۱۰/اردیبهشت/۹۷, ۱۸:۰۲
(۱۰/اردیبهشت/۹۷ ۱۷:۳۹)Unleashed نوشته است: [ -> ]سلامدرود برشما وتشکر
دوستان من به دنبال راه راحت تری برای حفظ قرآن بودم به این نتیجه رسیدم که اگه قرآن را به ترتیب نزول حفظ کنم راحت تر است.
اگه قرآن را به ترتیب نزول بخونید اتفاقا خیلی هم به هم ربط داره . این که شما در درون قرآن با سوره های جابه جا شده به دنبال پیوستگی باشید به نظرم درست نمیاد. اگه میخواید نظمی که خدا درون قرآن قرار داده رو بهتر بفهمید پس باید به همون نظمی هم که فرستاده شده بخونید. یکی اومده نظم قرآن رو بهم زده شما اومدید دنبال نظم تو اون قرآنی که نظمش رو بهم زدن می گردید.
مثال: مثلا در سوره علق که همه میگن اولین سوره هست می فرماید ما انسان را با قلم آموزش دادیم و به انسان یاد دادیم چیزهایی که نمی دانست. بعد در سوره دوم به قلم قسم یاد می فرماید . ببینید اول از اهمیت قلم میفرماید بعد به آن قسم یاد می فرماید و در هر دو سوره درباره اهمیت فهم و دانش صحبت میکند. خوب اگه اینطور قرآن خوانده بشود راحت تر درک میشه و پیوستگی معنایی هم به وجود میاد. در حالی که اگر به صورت عادی قرآن بخوانید سوره قلم اول و سوره علق بعدا هست که کاملا قضیه رو عکس میکنه. یهو بدون هیچ پیش زمینه ای به قلم قسم یاد می فرماید.
میتونید یه قرآن با فایل ورد برای خودتان به ترتیب نزول و معانی و تفسیرات نکته برداری شده درست کنید. بسیار هم عالی . دارای فهرست خوب . قابلت جستجو و همه چیز .
مورد دیگه در مورد نظم هست . من بهتون پیشنهاد میکنم نظریه برخال (فرکتال) یا همون نظریه آشوب رو بخونید . این نظریه میگه دنیا دارای نظم خود متشابه پیچیده ای است آنقدر که انسان وقتی به این نظم پیچیده نگاه میکنه نمی تونه این نظم رو درک کنه و آشوب می بینتش . نظریه علمی و بر پایه ریاضیات هست ولی چون کاشفش دارای طبع ادبی بوده کتاباش دارای ادبیات استعاره ای است. خوب وقتی ما نظم هستی را در سطوح بالا درک نمیکنیم وفقط میتونیم نظم رو در سطوح پایین بفهمیم خوب معلومه نظم قرآن رو هم در سطوح بالاش نمی فهمیم . اصلا اینکه ما کل سطوح قرآن رو درک نمی کنیم خودش از جذابیت های قرآن هست.
اگه میشه به همدیگر فحش ندید و حرف منطقی بزنید. دلیل بیاورید صرف امثال تو این جوری هستید که نشد جواب.
مطلب بسیار جالبی نوشتید دقیقا در کتاب تاریخ قرآن نوشته استاد حجتی آیات قرآن را براساس ترتیب نزول آورده است که استاد به ابادی در انتهای تاپیک خود بشیوه یادگیری قرآن توسط اعراب در آغاز نزول اشاره کرده است .منتها هدف از این تحقیق این بود که آیا سیستم واحدی برتنظیم فعلی هست؟ که نتیجه ای بدست نیامده است والبته مواردی در تنظیم فعلی هست که درتاپیک اشاره شد .تجدید بررسی این تاپیک بوسیله بنده این بود که ببینیم تحقیق دیگری درسایت شده یا نه؟ که تاکنون اشاره نشده است ضمنا بنده مخلص عزیزان هستم ممنون
جدول ترتیب نزول را در لینک زیر ببینید
http://www.behabadi.ir/post/2