شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
بسم الله الرّحمن الرّحیم
امروز از یک روشنفکری!!! جمله ای شنیدم. میگفت:
« شما که اینقدر دم از چادر میزنید، برید ببینید که چقدر همین چادری های ما بی حیایی می کنند. بظاهر چادر دارند. امّا درونشون خرابه... »
البته حقیر جوابش رو دادم. ولی خواستم نظر شما رو بدونم.
بنظر شما چادر حیا می آورد یا حیا چادر می آورد؟؟؟ و یا... ؟؟؟
مسلما این حیاست که چادر میاره و کسی که حیا داشته باشه تلاش میکنه کامل ترین پوشش رو انتخاب کنه.
البته اون چیزی که اون شخص هم گفته در موارد معدودی صحت داره. هستند افرادی که باطن زشتشون رو زیر چادر پنهان میکنن که این مورد در اقایون هم هست. زیادند اقایونی که ریش مذهبی میزارن ولی هیچ اعتقادی بهش ندارن(مثل بعضی از مسئولین)
اما به نظر میاد جمله و طرز تفکر این شخص بییشتر یه بهانه تراشی بوده برای توجیح رفتار های ناپسند خودش.
از این جور جمله های بی سر و ته امروز زیاد می شنویم:
اونهایی که نماز خوندن کجا رو گرفتن؟؟!
آدم باید دلش پاک باشه!!!؟
و...
به نام خدا
هر دو موردش
می تونه درست باشه ولی درستتر، حیا چادر میاره
در مورد اول: وقتی یه خانومی چادری باشه، سعی می کنه که خودش رو مقید به این چادرش بدونه، برا چادرش احترام و ارزش قائل بشه و به هنگام داشتن حجاب چادر رفتارای سبک از خودش نشون نده. البته اگه این چادر زورکی باشه و خانوم خودش تمایلی بهش نداشته باشه، اکثر مواقع عکس این حالت اتفاق میفته و طرف دیگه حرمت چادرش رو نگه نمی داره. اینجاس که دیگه چادر حیا نمیاره (البته نه همیشه)
در مورد دوم : وقتی طرف حیا داشته باشه، عفیف باشه، فطرتا به سمت چادر کشیده می شه و اونو حجاب برتر می دونه. حتی اگه چادری هم نباشه، ولی آدم عفیف و با حیایی باشه، ذاتا این خانوم یک کششی به چادر دارن و اون رو به عنوان حجاب برتر می پسندن.
الان یکی از دوستای خودم که حجاب کاملی داره ولی چادری نیست، به بهترین بودن چادر برای حجاب پی برده ولی نمی تونه با خودش کنار بیاد که چادر رو حجاب کنه. همش می گه بعد دانشگاه وقتی درسم تموم شد حتما چادری می شم، الان یهو تغییر کنم، تو محیط دانشگا فک می کنم مردم یه جوری نگام می کنن (هرچی باهاش حرف می زنم، مرغش یه پا داره)
نکتشم همینه که همه ی خانومای با حیا، چه چادری و چه غیر چادری به چادر تمایل دارن که در 99% به همون چادر ختم می شه
راستی این جمله ی شاذ هم نظر یکی از عزیزانه :
حجاب را عین عفاف ندانیم.
(۱۴/اردیبهشت/۹۳ ۱۵:۱۵)sarallah نوشته است: [ -> ]مسلما این حیاست که چادر میاره و کسی که حیا داشته باشه تلاش میکنه کامل ترین پوشش رو انتخاب کنه.
البته اون چیزی که اون شخص هم گفته در موارد معدودی صحت داره. هستند افرادی که باطن زشتشون رو زیر چادر پنهان میکنن که این مورد در اقایون هم هست. زیادند اقایونی که ریش مذهبی میزارن ولی هیچ اعتقادی بهش ندارن(مثل بعضی از مسئولین)
اما به نظر میاد جمله و طرز تفکر این شخص بییشتر یه بهانه تراشی بوده برای توجیح رفتار های ناپسند خودش.
از این جور جمله های بی سر و ته امروز زیاد می شنویم:
اونهایی که نماز خوندن کجا رو گرفتن؟؟!
آدم باید دلش پاک باشه!!!؟
و...

خدا خیرت بده هرچی من میخواستن بگم شما گفتید ... البته شما بهتر ...

صحبت های دوستان خوب بود
اضافه ترش
خود چادر مساویست با حیای کامل
و نکته پایانی اینکه
اگر کسی چادر نداشت به این معنی نیست که خدای نکرده اون حیای کمتری داره
علتش در بسیاری از موارد تخریب وجهه چادر و همینطور عدم امتحان پوشش چادره
من به بالای 80 درصد خانمای غیر چادری قول میدم اگر یک ماه چادر سرشون کنند نظرشون عوض میشه
کافیست یک ماه امتحان کنید!
اگر بخواهیم بطور مطلق حکم کنیم! هیچکدام! نه چادر حیا میاره، نه حیا چادر! چون مثال نقضش وجود داره!
ولی بخواهیم از نظر آماری و تجربی بگیم، یک رابطه مستقیم معنی دار بین میزان حیا و پوشش (بالاخص چادر) وجود داره!!
اما می شه اینطور حکم داد که هم حجاب (نه صرفا چادر) حیا میاره و هم حیا حجاب! و مثال نقضی هم براش وجود نداره!
مسلما چادر حیا میاره ولی بعضی اوقات عوامل دیگه لازمه اش در عرف ما چادره که البته این عرف بسیار غلط است.اما به هر حال همه افراد چادرشون از حیاشون نیست.مثلا بعضی از خانواده ها به خاطر شغلی که دارن دخترانشونومجبور به پوشیدن چادر میکنند.
سلام
چادر نماد حیا میتونه باشه ولی دلیل چادری بودن حتما با حیا بودن نیست
(۱۴/اردیبهشت/۹۳ ۱۵:۱۵)sarallah نوشته است: [ -> ]مسلما این حیاست که چادر میاره و کسی که حیا داشته باشه تلاش میکنه کامل ترین پوشش رو انتخاب کنه.
(۱۴/اردیبهشت/۹۳ ۱۵:۳۵)عبدالرحمن نوشته است: [ -> ]اگر کسی چادر نداشت به این معنی نیست که خدای نکرده اون حیای کمتری داره
این جمله همکار عبد الرحمن هم درسته
البته اید دید که چرا چادر رو خیلیا به عنوان یک پوشش مناسب نمیدونن و بعضیام به عنوان چیزی که دست و پاگیر هست میزارن کنار.
حیا تعریف کاملی هست و چادر داخل در اون تعریف میشه
البته همونجور که عبد الرحمن و دوستان گفتن حتما کسی که چادریه باحیا نیست
مواردی رو مشاهده کردم فقط چادر رو بصورت یک شنل ( همونایی که خودشون یه طرف میرن چادر یه طرف داره مسیر باد رو مشخ میکنه ) بر سر میکنن.( میپوشن )
ببخشین ولی طرف با ارایش کامل و حتی بدتر از یک فرد بیچادری چادر به سر میکنه و جلب توجه میکنه و این یعنی توهین به یک ارزش.( نظر شخصی)
خدا اگه یه چی به ادم میده درک و فهم رو هم همراهش بده
خیلی سربسته دیگه خودتون متوجه شین.
دوستان یه سرچی تو متورهای جستجو بزنید با عنوان چادر ببینین چی دستون میاد
همین نشون میده که :
(۱۴/اردیبهشت/۹۳ ۱۴:۵۶)أین المنتظر نوشته است: [ -> ]بسم الله الرّحمن الرّحیم
[b]بنظر شما چادر حیا می آورد یا حیا چادر می آورد؟؟؟ و یا... ؟؟؟
دوستان وقت کردین این پشت رو هم مطالعه بفرمایید
هرم عفاف از حیا تا حجاب
نقل قول:بنظر شما چادر حیا می آورد یا حیا چادر می آورد؟؟؟ و یا... ؟؟؟
بسم الله الرحمن الرحیم
بنظرِ من، حیا ، کلاً حجاب و پوشش مناسب میاره!!
و کسانی هستند در این بین که کامل ترین پوشش که چادر باشه رو انتخاب میکنند.
(نمیشه گفت کسی که چادری نیست ولی پوشش مناسب داره و حجابش رعایته،با حیا نیست. )
(و نمیشه گفت کسی که پوشش مناسب نداره و حجاب رو رعابت نمیکنه،با حیاست)
ولی بنده به عنوان یه دختر چادری که خودم هم انتخاب کردم،با توجه به جامعه اطرافم،میگم که در بیشتر مواقع دیدم که چادر حیا نمیاره!!!
عده ای از چادری های جامعه، متأسفانه با نهایت بی توجهی و بی اعتنایی به چادری که سرشون هست،کارهایی کردند که جلوه چادرو در بین عده ای ظاهر بین و روشنفکر و عقل به چشم،بد نشون دادند.
ولی اعتقادم اینه چادر مقدسه و باید وقتی ازش استفاده میکنیم در کنارش معنیه حیا و عفت و درست زیر چادر پوشیده بودن رو کامل درک کنیم !!
وگرنه با همین پوشش،دست به رفتار و کارهای سبکی میزنیم که ارزش چادر و چادری رو پایین میاریم!
.
.
.
(ببخشید اگر حرفهام تکراریه،من قبل از اینکه نظرات رو بخونم،نظر دادم
)
من میشناسم دخترای چادری ای رو که حیای آنچنانی ندارن.
دختر غیر چادری هم می شناسم حیای فوق العاده دارن.
حیا یعنی شما جلوی جنس مخالف، رفتارتو درویش کنی
اما چادر یه تحمیله به پسر که رفتارشو جلوی دختر درویش کنه.
این دوتا دو دلیل متفاوت دارن و عاملینش فرق می کنه.