تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: زمین دور خورشید نمی چرخد! بلکه افتان و خیزان به پیش می رود!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3
غیر از این که سازنده این ویدیو حرکت خورشید و سیاره ها در کهکشان راه شیری رو کاملا اشتباه رسم می کنه، گناه بدتری مرتکب می شه و تعبیر های ناشایست از این حرکت می کنه. حرکت نسبت به چارچوب های مرجع سنجیده می شه، نه مراکز کهکشانها.

در مورد معنای کفات فکر می کنم توی تفسیر النور توضیح داده که برمیگرده به همون معنای اولش.
(۹/اردیبهشت/۹۳ ۲۱:۲۳)namekarbary نوشته است: [ -> ]غیر از این که سازنده این ویدیو حرکت خورشید و سیاره ها در کهکشان راه شیری رو کاملا اشتباه رسم می کنه، گناه بدتری مرتکب می شه و تعبیر های ناشایست از این حرکت می کنه. حرکت نسبت به چارچوب های مرجع سنجیده می شه، نه مراکز کهکشانها.

در مورد معنای کفات فکر می کنم توی تفسیر النور توضیح داده که برمیگرده به همون معنای اولش.
همه چیز را باید توضیح داد. اول اینکه در کلام خود ائمه آمده که قرآن هفت بطن دارد و هر آیه می تواند به اینده یا گذشته یا حال توجه داشته باشد و دقیقا یکی از جنبه های اعجار ادبی قرآن همین است.
بعد آنکه سازنده این ویدئو اصلا مسلمان نبوده و در زمان پخشش هم در رسانه های خارجی سر و صدای زیادی کرده و اینقدر ارزش و اهمیت داشته که دانشمندان زیادی به توضیح و توجیه و رد آن بر بیایند.
حالا اینکه در این انیمیشن بخاطر تند بودن ریتم حرکت، باعث دوری از حقیقت امر می شویم یک مساله است اما حرکت پیچشی و ماریچیی که در تمام ساختار های انرژی و گردشی جهان به شکل طبیعی وجود دارد نیز مساله ای دیگر است.
مساله رد گرش زمین نیست مساله دوری از نگاه ایستا و بسته به منظومه شمسی و تصور گردش زمین مانند اسب عصاری هست.
برای روشنی قضیه مثال قبلیم را تکرار می کنم.
وقتی آب داخل سینک و چاهک ظرفشویی می شود اگر دقت کرده باشید حالتی گردابی بخود می گیرد. یعنی هر چند این ریزش آب به پایین تحت تاثیر نیروی جاذبه است اما گردش زمین به دور خود هم تاثیر خود را می گذارد و با وجود نیروی جاذبه که بسیار قوی تر عمل می کند حالتی گردابی و پیچشی به فرو رفتن آب می دهد.
یا آونگ فوکو. این یک آزمایش جالب بود که فوکو کرد. اگر آونگی را در شرایط اتلاف انرژی پایین و اصطحکاک کم به حرکت آزادانه در بیاوریم راستای نوسان آونگ در هر روز متناسب با گردش زمین به دور خودش، یک دور گردش می کند که با ترسیم محور نوسان روی شن در آزمایشگاه ها نشان داده می شود.
این ها همه ار تاثیر نیروی ضعیف در برابر نیروی قوی بر روی حرکت اجسام حکایت دارد.

شب خوش.
سلام
بحث جالبی هستش
اگر امکانش هست کلیپ را دوبله یا زیر نویس فارسیش کنید
حرکت نسبی هست ، این که فهمید نقطه بدون تحرک و مرکز جهان کجا است خیلی سخته ، شاید اون نقطه زمین باشه! از کجا معلوم؟
باید بشنیم حرم کل جهان رو دونه به دونه مورد تحلیل قرار بدیم ، ببینیم کجای جهان میشه نقطه سقل این اجرام ، بعد بگیم اون جا مرکز هستی است.
من حدس می زنم مرکز هستی همون کعبه باشه ، حدسه ها ، پایه علمی نداره ، اما دلم این رو می گه ، شاید هم قبر آقا باشه.
(۱۰/اردیبهشت/۹۳ ۲۰:۱۷)دل خسته نوشته است: [ -> ]حرکت نسبی هست ، این که فهمید نقطه بدون تحرک و مرکز جهان کجا است خیلی سخته ، شاید اون نقطه زمین باشه! از کجا معلوم؟
باید بشنیم حرم کل جهان رو دونه به دونه مورد تحلیل قرار بدیم ، ببینیم کجای جهان میشه نقطه سقل این اجرام ، بعد بگیم اون جا مرکز هستی است.
من حدس می زنم مرکز هستی همون کعبه باشه ، حدسه ها ، پایه علمی نداره ، اما دلم این رو می گه ، شاید هم قبر آقا باشه.

جهان مرکز نداره که بفهمیم کجاست. اگه بخوایم مرکز چیزیو اندازه بگیریم باید کران داشته باشیم، مثل این که روی یه دایره بایستیم و یه نقطه رو مرکز انتخاب کنیم. چون جهان کران نداره، بنابراین مرکز هم نداره.

مثل این میمونه که بخوایم از بین یه سری نقطه (اجرام آسمانی) روی پوسته ی بادکنک (فضای خمیده) یکیشو انتخاب کنیم. حداکثر می تونیم هر نقطه دلخواه رو مرکز در نظر بگیریم و بگیم بقیه نقاط حول اون قرار گرفتن.
بسم الله

چیز جالبی بود
ولی مسئله ای که اینجا مطرح میشه و دوستان هم اشاره کردن اینه که حرکت نسبیه
دقیقا یعنی بستگی به ای داره که شما از کجا دارید نگاه می کنید

مثلا اگه توی ماشین باشید و ماشینو ساکن درنظر بگیرید انگار جاده داره حرکت میکنه

تو این کلیپ هم خورشید رو متحرک گرفته و خودشم باهاش حرکت کرده
اگ خورشیدو تو یک صفحه ساکن درنظر بگیریم بقیه اجسام به دورش حرکت میکنن

راستشو بخواین من از این کلیپ یکم میترسم
خیلی دوست دارم بدونم ساخت کجاست؟
البته طرف کم آدمی نیست ظاهرا
http://kaheel7.com/fa/index.php?option=c...2&Itemid=1

راستی اقای رائفی تو سخنرانی امام صادق (علیه السلام) گفته بودن ایشون اولین کسی بودند که برای زمین 2 حرکت رو اعلام کردند

موفق باشید
(۱۱/اردیبهشت/۹۳ ۵:۰۶)namekarbary نوشته است: [ -> ]جهان مرکز نداره که بفهمیم کجاست. اگه بخوایم مرکز چیزیو اندازه بگیریم باید کران داشته باشیم، مثل این که روی یه دایره بایستیم و یه نقطه رو مرکز انتخاب کنیم. چون جهان کران نداره، بنابراین مرکز هم نداره.

مثل این میمونه که بخوایم از بین یه سری نقطه (اجرام آسمانی) روی پوسته ی بادکنک (فضای خمیده) یکیشو انتخاب کنیم. حداکثر می تونیم هر نقطه دلخواه رو مرکز در نظر بگیریم و بگیم بقیه نقاط حول اون قرار گرفتن.
سلام
جهان کران داره ، منتها در مخیله ما که جزئی از سیستم جهان هستیم نمی گنجه
مگر جهان از یک BIG BANG شروع نشده ؟ خوب ، نقطه ای که انرژی از اون ساطع شده ، یعنی به قولی نقطه ثقل انرژی ، به حرک هستی نیرو وارد کرده ، و جهان رو متلاشی کرده ، حالا این سیستم در حال حرکته ، و به صورت متقارن نسبت به نقطه ثقل انرژی اولیه حرکت می کنه ، پس اون نقطه ثقل انرژی همون نقطه ثقل جهان خواهد بود.
همیچنین جرم نهایی جهان میشه جرم اولیه در بیگ بنگ (البته با احتساب قوانین نسبیت و سرعت و ...)
برای درک بهتر حرف من، فرض کنید یک بمب داریم که در یک اتاق ، در خلا به صورت مساوی در همه جهت نیرو وارد می کنه ، اون اتاق می ترکه ، و اون اجسام به اطراف پرت میشند ، این اجسام به صورت نامنظم پرت می شند به اطراف ، اما همه نسبت به یک نقطه با نظم دور می شند ، و اون نقطه نقطه ثقل انرژی ، و نقطه ثقل جرمه.
نقل قول:سلام
جهان کران داره ، منتها در مخیله ما که جزئی از سیستم جهان هستیم نمی گنجه
مگر جهان از یک BIG BANG شروع نشده ؟ خوب ، نقطه ای که انرژی از اون ساطع شده ، یعنی به قولی نقطه ثقل انرژی ، به حرک هستی نیرو وارد کرده ، و جهان رو متلاشی کرده ، حالا این سیستم در حال حرکته ، و به صورت متقارن نسبت به نقطه ثقل انرژی اولیه حرکت می کنه ، پس اون نقطه ثقل انرژی همون نقطه ثقل جهان خواهد بود.
همیچنین جرم نهایی جهان میشه جرم اولیه در بیگ بنگ (البته با احتساب قوانین نسبیت و سرعت و ...)
برای درک بهتر حرف من، فرض کنید یک بمب داریم که در یک اتاق ، در خلا به صورت مساوی در همه جهت نیرو وارد می کنه ، اون اتاق می ترکه ، و اون اجسام به اطراف پرت میشند ، این اجسام به صورت نامنظم پرت می شند به اطراف ، اما همه نسبت به یک نقطه با نظم دور می شند ، و اون نقطه نقطه ثقل انرژی ، و نقطه ثقل جرمه.
نه ببین این برداشت از بیگ بنگ اشتباهه. وقتی یه بمبو منفجر می کنیم، داریم مجموعه ای از اشیاء رو داخل فضا پراکنده می کنیم.

بیگ بنگ دقیقا برعکس انفجاره. تو بیگ بنگ چیزی داخل فضا گسترده نمی شه. خود فضا گسترده می شه. فرض کن یه بادکنک داریم که حجمش صفره و همه نقاطش یه جاست. وقتی شروع می کنیم به باد کردن بادکنک، نقاط روی پوسته بادکنک از هم دور می شن. حالا طبیعتا می شه هر نقطه ای رو روی بادکنک مرکز در نظر گرفت، چون هیچ کدوم مزیتی نسبت به هم ندارن.

این مثالم که پوسته دو بعدی تو فضای سه بعدی گسترده می شه رو به خاطر این می زنن که تصور گسترش فضای سه بعدی برای ذهن انسان مقدور نیست چندان...
سلام
خوب شما می گی بادکنک ، اما از کجا معلوم که فقط یک نیرو به جهان وارد شده باشه؟
ببین مثلا اگر دو تا نیرو باشند که به یک جسم از داخل نیرو وارد کنند،ذرات بیرو جسم به سمت بیرون محدوده فی ما بین اون دو می رند (با سه تا بهتر میشه فهمید) ، باقیمونده که اون وسط هستند در همون بین یا می ایستند ، یا از یک طرف خارج می شند(بسته به شدت اثر نیرو
(۱۰/اردیبهشت/۹۳ ۲۰:۱۷)دل خسته نوشته است: [ -> ]حرکت نسبی هست ، این که فهمید نقطه بدون تحرک و مرکز جهان کجا است خیلی سخته ، شاید اون نقطه زمین باشه! از کجا معلوم؟

اینکه چجوری حدس میزنید یه نقطه روی یک کره که خودش در حال چرخشه (3 نوع حرکت چرخشی داره!) میتونه مرکز یچیزی باشه بماند.

[تصویر: 27530748427587742770_thumb.jpg]

نگاه کنید و بگید چجوری میشه زمین نه، منظومه شمسی هم نه، کهکشان راه شیری هم نه، خوشه ی کهکشانی ما مرکز کائنات باشه؟ داریم راجب صدها هزار سال نوری حرف میزنیم یعنی همین خوشه. برداشت شما از مه بانگ هم اشتباه هست چون تو انفجار بمب ماده ای با جرم مشخص از قبل بوده و منفجر میشه اونجا میشه مرکز انفجار ولی اینجا بحث انبساطه نه انفجار.
بله شما اگه برید بالای کعبه بایستید اونجا برای شما میشه مرکز کائنات، اگه بالای برج ایفل هم برید اونجا میشه مرکز، روی کره ی ماه هم برید میشه مرکز. چون انتها و دیواره ای وجود نداره هرجا مرکزه و هیچ جا مرکز نیست. دیواره های دنیای ما 13.8 میلیار سال نوری از زمین فاصله داره چون همین زمان تولد کائناته و اجسام دورتر از این هنوز نورشون به ما نرسیده که اونها رو ببینیم و قطعا وجود دارن.

ولی ما تصور میکنیم که مرکز مه بانگ میشه مرکز کائنات. باز هم قطعا این مرکز زمین نیست، منظومه شمسی و کهکشان راه شیری هم نیست! عمر کائنات 13.8 میلیارد ساله. کهکشان ما 3 میلیارد سال بعد از مه بانگ ایجاد شده یعنی 11 میلیارد سال پیش، خورشید و منظومه شمسی هم تازه 4.5 میلیار سال پیش بوجود اومدن و زمین هم با اختلاف چند میلیون ساله متولد شد. ما مرکز هیچی نیستیم. درسته خاص بودن حس خوبی به همه میده ولی حس کاذب و دروغینه.
در مقابل عمر 4.5 میلیارد ساله ی زمین ما که در بهترین حالت 30 هزارسال اینجا زندگی کردیم هیچی حساب نمیشیم، میلیونها موجود دیگه روی این زمین حکمرانی کردن تو دوره های میلیونی بعد منقرض شدن و رفتن ولی نمیدونم چرا ما با این تمدن در حد میلی ثانیه ی خودمون فکر میکنیم خیلی خاص هستیم! دایناسورها 200 میلیون سال اینجا بودن و رفتن انسان متمدن 10 هزار سال تفاوت رو ببینید.

واقعا جای سواله که این غرور از کجا میاد.
صفحه: 1 2 3
آدرس های مرجع