تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: کار هست، عار نیست...
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
بسم الله الرحمن الرحیم

مگه گچ کاری و آهنگری و نقاشی و نجاری و کاشی کاری و سنگ کاری و لوله کشی و کابینت سازی و منبت کاری و مبل سازی و آیینه کاری و پرس کاری و ... اینا کار نیستن؟
اتفاقا پولش و درآمدش هم بد نیست که یوقتایی عالی هم هست!

اونوقت یه جوونی عاطل و باطل میگرده میگه کار نیست؟
کار هست عار نیست...

حالا اینو داشته باشید، این خانما رو بگو ...
یوقتایی بعضیاشون روشون نمیشه بگن پسرشون یا همسرشون یکی از این کارهای بالا رو دارن!
که حتما باید بگن کارمند فلان اداره هستن که باد به غبغبشون بندازن!

که چی بشه؟یکی نیست بگه عزت و احترام آدما به شعورشون نه کارشون!

حالا این رو هم بذارید کنارش که وقتی توی خونه ایی به پدر خونه که صاحب یکی از این کارهاست مدام بگن حالا فکر کردی ریس فلانی.. یا مدیر بیساری...

خب بچه ایی که تواین خونه است فرداروز تومدرسه با افتخار نمیگه پدر من شغلش اینه... میترسه از برخوردها...
که وقتی دیدگاه مادر خونواده این باشه که من برم درخونه دختر مردم بگم پسرم شاگر نونواست؟
یا تومغازه باباش کار میکنه؟
نه من پیش اقدس خانم و اکرم خانم آبرو دارم...

خب همین توی مادر میشی عامل اصلی بیکاری بچه ات و بعدم دنبالش همین بی احترامی های به کارگر جماعت و همین دیدگاه کم و حقیر،

اینا فقر،فقر شخصیتیه...

نقل به مضمون یه حاج آقایی بودن تو نجف که مقام بالایی هم داشتن، یروز لوله ی آب شون خراب میشه و میرن یه لوله کش میارن، اون شخص مشغول کار که بوده برای یه لحظه از ذهن این عالم میگذره که ببین ما چه مقامی داریم به محضر امام زمان میرسیم و درس و بحثی و .. اما این بنده خدا هیچی..!

درهمین لحظه اون کارگر روبه عالم میکنه و میگه توچه میدونی که ماهم به محضر امام زمان میرسیم...!

حالا حکایت این روزهای ماها شده،که برتری و به لباس و ماشین و کار و درآمد و محل زندگی میدونیم...

که احترام ها همه زورکی و ریا کاری شده!

البته این بیشتر تو تازه به دوران رسیده هاست که فقر شخصیتی دارن، که دیدگاهشون درست نیست،که برای یه عده اشون هنوز مال حلال تعریف نشده که برای بدست آوردن مال حلال چه کارگری کنی چه کارمندی و چه مدیریت فرقی نداره اون حلال بودنِ سختِ.

ولی باز جای شکرش باقیه که هنوز هستن عده ایی که برای اُسا کارها خم و راس بشن و دست بلند کنن و حاجی حاجی بگن و احترامشونو داشته باشن!

[تصویر: Wrinkled_Hands.jpg]

حالا همین مسئله رو از لحاظ دین و شرع ببینیم و بسنجیم :

قرآن کریم به مسلمونا تذکر می دهد که مبادا در دام تنبلی بیفتند.
خداوند در آیه ۳۹ سوره نجم می فرماید:
«انسان در گرو سعی و تلاش خویش است.»

یعنی هر چه که تلاش کنی و از تنبلی دوری کنی به همون میزان در دنیا و آخرت پیشرفت می کنی.

با سستی نه تنها دنیامون رو خراب می کنیم بلکه قطعا برای آخرت خودمون هم توشه ای نذاشتیم.

امام موسی کاظم (علیه السلام) می فرماید:
خداوند دشمن بنده ای است که زیاد می خوابد و بیکار است.»

انس بن مالک از یاران رسول مکرم اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل می کند زمانی که حضرت از جنگ تبوک باز می گشت سعد انصاری را دید.
سعد در مدینه کارگری می کرد.

وقتی سعد با پیامبر دست دادند متوجه زبری و خشنی پوست دست او شدند.
پرسیدند که چرا دستانت اینقدر زبر است؟

عرض کرد: کارم با بیل و طناب است و از این راه مخارج اهل و عیالم را تامین می کنم.

رسول گرامی اسلام ب دستان سعد بوسه زد و فرمود: این دستان آتش جهنم را لمس نخواهد کرد.

در قرآن کریم فرموده است بجای تنبلی در امور نسبت به انجام آنها شتاب گرفته و بر همدیگر سبقت بجویید.

ما برعکس عمل کرده و سستی می کنیم!
اگر می خواهیم برنده حقیقی در این دنیا باشیم باید نسبت به امور خیر نیز همچون امور دنیایمان ایده داشته باشیم، طراحی کنیم، فکر نو ارائه دهیم.

کار خیر امروز مثل کار خیر صد سال پیش نیست.
باید در کارهای خیر هم کارآفرین بوده و نوآوری داشته باشیم.

ببینیم ضرورت امروز جامعه چیست؟
کجا به نیرو و توان من نیاز است؟
چه کاری از عهده ام بر می آید؟

مشكل اينجاست ، نظر اكثر كاربران اين سايت(بر حسب شناختي كه در اين مدت داشتم) همين هست ! چه كار ميشود كرد كه نظر عموم مردم همين باشد !

نقل قول:حالا اینو داشته باشید، این خانما رو بگو ...
یوقتایی بعضیاشون روشون نمیشه بگن پسرشون یا همسرشون یکی از این کارهای بالا رو دارن!
که حتما باید بگن کارمند فلان اداره هستن که باد به غبغبشون بندازن!
با عرض معذرت اين نگاهي كه شما به ان اشاره كرديد فقط حاصل جهل و نشانه ي حماقت است البته خانم و آقا هم ندارد و مرض مشترك است!
عرضم به خدمتتون ، بنده روی هر موردی دست بذارم ، اگه شاگرد نونوا باشم بهم نمیدن طرفو ولی اگه مهندس یه شرکت باشم ، با کله میدن.

شما فرض کن خودتون یه ابجی دارید ، به چنین فردی میدید ؟ به شخصه اگه برای ابجیم چنین فردی بیاد نمیدم ! بلاخره هر خونواده ای باید در سطح خودش باشه. یعنی من مطمئنم 98% دخترا حاضرن شوهرشون دستش توی جیب باباش باشه ولی بنا یا نجار یا نونوا نباشه.
سلام
بهتره تعریف درستی از کار داشته باشیم
نقل قول:
مگه گچ کاری و آهنگری و نقاشی و نجاری و کاشی کاری و سنگ کاری و لوله کشی و کابینت سازی و منبت کاری و مبل سازی و آیینه کاری و پرس کاری و ... اینا کار نیستن؟

اتفاقا پولش و درآمدش هم بد نیست که یوقتایی عالی هم هست!
اکثر کار هایی که اشاره کردید امینت شغلی پایین دارند. متاسفانه کارهای تولیدی مثل نجاری ,کابینت سازی , مبل سازی و...
به شدت ریسک پذیر اند
شرایط کاری بسیار بد بعضی از این شغل ها. مثلا اکثر کارفرما های کارگر ها رو بیمه نمی کنند و اگه کارگر اسیب ببینه عملا دستش به هیچجا بند نیست.
حقوق پایین در قبال استهلاک بدنی بالا (حدود 800 تومن در قبال 8 ساعت کار سخت)
بله در کشوری که برای قشر تحصیل کرده (حداقل لیسانس) کار به اندازه کافی وجود نداره باید هم به کارگری تشویق کرد (نه اینکه خدای نکرده به کارگر توهین شده باشه ولی زوره به کسی که 16 سال درس خونده بگی برو سر کاری که هیچ نیازی به تحصیلات تداره)
نقل قول:اکثر کار هایی که اشاره کردید امینت شغلی پایین دارند. متاسفانه کارهای تولیدی مثل نجاری ,کابینت سازی , مبل سازی و...
به شدت ریسک پذیر اند

نميخوام وارد بحث بيخود و جدل بشم شما فردا برو بپرس گچ كار متري چند ميگيره ؟ روزي چند متر ميتونه كار كنه ؟ براي چند روز بعد براتون زمان رزرو ميكنه ؟! ديگه طرف كار ابزار زني هم بلد باشه كه اصلا عمرا نمياد كار سفيد كاري !

يه تعمير كار چقدر ميگيره واسه تعويض صفحه كلاچ كه نهايتش كار 2 ساعته؟

واسه نصب يه كولر چقدر دستمزد ميگيرن؟

يه دست كت و شلوار رو چند ميدوزن؟

خودمون هم از دور دستي بر صنعت داريم و ميدونيم بازار چه طوريه

نقل قول:شرایط کاری بسیار بد بعضی از این شغل ها. مثلا اکثر کارفرما های کارگر ها رو بیمه نمی کنند و اگه کارگر اسیب ببینه عملا دستش به هیچجا بند نیست.
خب نكنن بيمه ي مشاغل ازاد كه نمرده ! ميشه ماهي صد تومن !ديگه بخواهي همه ي تيك هاي بيمه نامه رو هم مثبت كني نهايتش ميشه 200 تومن!

نقل قول:حقوق پایین در قبال استهلاک بدنی بالا (حدود 800 تومن در قبال 8 ساعت کار سخت)
800 تومن يعني قانون كار‌ ! قانون كار هم يعني حقوق پايين ولي امنيت شغلي بالا+بيمه+دغدغه فكري كم در كار +حقوق تضمين شده + حمايت هاي دولتي ، اولا از بيكاري صد پله بالاتره ثانيا اگه مشكل مسكن نباشه با همون 800 تومن هم ميشه راحت زندگي رو چرخوند

تازه كسي كارمند رسمي دولت هم باشه و تازه كارشو شروع كرده باشه دريافتيش تفاوت معنا داري با قانون كار نداره !

نقل قول:بله در کشوری که برای قشر تحصیل کرده (حداقل لیسانس) کار به اندازه کافی وجود نداره باید هم به کارگری تشویق کرد (نه اینکه خدای نکرده به کارگر توهین شده باشه ولی زوره به کسی که 16 سال درس خونده بگی برو سر کاری که هیچ نیازی به تحصیلات تداره)

اتفاقا وجود تعداد زياد تحصيل كرده در جامعه عيب نيست ! مثلا چه اشكالي دارد گچ كار ما مدرك دانشگاهي عمران يا معماري داشته باشد . يا نجار ما در زمينه ي صنايع چوب يا طراحي تحصيل كرده باشد !

بله اگر منظور از شغل مناسب پشت ميز نشيني باشد هنوز به تعداد كافي گچ كار و نجار نداريم كه براي همه ي بيكاران اتاق و ميز بسازند!!!
نقل قول:
نميخوام وارد بحث بيخود و جدل بشم شما فردا برو بپرس گچ كار متري چند ميگيره ؟ روزي چند متر ميتونه كار كنه ؟ براي چند روز بعد براتون زمان رزرو ميكنه ؟! ديگه طرف كار ابزار زني هم بلد باشه كه اصلا عمرا نمياد كار سفيد كاري !

يه تعمير كار چقدر ميگيره واسه تعويض صفحه كلاچ كه نهايتش كار 2 ساعته؟

واسه نصب يه كولر چقدر دستمزد ميگيرن؟

يه دست كت و شلوار رو چند ميدوزن؟

خودمون هم از دور دستي بر صنعت داريم و ميدونيم بازار چه طوريه
بله مشکل شما اینکه دست دوری بر صنعت دارید
من زمان دانشجویی تو گارکاه نجاری با ده نفر دیگه کار میکردم مسئول اونجا تقریبا 40 سال تو این کار بود بعد یه مدت توی یک هفته کارگاه تعطیل شد رییس اونجا برشکست شد همه ما هم اخراج شدیم دلیل چی بود ؟ یه اقایی از چین جنسی که ما میساختیم رو وارد کرده بود با نصف قیمت !!!
نقل قول:
خب نكنن بيمه ي مشاغل ازاد كه نمرده ! ميشه ماهي صد تومن !ديگه بخواهي همه ي تيك هاي بيمه نامه رو هم مثبت كني نهايتش ميشه 200 تومن!

بله 800 تومن حقوق باید 200 تومنش هم بیمه بدی عملا 600 تومن برات میمونه شما مشکل مسکن رو لطفا حساب کن و خرج زندگی تازه اگه یه نفر باشی
نقل قول:
قانون كار هم يعني حقوق پايين ولي امنيت شغلي بالا+بيمه+دغدغه فكري كم در كار +حقوق تضمين شده + حمايت هاي دولتي
حقوق پایین. امینت شغلی کم. بدون بیمه. شرایط کاری سخت و خطرناک و... شما منظورتون این بود ؟؟؟
نقل قول:
اتفاقا وجود تعداد زياد تحصيل كرده در جامعه عيب نيست ! مثلا چه اشكالي دارد گچ كار ما مدرك دانشگاهي عمران يا معماري داشته باشد . يا نجار ما در زمينه ي صنايع چوب يا طراحي تحصيل كرده باشد !
وجود تحصیل کرده زیاد عیب نیست ولی عدم کار برای این افراد صد در صد مشکل هست

مثلا چه عیبی داره کسی که تو دبیرستان انتگرال میخونه و تو دانشگاه جندین واحد ریاضی میخونه به جا طراحی و نقشه کشی گچ و سیمان دست بگیره یا مثلا جراح متخصص به جای جراحی امپول بزنه یا پنسمان عوض کنه (بله استدلال جالبی بود)
هر چی ام بگین از بیکاری بهتره.
یعنی حتی اگه به طرف حقوق هم ندن اما طرف بره یه کاری رو یاد بگیره بهتر از اینه که تا لنگ ظهر بخوابه یا بره رفیق بازی و خیلی کارهای دیگه.
بیکاری خیلی افت داره.
مرد بیکار واقعا غیرقابل تحمله.
یکی اومد کولر ما رو سرویس کرد،نیم ساعت 100 گرفت.
سنگ کارهایی که میشناسم(که از برادران افغان هم هستند) ماهی پنج میلیون درامد دارن
حالا ایرانیا هم به تنبلی شون ادامه بدن
همه کارها خاک خوری داره
اما یه حرکتی ادم باید بزنه که خدا بهش برکت بده و کارش رو گشاده کنه

اون خانمایی که حاضرت شوهرشون دستش تو جیب باباش باشه تا اینکه نونوا و کارگر باشه خودشون مشکل دارند.بشینن تا یکی با اسب سفید بیاد ببرتشون.البته تا اون موقع چون پیرزن شدن از اسب هم میفتن....
بسم الله الرحمن الرحیم

مقام معظم رهبری :
در تلویزیون یک برنامه‌ای چند روز قبل من دیدم که برنامه‌ی خوبی بود؛ گزارشی تهیّه کردند.
یک نفری می‌آید آنجا و می گوید که من با ده میلیون تومان توانسته‌ام این اشتغال را ایجاد کنم که این‌قدر درآمد دارد.

مربوط به [پرورش‌] گُل است، می گوید گُل تولید می کنیم.

بعد او اشاره می کند و می گوید کسانی که مایلند این کار را انجام بدهند، در فلان‌جا و فلان‌جا زمین های دولتی هست و در اختیارشان گذاشته می شود؛ بروند مثلاً گُل تولید کنند.

من یادم هست دوستان اقتصادی در یک برهه‌ای قبل از دولت شما، آمده بودند [بحث می کردند] راجع به اینکه با چقدر پول می شود یک شغل ایجاد کرد؛ صحبت صد میلیون و بعضی مشاغل پانصد میلیون و این چیزها بود! خب با ده میلیون می شود شغل ایجاد کرد. حالا این یک نمونه است.

دیدار رئیس جمهور و اعضای هیات دولت با رهبر معظم انقلاب ۱۳۹۴/۰۶/۰۴

[تصویر: w400]

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

برنامه تلویزیونی مورد اشاره رهبری، «از کجا شروع کنم» نام دارد و یکی از مستندهای گروه اقتصادی شبکه یک سیماست که به کارگردانی حمید تهرانی و یک گروه کوچک ساخته و در دستور پخش قرار گرفته است.

این برنامه با نگاهی راهبردی توجه ویژه‌ای به تولید، اشتغال و اقتصاد مقاومتی معطوف داشته است.

برنامه «از کجا شروع کنم» هر روز (به غیر از پنجشنبه‌ها) پیش از بخش خبر نیمروزی ساعت 14، بعد از خبر ساعت 21 در 50 قسمت تولید و از 17 مرداد سال جاری روی آنتن شبکه یک سیما است.

ممنون مصباح جان بابت معرفی این برنامه

تو و طوبی و ما و قامت یار
فکر هر کس به قدر همت اوست

[تصویر: Screenshot_2015_08_05_18_46_23.png]
بسم الله الرحمن الرحيم

بعضي فقط آمدند كربلا،
تا در كوفه بيكار نباشند

آری
"بیکاری"
انقدر خطر دارد،
که روبروی امام هم
قد علم مي کنی!