شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
بنام خدا
عید روزی است که درآن آدمی لباسی نو برتن نموده وبدیدار یکدیگر میروند ودرآنروز بشادی وخوشی زمان راسپری میکنند قطعا هرگاه نعمتی برای انسان پیش آید خوش آیند است وآنروز عید است مانند تولد یک فرزند ویاتحولی که درطبیعت روی میدهد مانند نوروز اما عید واقعی آنستکه پروردگارآدمیا ن آنرا عید قرارداده است ومتعلق به همه بندگان او درروی کره خاکی است باهر دین وآئینی. اما کدام ایام ازسوی حضرت حق ایام ویژه ای است؟.درقران کریم 5روز بعنوان روز مبارک مشخص گردیده است یک روز درهفته و4 روز هم درسال که عبارتند از:
عید جمعه:این روز در قران کریم برای برگزاری نماز جمعه تعیین شده است وصریحا آنرا تعطیل اعلام داشته است .انسانها میتوانند در روز جمعه بدیداریکدیگر رفته وبشادی بپردازند واز برگزاری برخی مراسم معنوی درآن روز بهره برند.
عیدقربان:روزیکه حجاج بیت الله الحرام پس از یک دوره سخت مراسم حج موفق به انجام قربانی میشود ودراین ازمون موفق میگردد .پس روزی بزرگ برای همه مسلمانان جهان است(دهم ذی الحجه)
عید فطر: پس از30 روز روزه در ماه مبارک رمضان وگذر از مراحل دشوار پرهیز از محرمات اینک روزی بنام فطر عید اعلام میگردد تا پاداشی باشد بر اعمال انسان.(اول ماه شوال)
عید مبعث: روزیکه خداوند بهمه انسانها بزرگترین خلعت خودرا برتن اسوه انسان نمود تا همگان راه رسیدن بمعراج را بیاموزند پس آنروز عید قرار گرفت تا همیشه آنرا پاس داریم(27 رجب)
عید امامت:روز اکمال دین واتمام نعمت الهی وبرقراری اسلام بعنوان دین جهانی همان روزیکه در آخرین آیات الهی مساله امامت مشخص شد وهیچ زمانی بی امام نبود واینک این خلعت برتن امام مهدی ع است (18ذی الحجه)
بجز موارد یادشده درقران کریم ممکن است مواردی دیگر درروایات باشد که هرگز اهمیت موارد یادشده راندارد.ضمنا موارد یادشده بنوعی درهمه ادیان الهی موجود است.
خب هر عیدی به فضیلتی برتری داده شده . فضلیتی که عید فطر دارد با عید غدیر خم دارد متفاوت است . حتی میلاد ائمه مطهر هم به نوعی عید می شود و فضیلت خودش را دارد . قرآن کریم راه را مشخص کرده اصول را آموخته . مواردی هم دقیقا وارد ظریف کاری ها می شود . استخراج اصول و اتخاد درست توسط همان ائمه و بزرگان صورت می گیرد .
علاوه بر اعیاد ایام وفات و سوگواری هم شان و منزلت خود را دارد که در این مورد در قران کریم صراحتا اشاره مستقیم نشده اما کرامت و بزرگداشت و احترام و انتخاب درست از آن قابل دریافت است
باسلام وتشکر منظور ذکر اعیاد درقران کریم است که منحصر به 5 مورد است سایر موارد درشان پائینتری است ضمنا موارد شهادت ورحلت وتولد از موارد طبیعی است مانند نوروز که چندان اهمیتی درقبال موارد 5 گانه ندارد موفق باشید
بنده متشکرم از شما که علمتان را دریغ نمی کنید . ولی بهتر نبود مقصود خوبتان را در جهت شناخت قرآن کریم بیان می فرمودید به گونه ای که آیات مرتبط به همراه تفاسیر و شان نزول را ذکر می کردید و از قیاس اعیاد با هم اجتناب می کردید
عرض بنده این بود که برتری مطلق نیست هر کدام به سسبی برتر اند
و این درست نیست که شما شان رحلت رسول الله را پایین بیاورید (به عنوان مثال عرض می کنم در متن شما اشاره مستقیم ندارد ولی قابل برداشت است ). بله مرگ حق است و از طبیعت این عالم فانی است ولی رحلت ایشان فقدان و اندوهی عظیم است .همان عید مبعث مگر برای ایشان نبوده ؟
این چنین نبود سالها حضرت زین العابدین (علیه السلام) در اندوه ابا عبدالله حسین (علیه السلام) گریان نبودند . آیا ایشان نمی دانستند که شهادت مظلوم پدر بزرگوارشان در راستای اراده الهی و به نوعی طبیعت این دنیا است ؟
این قیاس گفتار شما تلخ کرده .
بنام خدا
باسلام وتشکر عرض کردم مطلب بنده درباره اعیاد درقران کریم است این یک تحقیق کوچک در مورد اعیاد اسلامی در قران است البته مواردی هم هست که درروایات امده است حالا شما بحث از موارد شهادت وعزاداری میکنید این امری جداست ومیتوانید شماهم درمورد روزهای سوگ واندوه در قران بنویسید تا همگان اگاه شوند بنده ازشادیها نوشتم شما هم سهم خودرا ازماتمها بنویسید ضمنا آنچه درعالم وجود اصل است شادی است نه ماتم ضمنا اعیادی که خداوند معین کرده است دربرابر سایر موارد مقایسه آیات الهی با روایات است که روشن است کدامیک ارحج است؟موفق باشید
نخیر لطفا برداشت غلط نکنید . جویا شوید تا شرح مفصلی عرض کنم
بنده از اعیاد هم گفتم از سوگواری هم گفتم شما آن قسمت را برجسته تر دانستید . شادی و ماتم هم سبب یکدیگر اند و متمم هستند چیزی که وابسته به چیزی است هیچ گاه اصل نمی شود . شادی خوب است و فقدان آن سبب ماتم می باشد و اگر ماتم نباشد هیچ چیزی موجب شادی نمی شود . البته این توجیه اندهناکی برای بزگان نیست صرفا رابطه احساسی را در باب اصل که شما فرموده بودید ذکر کردم
عرض بنده نه ماتم بود نه شادی بلکه قیاس اعیاد و برتری دادن به هرکدام بود
نقل قول:این قیاس گفتار شما تلخ کرده .
و البته گمان می کردم چون برای شما ارتقا دانش من و سایرین مرتبه مهم است پیشنهادی داشتم . امیدوارم شما را ناراحت نکرده باشد.
با عرض پوزش
باسلام وتشکر از توجه شما درمورد قیاس هم دلیلش راعرض کردم ایات با روایات ضمنا همانگونه که اشاره فرمودید نبود شادی ماتم ایجاد میکند پس شادی امری وجودی وماتم عدمی است انشاءالله همه ایام برای ملل گیتی روزهای شادی باشد وشاهد نه ماجرای مانندکربلا ونه کشتار پاکستان باشیم ضمنا هرگز از تذکرات برادران وخواهرانم نه تنها دلگیر نمیشوم بلکه میاموزم موفق باشید
بسم الله
سلام علیکم
با تشکر از جناب به آبادی؛
ای کاش آیات مربوط به هر کدام از این اعیاد را هم می اوردید تا دوستان با آیات نیز آشنا شوند .
در مورد ادیان دیگر هم اگر میشود توضیح دهید که مثلا عید مبعث در بین یهودیان و یا عید امامت در بین مسیحیان و یا دیگر ادیان چگونه است .
ممنون
بنام خدا
باسلام وتشکر الان در شهر گرگانم ودسترسی به منبع ندارم اما در اعیاد یادشده تردیدی وجودندارد کمااینکه همه انها درکشورما وجوامع اسلامی تعطیل است اما انچه درخاطرم هست در مورد جمعه درسوره جمعه(وذروابیع به بعد) درمورد عید فطر پس ازایات مربوط به صیام ودرمورد قربان یا همان اضحی ایات پس ازمراسم حج ودرمورد بعثت (اذبعث رسولا منکم به بعد) ودرمورد امامت آیه (الیوم اکملت لکم دینک به بعد) شماره ایات درذهنم نیست اما درموردسایر ادیان اگر کمی دقت شود دین خدا درطول حیات بشر اسلام بوده است منتها درگذشته به تکامل خودنرسیده بود درهمه ادیان روزجمعه(شنبه یا یکشنبه) بوده ودرهمه ادیان مراسم جشن پس ازقربانی ویا روزه بوده است وبعثت پیامبران وجانشیان انان نیز ازبدیهیات است بنابراین اینگونه مراسم با اشکال مختلف همیشه بوده است ولذا اعیادی است جاودان ازآغاز زندگی بشر تا پایان عمر امام مهدی ع چرا که خداوند بنیانگذار انها بوده است. موفق باشید
(۳۰/آذر/۹۳ ۱۹:۳۲)behabadi نوشته است: [ -> ]بنام خدا
باسلام وتشکر الان در شهر گرگانم ودسترسی به منبع ندارم اما در اعیاد یادشده تردیدی وجودندارد کمااینکه همه انها درکشورما وجوامع اسلامی تعطیل است اما انچه درخاطرم هست در مورد جمعه درسوره جمعه(وذروابیع به بعد) درمورد عید فطر پس ازایات مربوط به صیام ودرمورد قربان یا همان اضحی ایات پس ازمراسم حج ودرمورد بعثت (اذبعث رسولا منکم به بعد) ودرمورد امامت آیه (الیوم اکملت لکم دینک به بعد) شماره ایات درذهنم نیست اما درموردسایر ادیان اگر کمی دقت شود دین خدا درطول حیات بشر اسلام بوده است منتها درگذشته به تکامل خودنرسیده بود درهمه ادیان روزجمعه(شنبه یا یکشنبه) بوده ودرهمه ادیان مراسم جشن پس ازقربانی ویا روزه بوده است وبعثت پیامبران وجانشیان انان نیز ازبدیهیات است بنابراین اینگونه مراسم با اشکال مختلف همیشه بوده است ولذا اعیادی است جاودان ازآغاز زندگی بشر تا پایان عمر امام مهدی ع چرا که خداوند بنیانگذار انها بوده است. موفق باشید
ببخشید آقای به آبادی
منظور از منبع دقیقا چه چیزیه تا بهتون کمک برسونیم؟
نقل قول:باسلام وتشکر منظور ذکر اعیاد درقران کریم است که منحصر به 5 مورد است سایر موارد درشان پائینتری است ضمنا موارد شهادت ورحلت وتولد از موارد طبیعی است مانند نوروز که چندان اهمیتی درقبال موارد 5 گانه ندارد موفق باشید
حالا درسته ما جملات شما رو در این تاپیک ها زیر سیبیلی رد میکنیم
ولی شهادت امام ما طبیعیه؟
یعنی کلا امامان ما آفریده شدند که بهشون ظلم بشه؟
چطور در خودتون میبینید که با عقل خودتون در دین اجتهاد کنید و اهمیت سنجی کنید؟
اما یه سوالی هم دارم
چون با مشاهده وبلاگ شما یه سوالاتی ذهن منو درگیر کرده
نقل قول:بازنشسته بانک مرکزی ومولف کتابهای
1-بیست سال قانونگذاری درایران
2-اشنائی جامع باقران کریم
3-کتاب پرسش وپاسخ در باره هزار نکته قرانی
4-کتاب بلاگرهاوشبکه های اجتماعی(آشنائی باسرویس های وبلاگدهی وجوامع مجازی)
وبیش از 30کتاب منتشره دراینترنت
کاربرملی وبین المللی ایران ومدیر بزرگترین شبکه وبلاگنویسی جهان
میشه لطف کنید مشخصات این کتاب هاتون رو بهمون بدید
مثلا فیپای این کتاب ها رو بدید
علاقه مند شدم کتاب هاتون رو ببینم با این گستردگی دانش شما
فارغ از بحث ادعای شما در مورد بازنشسته بانک مرکزی بودن (کدام بخش و این مسائلش بماند)
میخواستم در مورد بزرگترین شبکه وبلاگ نویسی بدونم
این شبکه دقیقا کجاست؟
لیست وبلاگ هاش رو میدید استفاده کنیم؟