به نام خداوند حکیم
سلام؛
حالا که صبح زود بیدار میشیم بد نیست این دو نکته رو هم مد نظر داشته باشیم:
1-زمان خوردن صبحانه چه موقع است؟
امام صادق عليهالسلام :چون نماز صبح را خواندى ، پاره نانى بخور تا با آن : دهان خويش را خوشبو سازى ، حرارت خود را فرو بنشانى ، دندانهايت را استوار سازى ، لثهات را استحكام بخشى ، روزىِ خويش را به چنگ آورى و خوى خود را نكو سازى.
2-ناشتا مویز خوردن چه خاصیتی دارد؟
امام على عليهالسلام :[خوردن] بيست و يك مويزِ سرخ در هر صبح در حالت ناشتا ، همه بيمارىها را دور مىكند ، مگر بيمارى مرگ را.
در پناه حق
بسم الله الرحمن الحیم
سلام
یکم طولانی هست ولی مهم بود که گذاشتم.

انواع شبزندهداري
علماي اخلاق چون مرحوم فيض[7] و مرحوم ملكي تبريزي[8] و جناب نراقي و امام خميني[9] شبزندهداري را در چند مصداق عبادي چون دعا و قرائت قرآن و به ويژه نماز شب خلاصه كردهاند، اما حقیقت این است که در منابع اسلامی، مصادیق شبزندهداری بیشتر از نماز شب است:
بيداري شب به ذكر خدا: قرآن كريم ميفرمايد: «در بخشى از شب او را تسبيح كن»[10] و امام خميني(رحمة الله علیه) از اساتيد خود نقل ميفرمايد: كار سازترين عمل در تأثر قلب، سجده طولانى در دل شب كه يك ساعت و يا لا اقل سه ربع ساعت به درازا كشد و در آن گفته شود:لا اله الا أنت سبحانك انّى كنت من الظّالمين.[11]
- بيداري شب به تلاوت قرآن: پيامبر اكرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: هر كس شبى ده آيه از قرآن بخواند از بىخبران شمرده نمىشود.[12]
- بيداري شب به خدمت به خلق
: وقتى امام صادق(علیه السلام) نماز عشا را بهجا مىآورد و پاسى از شب مىگذشت کیسهای پر از نان و گوشت و پول بر مىداشت و آن را بر گردن خود حمل مىكرد و بين فقراي مدينه تقسيم ميكرد.[13]در روايت است هر كه در راه حاجت برادر مؤمنش ساعتى از شب يا روز گام بردارد، خواه آن حاجت را برآورد يا نه، براى او از اعتكاف دو ماه بهتر است.[14] همچنين در روایتی آمده است که مردى خدمت نبىّاكرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) آمد و عرض كرد: «من مردى جوان هستم و جهاد را دوست دارم و مادرى دارم كه از آن اكراه دارد. فرمود: برگرد و با مادر خود باش، به خدائى كه مرا به حق برانگيخته است آرام گرفتن مادر تو با تو در يك شب بهتر است از يك سال جهاد در راه خدا»[15]
- بيداري شب به تحصيل علم: نبىّ اكرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: شبزندهداري درست نيست مگر در در سه چيز: طلب علم، تهجد و قرائت قرآن، بردن عروس به خانهي شوهر(كه مستحب است شب باشد نه روز)[16]
- بيداري شب در اثر درد بيماري
: امام باقر(علیه السلام) فرمود: شببيداري يك شب در اثر بيماري، از عبادت يكسال برتر است.[17]
- هر نوع شبْبيداري در راه رضاي خدا: همانطور كه روايت است هر چشمي در قيامت گريان است مگر سه چشم: يكي از آنها چشمي است كه در راه خدا بيداري كشد.[18]
بيداري شب به نماز شب: نماز شب هشت ركعت است و هر دو ركعت به يك سلام ختم ميشود. سپس دو ركعت نماز شفع به يك سلام و يك ركعت نماز وتر است.[19] نماز شب در سفر كه نافلههاى روز ساقط است، ساقط نشده[20] و در همه حال براى مردم مستحبّ مؤكّد و براى پيامبر اكرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) واجب بود.[21]
پی نوشت:
[7] . فيض كاشانى، ملا محسن؛ المحجة البيضاء، چاپ دفتر انتشارات اسلامى، چاپ چهارم، 1417 هجرى،ج3، ص 342.
[8] . ملكى تبريزى، ميرزا جواد آقا؛ أسرار الصلاة، تهران، انتشارات پيام آزادى، 1378، چاپ هشتم، ص 458.
[9] . خمينى، روح الله؛ چهل حديث، مؤسسهى تنظيم و نشر آثار امام خمينى، چاپ بيستم، 1378، ص 203.
[10] . (الطور : 49)
[11]. امام خمينى، آداب الصلاة، قم، مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينى، چاپ هفتم، 1378، ص 164
[12]. كلينى، پيشين، ج2، ص 612.
[13]. كلينى، پيشين، ج4، ص8.
[14]. مجتبوى، سيد جلال الدين(مترجم)؛ علم اخلاق اسلامى، انتشارات حكمت، چاپ چهارم، 1377، ج2، ص 307.
[15]. كلينى، ابو جعفر محمد بن يعقوب؛ الكافي، دار الكتب الإسلامية - تهران - ايران، چاپچهارم، 1407 ه ق، ج2، ص 160.
[16] . سيد فضل الله راوندى؛ النوادر للراوندي، دار الكتاب - قم، چاپ: اول، بيتا، ص 13
[17]. طبرسى،حسن بن فضل؛ مكارم الأخلاق، انتشارات شريف رضى،چاپ چهارم، قم، 1412 هجرى،ص 358.
[18] . كلينى، پيشين، ج2، ص 80.
[19]. كمرهاى ، محمد باقر ؛ امالى شيخ صدوق-ترجمه كمرهاى، اسلاميه - تهران، چاپ: ششم، 1376ش، ص 641
[20]. محمد باقر كمرهاى، پيشين، ص 645
[21]. مهدوى كنى، نقطههاى آغاز در اخلاق عملى، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامى، چاپ هفتم، 1376، ج1، ص45.
روز ششم و هفتم تیرماه عمری بود بنده میذارم
.
.
.
==========================================================
.
.
.
نظر سنجی به روز شد،
لطفا فقط هر کس در نظر سنجی شرکت کرد،زیر این پست تشکر بذاره،
14.00
جابر بن اسماعیل از امام صادق (علیهالسلام)، و آن حضرت از پدرشان امام محمد باقر (علیهالسلام) روایت کرده است که: مردی از امیرمۆمنان علی (علیهالسلام) درباره شب زنده داری با تلاوت قرآن سۆال کرد، فرمود:
تو را مژده میدهم به اینکه هر کس یک دهم از شب را با اخلاص پاک و با امید به پاداش الهی به خواندن نماز به سر برد، خداوند به فرشتگانش دستور میدهد تا به شماره روییدنیها در آن شب (از برگها و دانهها و درختان) و به شماره نیها و ساقههای نرم و تازه رسته برای او ثواب بنویسند؛
و اگر کسی یک نهم از شب را به نماز بگذارند، خداوند ده دعای او را مستجاب فرماید، و در روز قیامت، نامه اعمالش را به دست راستش میدهد؛
و اگر کسی یک هشتم از شب را به ادای نماز به سر برد، خداوند ثوابی برابر با اجر یک شهید صابر و مخلص را به وی کرامت کند و شفاعت او در حق اهل بیت خود پذیرفته میشود؛
و هر کس یک هفتم از شب را مشغول نماز باشد، با سیمایی درخشان و نورانی چون ماه شب چهاردهم محشور میشود و با کسانی که (از عذاب الهی) در امانند، از صراط عبور میکند؛
و اگر کسی در یک ششم از شب، نماز را بپا دارد، در زمره کسانی که (با توبه قبول) به سوی پروردگار بازگشتهاند، قرار میگیرد و تمام گناهان گذشته و آینده او آمرزیده میشود؛
و اگر کسی یک پنجم از شب را به نماز بگذارند، در بهشت با حضرت ابراهیم خلیل (علیهالسلام) همنشین خواهد بود؛
و کسی که یک چهارم از شب را صرف خواندن نماز کند، در روز قیامت در صف اول رستگاران قرار میگیرد و (به سرعت) همانند تندباد از صراط بگذرد و بدون حساب وارد بهشت شود؛
و اگر کسی یک سوم شب را به اقامه نماز صرف کند، هیچ فرشتهای (از فرشتگان خدا) را ملاقات نمیکند مگر آنکه بر منزلت و مقام او در نزد پروردگار عالم حسرت میخورند، و به او گفته میشود که از هر دری از درهای هشتگانه بهشت که خواهی، وارد شو؛
و اگر کسی نیمی از شب را به نماز مشغول شود، اگر (به مثل) هفتاد هزار برابر (وزن یا حجم) زمین را پر از طلا کنند، به پاداشی که خداوند برای او مقرر کرده است، برابری نکند و اجر او در ازای این عمل، از آزاد کردن هفتاد بنده از فرزندان حضرت اسماعیل بیشتر است؛
و اگر کسی دو سوم از شب را صرف اقامه نماز کند، برای او به شماره شنهای بیابان عالج، حسنه نوشته میشود که کمترین حسنه او از ده برابر (وزن) کوه احد سنگینتر است؛
و کسی که در طول شب به نماز و تلاوت قرآن کریم مشغول گردد و هماره در حال رکوع و سجود و ذکر خدا باشد، برای او (در نامه اعمالش) به اندازهای حسنه و پاداش مینویسند که کمترین آن این است که: همانند روزی که از مادر زاده شده است، از (آلودگی) گناهانش، پاک میشود؛ و به شماره تمام حسنات الهی، درجات قرب و منزلتش افزونی گیرد، و قبرش نورانی شود، دلش را از آلودگیهای ناشی از حسد، پاک و پاکیزه گردد، و از عذاب قبر ایمنش کنند، و برات آزادی از آتش جهنم به او دهند و در محشر با کسانی که از عذاب الهی در امانند، محشور میشود،
و خداوند به فرشتگان خود فرماید:
به بنده من بنگرید که شبی را در طلب خشنودی من به سر برده و به عبادت من مشغول بوده است، او را در فردوس جای دهید، و در فردوس از برای او صد هزار شهر است و در هر شهری، آنچه را که میل آدمی به آنهاست، فراهم است؛ و هر چیزی که آدمی با دیدن آن احساس لذت میکند در آن مهیا، و نعمتهای دیگری که هرگز در خاطر کسی خطور نمیکند، آماده است، و اینها (که برشمرده شد) سوای خیر کثیر و قرب و منزلتی است که من برای او در نظر گرفتهام.
منبع: پاداش نیکیها و کیفر گناهان / ترجمه ثواب الأعمال، ص: 127 تا 129.
- پيامبر صلى الله عليه و آله: الشتاء ربيع المومن يطول فيه ليله فيستعين به على قيامه و يقصر فيه نهاره فيستعين به على صيامه؛ زمستان بهار مومن است از شبهاى طولانى اش براى شب زنده دارى و از روزهاى كوتاهش براى روزه دارى بهره مى گيرد.
یه پیشنهاد،
بعد از خوندن زیارت عاشورا ثوابش رو به آقا امام زمان هدیه کنیم.
پ.ن.
در مورد آدم های خالصی مثل شماها یه هدیه خوبه ولی برای آدم های تاجر صفتی مثل من، که چشم دوختن به هدیه ای که آقا می خواد به ازای اون پس بده، یه تجارت فوق العاده پر سوده (میگن سلام گرگ بی طمع نیست

).
اللَّهُمَّ اجْعَلْ مَحْياىَ مَحْيا مُحَمّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ مَماتى مَماتَ محمّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ.