تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: حكايت غربت "
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3
مظلومیت و غربت امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف

به راستي اگر با توجه كامل بنگريم چه موجودي مظلومتر و غريب‌تر از كسي است كه همه هستي به امر الهي با شعاع و پرتو وجود او به وجود آمده و همچنان مستمر و دائم حيات و بقاء و كمال هم به وجود او بستگي دارد؟
صد افسوس كه هرگز او را نشناختيم تا به طرف او تمايل پيدا كرده تا جاذبه وجودش ما را به طرف خود كه معدن رحمت و خزانه عالم و مهبط وحي است بكشاند.
به جاي آنكه او را به طور كامل طبق آيات قرآن و روايات اهل‌بيت علیهم السلام بشناسيم و به ديگران معرفي كنيم، از روي عدم آگاهی و علم و شناخت هر كدام به سليقه خود او را كه منبع جود است به ديگران معرفي مي‌كنيم.
چه مظلوميتي بالاتر از اين‌كه آن عزيز گمگشته را كه وجودش تبلوري از چهارده نورمقدس الهي است و منتظر است تا بيايد و عالم ملك و ملكوت را هر لحظه به ملكوت ديگري مبدل سازد همچنان به مثل و مانند خود تصور نموده و اصلاً به ياد او و آمدنش نيستيم.

از آنجا كه عالم هستي با امر تكويني به پيش مي‌رود ولي فرج مقدسش بايد با امر تشريعي و عملكرد مردم به وقوع بپيوندد. در اين مورد همه ما به سستي عمل نموده شايد باور نداريم كه اين هم خود نه تنها بر ضد اعتقادات شيعي بلكه جسارتي به ساحت مقدسش مي‌باشد و اگر با لطف و عنايت خاص خود بعضاً به افرادي عنايتي بنمايد به جاي حقيقت انديشي به خودباوري روكرده و از دائره بندگي پا را فراتر نهاده و نفس خود را معبود خويش قرار مي‌دهيم و از مدار ولايتش خارج مي‌گرديم و با تحريك شیطان و نفس و مرید بازی قلب نازنینش را به آتش خشم می سوزانیم. به راستی این درد را کجا ببریم؟!هر چه هست از وجود اوست و اگر قرآن او را بقيه الله و ناجي تمام مستضعفين جهان معرفي نموده، به اين دليل است كه آنگاه كه او بيايد بین عالم ملك و ملكوت ديگر حجابي نمي‌ماند و تمام حجاب‌های ظلماني و نوراني از بین ما و قرآن و ولايت كنار زده شده و آن 27 حرف علمي كه تاكنون2 حرف آن از زمان حضرت آدم ابوالبشر تاكنون انتشار يافته به طور مطلق و کامل براي بندگي نشر مي‌يابد و هرچه در عالم وجود ظهور و حيات و بقاء و كمال يافته از وجود اوست.

با ظهور او چهارده نور مقدس اهل بيت علیهم السلام رجعت نموده و همگي در كنار مردم جهان تا قيامت خواهند بود كه همگي نورٌ علي نور هستند. به راستي براي بشر چه خواهد شد؟!تنها با قدوم مباركشان عالم به اعتدال خود رسيده و اين جهان به بهشتي مبدل خواهد شد!آيا اين خود، غربت و مظلوميت آن بزرگوار را نمي‌رساندكه همه ما به جاي اين حقيقت، فقط به امور دنيای خود مي‌انديشيم؟!اميرالمؤمنين علیه السلام فرمود: صاحب اين امر (غيبت) تنها و يگانه و غريب است.(مكيال المکارم ج1ص129)
متأسفانه اكنون نه تنها در عبادات فردي بلكه در بيشتر مجالس عمومي نيز از ياد امام زمان ارواحنا فداه و دعا براي تعجيل ظهور آن حضرت غفلت مي‌شود. اگر بدانيم كه تاكنون چقدر از آن حضرت غافل بوده‌ايم، متوجه مي‌شويم كه آن حضرت مظلوم‌ترين فرد عالم هستند.
اكنون جرياناتي را درباره مظلوميت آن بزرگوار ذكر مي‌كنيم
1- مرحوم حاج سيداسماعيل شرفي نقل نمودند: به عتبات مقدسه مشرف شده بودم و در حرم مطهر حضرت سيد الشهداء علیه السلام مشغول زيارت بودم. چون دعاي زائرين در قسمت بالا سر حرم مطهر مستجاب است، در آنجا از خداوند خواستم مرا به محضر مبارك مولايم حضرت مهدي ارواحنافداه‌ مشرّف گرداند و ديدگانم را به جمال بي‌مثال آن بزرگوار روشن نمايد.مشغول زيارت بودم كه ناگاه خورشيد جهان تاب جمالش ظاهر شد. گرچه در آن هنگام حضرتش را نشناختم؛ ولي شديداً مجذوب آن بزرگوار شدم، پس از سلام از ايشان سئوال كردم: آقا! شما كيستيد؟فرمودند: من مظلوم‌ترين فرد عالم هستم.من متوجه نشدم و با خود گفتم : شايد ايشان از علماي بزرگ نجف هستند و چون مردم به ايشان گرايش پيدا نكرده‌اند خود را مظلوم‌ترين فرد عالم مي‌دانند، در اين هنگام ناگهان متوجه شدم كه كسي در كنارم نيست.اينجا بود كه فهميدم مظلوم‌ترين فرد عالم كسي جز امام زمان ارواحنا فداه نيست و نعمت حضور آن بزرگوار را زود از دست دادم.

2- حاج سيداحمدموسوي از شيفتگان حضرت ولیعصرعجل الله تعالی فرجه الشریف از عالم ربّاني مرحوم حاج شيخ محمدجعفرجوادي نقل می کند كه ايشان در عالم كشف، يا شهود خدمت حضرت بقيه‌الله ارواحنافداه مشرّف شده و ايشان را بسيار غمگين مي‌بيند از حال آن بزرگوار سئوال مي‌كند، حضرت مي‌فرمايند.:دلم خون است، دلم خون است.
3- امام حسين علیه السلام نیز در عالم مكاشفه به يكي از علماي قم فرمودند:«مهدي ما در عصر خودش مظلوم است، تا مي‌توانيد درباره مهدي سخن بگوييد و قلم فرسايي كنيد؛ آنچه كه درباره شخصيت اين معصوم بگوييد، درباره همه معصومين گفته‌ايد؛ چون حضرات معصومين همه در عصمت و ولايت و امامت يكي هستند و چون عصر، عصر مهدي ما می باشد، سزاوار است درباره او مطالب گفته شود.و در خاتمه فرمود:
باز تأكيد مي‌كنم درباره مهدي ما زياد سخن بگوييد و بنويسيد، مهدي ما مظلوم‌ است، بيش از آنچه نوشته و گفته شده بايد درباره‌اش نوشت و گفت».
[b]منبع : سایت یاران مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
http://yaranemahdi.com/Posts/read/11035wb915841236/%D9%85%D8%B8%D9%84%D9%88%D9%85%DB%8C%D8%AA-%D9%88-%D8%BA%D8%B1%D8%A8%D8%AA-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%B9%D8%B5%D8%B1-%D8%B9%D8%AC%D9%84-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D8%AA%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D9%81%D8%B1%D8%AC%D9%87-%D8%A7%D9%84%D8%B4%D8%B1%DB%8C%D9%81

[تصویر: 4.jpg]
سلام بر منجی مظلوم غریب
یابن الحسن !
یادم نمی رود از کتاب فارسی ، حکایت آن حکیم را که گذارش به قبرستان شهری افتاد .
او با کمال تعجب دید ، بر روی همه ی سنگ قبرها ، سن فوت شدگان را 3-4-7 سال و مانند آن نوشته اند .
پرسید : آیا اینان همگی در طفولیت از دنیا رفته اند ؟
گفتند : اینجا سن هر کس را معادل سال های از عمرش که در پی کسب علم بوده است محاسبه می کنند
کاش ان روز دبیر فارسی ما گریزی به حدیث معرفت امام ( 1) می زد و می گفت که در تفکر شیعی ، حیات حقیقی در توجه به امام عصر علیه السلام و معرفت و محبت و مودت او و مهم تر از آن برائت از دشمنان او معنا میشود .
...........
1- حدیث شریف « من مات ولم یعرف امام زمانه مات میته جاهلیه »
[تصویر: babolgif-5.gif]

غربت چيست و غريب كيست ؟
آيا فقط مسافري را كه از شهر خود فاصله گرفته باشد و در دياري دور افتاده وارد شود غريب مي گويند ؟ آيا غريب تنها آنچنان كه مي‌گويند ناآشنا معنا مي دهد ، يا معاني فراتري مي توان از آن برداشت ؟آيا غربت فقط از تنهايي برمي‌خيزد و فقط بي كسي و گوشه نشيني مفهوم آن است ؟
ميان انسان‌هايي كه روي كره‌ي خاكي نفس مي‌كشند غريب‌ترين كيست و غربت او چه نشانه‌هايي دارد ؟ اين پرسش‌ها در اين آشفته بازار غفلت شايد هيچگاه در ذهن ما نچرخيده باشد ، و شايد تا به حال به اين حقيقت فكر نكرده باشيم كه صاحب نعمت ما غريب‌ترين صاحب نفس است .

ادامه مطلب را در لينك زير بخوانيد "
http://www.ashoora.ir/%D8%A8%D8%A7%D9%86%DA%A9-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%87%D8%AF%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D9%88-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%AC/850-%D8%BA%D8%B1%D9%8A%D8%A8-%D9%83%D9%8A%D8%B3%D8%AA-%D8%8C-%D8%BA%D8%B1%D8%A8%D8%AA-%DA%86%D9%8A%D8%B3%D8%AA-%D8%9F.html
سلام بر منتظر مضطر

[تصویر: mahdi.jpg]

در درس فيزيك ، قوانين شكست نور را به من آموخت ؛ ولي نفهميدم « نور خدا » شمايي و مقصود از ( يهدي الله لنوره من يشاء) (1) ،

از سرعت سرسام آور نو ( 300 هزار كيلومتر در ثانيه ) برايم گفتند ؛ اما اشاره نكردند شعاع ديد امام معصوم عليه السلام تا كجاست و نگفتند امام در يك لحظه مي تواند تمام عوالم و كهكشان ها را از نظر بگذراند و از احوال همه ي ساكنان زمين و آسمان با خبر شود .

............

1- قسمتي از آيه 35 سوره نور
[تصویر: 347982_uvtXvKoo.gif]

وقتي براي كنكور درس ميخواندم ، كسي مرا براي ثبت نام در دانشگاه معرفت و محبت امام زمان عليه السلام تشويق نكرد .
كسي برايم تبيين نكرد كه معرفت امام نيز مراتب دارد و خيلي ها تا آخر عمر در همان دوران طفوليت يا مهد كودك خويش در جا ميزنند .
نمي دانستم كه عناويني هم چون دكتر ، مهندس ، پروفوسر و ...قراردادهايي در ميان انسان هاست كه تنها به كار كسب ثروت ، قدرت ،شهرت و منزلت اجتماعي و گاهي خدمت در اين دنيا ميآيد؛ اصلاً در اين وادي نبودم .
از فضاي نيمه بسته ي مدرسه ،وارد فضاي باز دانشگاه شدم ، در دانشكده وضع از اين هم اسف بارتر بود .
بازار غرور و نخوت پر مشتري بود و اسباب غفلت ،فراوان و فراهم .
فضا نيز رنگ و بو گرفته از «علم زدگي » و « روشن فكر مآبي» !
خيلي ها را گرفتار تب مدرك گرايي مي ديدم .
علم آن چيزي بود كه از فلان كتاب مرجع اروپايي يا فلان مجله ي آمريكايي ترجمه ميشد ؛ از علوم اهل بيت عليهم السلام ، دانش يقين بخش آسماني ، كم تر سخن به ميان مي آمد .

مولاي من !

در دانشگاه هم كسي برايم از شما سخن نگفت ؛ پرچمي به نام شما برافراشته نبود؛ كسي به سوي شما دعوت نمي كرد .
هيچ استادي برايم اوصاف شما را بيان نكرد .
كاركرد دروس معارف اسلامي و تاريخ اسلام ، جبران كسري معدل دانش جويان بود.
نه اين كه از تبليغات مذهبي ، نشست هاي فرهنگي ، نماز جماعت ، اردوهاي سياحتي زيارتي ، مسابقات قرآن و نهج اليباغه و ...خبري نباشد ....كم و بيش يافت مي شد ،
اما در همين عرصه ها نيز شما سهمي نداشتي و غريب و مظلوم و « از ياد رفته » بودي .

[b]پس از فراغت از تحصيل نيز ، اداره ي زندگي و دغدغه ي معاش ، مجالي براي فكر كردن راجع به شما برايم باقي نگذاشت .

اينك اما، در عمق ضمير خود ، شما را يافته ايم ؛
چندي است با ديده ي دل شما را پيدا كرده ايم ؛
در قلب هاي خويش گرماي حضورت را با تمام وجود حس مي كنيم ؛گوئي دوباره متولد شده ايم ؛

تعارف بردار نيست !

زندگي بدون شما كه امام عصر و پدر زمانه اي - «مردگي» است .

[/b]

[b]و اگر كسي هم چون من روسياه ، پس از عمري غفلت به شما رسيد ،

حق دارد احساس تولدي دوباره كند ،[/b]

[b]حق دارد از شما بخواهد از اين پس او را رها نكني و در فتنه ها و ابتلائات آخرالزمان از او دست گيري ،

[/b]حق دارد به شكرانه ي اين نعمت ، پيشاني ادب بر خاك بسايد و با خداي خود زمزمه كند :

[b]« الحمد لله الذي هدنا لهذا و ما كنا لنهتدي لو لا ان هدانا الله »

ان شاءالله ادامه دارد ...

نقل با اندكي تلخيص و( تغيير در برخي از ضمائر) از كتاب دوازده قرن غربت

نوشته دكتر علي هراتيان
آجرك الله يا بقيه الله [تصویر: 347982_uvtXvKoo.gif]
در ادعيه و زيارات و روايات رسيده از پيشوايان معصوم عليهم السلام تعابير عجيبي راجع به غربت و مظلوميت امام دوازدهم عليه السلام به چشم مي خورد و چنان تكان دهنده است كه ذهن انسان را به اين واقعيت نزديك مي كند كه غريب غريبان ، به ويژه در اين دوران ، وجود مقدس قطب عالم امكان حضرت ولي الله الاعظم ارواحنا فداء است .[/b]

دوران غیبت ، دوران غربت امام علیه السلام

برخی به غلط تصور می کنند که حضرت بقیه الله علیه السلام در دوران غیبت در مکانی خوش آب و هوا ، زیر درختی پر میوه و در کنار نهری خروشان !
روزگار به خوشی و آسایش می گذرانند و غمی بر دل و دردی بر سینه ندارند و همانند ما دست روی دست گذاشته اند تا زمانی که خداوند اجازه ی ظهور به ایشان عطا فرمایند ( البته شاید تا دو هزار سال دیگر هم حضرت نیایند !!!)
واقعیت جز این است .

حضرت امیر المومنین علیه السلام به اصبغ بن نباته فرمودند :

« صاحب هذا الامر الشرید الطرید الفرید الوحید »(1)

« (امام) عهده دار این امر (حضرت مهدی علیه السلام ) همان رانده ای آواره ی بی کس تنهاست .»

...............

1- بحارالانوار 51 : 120

سر انجام بی تفاوتی

وای بر ما اگر ندای غربت و مظلومیّت امام زمان خود را بشنویم و بیتفاوت باشیم! که سالار شهیدان ابا عبد الله الحسین علیه السلام فرمود:

از[ جدم ] رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم شنیدم که فرمود:

مَنْ سَمِعَ واعِیةَ اَهْلَ بَیتِی وَلَمْ ینْصُرْهُمْ عَلی حَقِّهِمْ اَکبَّهُ اللَّهُ عَلی وَجْهِهِ فِی النَّارِ.

هر کس فریاد استغاثه اهل بیت مرا بشنود و به یاریشان نشتابد خداوند وی را به رو در آتش اندازد.1

امام صادق علیه السلام فرمود:

در میان بنی اسرائیل پیر مردی بود که خدا را عبادت می کرد. روزی از روز ها که به نماز و عبادت مشغول بود مشاهده کرد که دو کودک خروسی را گرفته و پرهای او را زنده زنده می کَنند. عابد به عبادت خود ادامه داد و آن دو کودک را از آن کار نهی نکرد. خداوند هم به زمین امر فرمود که این بنده مرا در خود فرو ببر. پس آن پیر مرد به خاطر بی رحمی به زمین فرو رفت و چنین است حال او تا روز قیامت...2

می بینید چگونه خداوند به خاطر مظلومیّت یک حیوان زبان بسته به خشم می آید؟!
پیر مرد عابد به خاطر سکوت در برابر ظلم به یک حیوان مورد خشم و غضب الهی واقع می شود و یک عمر عبادت او، باطل و تباه می شود. پس چگونه خواهد بود حالِ آن کسانی که ظلم بر حجّت های الاهی را دیده و سکوت کردند و بی تفاوت از کنار آن گذشتند؟ چگونه خواهد بود غضب الهی بر آن کسانی که به عبادت و نماز و روزه و قرآن دلخوش کردند؛
امّا در برابر تضییع حقوق اهل بیت پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم واکنشی نشان ندادند و آیا ما در این میانه معذوریم؟

اگر کسی بداند که امام زمان علیه السلام و حجّت خداوند در زمانه ما هر صبح و شام گریه می کند، دلش خون است، حدود هزار و دویست سال است در تنهایی و غربت روزگار می گذارند، غیبتش به درازا کشیده است، هر صبح و شام (هل من ناصر ینصرنی) می گوید، از گرفتاری شعیان و رنج محرومان و ستمدیدگان جهان آگاه است و از آن رنج می برد، آواره و سرگردان در صحراها و بیابان هاست، اما حرکتی نکند چه سرنوشتی در انتظار اوست؟

و بد تر از این اگر کسی بداند که امام زمانش بارها و بارها در خواب و بیداری و در تشرفات متعدّد امر به دعای برای تعجیل در فرج نموده است، ولی به این فرمایش مولا عمل نکند حال و روزش چگونه خواهد بود؟

حساسیت مطلب تا آن جاست که در روایتی امام محمّد باقر علیه السلام فرموده اند:

من لم يعرف سوء ما أتی إلينا من ظلمنا و ذهاب حقنا و ما نکبنا به فهو شريک من أتی إلينا فيما وليناه.3

هر کسی که نداند بر ما اهل بیت چه گذشته است و نسبت به ظلم ها و ستم هایی که بر ما خاندان روا داشته شده جاهل باشد شریک ظلم ظالمین و شریک جرم ستمگران بر ما خواهد بود.

1.مقتل الحسین، مقرّم؛ ص 189; و به همین مضمون روایت شده است در ثواب العمال و عقاب الامال: ص 260.

2.بحار الانوار: ج64، باب اخصاء الدواب و ... ح5، به نقل از امالی شیخ طوسی: ص669.

3.بحار الانوار: ج27، ص55؛ عقاب العمال: ص208.

http://alisadegh.blogfa.com/
غربت صاحب الزمان افسانه نیست !

روایات ما شباهت آن سرور با حضرت یوسف علیه السلام را « زندانی شدن » بر شمرده اند .

در دوران غیبت ، گویا امام عصر علیه السلام در زندان گرفتار شده اند .

دوران غیبت ، دوران غربت امام است . دوران مظلومیت ، انزوا ، تنهایی ، دل شکستگی و گریه های طولانی اوست .
دورانی است که آن حضرت باید از شهرها فاصله بگیرد و در مکانهای پنهان دور از ظالمان زندگی کند.

صاحب زمان و مالک زمین است؛ اما باید به طور ناشناس در میان مردم رفت و آمد کند .

نظاره گر غصب حق خویش است . شاهد رنج ها و مصائب پیروان خویش است

خون اجداد طاهرینش بر زمین مانده است .

صفحه: 1 2 3
آدرس های مرجع