شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
سلام
دوستان دیشب با یکی از اقوام با هم بحث میکردیم آخه نمازشو خیلی به تاخیر انداخت و من معترضش شدم که پاشو نمازتو زود بخون که اونم اینجوری گفت:
مثلااگر شما نماز مغرب و اعشا رو در همون اول وقت اذان مغرب بخونی سه رکعت رو در وقت فضیلت خوندی و چهار رکعت در وقت مشترک.اما اگه نماز مغرب و اعشا رو اونقدر به تاخیر بیاندازی که نماز اعشا رو در وقت فضیلتش و نماز مغرب رو در وقت مشترک بخونی اندازه ثواب یک رکعت در وقت فضیلت بیشتر به دست آوردی! حساب دو دوتا چهار تاست!
من نتونستم جوابشو بدم آیا واقعا این حرفش درسته یا نه؟
در مورد نماز مغرب که دلیل خاص داریم ملعون است ملعون است کسیکه آنقدر تاخیر اندازد که ستاره ها در هم بپیچند
یا ناز ظهر توصیه اکید بر محافظت ازش شده و حتی احتمال داره که صلات وسطی همون نماز ظهر باشه
و همین دو نماز هستند که وقت مشترک دارند.
سلام
در مستند حدیث سرو درباره آیت الله شاه آبادی صحبت می کردن
یه میخ به در خانه آیت الله بود که چندبار ایشان به پسرشان گفتن این میخ را بکوب تا به لباس شخصی نگیرد و پاره شود که پسرشون نمی کرد یه روز آیت الله بهش میگن چرا این میخ را نمی کوبی پسرشان در جواب گفتند اگر خدا بخواهد لباس شخصی به میخ بگیرد و پاره شود خوب پاره میشود اگر خدا نخواهد خب پاره نمی شود
آیت الله در جواب گفتند از کی تا حالا تنبلی تو را موحد کرده!!
بالاخره اگر کسی نخواهد به هر دلیلی کاری را انجام دهد بهانه را پیدا می کند و اگر بخواهد کاری را انجام دهد دلیلش را پیدا می کند
این حرفها جواب ندارد ببینید و عبرت بگیرید و حیله های نفس اماره را بشناسید
همه این حرفها درست اما دلیلی قانع کننده نمیشه چون این دایی ما شخص حسابگریه و تعصبات بیجا نداره و اگه دلیل بیاری قبول میکنه اما اگه نتونی با دلیل بهش ثابت کنی واسه همیشه توی کل انداختنها ازش استفاده میکنه!

سلام
من از وقتی حدیث زیر را دیدم سعی می کنم رعایت کنم
امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) :
ملعون است ؛ ملعون است کسی که نماز مغرب را آن قدر به تاخیر اندازد که ستارگان در آسمان آشکار شوند . ملعون است ؛ ملعون است کسی که نماز صبح را آن قدر به تاخیر اندازد که ستارگان آسمان در آسمان ناپدید شوند .
( غیبت شیخ طوسی - ص 271 و بحار الانوار - ج 52 - ص 15 و 16 )
در ضمن امثال آیت الله بهجت که با باطن عالم ارتباط دارند مگر نماز را اول وقت نمی خوانند
مگر صبر میکردند بعد بخوانند
(۲/خرداد/۹۴ ۱۵:۳۳)مرتضی اقبالی نوشته است: [ -> ]سلام
دوستان دیشب با یکی از اقوام با هم بحث میکردیم آخه نمازشو خیلی به تاخیر انداخت و من معترضش شدم که پاشو نمازتو زود بخون که اونم اینجوری گفت:
مثلااگر شما نماز مغرب و اعشا رو در همون اول وقت اذان مغرب بخونی سه رکعت رو در وقت فضیلت خوندی و چهار رکعت در وقت مشترک.اما اگه نماز مغرب و اعشا رو اونقدر به تاخیر بیاندازی که نماز اعشا رو در وقت فضیلتش و نماز مغرب رو در وقت مشترک بخونی اندازه ثواب یک رکعت در وقت فضیلت بیشتر به دست آوردی! حساب دو دوتا چهار تاست!
من نتونستم جوابشو بدم آیا واقعا این حرفش درسته یا نه؟
بسم الله الرّحمن الرّحیم
سلام
فضیلت نماز عشا در شهرهای مختلف تفاوت دارد گاهی حدوا نیم ساعت پس از فضیلت مغرب هست وگاه چهل تا چهل وپنج دقیقه که این زمان در روزهای مختلف هم تغییر می کند فضیلت نماز عشا با توجه به رفتن شفق می باشد واگر چهل وپنج دقیقه بعد از مغرب باشد اونقدر دیر نیست که کسی معترض بشود واگر بعد از این وقت هست که فضیلت عشا هم از بین می رود
فضیلت نماز مغرب هم تا همان زمانی است که سرخک مغربی با شفق هنوز در آسمان وجود دارد بعد از آن فضیلت عشا هست تا حدود یک سوم یا یک جهارم شب(یک سوم یا چهارمو فراموش کردیم)
این اطلاعات در تقویم دارالحدیث آیت الله ری شهری هست
بنابراین برنامه باید جوری باشد که نماز مغرب در وقتش وعشا هم در وقت خودش خوانده بشود که بین این دو زمان یا فرارسیدن وقت فضیلت عشا اونقدر فاصله نیست که کسی نتواند تنظیم کند
سلام.
من آخرش متوجه نشدم چیزی به اسم وقت مشترک که دایی ایشون مطرح کردن در دین وجود داره یا نه؟؟
(۳/خرداد/۹۴ ۲۲:۲۲)پارمیس نوشته است: [ -> ]سلام.
من آخرش متوجه نشدم چیزی به اسم وقت مشترک که دایی ایشون مطرح کردن در دین وجود داره یا نه؟؟
سلام
همان طور که در توضیح المسائل مطرح کردن وقت مشترک به فاصله زمانی مابین وقت فضیلت دو نماز(ظهر و عصر) و (مغرب و اعشا) گفته میشه.
(۳/خرداد/۹۴ ۲۰:۵۳)یاقوت نوشته است: [ -> ]بسم الله الرّحمن الرّحیم
سلام
بنابراین برنامه باید جوری باشد که نماز مغرب در وقتش وعشا هم در وقت خودش خوانده بشود که بین این دو زمان یا فرارسیدن وقت فضیلت عشا اونقدر فاصله نیست که کسی نتواند تنظیم کند
البته چون ایشون مقلد حضرت امام خمینی هستن وقت فضیلت اعشا برای ایشون به اندازه خواندن چهار رکعت مانده به نیمه شب شرعی محاسبه میشه واین خودش زمانی حدود سه چهار ساعت میشه.
خوب هرکدوم از نمازها رو میتونن در وقت فضیلتش بخونن.
چرا مغرب رو ضایع کنند به خاطر عشاء؟!
اندازه رکعات نمازها هم به اختیار خداوند قرار داده شده و موقعیتش تعیین شده و این حساب کردنها و دلیل تراشی ها از ناحیه نفسه. بنده فقط انجام میده و حسابش با خداست!
صلوه وسطی رو هم تعبیر میکنند به نماز صبح! چون از مغرب شرعی، شروع حساب میشه. وسط میشه نماز صبح.