تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: تا حالا دقت کردین!؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4
دوستان گرامی
بنده یک جوون ایرانی هستم و از سنی دارم باهاتون حرف میزنم که به نسبت شرایط خودم مثل خیلی های دیگه با مشکلات زیادی زندگی مونو ادامه میدیم . . .
تو فرهنگمون مشکل نداریم نیست ، مشکلات هست زیادم هست ولی بدونین که یکی از همون مشکل سازها خود ا هستیم با این همه بدگویی ها . جای تاسف هست که از داریم از غرب تعریف میکنیم و خودمون رو سرزنش میکنیم . دوستان خیلی خوب فرمودن : اونا ایراد خودشون رو نمیگن و بر روی ایراد های ما زوم و بزرگنمایی میکنن .
عزیزانی که این متن رو میخونین . همین ما چند نفر هم تعدادی از همین فرهنگ ساز ها هستیم
عوام بسیاری تمدن 4500 ساله ایرانی رو که هین الانشم فرنگی ها دارن درباره اش مطالعه میکنن رو گذاشتن و دم از غرب و فرنگ میزنن . این یعنی نهایت بی فرهنگی و نهایت بی اصالتی . مطمئن باشین همینا اگه تو فرنگستان بودن هم دم از ایران و ایرانی میزدن و میگفتن زندگی و صفا اونوره و اینجا فقط چند تا زر و زیوره هست که خوشگلش کرده . . .
اگه به کشور و مملکت خودمون اهمیت بدیم و براش ارزش قایل بشیم نباید خودمونو بی فرهنگ خطاب کنیم و با تلاش های من و شما هست که بافرهنگ تر میشه و براش غبطه میخورن و نه اینکه بشینیم و سنگ اونا رو به سینه بزنیم
جای تاسف داره که اونفدر روی مخ بعضی ها کار شده و تاثیر گرفتن که قبول میکنن و اعتراف میکنن اونا از ما بهتر هستند . بی فرهنگی بد تر از این !!!؟؟؟ زمونه های مختلف پیکار ها و تهاجم ها مختلف با خودش داره . دهه شصت جنگ و سلاح بود ، الانم همین حرفا هست . خوب خودمون رو باختیم و میدون رو دادیم به بقیه تا اصالت مون رو به تاراج ببرند
از خوبی های اونور بنده هم خیلی زیاد شنیده ام و ندید بدید نیستم از هم نوعی شون از خوبی و نیکی به همدیگه و خیلی چیزای دیگه ولی چون ایرانی هستم و اینجا وطنم هست اجازه نمیدم کسی به میهن و مملکتم بگه بی فرهنگ ، هر چند ایرانی مخ زده و غرب زده باشه و تا جون دارم برای آبادی و بهترین شدنش ایستاده ام .
بهتره یه نگاهی به تاریخ و گذشته خودتون بندازین و ببینید که تمدن ایران رو چطور داریم با .... های خودمون ضربدر صفر میکنیم !!!
بخدا اگه تک تک ما ایرانی ها اصالت خودمون رو حفظ کنیم و برای این مملکت وجودمون رو بزاریم مطمئن باشین بهترین کشور دنیا هست . حیف که . . . بماااااااااند WinkWinkWink
با عرض پوزش و معذرت از برخی ها ! Wink
لطفا اگه غلط املایی داشت همونجا یه ( م ) بزارین . دکمه ( م ) تو کیبوردم خراب شده و باید با مشت بکوبم تا درست کار کنه !!! Big GrinBig GrinBig Grin
خب دوستانی که همه بی فرهنگی های ایران رو لیست کردین احیانا دلیلش رو هن می دونید یا نع مثلا ژن ایرانی ها بی فرهنگه دست خودشون نیست. چطور می شه فرهنگ رو به مردم یاد داد!!!!لطفا راه حل اراءه بفرمایید وگرنه همه می دونن تا یه چیزی مجانیه ملت چه می کنن البته اینم اضافه بفرمایید وقتی یه چیزه مجانی میارن انقدر کمه که مردم چاره ای جز این کار نمی بینن...بعدم تورو خدا نگید ببینید کار به کجا رسیده مردم اینجوری هول می زنن؟!احتمالا مردم ما از آفریقایی گشنه ترن درسته...دوستان مدعی فرهنگ2500ساله می شه بفرمایند از کی ذایقه مردم تغییر کرد از زمانی نبود که مصرف گرایی لذت گرایی غرب واسه مردم شد آرزو مدل خونه هامون شد مدل خونه های اونا فروشگاهها و مغازه شدن سبک غربی لباسامون و حرف زدنمون همه چیز...
مگه ما خودمون فرهنگ نداشتیم کار از جایی بیخ پیدا کرد که زندگی غربی شد پیشرفت زندگی ایرانی شد سنتی وعقب مونده
حرف من اینه
دو تا بحث وجود داره
-ایا ما بی فرهنگیم یا خیر؟
- حالا اگه قبول کردیم بی فرهنگیم،راه حل؟

با فرهنگ قدیمی مونم کاری نداشته باشید چون تقریبا چیزی ازش نمونده.
در ضمن مگه فقط به ایران حمله شده یا فقط در ایران تهاجم فرهنگی شده؟
در اغلب کشور ها از اغاز تمدنشون تا الان،کلی جنگ شده،کلی فرهنگشون عوض شده
ما دو تا مفهموم جدا داریم
ممکنه یه کسی بگه همینکه در ایران ادما هم خونه نمیشن و ازدواج میکنند پس ما از اونا با فرهنگ تریم.بعله این میتونه ادعای مناسبی باشه
اما یه مدل فرهنگ دیگه ای برای جامعه تعریف میشه که میشه فرهنگ پایه،شما چه دین داشته باشی و چه نداشته باشی،باید بدونی،اشغال نباید در زمین بریزی،باید به قوانین جامعه احترام بزاری حتی اگه مخالفش باشی،انرژی رو هدر ندی ،به همه احترام بزاری،با ارایش زننده و شلوار فاق کوتاه نیای دانشگاه......

و یه بعد بالاتری هم وجود داره که ادما وقتی بزرگ تر شدن و شعورشون بیشتر شد میفهمن که باید رعایت کنن و ما خب،این امتیاز رو داریم که در دین مون یه سری هاش گفته شده،مثل ایتام و تکریم یتیم-انفاق- ایثار-حجاب ........
حالا بماند در جامعه مغفوله،اما نسخه اش هست.

حالا مشکل من شق اول هست.این دیگه ربطی به حمله مغول و غیره نداره،به ادب و عقل ادما ربط داره.
حقیقت تلخیه
اما باید قبول کرد
دوستم تو فنلاند درس میخونه و میگه پول نداشتم کتاب بخرم.رفتم کتابخونه و نداشت.کتابدار سفارش داد و دانشگاه خرید.کتابو دادن دوستم،ایمیلشم گرفتن،گفتن تا هر وقت خواستی دستت باشه و فقط اگه کسی نیاز داشت،ایمیل میزنیم،تحویل بدید.
اینا فرهنگ نیست؟
من نمیگم غرب عالیه
اما از کشور ما،به قول شما با اون فرهنگ قدیمی و اموزه های اسلام(کمک به همنوع،احترام،تحقیر نکردن،تواضع،رشوه نگرفتن،صدقه دادن،احترام به کوچک و بزرگ.....) ،این چیزی که الان شدیم واقعا فاجعه ای بیش نیست.
سلام
درخصوص فرهنگ خارجیابهتره سری به تایپیک "چیزهایی که فقط دربیرون ازایران میتوان دید،مملکته دارن؟" بزنید

اگربخوایم واقع گرایانه به فرهنگ خودمون نگاه کنیم بی عیب نیستیم که عیب هم زیادداریم

پس بجای بحث کردن درمورد فرهنگ داشتن یانداشتنمون واینکه دنبال بی فرهنگی بقیه کشورابگردیم بهتره خودمون رواصلاح کنیم
من آخه چقدر بگم.
مشکل از لذت گرایی غرب نیست.
مشکل میدونید کجاست؟ مشکل اونجاست که تو ایران همه فکر میکنند از بقیه برتر اند. از بقیه بهتر اند. بیشتر میفهمند. برو به یک رفتگر بگو سرم درد میکنه ، بهت کلی قرص و دوا میده که بری بخری. میری به یکی میگی زنم میخواد ازم طلاق بگیره برات هزار جور نسخه مینویسه . و وقتی این عقیده باشه مردم فکر میکنند که بقیه باید نوکریشو بکنن و این روزگار بود که بد تا کرد که ما اینجوری شدیم. برا همین هست که مردم اشغال میرزن رو زمین که چی : شهر ما خانه ما رفتگرم نوکر ما. ارباب رجوع رو هی از این ساختمان میبرن اون ساختمان که چی : ارباب رجوع نوکرمه.
فرق ما با اون غربی که میگید اینه :
اونا میگن رئیس جمهور نوکر ماست
رئیس جمهور ما میگه ما نوکر اونیم.
-----------
حالا شما هی بگو ما با فرهنگ :
یکی از فامیل ها رفته بود کانادا ، تو اتوبوس دید که بقلیش حالش بده. بهش گفت بیا این قرص رو بگیر بنداز حالت خوب میشه.
وقتی که از اتوبوس پیاده شدن. طرف رفت به پلیس گفت که این به من قرص داد. خدارو شکر که فامیل ما دکتر بود و تونست تبرعه شه. تو ایران هم ماشالله همه یک پا دکتر مهندس همه چیز دان و دانای کل هستند.
خب این سیستمه ایرانیاس واقعا چه می شه کرد؟
شما هزار بار تو تلوزیون اعلام کن داروی سرخود مصرف نکنید وقتی داروخانه می ده خب مردم می خرن...
هزار بار بگو آشغالاتون رو بزارید توی سطل زباله شهرداری خب وقتی طرف سرکوچه هم بزاره شهرداری می بره مردم میزارن...
دیگه چه بی فرهنگی هایی داریم بگید تا من علتش رو شرح بدمBig Grin
اصل اینه وقتی مسءولین مملکت واسه قانون تره هم خورد نمی کنن مردم بیان عمل کنن ؟!دبشب تو20،30اون قضیه تاخیر هواپیما توکره رو دیدین که دلیلش یجورایی همونیه که آقای کول گفتن یسری از مسءولین مردم رو با نوکر اشتباه گرفتن...حالا این مسءولین از دل مردم میان و خود مردم هم یسریشون رو انتخاب می کنن بماند
(۲۸/آذر/۹۳ ۱۱:۵۵)Kol نوشته است: [ -> ]میشه بگید چی به ما ارائه شده؟

هر چی بوده ربطی به فرهنگ و تاریخ هزاران ساله ی ما نداشته ....دیگه اینم میخواید انکار کنید؟؟؟
و اما چیزهایی که به مردم ارائه شده فکر کنم واضح باشه.....

(۲۸/آذر/۹۳ ۱۲:۵۴)عقیق نوشته است: [ -> ]اصلا همه میخوان ارث باباشونو از حلقومه ادم بکشن بیرون
الکی به چیزای دیگه ام ربط ندین

خب منم همینو میگم....چی شده که مردم دوست دارن ارث باباشونو از هم بگیرن؟؟؟
وقتی شرایط زندگی واسه مردم سخت بشه اونام حقشون رو از هم دیگه میگیرن...
نقل قول:
هر چی بوده ربطی به فرهنگ و تاریخ هزاران ساله ی ما نداشته ....دیگه اینم میخواید انکار کنید؟؟؟

و اما چیزهایی که به مردم ارائه شده فکر کنم واضح باشه.....
کار کی بوده؟ غرب؟ غرب اینارو به ما تحمیل کرده؟ یا خودمون عوض شدیم؟

نقل قول:وقتی شرایط زندگی واسه مردم سخت بشه اونام حقشون رو از هم دیگه میگیرن...
کدوم علت کدم معلول؟
شرایط سخت علت هست یا معلول؟
واقعا مطمئنید شرایط سخت نباشه این وضعیت هم پیش نمیاد؟ چیزی راجع به جمعه سیاه میدونید ؟ آمریکایی ها وضعشون مثل ما نیست ولی اونم این شرایط رو دارن ؟ مشکل از کجاست واقعا؟
(۲۸/آذر/۹۳ ۱۴:۱۱)عقیق نوشته است: [ -> ]با فرهنگ قدیمی مونم کاری نداشته باشید چون تقریبا چیزی ازش نمونده.

شما توی صحبت های قبلی تون گفتین غربی ها دارن روی فرهنگ ما مطالعه و تحقیق میکنن اونوقت الان ادعا میکنین چیزی از فرهنگ قدیمی ما باقی نمونده؟؟

همین مصری ها تاریخشون هم خیلی قدیمی تر از ما هم هست ولی می بینید که چه جوری حفظش کردن پس میشه فرهنگ و تاریخ رو حفظشون کرد حتی فرهنگ هایی با قدمت بیشتر از فرهنگ ما....

اگه از فرهنگ ما چیزی باقی نمونده بدونین نمیخواستن که باقی بمونه نه اینکه نشه حفظش کرد...
این جمله رو اقای بامداد گفتند و نه بنده
کلا هر تمدنی،فرهنگ و عادت غلط و درست داره
منطقیش اینه با بلوغ جامعه،فرهنگ های غلط حذف و درست ها باقی بمونه
مثلا قدیما ،به بزرگترا خیلی احترام میزاشتن،این خوبه
اما قدیما،اکثر مادرشوهرا پوست عروسو میکندند،خب این بده

اول باید همه اینا جمع اوری شه،خوبا جدا شه و بعد در تمامی ارکان جامعه بروز پیدا کنه
مثل تلوزیون.مدارس.دانشگاه....

میشه بگید مصری ها چی رو حفظ کردن؟
چهارتا کاسه بشقاب و مومیایی؟اگه منظور شما از فرهنگ اینه،بنده دیگه عرضی ندارم،چون همینا رم اروپایی ها نگه داشتند و مصری ها واسشون فقط خاک میروبن
اگه فرهنگ فرعونیشون رو قراره نگه دارند بازم بنده حرفی ندارم.
اگه منظورتون علوم اون زمان هست که هنوزم برای عصر حاظر ،غریبه
.....

از فرهنگ ما چیزی نمونده،چون اکثرا نخواستند،مثلا تعزیه
زمان رضا شاه ممنوع بود
اما مردم با سختی حفظش کردند،مردم اگه بخوان چیزی رو حفظ کنن ،احدی نمیتونه ازشون بگیره
صفحه: 1 2 3 4
آدرس های مرجع