تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: جبران!!!!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
دوستان !

شما گذشته رو چ طور جبران میکنید؟

ی حدیثی خوندم نوشته بود : با تلاش در آینده....

ولی سوالم اینجاست....

ممکنه کم محبتی ای ، در حق کسی کرده باشیم یا قصوری ک شاید حق الناس نباشه ولی آدمو اذیت کنه....

ممکنه اون اشخاص رو هرگز نبینیم و یا فرصت جبران نداشته باشیم.....

چ کنیم؟؟؟؟
دعاش می کنم و طلب مغفرت براش
(۱۶/مهر/۹۳ ۲۰:۴۹)مهسا110 نوشته است: [ -> ]دوستان !

شما گذشته رو چ طور جبران میکنید؟

ی حدیثی خوندم نوشته بود : با تلاش در آینده....

ولی سوالم اینجاست....

ممکنه کم محبتی ای ، در حق کسی کرده باشیم یا قصوری ک شاید حق الناس نباشه ولی آدمو اذیت کنه....

ممکنه اون اشخاص رو هرگز نبینیم و یا فرصت جبران نداشته باشیم.....

چ کنیم؟؟؟؟
سلام

قصور و کوتاهی به معنی ظلم هست. پس اینکه در حق کسی قصور شده باشه قطعاً حق الناس هست. پس شاید منظورتون چیز متفاوتی بوده که فرمودید «شاید حق الناس نباشه».
منظور از «کم محبتی» هم واضح نیست، چون معنایی که از خود واژه برمیاد «ظلم» نیست، اما بعضی مواقع در معنای ظلم بکار میره.

اما بطور کلی توضیح عرض کنم:
همه چیز یکسره از آن خداست.
یعنی حق الناس هم در واقع حق الله هست.
منتهی شیوه ی به حقّ ادا کردن این نوع از حق الله این هست که علاوه بر ابراز پشیمونی نزد خداوند و استغفار، در صورتی که امکان جبران کارمون باشه، باید جبران کنیم.
جبران کردن یعنی اگر با کار ما در حق فردی ظلمی صورت گرفته، به اون فرد اعلام کنیم، و خسارت یا مجازاتی عادلانه رو در موردش گردن بگیریم. این اعلام کردن البته این نیست که چیزی که به کار اون فرد ارتباط نداشته رو توضیح بدیم، چون اعتراف به گناه نزد غیرخدا صحیح نیست، جز در صورتی که سخن از ظلمی باشه که در حق اون فرد شده بوده. مثلاً اگر یک نفر به واسطه ی یک مدرک، شغلی رو تصاحب کرده باشه ولی در حد نام اون مدرک آگاهی نداشته باشه، نباید بره و به صاحبکارش بگه که در امتحانهای دانشگاهش تقلب کرده بوده، یا مدرکش رو خریده بوده، یا هرچیز دیگه. تنها باید از ظلمی که در حق صاحبکار شده سخن بگه، یعنی اولاً اینکه گفته در حد اون مدرک آگاهی دارم در حالی که نداشته، و ثانیاً اگر کم بودن آگاهی اش باعث بروز مشکلاتی در کار شده بوده، اعلام کنه.
اما اگر فردی که مورد ظلم قرار گرفته فوت کرده باشه و ظلم صورت گرفته مادی باشه، باید سراغ وارثانش بریم و جبران کنیم.
اما اگر به هر دلیل امکان پیدا کردن فرد موردنظر نباشه، میتونیم به نیت اونها کار خیر انجام بدیم، صدقه یا کارهای دیگر، و در دلمون نزد خدا ابراز پشیمونی کنیم و استغفار کنیم و از خدا بخوایم ما رو ببخشه.
آدرس های مرجع