(۲۶/اردیبهشت/۹۳ ۱۴:۵۳)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]یکی از مصادیق بارز ربا در سیستم بانکداری ایران که تمام مراجع بدون استثناء حرام و ربا اعلام کردند، گرفتن جریمه دیر کرده.
خب با این قضیه جریمه دیرکرد که نمی شه گفت کلا ربا وارد زندگی مردم شده! مساله جزئی تر اونهاست که چنین ادعایی بکنیم! دلیل قوی تری لازمه....
(۲۶/اردیبهشت/۹۳ ۱۴:۵۳)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]تقریباً تمام قراردادهایی که بانک ها برای وام هاشون می نویسند کلاه شرعی هایی برای حلال کردن کارشونه. برای مثال تو مضاربه شما با شریکتون در سود و زیان به نسبت خاصی شریک میشید. تا حالا بانکی دیدید تو زیان مشتریش شریک بشه؟ البته با کلاه شرعی حلالش می کنند. ولی به هر جهت اثراتش رو از بین نمیبره.
خب همین کلاه شرعی که می گید مصداق بیارید! ظاهر قضیه اینه که بانک ها یک سود علی الحساب به شما می دن و آخر دوره مالی تفاوت قطعی و الحساب رو به حساب شما واریز می کنن! و این یعنی شراکت تو سود!!
(۲۶/اردیبهشت/۹۳ ۱۵:۱۷)مجتبی110 نوشته است: [ -> ]خب با این قضیه جریمه دیرکرد که نمی شه گفت کلا ربا وارد زندگی مردم شده! مساله جزئی تر اونهاست که چنین ادعایی بکنیم! دلیل قوی تری لازمه....
رفیق می دونی هر درهم ربا گناهش از هفتاد مرتبه زنای با محارم بالاتره؟
ربا اعلام علنی جنگ با خدا و پیغمبرشه.
(۲۶/اردیبهشت/۹۳ ۱۵:۱۷)مجتبی110 نوشته است: [ -> ]خب همین کلاه شرعی که می گید مصداق بیارید! ظاهر قضیه اینه که بانک ها یک سود علی الحساب به شما می دن و آخر دوره مالی تفاوت قطعی و الحساب رو به حساب شما واریز می کنن! و این یعنی شراکت تو سود!!
منظور سود سپرده نیست. سود وامیه که بانک از شما میگیره.
بنگاه های اقتصادی و صنعتی برای تامین سرمایه در گردش نیاز به تامین مالی دارند و در اقتصاد صحیح اولین جایی که باید سراغش برن بانکه. بانک با صاحب بنگاه عقد قرارداد مضاربه می کنه تا در سود و زیان فعالیت اقتصادی به نسبتی شریک بشه. مهمترین قراردادهای بانک ها از این جنس هستند. از خود من بانک ملی سود خالص بیست و پنج درصد گرفت. (هزینه های جانبی وام به کنار)
پ.ن.
الان واقعاً شما به دنبال دلیل برای نزول خور بودن بانکها هستید؟
بابا!
عموی من از حسابدارایی هستن که توی بخش های بزرگ اقتصادی کار میکنن...
ایشون قسم میخورد که یکی از مدیرهای مالی شون، از مدیران بانک ... هست...
این بانک به مشتری هاش روزشمار 20 درصد سود میداد، پول مشتریهاش رو کلهم میریخت توی یکی از همین موسسه های مالی و اعتباری که روزشمار 22-23 درصد سود میدن...
20 درصد رو که میده به مشتری، بقیه اش هم خودش میخوره...
حالا یکی بگه این موسسه مالی و اعتباری با این پول چی کار میکنه که اینقدر سود میده؟
هیچی...
کافیه تشریف ببرین توی بازار...
یه وام غیر رسمی و حتی شاید هم رسمی به شما میدن با سود 27-28 درصد...
اونوقت از نزولی که مردم بیچاره به بانک ها میدن، سود به یه سری بیچاره دیگه میدن...
یه آقای آخوندی توی این برنامه سمت خدا میگفت که ما با کسی تعارف نداریم...
سیستم بانکی جمهوری اسلامی ربویه...
متاسفانه و باز هم متاسفانه دست اهل کتاب در وام ها و نزول های بازاری بسیار مشهوده...
خیلی از آشنایان ما که توی بازار هستن، میگن که فلانی ها فقط کارشون اینه که پول نزول میدن...
ولی از این حرف ها که بگذریم، خیلی خوشحالم که آقای جوادی آملی با این سوادشون، دوباره حضورشون کمی پررنگ تر شده...
من از خدامه که مراجع یه روز فتوا بدن که واردات کالا به ایران حرامه...
در مورد زمین و ملک داریم چنین حکمی رو...
اما کاش در مورد کالا هم مطرح بشه...
آخ بیاد و کل محصولات کوکا حرام بشه، من از خوشحالی میمیرم...
تو دنیایی که جنرال موتورز ورشکسته شد، کوکا سود کرد...
من به اوضاع زمین مشکوکم...
(۲۶/اردیبهشت/۹۳ ۱۵:۲۳)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]رفیق می دونی هر درهم ربا گناهش از هفتاد مرتبه زنای با محارم بالاتره؟
ربا اعلام علنی جنگ با خدا و پیغمبرشه.
دوست عزیز، می فهمم چی می گید! ربا رباست چه یک قرون چه یک میلیارد!
منظور من اینه که اگر اساس وام دهی و جذب سپرده ی بانک ها ربوی باشه اونوقت می تونیم بگیم ربا وارد زندگی مردم شده چون 99 درصد مردم با این دو رکن اساسی بانک ها سر و کار دارند. اما جریمه دیرکرد اونقدر گسترده نیست که تمام افرادی که با ابنک سر و کار دارند رو آلوده به ربا کنه!
(۲۶/اردیبهشت/۹۳ ۱۵:۲۳)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]منظور سود سپرده نیست. سود وامیه که بانک از شما میگیره.
بنگاه های اقتصادی و صنعتی برای تامین سرمایه در گردش نیاز به تامین مالی دارند و در اقتصاد صحیح اولین جایی که باید سراغش برن بانکه. بانک با صاحب بنگاه عقد قرارداد مضاربه می کنه تا در سود و زیان فعالیت اقتصادی به نسبتی شریک بشه. مهمترین قراردادهای بانک ها از این جنس هستند. از خود من بانک ملی سود خالص بیست و پنج درصد گرفت. (هزینه های جانبی وام به کنار)
خب این که چیز جدیدی نیست، بانک این رو به عنوان کارمزد می گیره! از همون ابتادای انقلاب که خیلی تند با بانک داری ربوی برخورد شد، وجود داشت! چون بالاخره بانک هم باید هزینه های خودش رو دربیاره دیگه. البته باید بحث کنیم که این کارمزد تا کجا منطقیه! و از کجا به بعد منطقی نیست و بیشتر اجاره ی پول و ربا هست.
(۲۶/اردیبهشت/۹۳ ۱۵:۲۳)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]پ.ن.
الان واقعاً شما به دنبال دلیل برای نزول خور بودن بانکها هستید؟
البته که همینطوره،!
یه چیزی در مورد وام بگم.
به نظر من وام دهی توی غرب خیلی حلال تر از وام دهی توی ایران!
مثلا تو آمریکا طرف یه وام واسه تعمیرات خونه میگیره. کارشناس از بانک میاد میگه مثلا این ستون رو دست نزن. یا اون قسمت کار سنگین نکنی نشست می کنه. یا لوله ها رو اگه روکار می کنی از این قسمت رد نکن و ...
بعد میگه اگه حرف منو گوش ندی و خونه رو خراب کنی، ما مسئولیت قبول نمی کنیم و اون سود مثلا 30 درصد رو باید بدی.
اما اینجا: میاد وام بگیره. کارشناس میفرستن خونه یه بیست تومن میزاری جیبش واست امضا میزنه میره پی کارش! دقیقا همون نزوله!
اما بحث اصلی وام توی تولید. که به تولید کننده داخلی وام 30 می دن! از وام دهی غربی فقط همین سودشو یاد گرفتیم! دیگه کارشناسی و مشاوره مال رو انجام نمی دن چون به ضررشونه!
آقا من برداشتم از قرض الحسنه اینه می خوام بدونم نظر دوستان چیه آیا برداشت من درسته ؟
آقای x به آقای y پول قرض می دهد درسته و با هم قرار می گذارند سر موعد مقرر ( مثلا یک سال ) بعد آقای y پول آقای x رو عینا پس بدهد و آقای x در واقع سودی از طرف مقابل درخواست نکند و فقط اصل مال رو به وی پس بدهد .
آیا این درسته ؟ منظور قرض الحسنه همنیه ؟
ولی مسئله ای که در کشور ما هست با وجود تورم بالا اگر شما یک پولی رو به کسی بدهید و سال بعد عینا پس بگیرید عملا به مقدار تورم ازش کم شده است درسته ؟ اسلام نظرش در این مورد چی هست ؟
ممنون
(۲۶/اردیبهشت/۹۳ ۱۶:۱۱)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]برادر کاملاً غلطه. معلومه تجربه ندارید. لطفاً نمونه قراردادهای بانک ها رو مطالعه بفرمایید. قرار دادها یا مضاربه یا مشارکت بسته میشه، (کارمزد دیدی سلام من رو برسون). کارمزد کیلویی چنده. بانک مهر ایرانیان وجه رو با عنوان کارمزد میگیره که چهار درصده، البته شرایطش اون قرض کذا هست. (کارمزد میشه 25 درصد؟؟؟؟؟؟؟؟)
پ.ن.
صابونشون به تنت نخورده هنوز.
خب من اینجا رو نمی فهمم، مثلا من می خوام وام ازدواج یا مسکن بگیرم، من مگه می خوام قعالیت اقتصادی بکن! اینجا سودی منتفع نمی شم که بانک تو سودم مشارکت کنه! اینجا که قرار داد مضاربه بسته نمی شه! تو اونجایی که من می دونم اینجا (چه درست باشه چه کلاه شرعی) اسمش رو می گذارن کارمزد!
حالا از نظر شما این درصدی که از ما می گیرن باید چه شرایطی داشته باشه که اسمش رو کارمزد بگذاریم؟؟
(۲۶/اردیبهشت/۹۳ ۱۶:۱۱)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]این جمله "نمی خواد بره سراغ این بانک های نزول خور" هنوز هم تو گوشمه.
باز هم دلیل می خواید؟
یه روز یه ملایی بالای منبر بوده ازش می پرسن اگه بچه گوشه فرش خرابکاری کرد چیکار کنیم! اونم احکامش رو بلد نبوده، می گه گوشه ی فرش رو ببُر بنداز دور! چند روز بعد می بینه خانمش همین کار رو با فرش کرده، میگه خانم اینا رو من واسه مردم گفتم فرش ما رو چرا خراب کردی!
(۲۶/اردیبهشت/۹۳ ۱۶:۱۱)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]تو همین ارسال اول آقای جوادی بانک ها رو ربوی دونستند. باز هم دلیل می خواید؟
دلیل عقلی می خوام نه نقلی! با اینکه آیت الله جوادی آملی رو خیلی خیلی زیاد قبول دارم اما چون ایشون مرجع بنده نیستند نمی تونم به گفته ایشون بسنده کنم!
(۲۶/اردیبهشت/۹۳ ۱۶:۵۱)mahdyshr نوشته است: [ -> ]آقا من برداشتم از قرض الحسنه اینه می خوام بدونم نظر دوستان چیه آیا برداشت من درسته ؟
آقای x به آقای y پول قرض می دهد درسته و با هم قرار می گذارند سر موعد مقرر ( مثلا یک سال ) بعد آقای y پول آقای x رو عینا پس بدهد و آقای x در واقع سودی از طرف مقابل درخواست نکند و فقط اصل مال رو به وی پس بدهد .
آیا این درسته ؟ منظور قرض الحسنه همنیه ؟
ولی مسئله ای که در کشور ما هست با وجود تورم بالا اگر شما یک پولی رو به کسی بدهید و سال بعد عینا پس بگیرید عملا به مقدار تورم ازش کم شده است درسته ؟ اسلام نظرش در این مورد چی هست ؟
ممنون
سوال خوبیه! در واقع تعریف ربا کلی تر از قرض دادنه، و تعویض دو مال همجنس با هم رو بطوری که به میزان برابر تعویض نشه ربا می گن، مثلا بعضی جاها به کاسبا پول خرد می فروشن یعنی مثلا 10 هزار تومن اسکناس می گیرن 9000 تومن سکه می دن، اینجا این یعنی ربا!
حال سوال اینجاست که آیا پول سال 91 با پول سال 92 همجنس هستند؟ به نظر می رسه که همجنس نباشند. اگر بخوایم با تورم 20 درصد حساب کنیم 100 تومن امسال با 120 تومن سال بعد همجنس هست!
البته من در این مورد به جواب قطعی نرسیدم هنوز مردد هستم! امیدوارم به جواب برسم!!
در ضمن یک چیزی رو اضافه کنم که این تورم نیست که روی بهره اثر می گذاره در واقع این بهره است که یکی از عوامل تورم هست! البته این به این معنی نیست که اگر بهره صفر باشه تورم نداریم (چون عواملی مثل کسری بودجه هم دخیل هست)!
آقا مجتبی کلاه های شرعی که میذارن درسته نمی شه بهش ایراد گرفت ولی دیگه هر کسی می فهمه چه خبره. مراجع هم صداشون در اومده تنها در چند جا مثل جریمه دیر کرد و وام برای سفر زیارتی میشه محکم یقه اینها رو چسبید در بقیه مواد کلاه های شرعی گشادی سر ملت میذارن.
پ.ن.
من می خوام یه ذره تو این مورد تحقیق کنم. باید کار کنیم.