تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: چگونه به خداى نادیده ایمان بیاوریم؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
قانون که حتما هست ، اما ظاهرا مادی نیست
جهان به مادیات و مجردات تقسیم بندی نمی شه. لازمه این کار شناخت وجهی از ذوات مادی یا مجرده که ممکن نیست. البته ما می تونیم جهان رو به «معلاومات» و «مجهولات» تقسیم کنیم؛ اما این که کسی ادعا کنه:

مجهولاتی هستن که قابل بیال با نظریه نیستن.

نیازمند اثباته.
برای شناخت عالم غیر ماده فقط کافیست به درون خود مراجعه کنیم
اشکالی نداره اگه موجودات جهان رو به مادی و مجرد تقسیمبندی کنیم و کیفیات ذهنی رو در مجموعه مجردات بذاریم. چنین تقسیمبندیهایی بلااستفاده هستن و چیزی درباره جهان به ما نمی گن.
هیچ مشکلی نیست !
البته برای من ! (واضحه که فقط تو این مورد خاص !)

دفعه بعد که دیدی نیازمندی به تو نیاز داره و تو از درون مایل به کمک بودی .....
دفعه بعد که احساس کردی پدر و مادر با بقیه یک فرق هایی دارند و باید به اونها خدمت کرد ....
دفعه بعدی که حق کسی رو خوردی بعدش تو دلت اشوب شد ......
حتی اگه یهو تو کوچه زدی اینه بغل ماشین همسایه رو شکستی .....

میتونی با دید مادی سبک سنگین بکنی !
اما اگر این مسائل واقعا ناشی از فطرت باشد .... کسانی که فطرت رو بیخیال میشوند اوضاع جالبی نخواهند داشت !
برای من هم سوالاتی در مورد فرگشت هست. مثل اینکه چرا ما باید خود آگاهی داشته باشیم (یعنی وقتی فکر می کنیم، خودمون متوجه بشیم که داریم فکر می کنیم). ما می تونستیم مثل یه ربات باشیم که غذا بخوره و تولید مثل کنه و ... اما هیچ درکی نداشته باشه که چرا داره این کارو می کنه.

من با این اطلاعات فعلیم نمی تونم فرگشت رو رد کنم. چه بسا بعد از یک تحقیق متوجه بشم که دانشمندان برای این موضوع هم توجیه آورده اند. یا شاید دلیلی داشته باشه که هنوز کشف نشده ... اما این تحقییق یه جور وقت تلف کردنه. فرض کن تحقیق کردم و دیدم توجیهاتی برای این موضوع وجود داره. خب بعدش چی؟ باز هم وجود خدا رد نمیشه و همچنان عاقلانه است که ما برناممون رو با فرض وجود خدا تنظیم کنیم.

آقا عمار، در مورد اینکه ما فرگشت رو رد کنیم با شما ختلاف نظر دارم، چون این یک بحث تخصصیه و بهتره متخصصانش در موردش نظر بدند. یا اینکه باید خودمون متخصص بشیم و بعد نظر بدیم. اما در مورد اینکه اعتقاد به وجود خدا با توجه به دلایلی که فرمودید عاقلانه است با شما موافقم.

به نظرم منطقی ترین دلیلی که برای اعتقاد به وجود خدا داریم همین چیزیه که آقا عمار فرمودند. وگرنه دلایل دیگه ای که آورده میشه خیلی سسته.
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع