تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: مهم ترین دغدغه زندگی من
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5
سلام بر شما
مطابق تعالیم اسلامی برنامه ریزی هر فرد در زندگی و مدیریت زمان او باید به گونه ای باشد که هر روز او از روز قبلش و بلکه هر لحظه او از لحظات قبلش بهتر و بالاتر باشد و به عبارت دیگر در زندگی خود در مسیر صعودی و به سمت کسب کمالات الهی حرکت کند. امام علی (علیه السلام) و دیگر معصومان (علیهم
السلام) در سخنان خود این مطلب را به پیروان خویش گوشزد می نمایند که هر کس دو روزش با هم مساوی باشد زیانکار است (صدوق، الامالی/ 766؛ همان، معانی الاخبار/ 342 و العاملی 16/ 94) و اگر امروزش از دیروزش بدتر باشد به خود خیانت کرده است (آمدی/ 2013؛ برازش 3/ 3214) و چنین کسی که در مسیر کمال حرکت نکرده و دائماً بسوی نقصان می رود مرگ برای او بهتر از زندگی است (الصدوق، الامالی/ 766؛ همان، معانی الاخبار/ 342 و العاملی 16/ 94) و در مقابل به حال آن کس که امروزش از دیروزش بهتر باشد باید غبطه خورد (نوری 12/ 184 و صدوق، معانی الاخبار/ 342)
با سپاس فراوان از آقای kol
در روایات داریم که حضرت علی علیه السلام امور مومن در روز رو به بخش هایی تقسیم می کنه که به کار حلال برای به دست آوردن روزی و معاش و همینطور تفریح سالم و حلال هم اشاره می کنه .
شما اشاره کردید که کار می کنید خوب این که خوبه !
باشگاه و ورزش هم که در دسته تفریح حلال هست !
تا اینجا که شما زیانکار نیستید چه بسی اینکه از خیلی افراد هم جلوتر هستید .
کسی زیانکار هست که هدفی برای زندگیش نداشته باشه و اصلا ندونه که از زندگی چی می خواد . در واقع برای بدست آوردن هر چیزی که به بهبود زندگی دنیوی و اخرویش کمک می کنه تلاش نکنه .

آخه همه روز های من عین هم دیگه هست. دیروزم با امروزم فرقی نداشت. مطمئن هستم که سوال بقیه هم هست. لطفا شرکت کنید. و دلایل بیشتری بیارید که چیکار کنیم که زیان کار نشیم.
آیا شما هنگامی که می خواهید استراحت کنید دغدغه روز بعد و دارین؟
که با چی می روید سرکار و چطوری بروید یا با چه کسانی چطور برخورد کنید؟برای روز بعد برنامه ریزی دارین؟
مؤمن باید برنامه ریزی داشته باشد
علی(علیه السلام) فرمود

«للمؤمن ثلاث ساعاتٍ: فساعة یناجی فیها ربّه و ساعةً یرمّ معاشه و ساعة یخلّی بین نفسه و بین لذّتها فیما یحلّ و یجمل؛
سزاوار است مؤمن را سه زمان باشد: زمانی که در آن با پروردگارش راز و نیاز کند، و زمانی که هزینه های زندگی را تأمین کند، و زمانی را به خوشی های حلال و زیبا، اختصاص دهد
نهج البلاغه، حکمت390، ص724

کسی که برای هدفش دغدغه داشته باشه ،همیشه توی ذهنش برنامه ریزی دقیقی انجام می ده!
کارهای مهمتر توی الویتش قرار می ده.
کسی که بی دغدغه باشه فقط به این فکر می کنه چطوری روزش و به شب برسونه!

توکل و توسّل

با تمام برنامه ریزی های دقیق در انجام کارها تکیه بر خدا باشد تا او توفیق را رفیق انسان سازد .

علی(علیه السلام) فرمود: لا ینفع اجتهادٌ بغیر توفیق

تلاش (در کنار برنامه ریزی) بدون توفیق (الهی) سود نخواهد بخشید. (و به جایی نخواهد رسید)

لذا قرآن کریم وقتی دستور مشاوره به پیامبراکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را می دهد، که در اجرای احکام دستورات الهی و برنامه ریزی آن با مردم مشورت کن می فرماید

فاذا عزمت فتوکّل علی الله انّ الله یحبّ المتوکّلین

امّا هنگامی که (با برنامه ریزی) تصمیم گرفتی بر خدا توکّل کن زیرا خداوند متوکّلان را دوست می دارد

انسان برای هر لحظه زندگیش مسئولیت داره،همیشه باید به این فکر کنیم که نکنه خدایی نکرده یه روزی حسرت این روزهای سالم بودن و بخوریم!
من از دیشب تصمیم گرفتم که به خاطر خدا حرف بزنم ،به خاطر خدا نگاه کنم ،بشنوم ویاد بگیریم حتی خیلی وقت ها سکوت کنم!
من تازه فهمیدم چقدر کلمات در زندگی ما نقش مهمی دارند.بیایین معجزه کلمات و با هم ببینیم.
مثلا اینکه
خدای من، هر لحظه که از عمرم می گذرد آیا من به تو نزدیک می شوم!
من به تو نزدیک می شوم هر لحظه که از عمرم می گذرد!
هر لحظه به تو نزدیک می شوم خدای من!
عمرم می گذرد و من به تو نزدیکم!
کلمات نقش های متفاوت می پذیرند کافی است ما هم کلمه شویم و نقش خوبی بپذیریم.
شما هم امتحان کنید.
و جمله ی شما....
(۵/آبان/۹۳ ۲۰:۰۹)آسمانه سجادی نوشته است: [ -> ]انسان برای هر لحظه زندگیش مسئولیت داره،همیشه باید به این فکر کنیم که نکنه خدایی نکرده یه روزی حسرت این روزهای سالم بودن و بخوریم!

با عمرمان چه کردیم ؟؟؟

فرد موفق همیشه باید آگاه باشد نسبت به عمری که از او می گذرد و با داشتن اهداف مشخص
و با تعیین اولویت برای آن اهداف،
زمانبندی برای آن،
تعیین سررسید
و پرداختن دقیق به آن کارها ، بطور دقیق به آن اهداف برسد.
مثلا درباره به حافظه سپردن مطالب :

این مطلب ثابت شده است که افرادی که می‌خواهند یک مطلبی را که میشوند در ذهنشان جای گیرد و مورد استفاده قرار دهند، اولین کار اینست که مدتی پس از سخنرانی استاد و یا ... مطالب را مروری کنند، دوباره درباره ی آن صحبت کنند.
چون ثابت شده حدود 80% از مطالبی که شخص فرا می‌گیرد در ظرف همان ده دقیقه اول فراموش می شود.
.....
از بزرگی پرسیدند که نشانة بدبختی چیست؟
گفت : «آنکه تو را علم دهد و توفیق عمل ندهد و تو را عمل دهد و توفیق اخلاص ندهد».

علم دانستی است نه گفتنی. نه هر کس که سخن از چیزی میگوید آنرا می داند نه هر کس که ساکت بماند نادان است بلکه عمل به کارهای خوب دلیل بر دانایی است و تباه کاری دلیل بر جهل.

می توانیم برای برنامه ریزی از فرم « با عمر خود چه کردم» استفاده کنیم :
و وقت خودمان را یک ساعت به یک ساعت بررسی کنیم تا بعد از یک هفته دستگیرمان شود که چگونه از وقت و زمان استفاده کرده ایم و بعد از آن بتوانیم زمانمان را بهتر برنامه‌ریزی کنید.
(۳/آبان/۹۳ ۲۲:۲۳)Kol نوشته است: [ -> ]آخه همه روز های من عین هم دیگه هست. دیروزم با امروزم فرقی نداشت. مطمئن هستم که سوال بقیه هم هست. لطفا شرکت کنید. و دلایل بیشتری بیارید که چیکار کنیم که زیان کار نشیم.

سلام
انسان در راه و سیر هست.
هر روز که از عمرمون میگذره داریم به لقاء خداوند نزدیک میشویم.
ان شاءالله شما برای رضای خداوند مشغول به کار هستید. حدیث داریم نزدیک به این مضمون که:
اگر کسی با خستگی از کار حلال، شب به خواب برود، خداوند تمام گناهانش رو میآمرزد.
اینکه زندگی انسان نظام خاص دارد به معنی این نیست که دو روزش شبیه هم بوده.
وقتی هر روز چیز تازه یاد بگیریم و سعی کنیم خودمون رو قدمی به خدا نزدیک کنیم این ان شاءالله باعث میشه که دچار ضرر نباشیم.
صفحه: 1 2 3 4 5
آدرس های مرجع