آیت الله شبیری زنجانی نسبت به ترویج دهه های پیاپی عزاداری هشدار داد و گفت: افراط در عزاداریها به تفریط میانجامد. جامعه عرفا نمیتواند نسبت به این همه عزاداری پیاپی مراقبت داشته باشد و سرانجام به انکار مجموع عزاداری روی میآورد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله شبیری زنجانی، این مرجع شيعيان در جمع تعدادی از روحانیون و طلبههاي حوزه علمیه قم که در دفتر ایشان حضور داشتند، ترویج دهههاي پیاپی عزاداری را زمینه ساز رویگردانی جامعه از عزای اهل بیت علیهم السلام دانست و گفت: همین طور پشت سر هم دهه درست کردن، توسط جامعه قابل پذیرش نیست و به مرور زمان زمینه انکار مجموعه عزاداریها به وجود ميآید. افراط در عزاداریها به تفریط ميانجامد.
آیت الله شبیری با غیر شرعی خواندن هتک حرمت عزاداری ها، خاطر نشان کرد: حدیث خاصی راجع به مدت زمان عزاداریها نیست. اگر برپایی مجلسهای شادی در زمانی باشد که در عرف آن را هتک حرمت عزای اهل بیت – علیهم السلام- ميدانند خلاف شرع است. البته این که چه کاری هتک حرمت است را خود افراد باید تشخیص بدهند.
این مرجع تقلید افزود: قول ما درباره اینکه آیا شادی در ایامی غیر از روز شهادت هتک هرمت هست یا نه، حجت نیست و جامعه مشخص ميکند تا چه زمانی باید عزا نگه داشته شود. اما متاسفانه عدهای امروزه با افراط در عزاداریها زمینه هتک حرمت را فراهم ميکنند و این افراد در این زمینه مسوولند. آیا واقعا کسی که مدعی محب اهل بیت – علیهم السلام- بودن است موظف به این کارهاست؟!
آیت الله شبیری زنجانی ادامه داد: امروزه برخی از منبریها و مداحهاي بی تقوا حرفهای بی سند و مجلسهای بی سندی را ترویج ميکنند و پس از ترویج آن در جامعه، عرف هرگونه مجلس شادی را در این ایام هتک حرمت مينامند. افراد هم شرعا موظفند هتک حرمت نکنند اما حتما ما باید موضوع را درست کنیم و بعد آن را تبلیغ کنیم تا باعث هتک شود؟
منبع
بسم الله الرحمن الرحیم
البته ایشون در حد یک شخص (مثل بقیه افراد جامعه و نه فصل الخطاب و کسی که نظرشون اصل باشه) در جامعه اسلامی نظر دادن و نه بیشتر
اگر منظورشون بهم خوردن تعادل شادی و عزاداری در ساله
شادی باید بیشتر بشه از اینی که الان هست
مثل ربیع و شعبان و ...
اما در مورد این که هدف از برگزاری مثلا ایام فاطمیه چیست
الان که میبینید تو خود ایران عملا رعایت نمیشه پس نمیدونم چرا برخی همینش رو هم تاب نمیارن
یادم هست در دوران رئیس جمهوری اصلاح طلبان خیلی فاطمیه زده شد و هی گفتن این چیه میگیرید
و خوشبختانه رهبر عزیز زدن تو دهنشون و کلا با شکوه برگزار کردند این ایام رو تا کنون
در مورد هدف
یک بعد مربوط به اقامه عزا هست و قسمت شور
قسمت بعدی مربوط به مباحث اعتقادیه
که اصلا فاطمیه چه چیزی هست؟
همین فقط از اول تا آخر اون اتفاق تلخ رو بخوانیم و به مسائل سیاسی کنارش کاری نداشته باشیم؟
فاطمیه سیاسی ترین قسمت در مناسبت های مذهبیست و برای همین هم برخی با آن مخالفند
و یک سری هم فاطمیه میگیرن ولی نمیزارن کسی به مسائل سیاسیش فکر کنه
باور کنید دهه گرفتن از کسی چیزی کم نمیکنه
من در سنین نوجوانی زیاد فهمشو نداشتم در این مورد و با ایشون هم نظر بودم و میگفتم این چیه انقدر مراسمای طولانی
ولی خدا رو شکر خدا خواست و مزشو چشیدم
البته هنوز هم نفهمیدم!
مثلا در مورد شعائر حسینی
فکر میکنند همین سینه زنی است و بس
در حالی که در عمق قضیه که برید میبینید اصلش اینه که خودت بشی یکی از یاران امام حسین
پاشی بری سوریه برای دفاع از حرم (برای افرادی که وسعشو دارند مثال زدم)
و خلاصش اینکه خدا لحظه ای ما رو از خودش جدا نکنه
یعنی لحظه ای از اهل بیت جدا نشیم
=======
یه شعری هست...
...مه اگر هست سلامش نکنید! (نمیگم)
(۱۱/فروردین/۹۳ ۲:۱۷)کربلا نوشته است: [ -> ]
سلام
به نظرتون اینطور صحبت کردن درباره یک مرجع تقلید درسته ؟؟؟
من با نظر ایشون در باره ایم فاطمیه مخالفم و به نظرم با شکوه گرفتن این مراسم منافع فراوانی داره
اما ایشون یک مرجع تقلید هستن وشما نهایتا میتونید نظر ایشون رو نقد کنید اما به هیچ وجه اجازه ندارید در مورد ایشون با بی احترامی صحبت کنید
من بی احترامی نکردم
گفتم مثل یک شخص مثل بقیه که میان نظر میدن
ولی در مورد اینکه یک مرجع تقلید سید بیاد و چنین چیزی رو بگه خیلی تضعیف میشه جایگاه شعائر
لطفا تاپیک رو به حاشیه نبرید من متوجهم چی گفتم
از نظر من خواننده لحن شما حاوی بی احترامیه
دلیلی نداره اگر نظر مرجعی مخالف نظر ما باشه بگیم اونم یه فرد عادی از افراد جامعه است ...
انگار که نه انگار ایشون مرجع تقلیدن
شاید شما مرجع تقلید اعلم از ایشون هستید که درباره ایشون اینطور نظر میدید
لطفا اصلاح کنید
(۱۱/فروردین/۹۳ ۲:۲۸)کربلا نوشته است: [ -> ]از نظر من خواننده لحن شما حاوی بی احترامیه
دلیلی نداره اگر نظر مرجعی مخالف نظر ما باشه بگیم اونم یه فرد عادی از افراد جامعه است ...
انگار که نه انگار ایشون مرجع تقلیدن
شاید شما مرجع تقلید اعلم از ایشون هستید که درباره ایشون اینطور نظر میدید
لطفا اصلاح کنید
خب اینم نظر شماست
نظر مرجع مخالف نظر شخصی من نیست
مرجع حافظ مکتب اهل بیت است
حالا اگر خود مرجع با برخی افراد هم کلام و هم نظر بشه چی؟
چندتا مرجع نظرشون با نظر ایشون منطبقه؟
شخص رهبری فاطمیه اول و دوم میگیرن
شما تشریف ببرید سایت های ضدانقلاب ببینید نظرشون در مورد این مورد چیه
خودتون متوجه میشید بعضی چیز ها رو
الکی سایت انتخاب نمیاد این خبر رو منتشر کنه
دیدن به نفعشونه
هی شعائر رو کمرنگ میکنند تا خدای نکرده کلا صداها خفه بشه تا دنیا به کامشون بشه
--------
البته بحث دیگه در مورد احترام گذاشتنه
قطعا اخلاق از قانون بالاتر است
درسته هیچ کجای شرع ننوشته عروسی نگیرید در این ایام منتهی به عزاداری
و هیچ کجای رساله ننوشته به سادات احترام بگذارید
این چیزا به ادب افراد برمیگرده
قطعا کسی که به حضرت زهرا(سلام الله علیها) و فرزندانشون احترام بزاره جوابشو میگیره و زندگیش برکت پیدا میکنه
برکت!
مگه من گفتم نظرشون درسته ؟؟؟!!!!
من هم صد در صد با نظر شما موافقم
تنها تذکر من اینه که یاد بگیریم بدون بی احترامی نظر دیگران رو نقد کنیم چه برسه به این که اون دیگران مرجع تقلید باشن
میدونید ضرر پایین اوردن شان مرجع تقلید اگر بیشتر از ضرر کم رنگ گرفتن ایام فاطمیه نباشه کم تر نیست ؟؟!!!
لطفا کمی بصیرت ....
سلام
ارسال موقتي "
لطفاً ادامه نديد
هم شما داداش عبدالرحمن هم شما خواهر كربلا
تو اين بحث شما دونفر كه در كل نظرتون يكي بوده و موافق هم بوديد و تنها اشكالي كه وارد بوده نحوه بيان و خطاب جناب عبدالرحمن بوده و حق هم با خواهر كربلا بوده
پس ادامه ندين لطفاً و كوتاه بياييد .
از ناظران هم مي خوام لطف كنن ارسالهاي بي ربط را حذف نمايند
موفق باشيد
يا علي عليه السلام
سلام
بنده هم وقتی فکر می کنم نظر ایشون معقول می آد.
ما برای فاطمیه 3 دهه داریم ، و سه شهادت ، یعنی سی روز از سال به عنوان دهه و سه روز از این سی روز به عنوان شهادت مطرح هست ، روز شهادت طبیعتا بسته به مقدار اعتبارش باید مورد توجه قرار بگیره ، اما خوب این که سی روز از سال رو به عنوان دهه فاطمیه مطرح کنیم ، باعث دلزدگی عموم مردم میشه ، خوب روایت معتبر تر رو میگیریم با یک دهه ، و دو شهادت مابقی رو به عنوان روز شهادت.
ببینید من به یک قانونی رسیدم ، که نباید شرایط خلاف رو برای شخص فراهم کنیم ، مثلا اگردر یک اتوبان تر و تمیز بنویسیم حداکثر سرعت 20 کیلومتر در ساعت ، مطمئنا اینجا خلاف پرورزی میشه و شخص نسبت به این خلاف دید مثبت پیدا می کنه ، چون بی جهت مجبورش کردیم به یک چیز خاص.
حالا شاید من نوعی دوست داشته باشم که شخصا آهسته رانندگی کنم ، اماعموم مردم این رو نمی پسندند.
در مورد فاطمیه هم همین طور ،عموم مردم نمی پسندند که سی روز از سال رو به عنوان دهه فاطمیه عزادار باشند ، خوب ما نباید شرایط رو سخت بگیریم ، تا مردم دلزده بشند.بالاخره دین ما دین تعادله ، باید بین شادی و غم تعادلی هم باشه برای مردم.چرا مثلا برای ولادت امام زمان دهه شعبانیه نداریم؟ چرا برای ولادت امیرالمومنین علیه السلام دهه نداریم؟ چرا برای عید غدیر با این عظمت یک دهه نامگذاری نشده که خصوصا تعطیلات خاصی هم بابتش داشته باشیم.
پس من حرف ایشون رو منطقی می دونم ،نباید برای عموم مردم ما فشاری داشته باشیم بر سه دهه عزاداری ، حالا خودمون دوست داشتیم عزاداری می کنیم ، مستحبه ، واجب که نیست.حالا این فشار که گفتم نه این که زور منظورم باشه ، یعنی این که شرایط رو جوری ایجاد کنیم که انگار این کار واجب هست.
یک مثال هم می زنم ، روزه داری مستحبه ، ماه رمضان هم واقعا لذت بخشه با تمام مشکلاتش ، اما اگر به جای یک ماه روزه واجب ، دو ماه روزه می داشتیم ، مطمئن باشید که حس خوب رو نمی داشتیم نسبت به این چند روز و برای ما خاطره انگیز نمی شد.