شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
مردم ما الان جوری براشون جا افتاده که فکر میکنن هرچیزی که از اون ور آب یباد خیلی خوب ودرسته..بدون نقصه..
فکر میکنن دانشمندان و روان شناسان اون طرف خدای علم هستن..
درحالی که اصلا از این خبرها نیست..
بیشتر چیزهایی که در کتاب هاشون میشه دید مخصوصا روان شناسی از احادیث ونهج البلاغه و قرآن ما گرفته شده..
مشکل ماها اینه که خودمون و گذشته و داشته های واقعیمون رو فراموش کردیم..
دیگه اعتماد به سخنان بزرگانمون نداریم..
توی دانشگاه ها که به شدت مغز دانشجوها توسط اساتید غرب زده و از خود بیگانه شستشو داده میشه..
تلاش مردم رسیدن به چیزی که در کنارشون و فراموشش کردن..اونادچار یک خلا درونی شدن..دلیلش اینه که خدارو در زندگیشون گم کردن و به چیزهایی دم دستی و کوچک مثل همین کتاب هاروی آوردن.
خوشبختی واقعی زمانیست که خدارو در زندگیت حس کنی..
خدارو به عنوان تنها پشتیبان و یارو یاورت بدونی..
این مفاهیم در زندگی ماشینی امروز گم شدن..باید دوباره یاد آوری بشن..
ببخشیداگر طولانی شد...دلم خیلی پُره..
(۲۱/آذر/۸۹ ۲:۴۴)علی 110 نوشته است: [ -> ]ببین رامین جان باید ببینیم الان در زندگی ما چه چیزی جایگزین قرآن و امام زمان شده
قرآن و امام زمان رو مردم باید در مورد چه چیزهایی استفاده کنند و امروز به جای این دو ثقل چه چیزهایی جای گزین شده
ببین امروز اهداف در زندگی آیا همون اهداف مورد نظر خداست که در قرآن مطرح شده
امروز تعریف عموم مردم از موفقیت چیه؟
ببین چرا این همه کتاب در مورد موفقیت و راز خوشبختی و .... طرفدار پیدا کرده؟
امروز تلاش و دغدغه ی مردم رسیدن به چیه ؟
با سلام
حکومت های مختلف نقش بسزایی در این زمینه دارد همانطور که میگن : حکومت با کفر باقی میماند اما با ظلم نه.
وقتی در یک حکومت غربی برسی میکنیم میبینیم انها از دین (مثل یهود یا مسیحیت) تنها خرافات ار را قبول دارند و در اصول مشترک ادیان خیلی ضعیف عمل میکنند و از طرفی این حکومت ها تحت نفوذ عواملی لائیک و بی دین است و رسانه های انها نیز در دست افرادی چون رابت مرداک (یک یهودی صهیونیست ) است و این حکومت ها از طریق تبلیغات شیطانی و مسموم افکار ما را منحرف مسائلی چون تجملات زندگی، شهوت پرستی و ....معطوف میکند و بطبع کشور های دیگر که هر چند مسلمان نیز باشند تحت تاثیر این تبلیغات قرار گرفته و فکر میکنند که زندگی انسان فقط در دنیا هست و هرکی بیشتر به دنیا بپردازه و لذ ت ببرند، برنده اند و دین گرای را نفی میکنند. و همان طور که دوست عزیزم رامین جان اشاره فرمودند هرکی هم از امام زمان و دین و .... صحبت کنه مسخرش میکنند.
یا مثلا یکی که میخواهد ازدواج کند انقدر جامعه دچار تجملات شده است که افراد برای تامین زندگی خود مجبورند وقت زیادی را صرف به دست اوردن نیاز های کاذب خود بکنند و این باعث میشه که از خیلی از مراسمات مذهبی مثل شرکت در دعای کمیل یا دعای ندبه و نماز جمعه و یا .... غافل بمونند و این خود زمینه ای میشودد برای دور شدن از دین و قران و امام زمان
با سلام
همانطور که رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: " من دو چیز گرانبها را در میان شما به امانت میگذارم یکی قران و دیگری اهل بیت (علیه السلام). مادامی که به این دو تمسک می جویید گمراه نخواهید شد ."
طبق فرمایش رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ان چیزی که باعث مانع ظهور بشه غفلت ما از قران و اهل بیت است. پس باید کارهایی که ما بتوانیم خودمان را با فرمایشات پیامبر بزرگوار مطابقت بدهیم.
علی جان چیزی که به نظر من میرسه اینه که تمام دلایلی که دوستان گفتن به خود افراد بر می گرده
در واقع برای از بین بردن این موانع باید راه درست رو به مردم نشون داد
و برای این کار هم باید اول راه درست رو خودمون بشناسیم! اول از خودمون شروع کنیم
اگه تعریف من از موفقیت اشتباهه خوب باید درستش کرد
البته بیشتر مواقع تعاریف درست هستن، ولی به این تعاریف یا بهتر بگم ((شعارها)) که اکثرا برای دیگران هم تجویز می کینم ((عمل )) نمی کنیم!
و اینجاست که عالم بی عمل مصداق پیدا میکنه که همه از جایگاهش توی جنهم خبر داریم.
و این حقیقت تلخی برای هر کس هست که اولین مانع ظهور خود من هستم!
(انشاالله که این طور نباشه)
چکیده مباحث مطرح شده تا اینجا رو تقدیم دوستان میکنم:
{دز جامعه خودمون گناه که زیاد انجام میدیم..امر به معروف و نهی از منکر که همگی فراموش کردیم..توجه نکردن به ساده ترین سفارشات وارد شده در دین مثل رسیدگی به حال همسایه،کمک به نیازمندان،رعایت عدل و انصاف،دوری از خودخواهی..
در جلسه ای بودم سخنران گفت در این دوره و زمانه مردم بسیار خودخواه شدن و فقط به فکر خود شون و منافع خودشون هستن..
بزرگترین مشکل اینه که فراموش کردیم خدایی هم هست وقراه اون دنیایی هم باشه..مهمترین عامل غفلت وگناه ،غفلت از جهان آخرته}
مهمترین عوامل غفلت زایی و خودخواه بودن ما و مردم چیه و چگونه میشه خودمون و مردم رو از غفلت بیدار کرد و حس دیگرخواهی رو رشد داد؟؟
{نداشتن ظرفیت علمی برای درک امام }
راهکار شما برای انکه این ظرفیت یوجود بیاد چیه؟
{گرفتار شدن در مسائل مادی}
علت این گرفتاری ما و مردم چیه و چجوری میشه ازش رها شد یه کمترش کرد؟
{به کتاب آسمانی آنچنان که باید ، اعتقاد ندارن (البته باطنا) وقتی از دین و قرآن و امامان صحبت می کنیم منجر به جبهه گیری و مسخره و صحبت از منبر و... میشه !!}
باید ببینیم الان در زندگی ما چه چیزی جایگزین قرآن و امام زمان شده
قرآن و امام زمان رو مردم باید در مورد چه چیزهایی استفاده کنند و امروز به جای این دو ثقل چه چیزهایی جای گزین شده
ببین امروز اهداف در زندگی آیا همون اهداف مورد نظر خداست که در قرآن مطرح شده، اگه نیست به چه علت؟
امروز تلاش و دغدغه ی مردم رسیدن به چیه ؟
{شناساندن قرآن کریم با استفاده از معجزات کشف شده آن اولین کاری هست که تاثیر گذاره و تاثیرشم خیلی زیاده...(بنده چند مورد امتحان کردم و نتایج خوبی داشته)چون نمی تونن ردش کنن و وقتی کمی عمیق تر به موضوع توجه می کنن(با توجه به خاصیت کشش و جاذبه آیات قرآن کریم) ، رفته رفته راغب تر می شن و ...}
این اولین راهکار عملی و مفیدی که ارائه شده!!
{مردم ما الان جوری براشون جا افتاده که فکر میکنن هرچیزی که از اون ور آب یباد خیلی خوب ودرسته..بدون نقصه..
فکر میکنن دانشمندان و روان شناسان اون طرف خدای علم هستن..}
علت این طرز تفکر که عمومی شده چیه ؟ و چجوری میشه اینو کمتر و کمتر کرد در جامعه و غلط بودن این طرز تفکر رو اثبات کرد؟؟؟؟؟؟
{دیگه اعتماد به سخنان بزرگانمون نداریم..
توی دانشگاه ها که به شدت مغز دانشجوها توسط اساتید غرب زده و از خود بیگانه شستشو داده میشه..}
چه چیز امروز باعث جایگزینی سخن بزرگان شده و چرا و چگونه میشه این رو معکوس کرد؟
بهترین راه تغییر جو دانشگاههای سکولار امروز چیه؟
{انقدر جامعه دچار تجملات شده است که افراد برای تامین زندگی خود مجبورند وقت زیادی را صرف به دست اوردن نیاز های کاذب خود بکنند }
ریشه این تلاش جنون آمیز ما و مردم و حرصمون در بدست آوردن نیاز های کاذب در چیه؟
{باید اول راه درست رو خودمون بشناسیم! اول از خودمون شروع کنیم
اگه تعریف من از موفقیت اشتباهه خوب باید درستش کرد
البته بیشتر مواقع تعاریف درست هستن، ولی به این تعاریف یا بهتر بگم ((شعارها)) که اکثرا برای دیگران هم تجویز می کینم ((عمل )) نمی کنیم!
و اینجاست که عالم بی عمل مصداق پیدا میکنه که همه از جایگاهش توی جنهم خبر داریم.
و این حقیقت تلخی برای هر کس هست که اولین مانع ظهور خود من هستم!}
این دومین راهکار عملی و بسیار منتقی ارائه شده هست
ببینید دوستان، اکثراً به معلول ها اشاره کردید نه عامل ها و تنها دو رهکار عملی تا حالا گفته شده
این بحث به لطف خدا باید ادامه پیدا کنه
اولین حُسنش روشن شدن خودمون هست که به ریشه ها برسیم که هنوز ازش فاصله داریم و مرتب به معلول ها اشاره میکنیم
البته اینم بد نیست و هر کسی همچنان اون چیزایی که به ذهنش میرسه رو باید بگه تا بحث کم کم با عنایت خود آقا پخته بشه
دوستان یه خواهشی ازتون دارم
برای اینکه ما از عنایات خدا در این بحث بیشتر بهره ببریم و خدا هدایتمون کنه لطفاً با قصد قربت بحث رو ادامه بدیم
یا علی
ادامه بدید منتظرم
دمتون گرم....
باید به عملی شدن راه کارها هم فکر کنیم..
مثلا من فکر میکنم باید در تفکرات و اعتقادات مردم یک تغییر اساسی ایجادکنیم.
اما آیا ما به همه مردم دسترسی داریم یا اگر دسترسی داریم چقدر به حرف های ما گوش میکنن یا اگر به حرف های ما گوش میکنند چقدر طول میکشه تا عمل کنند..
ببینید ما به یک چیزی قلبا اعتقاد داریم و اگر کسی درمورد اون حرفی بزنه و اطلاعاتی در اختیارمون بذاره میپذیریم..
اما شما در مورد افرادی که مثل ما نیستن چه چاره ای می اندیشید؟؟
شما میگید از قرآن استفاده کنیم..اما اگر کسی اصلا حوصله شنیدن حرف های مارو نداشته باشه..اون وقت راهکار بعدی چیه؟؟
باید از راهش وارد شد..از چیزهایی که مردم عامی دوست دارن..مثل سریال،سینما،..نمیدونم..هرکس هرچیزی که دوست داره..باید از راه علایق مردم وارد شد..
خلاصه کنم..کل مطلب من 2 تا هدف داشت:
1)باید راهکارهایی باشه که انصافا راهی برای اجرای اون اندیشیده شده باشه..از قرآن استفاده کنیم و تمام!..خب با چه شیوه ای ؟به چه نحوی؟کسی که صبح تا شب سر کار بوده و حالا اومده خونه و میخواد استراحت کنه ،کجای زندگیش میتونیم وارد کنیم؟چطوری بگیم که حوصله شنیدن داشته باشه؟؟چطوری بگیم که اثر گذار باشه و زَده نشه؟
2)در حال حاضر بهترین راه ارائه فرهنگ اسلامی و مذهبی و به بهترین شکل ممکن چیه؟؟
مهمترین شرط اثر داشتن روی دیگران اینه که شخص خودش به حرفی که میزنه عامل باشه
ببینید شما خیلی به غالب انتقال مفهوم نباید بپردازید هر چند اونهم مهم هست اما اصل نیست
ما باید خودمون را با عمل به دستورات خدا ظرف جاری شدن ولایت خدا بکنیم
فقط و فقط خدا اثر بخش هست و مهمترین وظیفه ما اینه که خودمون رو با عمل به دانسته ها وسیله ی جاری شدن ولایت تکوینی خدا بکنیم
و این همونکاری هست که امام خمینی به نحو احسن انجام دادن
پس اصل و فرع رو فراموش نکنیم
ما که خودمون هنوز به خیلی از گفته هامون عمل نمیکنیم هر کاری هم که بکنیم حتی با بهترین غالب هم که ارائه بدیم میشه شعار!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
و اثر بخش نخواهد بود چندان
من این برداشت رو کردم که شما میفرمایید ماباید به نوعی امر به معروف عملی داشته باشیم..
یعنی باید به آنچه که معتقدیم عمل کنیم..عمل به قرآن در کارهامون نمود پیدا کنه..عمل به احادیث..
لازم هست ولی کافی نیست...

ولی مهمترین اصل و تا این نباشه بقیه کارها خودمون رو هم بکشیم به درد خودمون و امامون و دینمون نمیخوره
درسته که کافی نیست کار تشکیلاتی هم میخواد یه نگاه به آخرین پست حقیر در موضوع استراتژی انتظار و راهبردها بیاندازید اونجا نسبتاً کاملتر توضیح دادم
سلام
ممنونم از شما جنای parisan و علی جان. به نکته های خوبی اشاره کردید..به لطف خدا داریم به نتایج خوبی می رسیم..
جمع بندی راهکارهای ارائه شده :
1.خودسازی.یعنی به چیزی که می گیم خودمون معتقد باشیم و عمل کنیم. به نظر بنده مهمترین و کارآمدترین بخش همینه.
به قول معروف : شما اگر بخواهید به شکل غیرمستقیم امر به معروف بکنید ، یکی از راههــای آن اینست که خودتان صالح و با تقوا باشید خــودتان
اهل عمل و تقوا باشید . وقتی خودتان اینطور بودید مجسمهای خواهید بود از امر به معروف و نهی از منکر....
2.آگاه سازی افراد از اوضاع جهان و افشای ماهیت تشکلات و اشخاص پشت پرده...جالبه من وقتی از اوباما یا امثالش صحبت می کنم خیلی ها می گن : نه نمی خوام وارد مسائل سیاسی بشم و از این قبیل ... غافل از اینکه رفتارهای این اشخاص بیشتر از روی مسائل اعتقادی هست تا سیاسی..
3.زمینه سازی برای امر به معروف.یعنی اول باید شخص رو به دین دعوت کنیم و بعد سخن از واجبات و مستحبات و محرمات و مکروهات کنیم.
*مثلا نشان دادن معجزات قرآن و تلاوت چند آیه از قبل تعیین شده تاثیرگذار از قرآن و در واقع معتقد کردن افراد به قرآن و عظمتش . وقتی طرف قرآن رو قبول کرد مجبوره احکام ذکر شده در قرآن رو هم بپذیره ...
*یا مثلا استفاده از حکایت های تاثیر گذار و روایت های ائمه اطهار و یا داستان و زندگینامه شهدای مظلوم کربلا و دلیل فداکاری و ایثارشون ...
مرحله2 و 3 از سختترین مراحل هستند.
4.امر به معروف
5.نهی از منکر