بسم الله الرحمن الرحیم!
به نام حضرت عشق!
به نام آرام بخش دل ها!
به نام او که در دل های شکسته جا دارد!
گاهی اوقات نمی دانم چرا درون وجودم آشوب و بلوا می شود!
حرارت درونم مرا می سوزاند!
آیا تو می خواهی تا راهی را نشانم دهی تا این آشوب و حرارت درونم را تسکین دهم؟
از نظرات دوستان استفاده می کنیم!
سلام!
ممنونم که این تاپیک ایجاد شد!
فک کنم یکی از مشکلات اساسی جوونای جهان امروز استرس باشه!
راستش من خودم که وقتی مشکلی پیش بیاد به شدت دچار استرس میشم و این باعث میشه بیشتر کارارو خراب کنم!
به خودم شک میکنم و حسابی عزت نفسم میشکنه!
از بچگی همینطور بودم... یادمه کلاس اول ابتدایی وقتی املا داشتیم حسابی استرس میگرفتم!!!!

یعنی بخاطره کوچکترین چیزها خودمو میباختم....
البته الان 2-3 سالی هست که خیلی بهتر شدم ولی خب همچنان گاهی بدجور این استرس برام آزاردهنده میشه.
پرس و جو هم کردم! هیچکس تو خانواده ما به اندازه من استرسی نیست!
برادر و پدر و مادرم خیلی خیلی آرامش دارن!
نمیدونم شاید ایمانم ضعیفه که اینطورم....
تنها چیزی که وقت استرس کمی آرومم میکنه اینه که چندبار نفس عمیق بکشم و خدارو با ذکرهای مختلف یاد کنم.
خواهش میکنم اگه کسی راه حلی میدونه اینجا به اشتراک بزاره
من فکر می کنم گاهی استرس می تونه به دلیل کم بودن اعتماد به نفس باشه
راهش هم افزایش اعتماد به نفس هست . یکی از راهایی که می تونه اعتماد به نفس را افزایش بده موفقیت در کاری هست که ازش می ترسین یا در انجام آن ناتوان هستین
امام علی (علیه السلام) می فرمایند از هر چی می ترسی به درونش برو( البته متن دقیق حدیث به خاطر م نیست )
مادر من خیلی استرسی بود . از رانندگی و شنا هم میترسید ولی عزمش رو جزم کرد تا در هر دو موفق بشه و با کلی تلاش و زحمت این اتفاق افتاد .
به گفته خودس الآن خیلی اعتماد به نفش بالا رفته و در کنارش استرش هم کم شده .
اکثر مواقع استرس ارثیه
مثلا هم من هم خواهرم و بابام هممون خیلی استرسی هستیم
انقد که امسال که کنکور داشتم هر شب قرص آرامبخش میخوردم!

ولی این قرصا فایده ای نداشت..لااقل برا من که نداشت..اگرم میخوردم واسه این بود که یجورایی شرطی شده بودم..که اگه نخورم نمیتونم بخوابم، پشت سرش سردردمیگیرم بعدش نمیتونم درس بخونم..!!مدام این تفکرو داشتم..درصورتیکه درست نبود..
واسه درمان اضطراب اول باید ریششو بررسی کرد..
اکثر مواقع استرس از جایی منشا میگیره که ما از یه موقعیتی که هنوز پیش نیومده میترسیم..غیر از اینه؟!
ترس از اتفاقات احتمالی -که تجربه ثابت کرده 95درصدش اتفاق نمیفته!- باعث استرس میشه..
خب چجوری باهاش مبارزه کنیم؟
من راههای زیادیو امتحان کردم..
از خوندن کتابهای روانشناسی گرفته تا دعا و مناجات..
از بین همه ی کتابایی که خوندم حکمتای نهج البلاغه خیلی بهم کمک کرد..
بعد از اون کتاب تمرین نیروی حال از اکهارت تول خیلی موثر بود..
اما هیچ کدوم به اندازه ی نیروی ایمانی که گاهی در من قوی میشد تاثیر نداشت..
نمیگم هر کی استرس داره ایمانش کمه..نه اصلا اینجوری نیست..
ولی چیزی که هست من از این مسئله مطمئن شدم که ایمان و توکل به معنای واقعی میتونه بهترین راه حل برای درمان اضطرابم باشه..
سجده های یکم طولانی تر از حد معمول، حتی بدون هیچ سخنی میتونه خیلی خیلی آرامبخش باشه..
بیشتر از همه ی اون قرصایی که من خوردم..
به نام حضرت عشق!
میشه گفت: تجربیات قبلی فرد از منابع شخصی و منابع محیطی ، نیازها و ارزشهای احساسی، تا حدود زیادی سرچشمه استرس در افراد هست!
البته اون استرس ارثی که دوستان اشاره کردند، بر میگرده به دوران بارداری مادر! خیل از خانم های باردار با عدم اطلاع از اینکه استرس و ترس اون ها حتی رو جنین درون رحم هم اثر می گذارد، خیلی در اون دوران استرس دارن! بله این استرس روی فرزند هم اثر میذاره!
چند راه درمان برای استرس:
اول اینکه احساس خودت رو قبول داشته باشی! و قبول کنی که استرس داری! اگر احساسات خودتون رو قبول نکنید، این احساسات به زودی بر شما غلبه می کند ولی اگر قبول داشته باشی یک قدم جلو رفتی!
دوم اینکه:
خالی كردن حالت های استرس خودتون روی دیگران بسیار كار سادهای هست. ولی سعی كنید كه هیچ وقت با
دیگران رفتار نامناسبی نداشته باشید. اگر با دیگران بر خلاف میل آنها رفتار كنید باعث میشود كه آنها ناراحت شده و ناراحتی خود را بر سر شما خالی كنند.
سرزنش كردن فقط باعث استرس بیشتر شما میشود.
اما زمانیكه شما مسئولیت كار خودتون رو قبول كنید اون وقت گزینه سرزنش كردن از بین میره. و شما با واقعیت روبهرو میشید و قربانی دیگران نمیشوید و میتونید كنترل احساسات خود را در دست بگیرید لذا مسئولیت شما باعث میشود تا نسبت به احساسات خود كاری انجام دهید. اگر شخصی باعث اضطراب شما میشود، او را صدا كنید و به او بگویید چه احساسی نسبت به او دارید و چرا این احساس را دارید و چه میتوان كرد كه این احساس از بین برود. این موضوع را با سرزنش كردن آنها بدتر نكنید. همیشه راجع به مشكل خود فكر كنید، نه راجع به شخص بهخصوصی.
زمانیكه اضطراب وجود شما را فرا میگیرد، ناخودآگاه نفسهای كوتاه میكشید. این اولین مرحله قبل از جدال و یا خاموشی و سكوت است كه اینها خود باعث صدمه زدن به گفتوگو میشود. بنابراین در این مواقع نفسهای عمیق بكشید، این كار باعث كاهش اضطراب میگردد.
نفس عمیق کشیدن باعث آرامش میشه!
(۲۹/مرداد/۹۳ ۱۰:۴۱)yektasepas نوشته است: [ -> ]باسمه تعالی
استرس از تغذیه نامناسب است.
امتحان کنید یک استکان چای یا قهوه ویا نوشابه و یا یک شکلات کاکائو ویا قهوه بخورید نیم ساعت یا یک ساعت بعد استرس می آد سراغتون.
پس اینها باید حذف شود.
این مواردی که گفتید کاملا درسته.. به دلیل این که زمانه مدرسه صبحانه نمیخوردم عادت داشتم هرروز صبح یه شکلات بخورم. و از مدت ها قبل متوجه شدم که شکلات بیشتر باعث استرسم میشده...
ولی خب مطمئنن همش از تغذیه نامناسب نیست چون حتی با حذف این خوراکیا هم گاهی استرس دارم.
البته در بعضی موارد که استرس طبیعیه و لازمه که باشه ولی خیلی از مواقع هم کاملا بیخودیه!
باسمه تعالی
هروقت استرس پیدا می کنم فوری یک قاشق اسفند با یک لیوان آب می خورم نیم ساعت بعد خوب میشم. و البته نماز بدون توجه یا غیبت کردن استرس شدید می آورد .اقای جوادی آملی می گفتند بعضی گناهان باعث استرس میشن بعضی باعث افسردگی و...
تو کتابی خوندم روزی صد بار گفتن ذکر " الرّحیم " برای افراد مضطرب کمک کننده است .الله اعلم