تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: دانستني‌هاي حقوقي درباره فی*ل*ترينگ
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
بسم الله الرحمن الرحیم
اگر کاربر فضاي مجازي باشيد احتمالا جمله « دسترسي به تارنماي فراخوانده شده امکان‌پذير نمي‌باشد.» به چشمتان خورده است. قانون جرايم رايانه‌اي ممنوعيت‌ها و نبايدهاي حوزه اينترنت را مشخص مي‌کند. براي پيشگيري از مشکلاتي که اين تخلفات ممکن است ايجاد کند، فی*ل*ترينگ و مسدودسازي در مقررات پيش‌بيني شده است. تشخيص موارد فی*ل*ترينگ و مسدودسازي بر عهده کارگروه مصاديق محتواي مجرمانه است. هر يک از اعضا اين کارگروه چنانچه با موارد مجرمانه‌اي مواجه شود يا يکي از اين موارد مجرمانه به آنها گزارش شود، به کارگروه گزارش مي‌کنند و کارگروه هم طبق نظر اکثريت اعضا، تصميم‌ مي‌گيرد.
فهرست مصاديق محتواي مجرمانه توسط کارگروه مصاديق محتواي مجرمانه تهيه و منتشر شده است. تمام اين موارد بر روي سايت‌هاي مختلفي از جمله
www.samandehi.ir مربوط به ستاد ساماندهي پايگاه‌هاي اينترنتي موجود است و در صورتي که اين فهرست توسط کارگروه تغيير کند، مجددا اعلام مي‌شود. در صورتي که يک پايگاه اينترنتي، دستورالعمل مصاديق محتواي مجرمانه را ناديده بگيرد، فی*ل*تر يا مسدود خواهد شد.
فرق فی*ل*ترينگ با مسدودسازي
زماني که سايتي فی*ل*تر مي‌شود، محتواي آن از بين نمي‌رود بلکه دسترسي کاربران به آن ناممکن مي‌شود. بنابراين زماني که با وارد کردن آدرس يک پايگاه اينترنتي با اين پيام روبه‌رو مي‌شويم که دسترسي به اين سايت امکان‌پذير نمي‌باشد، با فی*ل*ترينگ روبه‌رو هستيم. در مقابل، مسدودسازي به اين معني است که ارتباط با کل محتوا يک پايگاه اينترنتي توسط سرور مربوط قطع ‌شود و امکان اينکه کسي به آن اطلاعات دسترسي پيدا کند، کلا از بين برود.
فی*ل*ترينگ و مسدودسازي، هر دو در قانون جرايم رايانه‌اي پيش‌بيني شده است و مورد استفاده قرار مي‌گيرد. بر همين اساس سرويس‌هاي وبلاگ هم موظف هستند به محض ابلاغ موارد، نسبت به مسدودسازي وبلاگ‌هاي متخلف اقدام کنند و تکليف قانوني دارند که نسبت به مسدودسازي پايگاه‌هايي که از سوي کارگروه به آنها اعلام مي‌شود، مسدودسازي را انجام دهند.
مصاديق محتواي مجرمانه
در فهرست مصاديق محتواي مجرمانه 45 موردي که منجر به فی*ل*ترينگ سايت‌ها خواهد شد ذکر شده است که آنها را مي‌توان هشت دسته کلي تقسيم کرد:
- محتوا عليه عفت و اخلاق عمومي
- محتوا عليه مقدسات اسلامي
- محتوا عليه امنيت و آسايش عمومي
- محتوا عليه مقامات و نهادهاي دولتي و عمومي
- محتوايي که براي ارتکاب جرايم رايانه‌اي به کار مي‌رود ( محتوا مرتبط با جرايم رايانه‌اي‌)
- محتوا مجرمانه مربوط به امور سمعي و بصري و مالکيت معنوي
- محتوايي که تحريک، ترغيب يا دعوت به ارتکاب جرم مي‌کند. (محتواي مرتبط با ساير جرايم)
ذيل هر يک از موارد بالا، رفتارهاي مجرمانه در فضاي مجازي نام برده شده است که وجود يکي از آنها براي فی*ل*تر شدن يک سايت کافي است. مجموع اين رفتارهاي مجرمانه 45 مورد است.
چه سايت‌هايي و چرا فی*ل*تر مي‌شوند؟
انتشار هر نوع داده ممنوع در پايگاه‌هاي اطلاع‌رساني منجر به ارسال گزارش از طريق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به کارگروه تعيين مصاديق پايگاه‌هاي غير‌مجاز اينترنتي (‌مرکب از وزيران فرهنگ و ارشاد اسلامي‌، اطلاعات‌، ارتباطات و فناوري اطلاعات و دادگستري‌) به منظور مسدود‌سازي پايگاه اطلاع‌رساني خواهد شد. البته بايد توجه داشت چنانچه مطالب منتشرشده مصداق جرمي باشد، علاوه بر مسدود يا فی*ل*تر شدن سايت، مجرم نيز به مجازات مقرر قانوني محکوم مي‌شود.
پيگيري رفع فی*ل*ترينگ
در صورتي كه اداره‌كننده تارنماي(وب‌سايت) فی*ل*تر‌شده درخواست تجديد نظر داشته باشد بايستي ضمن پالايش تارنماي خود از محتواي مجرمانه‌، نسبت به ثبت تارنما در پايگاه ساماندهي به نشانيwww.samandehi.ir اقدام کند. سپس با ارسال يک ايميل به نشاني shekayat@dci.ir درخواست خود را مبني بر رفع فی*ل*ترينگ خطاب به «کارگروه تعيين مصاديق پايگاه‌هاي اينترنتي» اعلام کند و در نهايت شخص مسئول تارنما، ضمن مراجعه به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي محل، فرم درخواست رفع فی*ل*تر خطاب به دبيرخانه كارگروه مصاديق محتواي مجرمانه قانون جرايم رايانه‌اي را پر کند و پس از احراز هويت شخص، اصل فرم پرشده توسط اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي به اين مركز براي اقدامات بعدي ارسال شود.
ممنوعيت آموزش دسترسي غيرمجاز
بند 5 قسمت (ه) دستورالعمل فهرست مصاديق محتواي مجرمانه مقرر مي‌کند: انتشار فی*ل*ترشكن‌ها و آموزش روش‌هاي عبور از سامانه‌هاي فی*ل*ترينگ ممنوع است. در تعيين اين ممنوعيت به بند (ج) ماده 25 قانون جرايم رايانه‌اي استناد شده است. ماده 25 مقرر مي‌کند: «هر شخصي كه مرتكب اعمال زير شود، به حبس از 91 روز تا يك سال يا جزاي نقدي از پنج ميليون ريال تا 20 ميليون ريال يا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.« در بند (ج) اين ماده در توضيح ماده 20 گفته شده است: «انتشار يا در دسترس قراردادن محتويات آموزش دسترسي غيرمجاز، شنود غيرمجاز، جاسوسي رايانه‌اي و تخريب و اخلال در داده‌ها يا سيستم‌هاي رايانه‌اي و مخابراتي.»
با استفاده از مقررات فوق مي‌توان گفت، کسي که اقدام به آموزش دسترسي فی*ل*تر‌شکن کند به دليل دسترسي غيرمجاز به مرتکب جرم شده است و مجازات وي حبس از 91 روز تا يك سال يا جزاي نقدي از پنج ميليون ريال تا 20 ميليون ريال يا هر دو مجازات خواهد بود. در تبصره ماده 25 تاکيد شده است: چنان‌چه مرتكب، اعمال يادشده را حرفه خود قرار داده باشد، به حداكثر هر دو مجازات مقرر در اين ماده محكوم خواهد شد. بنابراين مجازات شديدي در انتظار کساني است که به فروش فی*ل*ترشکن به صورت حرفه‌اي اقدام مي‌کنند.
سامانه درخواست فی*ل*تر تارنماهاي متخلف
از طرف کارگروه تشخيص مصاديق مجرمان سايتي با عنوان سامانه درخواست فی*ل*تر تارنماهاي متخلف راه‌اندازي شده است که کاربران اينترنتي که احساس مسئوليت نسبت به هويت فرهنگي و ارزش‌هاي اسلامي دارند مي‌تواند حين گشت‌زني در فضاي مجازي در صورتي که با سايتي مواجه شدند که محتواي نامناسبي دارد آدرس را در اختيار اين سامانه قرار دهند.
در اين سامانه مطرح شده است که کاربراني که قصد اعلام تخلفات تارنماهاي حاوي مصاديق مجرمانه از طريق اين سامانه را دارند، مي‌توانند گزارش‌هاي خود را به يکي از دو روش زير ارسال کنند:
۱ -تکميل فرم گزارش‌هاي مردمي (راهنماي تکميل فرم).
۲ -نصب افزونه گزارشات مردمي در مرورگر فايرفاکس (راهنماي نصب و استفاده افزونه گزارش‌هاي مردمي) .
بايد اين نکته را در نظر داشته باشيد که کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه مرجع رسيدگي به شکايات خصوصي از پايگاه‌هاي اينترنتي نيست و کساني که از اقدامات يک پايگاه اينترنتي به لحاظ انتشار تصاوير خصوصي، اهانت، نشر اکاذيب، کلاهبرداري و غيـــره متضرر شده‌اند بايد شکايت کتبي تنظيم و به دادسراي محل اقامت خود مراجعه کنند.

پي نوشت :روزنامه حمايت - سه شنبه - 30/2/1393

با این سایت هایی که اینا فی*ل*تر میکنن خب معلومه الان داشتن فیـــــــــلتر شکن لازمه...
من همیشه استفاده میکنم چون واقعا وضعیت فیـــلترینگ ناجوره !!! همه بسته اس یا ناقص باز میشه
(۳۱/اردیبهشت/۹۳ ۹:۵۶)mahdy30na نوشته است: [ -> ]
پيگيري رفع فی*ل*ترينگ
در صورتي كه اداره‌كننده تارنماي(وب‌سايت) فی*ل*تر‌شده درخواست تجديد نظر داشته باشد بايستي ضمن پالايش تارنماي خود از محتواي مجرمانه‌، نسبت به ثبت تارنما در پايگاه ساماندهي به نشانيwww.samandehi.ir اقدام کند. سپس با ارسال يک ايميل به نشاني shekayat@dci.ir درخواست خود را مبني بر رفع فی*ل*ترينگ خطاب به «کارگروه تعيين مصاديق پايگاه‌هاي اينترنتي» اعلام کند و در نهايت شخص مسئول تارنما، ضمن مراجعه به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي محل، فرم درخواست رفع فی*ل*تر خطاب به دبيرخانه كارگروه مصاديق محتواي مجرمانه قانون جرايم رايانه‌اي را پر کند و پس از احراز هويت شخص، اصل فرم پرشده توسط اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي به اين مركز براي اقدامات بعدي ارسال شود.
این خیلی دنگ و فنگ داره...
یه بار وبلاگ من رو فی*ل*تر کردن،رفتم رفعش کنم
نزدیک بود خودم کاملا رفع شمSmile

پ.ن : فکر بد نکنید،بابا سایت موسیقی بود به دلیل چار تا آهنگ که از سیاوش قمیشی توش بوده فی*ل*ترش کردن... .
دیگه نکات اموزشی رو بعضی وقتا باید گفت.
(۳۱/اردیبهشت/۹۳ ۱۲:۴۰)Tishtar نوشته است: [ -> ]این خیلی دنگ و فنگ داره...
یه بار وبلاگ من رو فی*ل*تر کردن،رفتم رفعش کنم
نزدیک بود خودم کاملا رفع شمSmile

پ.ن : فکر بد نکنید،بابا سایت موسیقی بود به دلیل چار تا آهنگ که از سیاوش قمیشی توش بوده فی*ل*ترش کردن... .

اثبات همیشه سخت تر از ادعا هست.
شما مدعی میشی و من باید برای بی گناهیم همرچی میتونم دلیل بیارم که بیگناهیم رو ثابت کنم.
حالا شما هستین خودش یعنی اینکه اثبات رو به نهایتش رسوندی.
----
راستی چرا

دانستني‌هاي حقوقي درباره فی*ل*ترينگ
رو ستاره دار کردن .
البته خود روزنامه حمایت که نسخه دیجیتالیش بی ستاره زده
البته ادرس های زیر هم همینطور
http://hvm.ir/detailnews.asp?id=39722
معاونت حقوقی و امور مجلس
http://hemayat.net/detail/News/2051
روزنامه حمایت ( نخستین روزنامه حقوقی و قضایی کشور )

صاحب امتیاز: سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور
حالا چرا اینجا باید ستاره دار بشه؟
بخاطر عدم لتر شدن؟
من که بی ستاره اوردم.Huh
آدرس های مرجع