۲۳/دی/۹۴, ۱۴:۳۵
(۲۳/دی/۹۴ ۱۱:۰۴)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]عصبانی؟آشفتگی؟ من؟
من عصبانی نشدم من اکثر اوقات اینطوریم![]()
مقاله خوبی بود اما چند نقد به آن داشتم که بیان نمیکنم
بهتر یکبار داستان رو مرور کنیم
یکی بود یک نبود
دینی نازل شده به اسم اسلام
که ما باید از نظرات مراجع تقلید کنیم
اگر هم حکمی خلاف عقل ما بود، بپذیریم چون دین فرا عقلی است
برای من یه مشکل پیش اومده
من میخوام مرجع تقلید انتخاب کنم
یه نفر میگه مسیحیان نجس هستند یه نفر میگه پاک هستند
یه نفر میگه ولایت فقیه اساس دین یه نفر میگه ولایت فقیه بدعت دین
یه نفر میگه موسیقی حرام یه نفر میگه حلال
یکی میگه توحید یکی میگه وحدت وجود
خب من کدام را انتخاب کنم؟
آیا حق دارم در دین تعقل کنم؟یا که دین فراعقلی است و باید بدون چون و چرا بپذیرم؟
بعد از اینکه تعقل کردم و به نظرات متفاوتی رسیدم آیا به نطرات من احترام میگذارید؟یا باید اعتقادات من همانند شما باشد؟
در گروه بیخدایی نوین گفتند فراماده وجود نداره
گفتم پس لطف کنید وزن و اندازه و میدان و اترژی اندیشه آتئیست را بیان کنید
نامردا اخراج کردن
این چهارمین اخراجی من از گروهای آتئیستی است
جناب دوست حقیقت ، مطالب همه به روشنی براتون توضیح داده شد.
پس شما در بیشتر اوقات از بی تاملی رنج میبرین و نمیتونین درست تصمیم بگیرید و این مشکل باعث میشه شما درست نتونین در تصمیم گیریها به هدف اصلی برسین.
محدوده عقل محدود هست و قدرت پاسخگویی به برخی از مبانی رو نداره .همونطور که خودتون هم میدونین .
از طرفی حکم همین عقل ( عقل گراجان من دقت کن ) میگه : مراجع به اعلم بر جاهل واجب هست .
برای اینکه شما مطلبی رو درک کنی میری از کی میپرسی؟ از هم سطح خودت یا از پایین تر از سطح علمی ویا بالاتر ؟
شما با تعقل در دین ( احکام و مباحث مربوطه و پشت سر گذاشتن مدارج و پله ها به مقام اجتهاد میرسید و در این زمان میتونید حکم بدید چون عقل به همراه شرع برای شما روشن میکنه که چی به چی هست.) میتونید متوجه بشید که چی به چی هست . کل ما حکم به الشرع حکم به العقل این هم یک قاعده ای هست که اگه خواستین روش کار کنین . البته توضیحش بمونه برای زمانی که شرع و عقل رو درک کردین.
برای انتخاب مرجع شما نمیری ببینی که کی تو چیا چی گفته . شما شرایط مرجع رو نگاه میکنی نه چیزی غیرش رو.
درباره اختلاف مراجع هم پیشتر توضیح داده شده که چنین هست و اینهم خدمت شما بگم خللی در فعل شما ایجاد نمیکنه ، چون شما از مرجع خودت پیروی میکنی و این حکم برای مقلدین اون مرجع واجب رعایه هست نه برای مقلدین دیگه .
اگه اون قسمت ابی بولد شده رو متوجه بشی سوالت حل میشه .
اگه هم حل نشد فلسفه تقليد و مسائل متفرقه در مورد تقليد رو مطالعه کن .
درباره این عبارت هم بارها پاسخ داده شده ولی شما یا نمیخونی یا توجه نمیکنی و یا اینکه اساسا نمیخوای پاسخ بگیری
(۲۳/دی/۹۴ ۱۱:۰۴)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]آیا حق دارم در دین تعقل کنم؟یا که دین فراعقلی است و باید بدون چون و چرا بپذیرم؟در دین بلی باید تعقل کنی . در احکام باید تقلید کنی ؛ در اصول عقاید حق تقلید نداری .
بعد از اینکه تعقل کردم و به نظرات متفاوتی رسیدم آیا به نطرات من احترام میگذارید؟یا باید اعتقادات من همانند شما باشد؟
اسخ رو خیلی خلاصه کفتم ته متوجه بشی و نگی طولانی بود ....
درباره تقلید کورکورانه شما باید دقت کنی همین قرانی که ازش ایه برمیداری برای رد تقلید ، میگه چی؟
« وَ إِذَا قِيلَ لَهُمُ اتَّبِعُواْ مَا أَنزَلَ اللَّهُ قَالُواْ بَلْ نَتَّبِعُ مَا أَلْفَيْنَا عَلَيْهِ ءَابَاءَنَا أَ وَ لَوْ كاَنَ ءَابَاؤُهُمْ لَا يَعْقِلُونَ شَيًْا وَ لَا يَهْتَدُونَ»
( بقره آيه 170 و مائده آيه 104)
«و چون به ايشان گفته شود آنچه خدا نازل كرده پيروى كنيد مى گويند: نه، ما تنها آن را پيروى مى كنيم كه پدران خود را بر آن يافتيم آيا اگر پدران ايشان عقل نمى داشتند و هيچ چيز نمى فهميدند و راه بجايى نمىبردند باز هم پيرويشان مىكردند».
اینهم مفید هست برای شما که بدونی با بازی با کلکات و عبارات نمیشه نتیجه دلخواه رو گرفت.
اینم که میگید شما رو اخراج میکنن چون یا بد دفاع میکنی و کار به جاهای باریک میگشه یا اینکه مشکل از جای دیگس.
( بقره آيه 170 و مائده آيه 104)
«و چون به ايشان گفته شود آنچه خدا نازل كرده پيروى كنيد مى گويند: نه، ما تنها آن را پيروى مى كنيم كه پدران خود را بر آن يافتيم آيا اگر پدران ايشان عقل نمى داشتند و هيچ چيز نمى فهميدند و راه بجايى نمىبردند باز هم پيرويشان مىكردند».
اینهم مفید هست برای شما که بدونی با بازی با کلکات و عبارات نمیشه نتیجه دلخواه رو گرفت.
اینم که میگید شما رو اخراج میکنن چون یا بد دفاع میکنی و کار به جاهای باریک میگشه یا اینکه مشکل از جای دیگس.