تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: آنگاه که رهبر میگوید : من از شدت ناراحتی خوابم نمی برد
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
بسم الله

بحث که نه، بحران فرهنگی امروز جامعه ما بر هیچ کس پوشیده نیست. جز آنان که همچون کبک سرخود را درخاک فرو کرده اند. فاجعه به حدی است که اینچنین حضرت آقا روبروی وزیر فرهنگ میگوید: گاهی
اوقات مشکلات فرهنگی موجب شده که من شب خوابم نبرده؛ به‌خاطر مسائل فرهنگی؛ یعنی اهمّیّت مسائل فرهنگی این‌جور است.

با شنیدن این جمله ناخودآگاه یاد خطبه های حضرت امیر در مسجد کوفه افتادم که هرچقدر فریاد می زدند ولی کو گوش شنوا.
CryingCrying

البته اشتباه نشود همه کاسه کوزه ها را سر دولت و وزارت فرهنگ نمی شکنم، ما نهادهای بسیار عظیم تر فرهنگی هم در کشور داریم، همچون سازمان تبلیغات، شورای عالی انقلاب فرهنگی، حوزه علمیه، سپاه و هزاران نهاد دیگر....
دوستان عزیز این فرمایش امام خامنه ای یک هشدار جدی بود. برای همه مان. ای کاش که بیدار شوم و بیدار شویم.

الناس علی دین ملوکهم. آقا سید ظاهر مردم نمایشگر باطن مسئولین مملکته.

از زمانی که بعد از جنگ فرهنگ مصرف گرایی رو به جای قناعت تبلیغ کردند و تکنوکرات ها با شعار رشد حداکثری اومدند شاهد رشد بدون عدالت بودیم. همین اختلاف طبقاتی رو بوجود آورد.

آقا سید رویکرد مسئولین از درونشون بود. تفکر درونی اونها منجر به این موضوع شد. اگر در زندگی شخصی اونها هم دقت کنی متوجه همین مسئله میشی. برای مثال سبک زندگی فلان مسئول رو با زندگی امام خامنه ای مقایسه کن.

باید بدونیم وقتی مردم رو به فرهنگی ترغیب کنیم اونها هم هم الگوی مناسب رو پیدا می کنند. الگوی سیاست تبلیغ شده غرب بود.

من مدتی در این موضوع فکر کردم. برخی از عوامل رو میشه اسمش رو عوامل پنهان گذاشت. یادمه یه بار برای تعمیر خودرو رفته بودم یارو قیمت داد 300 هزار تومن. شک کردم. اومدم تهران پیش یه تعمیرکار خوب با 5000 تومن درستش کرد. ازش پرسیدم که چرا اون 300 هزار قیمت داد. اون هم جواب داد همین پول ها رو می خورند که زن و دخترشون خراب میشه.

آقا سید باید قبول کرد حرام خوری در جامعه بیداد می کنه و این هم بدون شک از بی عرضگی و بی خیالی مسئولین کشوره. وقتی مثلاً تو بندر امیرآباد کشتی 60 هزار تنی گندم با گمرکی 20 تن ترخیص میشه و هزاران نمونه دیگه خوب عزیزم زن و دخترشون میشه همون.

یا برای نمونه خیلی ساده (مغفول ولی خیلی مهم) وقتی سیستم بانکی کشور هنوز آلوده به رباست و هیچ کاری برای مقابله صورت نمی گیره چه انتظاری داری. می خواستی بهتر از این بشه.

یادمون نره امام حسین تو روز عاشورا گفت دلیل اینکه حرف های من در شما اثر نمیکنه اینه شکم های شما پر از حرام شده.

دلیل بعدی تهاجم فرهنگی دشمن هست و دست خالی ما در مقابل دشمن. آقا سید دست اسلام پره دست ما خالیه. وقتی ماهواره میاد، برخورد چکشی دلیلش اینه که ما حرفی برای گفتن نداریم و این آخرین حربه شده اولین راه کار ما. (اشتباه نشه ها من تایید می کنم قانون باید سفت و سخت اجرا بشه فقط میگم آخرین روش اول اجرا شده)

وقتی صدتا برنامه میسازن کپی برنامه های ماهواره یعنی حرفی برای گفتن نداریم.

در زمینه پایه های فرهنگ یا تئوری ها کم کار نکردیم.

موضوع بعدی خیانت عناصر نفوذی هست. همین اواخر نامه برخی به آمریکایی ها در مورد تشدید تحریم ها رو شد. همین افراد برای اینکه جامعه رو همراه کنند باید جامعه رو همرنگ فرهنگ غرب کنند وگرنه جامعه دینی پذیرای حضراتی با تفکرات لیبرال نخواهد بود.

خلاصه دلایل،

1- دنیا طلبی و دنیا پرستی مسئولین
2- آلودگی درآمدها به حرام و اینکه حاکمان تلاشی در اصلاح ندارند
3- سیستم بانکی (بزرگترین تامین کننده مالی) آلوده به ربا
4- تهاجم فرهنگی + دست خالی ما (بخونید تنبلی ما)
5- برخی خواص خائن و نفوذی
بی فرهنگی یا مسئله فرهنگی فقط به اخلاق جوون ها نیست.
بی اخلاقی و بی فرهنگی یعنی یه جوون با 25 سال سن ، نشسته تو خونه و هیچ کاری نیست که انجام بده
نقل قول:بی اخلاقی و بی فرهنگی یعنی یه جوون با 25 سال سن ، نشسته تو خونه و هیچ کاری نیست که انجام بده

شايد هم به نوعي هيچ كاري بلد نيست كه انجام بده
(۸/شهریور/۹۴ ۱۳:۳۴)Mohammad Trust نوشته است: [ -> ]بی فرهنگی یا مسئله فرهنگی فقط به اخلاق جوون ها نیست.
بی اخلاقی و بی فرهنگی یعنی یه جوون با 25 سال سن ، نشسته تو خونه و هیچ کاری نیست که انجام بده

بله بی کاری هم دلیل مهمی هست. همین موضوع ازدواج رو به تاخیر میندازه و ...... باقی مشکلاتش نیازی به شرح نداره.

از فردای روزی که سربازی برادرم تموم شد (20 سالگیش) فرستادمش تو یه ام دی اف کاری کار کنه. صبح میره شب میاد دیگه فرصتی برای خیابون گردی و مسائل دیگه نداره چنان خسته میشه که شب ساعت ده باید بخوابه. صبح اول وقت باید بره سرکار. هم سن های ایشون دوازده از خواب بیدار میشن.

براش بیمه رد میشه و براش سابقه کار خواهد بود.هم سن های ایشون هنوز دنبال بازی هستند. الان به جایی رسیده که میگه دو سال دیگه زن می گیرم. ایشون رو با افراد بیست و یک ساله هم سنشون مقایسه کنید ببینید چقدر فرق داره.

خوب عزیز من

برای جوون ها کار درست کنید. زودتر ازدواج می کنند. عقلشون کامل میشه. زودتر بچه میارن تعداد بچه هایی که میارن بیشتر میشه و ...
سلام

(۸/شهریور/۹۴ ۱۴:۰۲)عمار94 نوشته است: [ -> ]شايد هم به نوعي هيچ كاري بلد نيست كه انجام بده

به نظرم به بلد نبودن نیست...
اگر واجب باشه براشون یاد میگیرن

درد بزرگ این جامعه بی هدفی و بیخود بودن زندگی هاست...
من اصلا نمیفهمم دوستام برا چی زندگی می کنن؟HuhConfused

اگر فرد بخواد راه پول در آوردنم در میاره...
دوستمون اشاره كردن برادرشون وارد صنف دكوراسيون شده اند ، ان شاالله دو سال ديگه به درجه ي استادي ميرسن بعدش هم ميتونن كارافريني كنند يا با درجه ي استادي تو شركتهاي معتبر كار كنند ، اگه بخواهيم خيلي ارماني نگاه كنيم ايشون حتي ميتونستند دبيرستان همين رشته رو بخونند و كارآموزي و شاگردي رو قبل خدمت تموم كنند .

اما ايا اگر فرضا برادر ايشون سنش نزديك 30 سال بود و يك مدرك فوق ليسانس هم دستش بود ، به اين راحتي ميشد راجع به ورودش به يك صنف و شروع با شاگردي و كارآموزي نظر داد ؟

قبلا هدف از تربيت آماده كردن فرد براي ورود به زندگي بود و همه چي خوب پيش ميرفت !
بعدا هدف از تربيت فرزند فقط فرستادنش به دانشگاه شد !
جديدا هم كه ديدند از تربيت براي رفتن به دانشگاه آبي گرم نشد به جاي اينكه برگردند رو هدف اصلي(كه مثلا در ان ورود به دانشگاه نه به عنوان هدف بلكه اگر براي فردي مفيد بود به عنوان يك وسيله مطرح ميشد) كلا بيخيال تربيت شدند !

وقتي ميگم كاري بلد نيستند تعارف يا شعار نيست يك واقعيت تلخه واين بلد نبودن نه فقط مربوط به مهارت كار بلكه شامل مهارت هاي مورد نياز زندگي هم هست
(۸/شهریور/۹۴ ۱۶:۰۴)عمار94 نوشته است: [ -> ]دوستمون اشاره كردن برادرشون وارد صنف دكوراسيون شده اند ، ان شاالله دو سال ديگه به درجه ي استادي ميرسن بعدش هم ميتونن كارافريني كنند يا با درجه ي استادي تو شركتهاي معتبر كار كنند ، اگه بخواهيم خيلي ارماني نگاه كنيم ايشون حتي ميتونستند دبيرستان همين رشته رو بخونند و كارآموزي و شاگردي رو قبل خدمت تموم كنند .

اما ايا اگر فرضا برادر ايشون سنش نزديك 30 سال بود و يك مدرك فوق ليسانس هم دستش بود ، به اين راحتي ميشد راجع به ورودش به يك صنف و شروع با شاگردي و كارآموزي نظر داد ؟

قبلا هدف از تربيت آماده كردن فرد براي ورود به زندگي بود و همه چي خوب پيش ميرفت !
بعدا هدف از تربيت فرزند فقط فرستادنش به دانشگاه شد !
جديدا هم كه ديدند از تربيت براي رفتن به دانشگاه آبي گرم نشد به جاي اينكه برگردند رو هدف اصلي(كه مثلا در ان ورود به دانشگاه نه به عنوان هدف بلكه اگر براي فردي مفيد بود به عنوان يك وسيله مطرح ميشد) كلا بيخيال تربيت شدند !

وقتي ميگم كاري بلد نيستند تعارف يا شعار نيست يك واقعيت تلخه واين بلد نبودن نه فقط مربوط به مهارت كار بلكه شامل مهارت هاي مورد نياز زندگي هم هست

کاملا درست می فرمایید. متاسفانه در این زمینه کم کاری های بسیاری شده است. دوستان هم می توانندکلی مصداق در این زمینه بیاورند.
یعنی نه تنها در حوزه فرهنگ تبلیغی ترویجی مشکل داشته ایم، بلکه در زمینه های پژوهش و آموزشی عالی و زمینه های آموزش عمومی نیز دارای مشکل بوده ایم.
رک بگم، ما سه دولت پیاپی داشتیم که به یک نوع لیبرال فرهنگی مبتلا بوده اند، هرکدام به نحوی. ولی حقیقتا هر سه دولت گذشته در زمینه های فرهنگی به شدت ضعیف کار کرده اند.
رهبر معظم انقلاب در حرم رضوی فرمودند: فرهنگ از اقتصاد هم مهمتر است، چرا؟ چون فرهنگ به معنای هوایی است که ما تنفس می‌کنیم، شما ناچار هوا را تنفس می‌کنید چه بخواهید و چه نخواهید، اگر تمیز باشد آثاری دارد و اگر تمیز نباشد آثاری دیگر.

خوب است بدانیم این فرهنگ که مانند هوا شرط لازم برای زندگی است ، این فرهنگ که عدمش خواب از چشم می رباید چیست ؟

بستن کمربند ایمنی نوعی فرهنگ است اما در مقام حقیقت فرهنگ که همان حیات فرهنگی فرد و اجتماع است در مقام پست تری به عنوان نوعی هنجار جامعه مدرن محسوب می شود . مراد از هوا این نوع هنجار ها نیست هرچند به اقتضای هرجامعه ای وجود هنجارهایی برای کنترل و ثبات آن الزامی است اما قرار نیست ما در این مرحله متوقف شویم و باید با دید گسترده به فرهنگ نگاهی بیاندازیم :

مقدمه

مراد ما از فرهنگ ، همان ذهنيت‏ هاست‏. هرجا كه من تعبير فرهنگ را به كار می برم، مرادم آن معناى عام فرهنگ است؛ يعنى آن ذهنيت ‏هاى حاكم بر وجود انسان كه رفتارهاى او را به سمتى هدايت می ‏كند تسريع ، يا كُند می ‏كند اين، حدّاقل نيمى از عوامل تعيين ‏كننده و پيش برنده و جهت ‏دهنده به همه ‏ى رفتارهاست.
بیانات رهبر معزز در ملاقات با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی سال78

انسان آینده حیوان فرهنگی است نه حیوان اقتصادی

بررسی در ارسال بعدی انشاالله
(۸/شهریور/۹۴ ۱۳:۲۴)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]خلاصه دلایل،

1- دنیا طلبی و دنیا پرستی مسئولین
2- آلودگی درآمدها به حرام و اینکه حاکمان تلاشی در اصلاح ندارند
3- سیستم بانکی (بزرگترین تامین کننده مالی) آلوده به ربا
4- تهاجم فرهنگی + دست خالی ما (بخونید تنبلی ما)
5- برخی خواص خائن و نفوذی

به نظرم یه مورد دیگه عدم فرهنگسازی اسلامی برای بچه هاست. چیزی که در همه جای دنیا داره بهش پرداخته میشه بجز اینجا.
همیشه گفتن پیشگیری بهتر از درمانه ولی ما فقط دنبال درمان هستیم!
ارائه ی یک الگوی فرهنگی اسلامی مناسب به افراد بزرگسال راحت تره که بعضا یک عمر مسیر اشتباهی رو در پیش گرفتن و حتی حاضر به قبولش نیستن، یا بچه های معصومی که همیشه دنبال الگو میگردن؟؟؟
متاسفانه روی پدر و مادرهای این دوره زمونه خیلی نمیشه به عنوان الگو حساب کرد، کسایی که نقش تربیتی پر رنگی روی بچه ها دارن ولی بعد از والدین معلمین مدارس روی بچه ها خیلی تاثیر دارن خیییییلی ولی بازم اهمیتی به این موضوع داده نمیشه.
ما توی مدارسمون از اون اول ابتدایی تا آخر درس معارف و قرآن تدریس میشه ولی توی اون همه دانش آموز به ندرت پیدا میشن افرادی که بتونن یک خط قرآن رو بدون غلط بخونن! افتضاح تر از اون اینه که اسامی امامان رو نمیتونن به ترتیب بگنSurprise واقعا فاجعه ست که یک دانش آموز پیش دانشگاهی سخت ترین قسمت کتابش رو قسمتی بدونه که باید اسمای امامان معصوم رو حفظ کنه.
اگه بدونین معلم ها توی مدارس چی به خورد بچه هاتون میدن.....SadAngry
جای خالی یک نظام آموزشی صحیح اسلامی به شدت توی مدارسمون حس میشه... جای یک معلم قرآنی...کارشناس مذهبی...برنامه های پرورشی و...
شرم دارم بگم ولی رهبری حق دارن نگران باشن وقتی که در مدارس هنگام تدریس با تمسخر اسم ولایت فقیه رو میارنCrying
حق دارن نگران باشن وقتی...Arrogant

رهبری حق دارن نگران باشن وقتی که پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) مبفرمایند:
«مَثَل الّذی یَتَعَلَّم فی صِغره کالنَّقْشِ فِی الْحَجَرِ
«مَثَل آن کس که در کودکی به فراگیری مطالب پردازد، همانند حکاکی بر سنگ است.
کنز العمّال، ج 10، ص 294، حدیث 29336.
ولی ما توجه نمیکنیم!حق دارن نگران باشن وقتی که ما شیوه ی پرورشی پیشوایانمون رو در پیش نمیگیریم:

حضرت امام امیرمؤمنان در وصیتش به امام حسن مجتبی علیهماالسلام می فرماید:
«...
وَ اِنَّما قلبُ الْحَدَثِ کَالاَْرْضِ الْخالیةِ ما اُلْقِیَ فیها مِنْ شی ءٍ قَبِلَتْهُ، فَبادَرْتُکَ بِالادبِ قَبْلَ اَنْ یَقْسُوَ قَلْبُکَ وَ یَشْتَغِلَ لُبُّکَ، لِتَسْتَقْبِلَ بِجِدِّ رَأْیِکَ مِن الامرِ ما قَدْ کفاکَ اهلُ التَّجاربِ بُغْیَتَهُ وَ تجربتَهُ، فَتَکُونَ قَدْ کُفِیْتَ مَؤونَةَ الطَّلَبِ وَ عُوفیتَ مِنْ عِلاجِ التَّجْرِبَةِ ... .»
«... دل جوان، همچون زمینِ ناکشته است؛ هر چه در آن افکنند بپذیرد، پس به ادب آموختنت پرداختم، پیش از آنکه دلت سخت شود و خِردت هوایی دیگر گیرد، تا با رأی قاطع روی به کار آری، و از آنچه خداوندان تجربت در پی آن بودند و آزمودند بهره برداری، و رنج طلب از تو برداشته شود و نیازت به آزمون نیفتد ... .»
نهج البلاغه، صبحی صالح، ص 393؛ نهج البلاغه با ترجمه دکتر شهیدی، ص 297

حالا ما به زور و اجبار! گشت ارشاد و بدون هیچ آموزش و مشاوره ای سعی کنیم عفت و حیا رو به جوان هامون بر گردونیم. من که امید ندارم موفق بشین ولی برای موفقیتتون دعا میکنم.
[font=Tahoma][/font]
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع