(۲۸/بهمن/۹۳ ۱۲:۳۸)masoudmoosavy نوشته است: [ -> ]سلام
نکته خوبی رو گفتید که به عبرت یا یادگیری از گذشته مربوط میشه
خب یادبگیرن و بسازند و بهره ببرند
بازسازی این خونه های قدیمی چه فایده ای داره
آیا بهتر نیست از تکنولوژی ساخت بهره ببرند و از نو شروع به ساخت کنند و استفاده کنند؟
این یعنی فایده این یعنی هنر این یعنی کار عقلانی
وای خدای من
این یکی از موضوعاتیه که خون من به غلیان در میاد
ما چندتا گروه داریم
1- افرادی که این اثار باستانی رو پیدا میکنن
2- افرادی که مرمت و نگه داری میکنن
3-محققینی که باید رو اینا تحقیق کنن
4-تاریخ دانها
5-هنرمندان
.
.
.
حالا فقط گروه اول و دوم وظیه شونو انجام دادن و بقیه نه،بعد شما اینا رو توبیخ میکنید که چرا دارن وظیفه شوون رو انجام میدن،در حالیکه که اگه همه انجام بدن اون قطعه پازل گمشده شما پیدا میشه.
ما در تاریخمون شیخ بهایی رو داریم که با یک شمع ،یک حمام عمومی رو گرم میکرد،براتون جالب نیست؟
اگه به این تکنولوژیا دست پیدا بشه و اون علم خالصش بیرون بیاد و مدارس و اماکن عمومی ما با حداقل انرژی ،گرم بشن و نتیجه مطلوب حاصل شه ،بده؟
اونم تو این دوره زمونه که واقعا مدیریت انرژی حرف اول رو میزنه.
یا در مسجد امام،خطیب در یک نقطه خاص حرف میزده و همه تا مسافتی میشنیدن،این اوج هنر و معماریه،نیست؟
الان کلی بلندگو میزارن،بعدشم بخاطر اختلاف مسافت چندبار صدای طرف شنیده میشه.
مشکل اصلی در حرفتون اینه که علم جدید رو برتر از علم قدیم میدونید در حالیکه علمی برتره که با حداقل هزینه و اسیب به محیط زیست بتونه به نتیجه مطلوب برسه.
یکم در مورد معماری اسلامی تحقیق کنید.اقای رحیم پور میگفتن که یه هتلی رفته بودن و یه اتاقک شیشه ای داشت که درواقع حمام بود.خب این فرهنگ،فرهنگ بی حیایی و عریانیه،حمومش هم به این عقیده میخوره،اما ما چی؟
فرهنگ ما که اسلامیه و بر پایه حیاس،واقعا باید توی یه طبقه سه واحد خونه باشه؟ همسایه بغلی ما کانال تلوزیون عوض میکنه من میدونم چه شبکه ای نگاه میکنن،از همه دعواهای خانوادگی شون خبر دارم،واقعا خانه اسلامی اینه؟
در معماری اسلامی به نکاتی دقت شده که واقعا بی نظیره و حس معنویت ادم رو بیشتر میکنه.
استفاده الگوی گره در سطح ساختمان ایستگاه قطار در استرالیا،به قول نویسنده اگه ما اینو در ایران میساختیم متهم به قدیمی و واپس گرایی میشدیم.
گره ها و نقوش سنتی که در هم پیچ میخورن و به وحدت میرسن.این مهم بوده که باد غربی شرقی و باد شمال و باد جنوب از کجا میومده و کجای ساختمونه چون در سلامتی نقش داشته.
اگه مطالعاتتون رو در این زمینه بیشتر کنید اونوقت میگید ساختمون جدیدا رو خراب کنیم و قدیمیا رو نگه داریم.
http://emag.saza.ir/category/architect/
این سایت خوبیه،توش بچرخید و مطالبش رو بخونید.
میشه مدرن هم کار کرد،اما مدرن به معنی کپی کار غرب نیست.مثلا این مدلی
هنر مدرن ایرانی اسلامی
حتما بچه ها عکسشو ببینید و با مدل غربیش مقایسه کنید،من نمیگم مال ما خوبه مال اونا بد،اما برای هر کشوری فرهنگ خودش مفیدتره.واقعا زیبان.
در تاپیک اکوویلیج یه چیزایی نوشتیم در مورد اینکه میشه با ابر خشتها با هزینه اندک برای روستاییان خانه های ضد زلزله ساخت.امتحانش در امریکا (کانادا) پس داده.
همش فکر میکنیم همه کارهامون رو باید با های تک انجام بدیم.