(۱۶/دی/۹۴ ۲۱:۵۶)علائم ظهور نوشته است: [ -> ]خنده دار هست. متاسفانه ولی واقعیته
خیر! توهمه
(۱۶/دی/۹۴ ۲۱:۵۶)علائم ظهور نوشته است: [ -> ]قیمت ها در دنیا بر اساس پارامترهای مختلفی تعیین میشه
یک بخش دلایل معمول اقتصادی مثل عرضه و تقاضاست... ولی همش این نیست
دلایل سیاسی و اجتماعی و نظامی گوناگون و بسیار پیچیده ای همیشه پشت افزایش و کاهش قیمت نفت هست
سالها نفت حول و حوش 30-40 دلار بود .... بله اگر دوران احمدی نژاد مثلا 2 سال قیمت میشد 60 دلار و بقیه سالها همون 30-40 دلار بود، میگفتیم ربطی نداره
اگر 4 سال ... بازم ربطی نداره
بین سالهای 2005 تا 2013 که احمدی نژاد رئیس جمهور بود، تقریبا همه سالها میانگین سبد نفت اوپک حدود 60 دلار و بالاتر بود
2005 که قطعا دولتی که تازه آمده تاثیری نداشته. سال میلادی هم 2-3 ماه بعدش تموم شده
پس در واقع اگر احمدی نژاد و دولتش قرار بوده تاثیری بزارن، 2006 تا 2014 بوده... تا دولت جدید مستقر بشه
همه این سالها نفت 60 دلار و بالاتر بوده
5 سال بالای 80 دلار
3 سال بالای 100 دلار بوده
2014 که دولت مستقر سیاستهاش تثبیت و به دنیا معرفی شده، نفت که 3 سال متوالی بالای 100دلار بوده، افت میکنه. کل سال 2015 و ژانویه 2016 هم که اومد روی 40 و 30 دلار ....
آمار با آدم حرف میزنه ولی خودمون هم باید گوش کنیم. انگار یک مسیری طی میشده، 8 سال نویز داشته و دوباره برگشته به همون مسیر
برخی خیلی عامیانه میگن روحانی شانس نداشت که نفت ارزون شد!!! روحانی خودش خواست....
![[تصویر: 1(1788).jpg]](http://www.eghtesadonline.com/UserUpload/Image/1(1788).jpg)
متاسفانه حرفاتون بیهوده بود. چون فقط داشتید می گفتید وقتی احمدی نژاد اومد چنین اتفاق افتاد و وقتی رفت چنان اتفاق افتاد. اینو خودمون می دونیم. اما نتیجه گیری تون جز مغلطه چیزی نبود. چون همزمانی دلیل بر علت نیست
=>
مغالطه_علت_شمردن_همبستگی :
https://en.wikipedia.org/wiki/Correlatio..._causation
اگه محب دولت فخیمه ی احمدی نژادی، دیگه علم رو زیر سوال نبر
بزرگترین وارد کننده نفت جهان امریکا و اتحادیه اروپا هستند که دارند واردات خودشون رو کاهش می دن. هم با افزایش تولیدشون هم با رو آوردن به انرژی های نو. امریکا تا سال 2020 برنامه داره که وارد فاز صادرات نفت هم بشه. الان عمده ترین دلیل کاهش نفت مازاد عرضه ی شدید نفته. نفت نمی خرن براحتی.
همین عربستان از امریکا خواسته بود نفت شیل رو اینجوری عین آب معدنی نریزه تو بازار.
تولید نفت شیل امریکا خیلی موثر بوده.
(۱۶/دی/۹۴ ۱۹:۱۷)عدالت نوشته است: [ -> ]دوم اینکه اتفاقا برعکس نظرات شما برخی از کشورها هستند که به راحتی میتوانند قیمت نفت را بالا و پایین کنند به خصوص عربستان و حتی ایران و این بستگی به سیاستهای پشت پرده و مسائل سیاسی مختلف دارد.
هرگونه تحول در کشورهای دارای ذخایر سوخت فسیلی توانایی تاثیر گذاری در قیمت نفت را دارد حالا از کانالهای مختلف.
دوما نه ما عضو (( حزب )) هستیم، نه از شخصی پیروی کورکورانه* داریم بلکه فقط حقیقت* را میگوییم .
در ضمن همین که شما میفرمائید که قدرت برخی کشورها در مورد قیمت سوخت در حد بال مگس است بهتر است اشاره کنیم به نفت 30 دلاری این روزها که با تاثیر مستقیم عربستان سعودی به وقوع پیوسته، پس به نظر گاهی کشورها میتوانند با سیاستهای پشت پرده خود به اندازه بال سیمرغ بر بازار جهانی تاثیر گذار باشند که متاسفانه دولتمردان کنونی ایران به هیچ وجه در این زمینه قوی نیستند و به قول شما قدرتشان در زمینه بالا بردن قیمت نفت در حد همان بال مگس است.
همین الان کافی هست تا انقلابیهای یمن به ذخایر سوخت سعودیها حمله کنند، مطمئن باشید در عرض چند ساعت قیمت نفت به سرعت بالا خواهد رفت.
تندروی نکنید لطفا و محترمانه بحث کنید تا پاسخ بگیرید.
ادعای های بی اساس! و متاسفانه اعتماد به نفس کاذب.
اولا عربستان و اتحادیه ی عرب 45% تولید و صادرات نفت را جهان رو دارند ایران 4.5 درصد. پس اگر قرار بر تاثیر باشه عربستان شاید بتونه ایران خیر. (مگر اینکه با نا امن کردن منطقه خلیج فارس صادرات نفت کل منطقه رو چند ماه قطع کنه تا قیمت نفت تا حدودی بالا ببره)
ثانیا محض اطلاع جنابعالی عربستان 100 میلیارد دلار کسری بودجه داره.
امیدوارم درک خوبی از کسری بودجه دشته باشید. اگه براحتی می تواند نفت را بالا ببرد پس چرا با این کسری بودجه کاری نمی کند؟! براحتی بالا ببرد تا در معرض سقوط اقتصادی نباشد. آن هم با این حجم از تولید نفت جهانی که خودش و متحدانش دارند.
و مجددا محض اطلاعتون باید بگم یمن حملاتی به پایگاه های نفتی سعودی داشته و با نا امن شدن شرق عربستان پس از اعدام شیخ نمر و تنش های ایران و عربستان و ... همچنان نفت اوپک (بعد از یک افزایش کوچیک) در سراشیبی سقوط هست.
* 
یک مقدار راجع به مکانیزم افزایش و کاهش نفت و افزایش و کاهش قیمت دلار اطلاع کسب کنید!
هرچی که قیمتش بالا بره خوب نیست هرچی که قیمتش پایین بیاد بد نیست!
قیمت نفت بالا بره و یا دلار گرون بشه و یا ارزون؟
این ها تاثیرشون چی چی هست؟
مکانیزم فشار از طریق اینها چطوریه؟
کاهش ارزش وجه رایج یک کشور و این مسائل چطوری اعمال میشن؟؟؟
آیا دلار گرون بشه یعنی دولت بد عمل کرده؟
چطوری میتونید راجع به این چیزا بی اطلاع نظر بدین و تازه دیگران رو هم نادان و جاهل خطاب کنین؟
(۱۷/دی/۹۴ ۱۵:۳۷)فاطمه خانم نوشته است: [ -> ]یک مقدار راجع به مکانیزم افزایش و کاهش نفت و افزایش و کاهش قیمت دلار اطلاع کسب کنید!
پس این مطالب چی بود که عرض کردم.
(۱۷/دی/۹۴ ۱۵:۳۷)فاطمه خانم نوشته است: [ -> ]هرچی که قیمتش بالا بره خوب نیست هرچی که قیمتش پایین بیاد بد نیست!
من در مورد بدی و خوبیش اظهار نظر نکردم! دوستان معتقد بودند احمدی نژاد با سیاست خودش نفت رو بالا برد.
و پایین اومدن نفت هم نتیجه سیاست های روحانی بوده.
(۱۷/دی/۹۴ ۱۵:۳۷)فاطمه خانم نوشته است: [ -> ]قیمت نفت بالا بره و یا دلار گرون بشه و یا ارزون؟
این ها تاثیرشون چی چی هست؟
مکانیزم فشار از طریق اینها چطوریه؟
کاهش ارزش وجه رایج یک کشور و این مسائل چطوری اعمال میشن؟؟؟
آیا دلار گرون بشه یعنی دولت بد عمل کرده؟
اطهار نظر در موردش کمی تخصصیه. و از حوصله و سواد اینجا خارج.
من هم تا بدینجا در موردش اظهار نظر نکردم. اول مطالعه کنید پست ها رو...
(۱۷/دی/۹۴ ۱۵:۳۷)فاطمه خانم نوشته است: [ -> ]چطوری میتونید راجع به این چیزا بی اطلاع نظر بدین و تازه دیگران رو هم نادان و جاهل خطاب کنین؟

(۱۷/دی/۹۴ ۱۷:۰۲)مجتبی110 نوشته است: [ -> ]اطهار نظر در موردش کمی تخصصیه. و از حوصله و سواد اینجا خارج.
من هم تا بدینجا در موردش اظهار نظر نکردم. اول مطالعه کنید پست ها رو...
بله دقیقا شما به دلیل سواد بسیار بالا!!! صرفا به تکرار 2 نکته در مورد نظرات دیگران می پردازید:
1- من می فهمم و شماها نمی فهمید
2- من با سوادم و شماها نیستید
کم ندیدیم باسوادایی شبیه شما. انقدر نکات علمی و آمار و ارقام و تحلیلهای دقیق دارید، که تهش می رسید به مسخره بازی و ثواظ!
همه اینها با فرض این بود که حداقل سن شناسنامه ای تون اندازه سوادتون نباشه!
یک توضیحی در مورد پست خودم بدم که البته در پاسخ به ابهاماتی هست که مطرح کردن و نه در پاسخ به شخص خاصی!!!
در پست بنده یک حقیقت مطرح شد و یک تحلیل
1- حقیقت: نفت در دوران احمدی نژاد برخلاف رویه های گذشته و حتی امروز، از میانگین قیمت بالایی برخودار بود.
2- تحلیل: سیاست های کلان ایران در دوران احمدی نژاد در افزایش قیمت نفت نقش داشت. (که البته به طور مشروح وارد نشدم)
برای رد حقیقت که باید آمار و ارقام داد و نه ادعا!
برای رد تحلیل هم حداقل کاری که باید بشه، ارائه تحلیل درست از افزایش قیمت چشمگیر در سال 2006، تثبیت 8ساله قیمت نفت و شروع کاهش چشمگیر در سال 2014 است.
اینکه من می دونم که ایران در افزایش قیمت هیچ تاثیری نداره و عربستان تاثیر داره، صرفا یک ادعاست و حتی تحلیل هم نیست. عربستان خودش باعث کاهش قیمت فعلی نفته!!!
اینو مدیر این دولت گفته:
http://www.isna.ir/fa/news/94052514239/...ت-نفت
منتظر حقایق و تحلیل ها هستیم. از سواد سواد کاملا بهره مند شدیم
(۱۷/دی/۹۴ ۱۸:۲۳)علائم ظهور نوشته است: [ -> ]بله دقیقا شما به دلیل سواد بسیار بالا!!! صرفا به تکرار 2 نکته در مورد نظرات دیگران می پردازید:
1- من می فهمم و شماها نمی فهمید
2- من با سوادم و شماها نیستید
کم ندیدیم باسوادایی شبیه شما. انقدر نکات علمی و آمار و ارقام و تحلیلهای دقیق دارید، که تهش می رسید به مسخره بازی و ثواظ!
همه اینها با فرض این بود که حداقل سن شناسنامه ای تون اندازه سوادتون نباشه!
رویکرد هوچی مآبانه
شخص A ادعایی می کنه جوابشو می دیم. کاربر B میاد نصفه نیمه مطلب رو خونده از ظن خودش مجدد ادعای های دیگه می کنه جوابشو می دیدم کاربری بعدی میاد. مجدد نصفه نیمه مطلب رو خونده مجدد یه کاربر دیگه میاد همین سیر ادامه داره.
(۱۷/دی/۹۴ ۱۸:۲۳)علائم ظهور نوشته است: [ -> ]یک توضیحی در مورد پست خودم بدم که البته در پاسخ به ابهاماتی هست که مطرح کردن و نه در پاسخ به شخص خاصی!!!
در پست بنده یک حقیقت مطرح شد و یک تحلیل
1- حقیقت: نفت در دوران احمدی نژاد برخلاف رویه های گذشته و حتی امروز، از میانگین قیمت بالایی برخودار بود.
2- تحلیل: سیاست های کلان ایران در دوران احمدی نژاد در افزایش قیمت نفت نقش داشت. (که البته به طور مشروح وارد نشدم)
جوابتو دادم . خوندی؟ نه مگه شما اصلا می خونید ببینید من چی می گم.
(۱۷/دی/۹۴ ۱۸:۲۳)علائم ظهور نوشته است: [ -> ]برای رد حقیقت که باید آمار و ارقام داد و نه ادعا!
برای رد تحلیل هم حداقل کاری که باید بشه، ارائه تحلیل درست از افزایش قیمت چشمگیر در سال 2006، تثبیت 8ساله قیمت نفت و شروع کاهش چشمگیر در سال 2014 است.
دلایل کاهش رو منطقا گفتم خدمتت، اگه دنبال حقیقت بودی می خوندی. باید ببینیم عرضه کننده چه کسیست و تقاضا کننده چه کسی و چه کسی به دلیل عرضه و تقاضای بالا قدرت چانه زنی بیشتری داره. اگه خونده بودی گفتم چه کسی بیشترین واردات رو داره و چه کشوری بیشترین صادرات و اوضاعشون چطور بوده. بیلدین؟
آمار و ارقام خام هیچ مطلبی رو به ما نمی دن. مثلا اگر امار دمای کره زمین در دوره ای نشان دهنده ی کاهش دما باشه و و بعد از اون دوره افزایش پیدا بکنه و اون دوره همزمان باشه با ریاست جمهوری فلانی، کدام عقل سلیم میگه فلان رییس جمهور مسبب کاهش دمای کره زمین بوده؟ البته اینجا ممکنه ادعا کنن.
همبستگی نشان علیت نیست.
باز هم اگر متن منو خونده بودی مجددا ادعات رو تکرار نمی کردی.
(۱۷/دی/۹۴ ۰:۴۵)مجتبی110 نوشته است: [ -> ]متاسفانه حرفاتون بیهوده بود. چون فقط داشتید می گفتید وقتی احمدی نژاد اومد چنین اتفاق افتاد و وقتی رفت چنان اتفاق افتاد. اینو خودمون می دونیم. اما نتیجه گیری تون جز مغلطه چیزی نبود. چون همزمانی دلیل بر علت نیست
=> مغالطه_علت_شمردن_همبستگی :
https://en.wikipedia.org/wiki/Correlatio..._causation
اگه محب دولت فخیمه ی احمدی نژادی، دیگه علم رو زیر سوال نبر 
انتظار نداشته باش برات مباحث تخصصی آمار استنباطی رو اینجا باز کنم. فقط بدون که این مغلطه است به استناد همون لینک و رجوع به عقل سلیم.
(۱۷/دی/۹۴ ۱۸:۲۳)علائم ظهور نوشته است: [ -> ]اینکه من می دونم که ایران در افزایش قیمت هیچ تاثیری نداره و عربستان تاثیر داره، صرفا یک ادعاست و حتی تحلیل هم نیست. عربستان خودش باعث کاهش قیمت فعلی نفته!!!
اینو مدیر این دولت گفته: http://www.isna.ir/fa/news/94052514239/...ت-نفت

عمرا اگه متن منو خونده باشی:
(۱۷/دی/۹۴ ۰:۴۵)مجتبی110 نوشته است: [ -> ]عربستان و اتحادیه ی عرب 45% تولید و صادرات نفت را جهان رو دارند ایران 4.5 درصد. پس اگر قرار بر تاثیر باشه عربستان شاید بتونه ایران خیر. (مگر اینکه با نا امن کردن منطقه خلیج فارس صادرات نفت کل منطقه رو چند ماه قطع کنه تا قیمت نفت تا حدودی بالا ببره)
(۱۷/دی/۹۴ ۰:۴۵)مجتبی110 نوشته است: [ -> ]الان عمده ترین دلیل کاهش نفت مازاد عرضه ی شدید نفته. نفت نمی خرن براحتی.
بهت برنخوره اما در هر حوزه ای اظهار نظر نکن. واست خوب نیست.
ادعایی می کنید که خود احمدی نژاد هم نکرد.
شماری از رسانههای بینالمللی طی چند روز گذشته بر نقش نفت در روابط تنشآلود میان تهران و ریاض تاکید کردهاند. در بحران موجود میان دو قدرت بزرگ خلیج فارس نفت چه نقشی میتواند داشته باشد فریدون خاوند: همزمان با شدت گرفتن تنش در روابط تهران و ریاض، یک پرسش بزرگ در بسیاری از رسانههای مهم جهان، از «سی بی سی نیوز» کانادایی گرفته تا « لوموند» فرانسوی تکرار میشود که میتوان آن را این طور خلاصه کرد: چرا با وجود پیدایش یک تنش بیسابقه بین دو کشور دارای بزرگترین ذخایر نفتی خاورمیانه، قیمت نفت به جای آنکه اوج بگیرد، همچنان رو به کاهش میرود، بهطوری که به پایینترین سطح در یازده سال گذشته رسیده است؟
پاسخی که فورا به ذهن میرسد این است که نفت در بازار فراوان است به دلیل سطح بسیار بالای تولید اعضای «اوپک» به ویژه عربستان سعودی، ورود قریبالوقوع نفت آمریکا به بازارهای صادراتی دنیا و چشمانداز افزایش نفت صادراتی ایران بعد از آغاز فرآیند رفع تحریمها.
این پاسخ بلافاصله پرسش دیگری را به میان میکشد و آن این که عربستان سعودی چه اصراری دارد این همه نفت به بازار سرازیر کند؟ چرا با کاهش تولید نفتش و تحمیل همین کاهش به دیگر اعضای «اوپک» جلوی سقوط باز هم شدیدتر قیمت این کالا را نمیگیرد؟
این جا است که شماری از مسئولان ارشد جمهوری اسلامی ریاض را متهم میکنند که با توطئه قیمتشکنی در بازار جهانی نفت، هدف اصلیاش ضربه زدن به منافع اقتصادی ایران است.
اتهام «توطئه نفتی»، که از طرف تهران بر ریاض وارد شده، تا چه اندازه میتواند واقعیت داشته باشد؟
به نظر میرسد که هدف اصلی عربستان سعودی از تولید زیاد و ارزانفروشی، در درجه اول لطمه زدن به تولیدکنندگان نفت غیر متعارف یا «شیل» در آمریکا است، چون که اینها با نفت زیر هر بشکه حدود پنجاه دلار از صحنه خارج خواهند شد و نخواهند توانست با نفت بسیار کمهزینه کشورهایی مثل عربستان و عراق رقابت کنند.
هدف عربستان تضعیف روسیه هم هست، بهخصوص در رابطه با دشمنی میان مسکو و ریاض بر سر سوریه.
دوستان گرامی
گذشته ها گذشته حتل رو بچسبید
که دولت تدبیر و امید
دارن جلوی یه مشت وهابیت زالو سفت دارن خوارمون میکنند
جدیدا تلفن ظریف به طرف آمریکایی رو رصد کردین
گفتند دوباره رابطه دیپلماتی باز کنیم باآل سقوط
خاک تو سرتون نفهمتون
که هر چقدر این مملکت خاری میکشه
به خاطره چند نفر جیره خور صهونیستیه
جناب قبیله منتظر
1-ملت کور نیستند و اگر ریزتر بنویسید هم میتونن بخونند.
2-جدا بهتون پیشنهاد میکنم ادبیاتتون رو اصلاح کنید.
3-انتظار چه واکنشی رو از دولت دارید در برابر عربستان نزولی؟ نکنه انتظار داری وارد جنگ بشن با اتحادیه عرب؟ خوشت بیاد یا نه اندازه قدرت ما همینه.
4-برای نمونه سال 1366 چند صد نفر از هموطنان ما توسط ال نزول قتل عام شدن (در مراسم برائت از مشرکین) اون زمان امام خمینی ولی فقیه بود و امام خامنه ای رئیس جمهور حالا واکنش ایران چی بود؟؟
چندسال تعلیق حج!!! (قدرتمون در همین حده)
زمانی که رهبر این مملکت سال 94 رو سال دولت و ملت همدلی و همزبانی نام گزاری کرد میدونست که قراره چه اتفاقاتی بیوفته و اینکه طرف مقابل از این مذاکرات دنبال براندازی از درون نظامه. اینکه چیزی که ما در اثر اجرای برجام ممکنه از دست بدیم خیلی مهمتر از اورانیوم 20 درصد و اون وحدت ملی
عملکرد ضعیف دولت شکی درش نیست و انتقاد حق هر ایرانیه
خود من سر ماجرای وام خودرو خیلی ناامید شدم.
ولی سیستم مملکت ما همینه یه سری سازمان مفت خور نفتی که هیچ نظارتی بر صرف بودجه تو این سازمان ها نیست یه مشت مدیر دزد که تو همه دولت ها بودند ( هستد) و دارند پول مفت میخورند و زیر اب بقیه رو که کار میکنند میزنند.
نمیدونم شاید این قضیه کاهش قیمت نفت و مشکلات اخیر سبب خیر برای مملکت بشه و بلاخره راحت بشیم از این سیستم مفت خور نفتی
انشاالله.