تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: فقیه شافعی که خود را از نسل امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می دانست
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
فقیه شافعی که خود را از نسل امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می دانست

یکی از مسائل اختلافی بین شیعیان و مخالفین شیعه در بحث مهدویت، حی و حاضر بودن امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می باشد که مخالفین قائل بر این هستند که حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) متولد نشده است و در آخر الزمان متولد خواهد شد.این ادعا در حالی صورت می گیرد.همچنین یکی از ادعاهای دیگر مرتبط با این بحث، ادعای عقیم بودن امام حسن عسکری علیه السلام است که برخی از مخالفین شیعه برای شبهه اندازی در بحث مهدویت می گویند امام حسن عسکری علیه السلام عقیم بودند و صاحب فرزندی نشدند.این ادعای باطل در حالی صورت می گیرد که بسیاری از علمای اهل سنت در طول تاریخ (بیش از صد نفر) بر ولادت فرزند امام حسن عسکری (علیه السلام) تصریح کرده اند و کار تا جایی پیش رفته که حتی یکی از فقهای بزرگ شافعی مذهب ادعا کرده که از نسل فرزند امام حسن عسکری می باشد !

وفیها الشیخ تقی الدّین أبو بکر بن محمد بن عبد المؤمن بن حریز بن معلى بن موسى بن حریز بن سعید بن داود بن قاسم بن علی بن علوی بن ناشی بن جوهر بن علی بن أبی القاسم بن سالم بن عبد الله بن عمر بن موسى بن یحیى بن علی الأصغر بن محمد المتّقی بن حسن العسکری بن علی بن محمد الجواد بن علی الرّضا بن موسى الکاظم بن جعفر الصّادق بن محمد الباقر بن علی زین العابدین بن الحسین الشهید بن أمیر المؤمنین علی بن أبی طالب الحصنی، نسبة إلى الحصن قریة من قرى حوران ثم الدمشقی الفقیه الشافعی.

شذرات الذهب فی اخبار من ذهب،ج9،ص273 ط دار ابن کثیر

همانطور که در قسمت مشخص شده ملاحظه می فرمایید، این عالم و فقیه شافعی مذهب را از نسل محمد بن الحسن العسکری دانسته اند.حداقل چیزی که با این مطلب باطل می شود آناست که امام حسن عسکری (علیه السلام) صاحب فرزند بوده اند و این مطلبی است مسلم و قطعی و کسی هم به آن اعتراضی نکرده است.

جایگاه این فقیه شافعی در نزد اهل سنت :

أَبُو بکر بن مُحَمَّد بن عبد الْمُؤمن الإِمَام الْعَالم الربانی الزَّاهِد الْوَرع تَقِیّ الدَّین الحصنی الدِّمَشْقِی الْحُسَیْنِی .....

طبقات الشافعیة لابن قاضی شهبة،ج4،ص76 ط عالم الکتب

الشیخ أبو بکر بن محمد الحصنی : نزل به لمسجد الشیخ تقی الدین أبو بکر بن محمد بن عبد المؤمن الحصنی العبد الصالح العالم أالعلامة الورع الزاهد .....

کنوز الذهب فی تاریخ حلب،ج1،ص490 ط دار القلم

أبو بکر بن محمد بن عبد المؤمن بن حریز ابن معلى الحسینی الحصنی، تقی الدین : فقیه شافعی، عارف بالحدیث والتفسیر.

معجم المفسرین من صدر الإسلام وحتى العصر الحاضر،ج1،ص110 ط مؤسسة نویهض الثقافیة للتألیف والترجمة والنشر

أبو بکر بن محمد بن عبد المؤمن بن حریز ابن معلى الحصنی، الدمشقی، الشافعی، المعروف بالحصنی (تقی الدین) فقیه، محدث ولد فی الحصن ، وتوفی بدمشق فی جمادى الآخرة.

معجم المؤلفین،ج3،ص74 ط مکتبة المثنی

أبو بکر بن محمد بن عبد المؤمن بن حَرِیز بن معلَّى الحسینی الحصنی، تقیّ الدین: فقیه ورع من أهل دمشق.

الاعلام للزرکلی،ج2،ص69 ط دار العلم للملایین

جالب است بدانید که این عالم سنی شافعی مذهب ،مخالفت بسیار شدیدی هم با این تیمیة داشته است.

وحطّ على ابن تیمیّة ، وبالغ فی ذلک، وتلقى ذلک عنه الطلبة بدمشق، وثارت بسبب ذلک فتن کثیرة .....

شذرات الذهب فی اخبار من ذهب،ج9،ص274 ط دار ابن کثیر

انباء الغمر بأبناء العمر،ج3،ص374 ط المجلس الأعلى للشئون الإسلامیة - لجنة إحیاء التراث الإسلامی، مصر

و او ابن تیمیة را تحقیر کرد و شان او را پایین آورد و در این امر زیاده روی کرد و دانش آموزان و طلابش این را از او یاد گرفتند و به این دلیل در دمشق فتنه های زیادی به وجود آمد ...

http://al-shia.blog.ir/post/249
به نام خدا

سلام

تا آنجا که مطالعه کردم شافعی ها از میان اهل سنت به امام زمان عجّل الله تعالی فرجه اعتقاد دارند

و اعتقاد به زنده بودن ایشان دارند
(۱۸/خرداد/۹۴ ۵:۱۵)zahra21 نوشته است: [ -> ]به نام خدا

سلام

تا آنجا که مطالعه کردم شافعی ها از میان اهل سنت به امام زمان عجّل الله تعالی فرجه اعتقاد دارند

و اعتقاد به زنده بودن ایشان دارند

وعلیکم السلام

اکثریت اهل سنت ( چه شافعی و چه سایر مکاتب فقهی اهل سنت) اعتقادی به زنده بودن امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ندارند اما در طول تاریخ برخی از علمای اهل سنت بر زنده بودن امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) تصریح کرده اند و این مساله تا به امروز نیز وجود دارد.

نکته ای که باید به آن دقت کنیم این است که این مطلب که امام حسن عسکری (علیه السلام) صاحب فرزند شده اند با این مطلب که آن فرزند امام زمان باشد متفاوت است و این دست مطالب بیشتر در پی رد شبهه ی عدم فرزند دار شدن امام حسن عسکری (علیه السلام) می باشد هرچند که اثبات امامت هم در جای خود محفوظ است.
آدرس های مرجع