تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: کسی که از لحاظ مالی حقی بر گردن دارد نمیتواند در رکاب امام زمانش باشد
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
قاضی نورالله تستری می گوید: موسی بن عمیر از پدر خود نقل کرد که گفت:
امام حسین علیه السلام به من فرمود:
((نادِ فی النّاسِ أن لا یُقاتِلَنَّ مَعی رَجُلٌ عَلَیهِ دَینٌ، فَأِنَّهُ لَیسَ مِن رَجُلٍ یَمُوتُ وَ عَلَیهِ دَینٌ لایَدَع لَهُ وَفاءً اِلّا دَخَل النّارَ))
(( بین مردم ندا کن، کسی که بدهی و دِینی دارد، نباید با من به پیکار آید که هر که با بدهی بمیرد و برای پرداخت آن نیاندیشیده باشد {یعنی نیت و قصد پرداخت کردنش را هم نداشته باشد}، در آتش درآید
"احقاق الحق19:29"
و ضحاک گفته است: یک نفر از اصحاب نزد امام آمد و عرض کرد:
من بدهی دارم(چه کنم؟)
امام فرمودند:
((لا یُقاتِلُ معی مَن عَلَیهِ دَینٌ))
((هر کس بدهی (و دِینی) دارد با من به نبرد (و پیکار) نیاید))
"فرهنگ جامع سخنان امام حسین علیه السلام، ص471"

بسیار نکته ی مهمی است که
اگر انسان حساب مالی اش دُرُست نباشد، همین عامل ما را از بودن در رکاب امامان باز میدارد، خمس و زکاتی که امروزه حتی در بین بسیاری از مذهبیون ما با تسامح با آن برخورد می شود از مهمترین دِین هایی است که بر گردن هر مسلمان است و باید هر چه سریعتر هریک از ما به امور مالیمان رسیدگی کنیم قرض و دِینی به گردن نداشته باشیم، به خصوص خمس و زکات که از حقوق مالی واجب است و در بین تمام احکام های واجب مالی خمس از همه بیشتر مبتلا به ماست، لذا به این مناسبت سخن کوتاهی برای مشتاقان بودن در رکاب امام زمان در باره ی خمس تقدیم می شود:
ابتدا بر اساس آیات و روایات، بعضی از آثار خمس را بر می شماریم:
1-
نسل پاک: پرداخت خمس، مال را پاک میکند و مال پاک مقدمه نسل پاک است(التطیب ولادتهم) وسائل،ج9،ص547)

مولا علی می فرمایند: مردم بخاطر اینکه حق ما را نمی دهند غذا و آمیزش آنان ناپاک شده و سبب هلاکت آنان میشود.(وافی،ج10،ص337)

امام کاظم فرموند:
خمس مالتان را بدهید تا مالتان حلال شود، سپس فرمود: این کلام سختی است که جز افراد با ایمان امتحان شده، تحمل آن را ندارند.(وسائل،ج9،ص484)

و در حدیث دیگری از امام صادق آمده:
هرکس خمس ما را بدهد باقی درآمدش برای او گوارا وپاکست. وسائل،ج9،ص488)
و در حدیث دیگر داریم
: کسی که بخشی از خمس را حلال پندارد و آن را نپردازد، گویا آتش میخورد
. (وسائل،ج9،ص550)

2-
عامل تقویت دین : امام رضا فرمودند: خمس، حق ما اهل بیت و پشتوانه مکتب و راه ما و کمک ما بر بستگان و یاوران ماست. (وسائل،ج9،ص538)

3-
حفظ آبرو و فقر زدایی از خاندان رسالت و نشانه ای از حقیقی بودن محبت ما به اهل بیت پیامبر:

امام رضا علیه السلام میفرماید: به وسیله ی خمس ما آبروی خود و طرفدارانمان را در برابر تهدیدات مخالفانمان حفظ میکنیم.(وسائل،ج9،ص538)
و امام کاظم فرمودند: خداوند نیمی از خمس را برای فقر زدایی از بستگان پیامبر که از زکات و صدقات محرومند قرار داده.(وسائل،ج9،ص514)

4-
کفاره گناهان و ذخیره قیامت : امام رضا علیه السلام فرمودند :خمس مال، وسیله آمرزش گناهان و ذخیره قیامت و روز نیاز شماست. (وسائل،ج9،ص538)

5- مشمول دعای امام شدن : امام رضا علیه السلام فرمود: خمس کمک ما بر حفظ مکتب است، آن را ازما دور نکنید تا از دعای ما محروم نشوید. (وسائل،ج9،ص538)

6-
کلید رزق: امام رضا فرمودند : پرداخت خمس کلید رزق شماست.(وسائل،ج9،ص538)

7-
سبب عنایات ویژه خدا و اولیایش میشود: مگردر قرآن نمیخوانیم: {فاذکرونی اذکرکم}(بقره-152)
پس مرا یاد کنید تا شما را یاد کنم.
{إن أحسنتم أحسنتم لانفسکم}(إسرا-7)
اگر خوبی کنید به خودتان خوبی کرده¬اید.
{إذا حیّیتم بتحیّة فحیّوا باحسن منها}(نسا-86)اگر شخصی به شما کریمانه برخورد کرد، شما بهتر از او برخورد کنید.

بی شک اولیای خدا که این دستورات خدا را به پیروانشان ابلاغ کرده اند، خودشان خود به طور اولا به این دستورات عاملند و با ما بهتر از آن نیکی که ما به ایشان میکنیم برخورد میکنند.

{إن تنصر الله ینصرکم}(محمد-8)

اگر شما خدا را یاری کنید، خداوند شما را یاری میکند.
و میدانید که یکی از موارد مصرف خمس در جهت حفظ دین خداست و با پرداخت خمس ما مشمول کسانی خواهیم شد إن شاء الله که جزو ناصران دین خداوند با مالشان هستند.

{إن الله یحب المحسنین}(بقره-195)

همانا خدا نیکوکاران را دوست دارد.
و برکات اینکه شخصی را خدا دوست بدارد و آثار محبوب خدا خودش عظمتی دارد که در وصف نیاید!!!

امام زمان علیه السلام فرمودند: لعنت خدا و فرشتگان و مردم بر کسی که یک درهم مال ما را حلال شِمُرَد.
ودر روایت دیگر فرمودند: ما دشمن اینگونه افراد هستیم.
(وسائل،ج9،ص540 و541)

عزیزانی که میخواهند در رکاب امامشان باشند یک بار دیگر حدیث بالا را بخوانند!
[b]
علاوه بر اینکه نبپرداختن حق الناس مانع می شود تا ما بتوانیم در رکاب امام زمان خود باشد، خطر بسیار بزرگتر این است که همین حق الناس در صورت پرداخت نشدن چون از مصادیق مال حرام خواهد شد در زندگی، می تواند باعث شود تا ما در مقابل امام زمان خود هم بیاستیم[/b]، همانطور که منتظران و مشتاقان امام حسین علیه السلام به علت وجود همین مال حرام در شکمهایشان در برابر حضرت تیغ کشیدند!!!!!
و در خطبه ی مشهور حضرت امام حسین علیه السلام در روز عاشورا حضرت علت رخنه نکردن کلام حق در قلوب کوفیان را وجود مال حرام در شکمهایشان بر شمردند:
((قد إنخزلت عطیّاتکم من الحرام و ملئت بطونکم من الحرام فطبع الله علی قلوبکم )) "مقتل الحسین خرازمی 2:5"
((همه ی شما ناشنوایید، زیرا بخششهایتان در حرام منحصر شده و شکمهایتان از حرام پر گشته است و خدا (بدین سبب) بر دلهای شما مهر زده است.))
برای آشنایی بیشتر با مباحث گوناگون مربوط به خمس و زکات، میتوانید به کتاب بسیار مفید و در عین حال مختصر ((خمس و زکات)) تألیف حجت الاسلام محسن قرائتی مراجعه فرمایید.

همچنین خوب است که به این تاپیک هم نظری بیافکنید:
فقط کسانی بخوانند که حق الناس بر گردن دارند!
و همچنین این تاپیک :
کدام اثر از آثار مال حرام بیشتر شما را میترساند؟!!

مطالعه ی این کتاب هم می تواند مفید باشد إن شاء الله:

[تصویر: 10058291.jpg]

نام کتاب:
درآمد هاي حلال و حرام

نويسنده:

محمد وحیدی
ممنون علی جان
کسی که روزی دهنده رو خدا بدونه هیچ غمی نداره برای دادن خمس مالش و اینطور نیست که مثل بعضی ها انگار داره از گوشت خودش میکنه میده!!!

تازه موارد جالبی هم من دیدم در مورد خمس از جمله موردی که یکی از نزدیکان که خمس دو سال پیشش 60 هزار تومان شده بود روزی که خمس رو داده بود، یکی از دوستان که بدهی قدیمی بهش داشته همون شب 60 هزار تومان بدهی رو میاره پس میده در حالیکه بنده خدا اصلا این قضیه یادش نبوده.
خدا خواسته بگه فکر نکن پولت رو از دست دادی. تقابل این دو 60 هزار تومان یعنی رازق ما خداست نه تلاش خودمون.
در واقعه عاشورا 1000 نفر به کمک امام حسین(علیه السلام) آمده بودند.
شب آخر, امام حسین نگفت هر کسی میخواهد برود ,و شمع را خاموش کرد.سندی بر این سخن میخواهم؟

شب آخر امام حسین(علیه السلام) به یارانش گفت هرکه حقی از کسی به گردن نداره میتونه فردا بجنگد.
و این 1000 نفر جنگجو آنجا را ترک کردند.

وای بر ما.
امام زمان هم اگر آمد 100% می گویند هر که دینی به گردن نداره میتونه توی رکاب من بجنگه.

حالا دوست عزیز میمونی یا میری؟
مَنْ أَخَذَ أَمْوالَ النّاسِ يُريدُ أَداءَها أَدَّى اللّه‏ُ عَنْهُ وَمَنْ أَخَذَها يُريدُ إِتْلافَها اَتْلَفَهُ اللّه‏ُ؛

هر كس اموال مردم را بگيرد و قصد پرداخت آن را داشته باشد خداوند آن را بپردازد (او را يارى مى‏كند) و هر كس اموال مردم را بگيرد و قصد تلف كردن داشته باشد خداوند آن را تلف كند.(پيامبر)

نهج الفصاحه، ح 2979
ممنون ... واقعا تاثیر گذار بود ...
من این موضوع رو واقعا نمیدونستم....
با عرض سلام .
یه سوالی داشتم از خدمت دوستان .
اگه از درختان میوه ی دانشگاه میوه ای کنده بشه و مصرف بشه , اشکالی داره ؟ اگه اشکالی داره و میوه ای مصرف شده باشه باید چکار کرد ؟
(۵/خرداد/۹۱ ۱۶:۲۰)یا صاحب الزمان نوشته است: [ -> ]با عرض سلام .
یه سوالی داشتم از خدمت دوستان .
اگه از درختان میوه ی دانشگاه میوه ای کنده بشه و مصرف بشه , اشکالی داره ؟ اگه اشکالی داره و میوه ای مصرف شده باشه باید چکار کرد ؟

میتونید سوالتون رو از اینجا ها بپرسید:
سایت:09644.ir
تلفن:09644
ممنون از مطالبتون Smile ولی اگه حقی به گردنمون باشه و یادمون نیاد...یا ندونیم که حقه کسیو ضایع کردیم چی؟؟؟؟؟...
Sad
(۱۸/شهریور/۹۱ ۲۲:۱۹)fafa* نوشته است: [ -> ]ممنون از مطالبتون Smile ولی اگه حقی به گردنمون باشه و یادمون نیاد...یا ندونیم که حقه کسیو ضایع کردیم چی؟؟؟؟؟...
Sad

فقط کسانی بخوانند که حق الناس بر گردن دارند!
امام حسین (علیه السلام)برای هدایت کوفیان سخنرانی می کرد اونا هلهله می کردند

امام(علیه السلام) فرمود: شکم های شما از مال حرام انباشته شده

می تونیم بفهمیم مال حرام چه می کنه با انسان! حتی حرف حق اگه به گوشش برسه گوش

نمی کنه. آدم کارش به جایی می رسه که سر امامشو
...

یه خورده بیشتر حواسمون باشه به تاثیر مال حرام... نزاریم بعضی چیزا برامون عادی بشه؛ خمس و زکاتی که در

مالمون مونده، کم فروشی و گران فروشی و ...

کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع