بسم الله الرحمن الرحیم
[b]در حکمت (150
) نهج البلاغه امیر المومنین داریم یُحِّب ُّالصالِحینَ ولایعملُ عَمَلَهُم ویُبغِضُ المذنبین وهواَحدَهم... این سخن خطاب به افراد خشک مقدس هست. افرادی که صالحین را دوست دارند اما عمل های آنها را انجام نمی دهند. مثلا عشق به آیت الله بهجت و یا علمای اخلاق یا شهدا و ... که واقعاً هم اون هارو دوست دارن ولی ولایعملُ عَمَلَهُم موقعی که نوبت سبک زندگی این بزرگوران می شود خیلی با سبک زندگی آنها کاری ندارند و حضرت می فرمایند اینجوری نباش و واقعاً اگر دلداده این آدم های بزرگ هستی در عمل از آنها الگو بگیر و می فرمایند ویُبغِضُ المذنبین َ وهواَحدَهم... یعنی اون آدمی نباشید که بغض داشته باشید به
گناه کاران اما خودشما یکی از گناه کاران باشید. این درست بر می گرده به همه ما بچه مذهبی ها که گاهی اوقات چنان به یک آدم گناه کار نگاه می کنیم که خداوند هم نگاه نمی کنه مثلاً میگیم فلان فلان شده پس فطرت یا این جرثومه کثافت و... که باید دقت کنیم که اینجا منظور بغض به گناه کاران هست نه ظالمین ولی بغض به ظالمین داشتن اساس دین هست. کی میتونه بگه که به غیر از ائمه معصومین و بندگان خاص تو حیطه گناه وارد نشده؟ گاهی وقت ها یکی گناه و نقصش عیان هست مثل یه خانومی که ظاهرش درست نیست ولی گناه و نقص ما
درون ماست مخصوصاً بچه مذهبی ها که حتی تو دعا ها داریم که خدایا اگر مفتضح کنی مرا حتی آسمان به من لعن می کند و مردم برای تشیع جنازه من نخواهند آمد. اگر ما یک نگاه خراب به آدم ها داشته باشیم نمیتونیم برای آدم ها کار فرهنگی بکنیم.
![[تصویر: 587760_K4MCunxR.jpg]](http://images2.persianblog.ir/587760_K4MCunxR.jpg)
نمونش خودم که از خانواده مذهبی بودم هیچ هنری نکردم حالا یکی تو یک خانواده بزرگ شده که هدایت توش نبوده و تا چشم باز کرده ماهواره بوده و ... و وقتی به چنین آدم هایی می رسیم چنان عصبانی می شیم و خون جلوی چشای مارو میگیره که که به این موضوع فکر نمیکنیم که بابا اصلاً به این بنده خدا هدایت نرسیده. اینجور آدم های خشک مقدس تنها چیزی که از دین پیغمبر دیدن یه کتاب دینی مزخرف مدرسه بوده که واقعاً همه ماها ازش زده ایم که نه زیبایی های دین رو توش نشون میدن نه معرفت نه محبت و اصلاً اومدن دین رو از همه چیز ها جدا کردن. شاید خیلی ها ظاهرشون بد باشه اما شاید به انقلاب و اعتقادات از ماها پایبندتر باشند. خب ما باید با دید دلسوزی با این ها صحبت کنیم و کم کم بیاریمشون تو خط. هروقت ما از روی دلسوزی به سمت آدم ها رفتیم اون موقع هست که موفقیم...
[/b]
پ,ن: مردی از اهل شام که تحت تأثیر تبلیغات زهرآگین معاویه نسبت به اهل بیت (علیه السلام) قرار گرفته بود، وقتی امام حسن (علیه السلام) را دید، شروع به فحش و ناسزا گفتن به امام کرد، امام حسن (علیه السلام) همچنان ساکت بود تا اینکه فحاشی مرد شامی به پایان رسید؛ امام رو به وی کرده فرمود: «ای پیرمرد! گمان می کنم که غریب هستی اگر چیزی بخواهی به تو می دهیم، اگر راه گم کرده ای نشانت می دهیم، اگر گرسنه ای، سیرت می کنیم، اگر نیازمندی، تو را بی نیاز می کنیم. » مرد شامی، ساکت و مبهوت به چهره ی امام نگاه می کرد و متحیر ماند که چه بگوید و چگونه عذرخواهی کند در پایان، با شرمساری گفت: خدا خود می داند که رسالت خویش را در کدام خاندان قرار دهد.
واقعا یکی از مشکلات بزرگ جامعه ما اینه که حتی میخوایم از فقیه ها هم مقدس تر بشیم. اصلا ادم جلوی بعضی از افراد جرات نمیکنه حرفی بزنه چون تا گفت فلان ، کمه کمش بهش میگن کافر ! این مدل افراد فرقی با داعش ندارن به نظر من ، داعشی ها به صورت عملی اینطوری رفتار مکنن و افراد خیلی خشک مقدس به صورت تئوری.
صورت مومن باید خندان باشه ، باور کنید 50% بچه مذهبیامون صورتشون خندان نیست. طوری رفتار میکنن که انگار از یه اوضاع اجتماعی بالاتر به نظر خودشون برخوردارند. مثلا ما یه فامیلی داشتیم ، باهام میومد مسجد ، رفت حکم اهنگ گوش دادن رو از یکی از پسرهای امام جماعت مسجد بپرسه ، اون پسرک هم با اینکه سنش کم نبود و الان روحانی شده ، گفت کلا کسی که اهنگ گوش میده مریضه ! دیوونس ! این فامیل ما هم دیگه پاشو توی هیچ مسجدی نذاشت.
یه چیزیو مثال بزنم که واستون قابل لمس باشه ، طرف رو با طرفش میگیرن ( چه طرف تو طرفی شد

) یه جوری باش برخورد میکنن که طرف از هرچی ادم مذهبیه زده میشه ، ولی یه حاج اقایی میشناسم ، وقتی کسیو اینطوری میدید مینشست باش حرف میزد ، که مثلا اوضاعتون چطوره ، دختر چطوریه ، د یالا اگه به هم میاید خودم واست استین بالا میزنم و غیره ! حالا سوال اینجاست که این جوون ما که این همه تبلیغات منفی داره علیه اسلام صورت میگیره ، به یه فردی مثل اون مثال اول گوش میده و از دین زده میشه ( به خاطر تبلیغات اشتباه برخی خشک مذهبی ها ) یا به دلیل خوش برخوردی و مهربانی یه فرد مذهبی به دین جذب میشه .
ما دین رو واسه خودمون خیلی بزرگ کردیم . دین یعنی خدا راضی باشه از ما ، به کسی هم ظلم نکنیم ! بقیه ش دیگه کاری نداره. اینقدر چپ و راست به جوونی که در معرض این همه تبلیغاته منفیه گیر میدن ، تا واقعا از همه چی زده بشه.
پ.ن : البته من با عکس بالا موافق نیستم.
با سلام
به شخصه از افراد خشک مذهب میترسم و اصلا نمیخوام تو روابط اجتماعی و روزانه باهاشون مراوده داشته باشم
بسیار ممنون از تاپیک ارزشمندی که زدید.
ضربه ای که دینمون از این دسته موجودات خورده والله از هیچ کس تا الان نخورده است. در طول تاریخ هم نگاه کنید کسی غیر از ابن ملجم و شمر و پیشانی به مهر ها جرئت اون فجایع را نداشتند.
یکی دیگه از خصائص این جور موجودات اینه که اگر در اطرافشون کلی ظلم و بی عدالتی و بی فرهنگی و... رخ بدهد، ککشون نمیگزه ولی وای به حال آن زمانی که بین دو نامحرم دیالوگی برقرار بشود... کلا زمین را به آسمان دوخته و گریبان می درند که وااسلاما....
نمیگم روابط بین نامحرم ها خایل از ایراد و اشکال است، سخن بنده در عدم داشتن اولویت بندی در امور است.
بسم الله الرّحمنت الرّحیم
سلام
نه افراط نه تفریط
آقای سید ابراهیم وجناب محمد تروست ...شما که همان عمل نقد شده را به طور آشکار انجام داده اید!! اگر عوام الناسی که در شرایط و فرهنگ صحیحی قرار نداشته داند قاصر هستند و فحش وناسزا و بدوبیراه گفتن نارواست مسلما آن کسی هم که بد وبیراه می گوید قاصر است ونیازمند هدایت دیگری
شما درباره ی یک گروه فحاشی و بد خلقی رو محکوم می کنید اما در مقابل گروه دیگر آن را تکرار می کنید؟!
این طرز حرف زدن درست است؟ً!
این مدل افراد فرقی با داعش ندارن !!!!
از این دسته موجودات خورده .....
کسی غیر از ابن ملجم و شمر و پیشانی به مهر ها ....
!!!!!
بسیار سپاسگذام ولی اساسا تعریفی که از خشک مقدس کردید صحیح نیست:کسانی که صالحین را دوست دارند ولی عمل اونها را انجام نمیدن
اتفاقا مقدس بودن دلالت بر تقید اینطور آدم ها داره
مشکل سر خشک بودنه که باید معنی بشه
تازه باید به نحوی تعریف بشه که در مقابل اهل مسامحه و تساهل دینی قرار نگیره
چون دین از ما میخواهد مقدس باشیم و پاک به لحاظ اعتقاد و اخلاق و اعمال.
تعریفی که نویسنده محترم دارن از خشک مقدس به آدم های لوطی هیاتی بیشتر شبیه. یا به آدم های ریاکار
مرحوم رجبعلی خیاط صلی الله علیه میفرماید همه چیز مقدسها خوبه فقط باید "من" خود را با خدا عوض کنند
خشک مقدس به نظر میاد به آدمهایی میگن که در اموری که دین در آنها سخت گیری نکرده سختگیری میکند. مثلا فلان شخص اسم فلان فعل نامشروع را در بیان احکام مربوطه نمیبره
یا وسواس بیجا به خرج میده نه اینکه وسواسی باشه که اون مرضه
به هر حال از شدت تقید به اموری که چنان شدتی ندارد موجب خشک مقدس بودنه نه لاابالی گری
(۲/خرداد/۹۴ ۱۶:۵۷)یاقوت نوشته است: [ -> ]بسم الله الرّحمنت الرّحیم
سلام
نه افراط نه تفریط
آقای سید ابراهیم وجناب محمد تروست ...شما که همان عمل نقد شده را به طور آشکار انجام داده اید!! اگر عوام الناسی که در شرایط و فرهنگ صحیحی قرار نداشته داند قاصر هستند و فحش وناسزا و بدوبیراه گفتن نارواست مسلما آن کسی هم که بد وبیراه می گوید قاصر است ونیازمند هدایت دیگری
شما درباره ی یک گروه فحاشی و بد خلقی رو محکوم می کنید اما در مقابل گروه دیگر آن را تکرار می کنید؟!
این طرز حرف زدن درست است؟ً!
این مدل افراد فرقی با داعش ندارن !!!!
از این دسته موجودات خورده .....
کسی غیر از ابن ملجم و شمر و پیشانی به مهر ها ....
!!!!!
تنها یک جمله استدلال و بیان شما را ناقص میگذارد:
فرمودید آن کسی هم که بد و بیراه و میگوید قاصر است و نیازمند هدایت دیگری. نکته اساسی در همین جا است. او اصلا خود را قاصر نمی داند. او اصلا خود را نیازمند هدایت نمی داند. و این کار را خیلی مشکل میکند. آن جوان عوامی که گهگاهی غافل می شود و گناهی می کند حداقلش این است که ادعایی ندارد. ولی آن اعجوبه ای که خود را تنها نماینده خدا بر زمین دانسته و هدف از خلقتش را تنها هدایت دیگر آدمیان می داند، به نظرتون اگر اشکالی هم مرتکب می شود، نقد را میپذیرد؟؟؟؟ اساساً بزرگترین مشکل امیرالمومنین با مخالفانشان هم در همین نکته بود که آنها خود را اصلا نیازمند نمی دیدند.... ما فقط فحاشی و بدخلقی را محکوم نمیکنیم... ما عجب و تکبر را محکوم میکنیم.
(۲/خرداد/۹۴ ۱۷:۳۴)محمدهادی نوشته است: [ -> ]خشک مقدس به نظر میاد به آدمهایی میگن که در اموری که دین در آنها سخت گیری نکرده سختگیری میکند. مثلا فلان شخص اسم فلان فعل نامشروع را در بیان احکام مربوطه نمیبره
یا وسواس بیجا به خرج میده نه اینکه وسواسی باشه که اون مرضه
به هر حال از شدت تقید به اموری که چنان شدتی ندارد موجب خشک مقدس بودنه نه لاابالی گری
احسنت. سخن در همین است.

به شخصه از افراد خشک مذهب متنفرم!
و از لحاظ طبقه بندی در ذهن من جز دسته ی داعشی ها قرار میگیرن

سلام.
به نظر من خود واژه خشک مقدس هم مشکل داره...
برا چی میگن مقدس؟؟؟
مگه هیچ انسانی میتونه مقدس باشه؟؟
با انسان های خشک مذهب به شدت مخالف و نیز متنفرم چون دور و برم زیاد بود و ناگفته ها رو شنیده ام و ندیده ها رو دیدم
خیلی جالبه حتی بهم اعتراض میکردن و برا من خاطره تعریف میکردن ( امر به معروف) که اسمت یه اسم کافری هست و باید تغییر بدی خوب نیست بچه مسلمون اسمش این باشه
عبادت هاست قبول نیست ( دقیقا با این لحن )

خدای أتش
اسمم یک اسم کاملا اصیل ایرانی و باستانی و از اونجایی که عاشق تاریخ ام و تحصیلات آکادمیک تو این زمینه دارم عاشق اسمم هستم
کار به معنی اسم رسیده بقول دوستمون جز داعشی ها محسوب میشن متاسفانه شایدم بدتر