تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: سوالی در باب آیه 3 سوره نور
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
سلام
سوره نور
الزَّانِي لَا يَنكِحُ إلَّا زَانِيَةً أَوْ مُشْرِكَةً وَالزَّانِيَةُ لَا يَنكِحُهَا إِلَّا زَانٍ أَوْ مُشْرِكٌ وَحُرِّمَ ذَلِكَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ ﴿۳﴾
مرد زناكار جز زن زناكار يا مشرك را به همسرى نگيرد و زن زناكار جز مرد زناكار يا مشرك را به زنى نگيرد و بر مؤمنان اين [ازدواج] حرام گرديده است (۳)
کسی هست که بتونه این آیه رو کمی توضیح بده چند تا سوال داشتم
1- اگر فردی بخواهد ازدواج کند و زناکار نباشد اما فرد مقابل زناکار باشد ازدواج آن دو فعل حرام محسوب میشود؟
2- اگر فردی متاهل باشد و بعد از مدتی متوجه شود همسر وی قبل از ازدواج زناکار بوده ازدواجشان چه حکمی دارد؟
3- اگر فردی متاهل باشد و بعد از ازدواج همسرش به زنا دچار شود ادامه رابطه زناشویی آنها چه حکمی دارد؟
سلام
یبار بحثش تو تالار شده بود اما یادم نیست اخرش به نتیجه ای رسید یا نه
اگه پیدا کردم لینکشو میزارم
اگر برید سایت مرجع تقلیذتون و سوال کنید به خوبی جواب می دهند
بنده خودم در مورد آیت الله سیستانی دیدم که خوب جواب دادند
(۵/آذر/۹۳ ۲۲:۳۶)یاســین نوشته است: [ -> ]سلام
یبار بحثش تو تالار شده بود اما یادم نیست اخرش به نتیجه ای رسید یا نه
اگه پیدا کردم لینکشو میزارم

سلام مرسی اگه بذارید لینک رو اما من سوالم درباره این آیه نیست
الْخَبِيثَاتُ لِلْخَبِيثِينَ وَالْخَبِيثُونَ لِلْخَبِيثَاتِ وَالطَّيِّبَاتُ لِلطَّيِّبِينَ وَالطَّيِّبُونَ لِلطَّيِّبَاتِ أُوْلَئِكَ مُبَرَّؤُونَ مِمَّا يَقُولُونَ لَهُم مَّغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِيمٌ ( نور ،26)

آخه یک تالار دیگه مطرح کردم پاسم دادن به تاپیکی که درباره این ایه ( 26 نور)بالا بود
که پیشنهاد یا وعده مردان و زنان خوب را برای هم میدهد.

اما من سوالم چیز دیگست

اگه درباره سوال من هست لطفا بذارید آخه من سوالم اصلا درباره آیه 26 نور نیست

من حکم ازدواج و ادامه زندگی با فرد زناکار رو میخوام
بسم الله الرحمن الرحیم

بهترین راه استفتا از دفتر مرجع تقلید خود طرف هستش

از روی ظاهر آیات نمی تونیم خودمون به یه حکم قطعی برسیم. اینجا کار فقیه و مجتهده که باید با در کنار هم قرار دادن آیات و روایات و سیره، اون حکم اصلی و قطعی رو استخراج کنه.

چون سوال شما، پرسیدن از حکم مسئله هستش نه علت و چرایی و تفسیر آیه و...، از اونجا که برای احکام فقهی هم باید به مجتهد هر شخص رجوع شه، بهتره اینجا هم از مرجع خود شخص سوال پرسیده شه.

.
توبه رو واسه چی گذاشتن.

یکی یه کار بدی کرده ، حالا تا اخر عمر که گریبان گیرش نیست.

البته طبق معمول من دارم نظر خودمو میگم ولی لطف خدا خیلی بزرگتر از ایناس.

حُر جلوی امام حسین رو گرفت ، خدا بخشید.
بسم الله الرحمن الرحیم

شکی نیست که فقیهان با تقواتر از اونی هستند که خدای ناکرده حکم صریح قرآن رو کنار بذارن و مخالف اون فتوا بدن.
فتوا دادن به مخالف حکم صریح قرآن، انکار قرآن و کفره و هیچ فقیهی چنین کاری رو نمی کنه (فقیه نه کسی که از درجه ی فقاهت و عدالت ساقط شده)

چون منبع احکام قرآن و سنت هستش (به اضافه احکام صریح عقل و اجماع عالمان که این دو تا محدودن و اصل همون دو منبعه)، ما نباید با دیدن ظاهر یه آیه فوری به اون حکم کنیم
باید در سنت پیامبر و امامان (علیهم السلام) جست و جو کنیم تا به هدف و منظور واقعی آیه برسیم.

بنا براین فقط با استناد به ظاهر آیات نمی شه حکم کرد و باید از مطلق و مقید و خاص و عام بودن اون مطلع شیم و بعد با توجه به آیه و روایات وارد شده در شرح و بیان اون آیه حکم کنیم (البته ماها نه، فقیه جامع الشرایط).

مجدد می گم : بهتره که هرکسی از دفتر مرجعش استفتا کنه

آدرس های مرجع