي احمد ! اندوه خود را يكي كن ، و زبانت را يكي ساز ، و بدنت را چنان زنده بدار ،كه هيچ گاه غفلت نورزد ، چون هر كس از من غافل شود ،من او را به خودش سپرده و ديگر باك ندارم كه در كدام وادي به هلاكت مي‏افتد .
هرگونه مي‌خواهي باش كه با هر دست كه دهي از همان دست مي‌گيري
(‌كافي2/138)

[تصویر: universe_wallpaper_in_hd_197.jpg]
اگر بنده ای از بندگانم، دلبسته ام شود، یادم را برایش لذت بخش می گردانم، در این صورت او عاشقم می شود و من نیز عاشقش میشوم.
آنگاه فاصله های میانمان را کنار می زنم و راهنمایش می شوم، به گونه ای که اگر همه ی مردم او را فراموش کنند من هرگز او را از یاد نخواهم برد...
[تصویر: namazezan.jpg]
بنده‌ام با چيزي بهتر از واجبات به من نزديك نمي‌شود. و با نافله(كارهاي مستحبي) به من نزديك مي‌شود تا اينكه دوستش بدارم. آن‌گاه كه دوستش بدارم، من گوش او خواهم شد كه با آن مي‌شنود و ديده‌ي او كه با آن مي‌بيند و زبان او كه با آن سخن مي‌گويد و دست او كه قدرت‌نمايي مي‌كند. اگر دعايم كند اجابتش مي‌كنم و اگر از من بخواهد به او مي‌دهم.
(كافي2/353)
[تصویر: god_and_man.jpg]
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع