(۱۳/بهمن/۹۴ ۵:۱۳)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]زن بنده مایه اصلاح خانه است و زن آزاد موجب فساد خانه است.
نهج الفصاحه حدیث شماره 14
این ترجمه اون دوست محقق شمابود .
من نمیدونم چطوری ترجمه کردن !
ترجمه صحیح :
زن آزاد مايه اصلاح خانه است و زن بنده موجب فساد خانه است.
منتظرم ببینم دلیل این جابجایی چی بود ؟
مشت نمونه خروار
ببینیم این حدیث مشکلی نداره سوای از ترجمه این دوست دوست حقیقت ؟؟؟؟قبلش بگم اگه یجا اسم ابوبهریره دیدین تو منابع اتی این رو یادتون باشه :
قال يزيد بن هارون : سمعت شعبة يقول : كان أبو هريرة يدلس .
ابو هريره تدليس مي کرد .
سير أعلام النبلاء - الذهبي - ج 2 - ص 608 و الكامل - عبد الله بن عدي - ج 1 - ص 68 و تاريخ مدينة دمشق - ابن عساكر - ج 67 - ص 359
اما چرا گفتم :
![[تصویر: do.php?img=4495]](http://dl.p313.ir/up/do.php?img=4495)
اما نظر علمای رجال که ملاک نیست ، ببینیم نظر ام المومنین عایشه در باره این شخص چی میگن ( البته نظر خلفای ثانی و ثالث و ... هم همینه ها )
وذكر أبا هريرة فقال أكذبه عمر وعثمان وعلي وعائشة رضوان الله عليهم وروى حديثا في المشي في الخف الواحد فبلغ عائشة فمشت في خف واحد وقالت لأخالفن أبا هريرة
سخن در مورد ابو هريره بود ؛ پس گفت : او را عمر و عثمان و علي و عائشه تکذيب کرده اند ؛ و او روايتي در مورد راه رفتن در يک لنگه کفش نقل کرد ، وقتي اين خبر به عائشه رسيد گفت : قسم مي خورم که با ابو هريره مخالفت کنم .
تأويل مختلف الحديث ج1 ص22
امیدوارم دربعدها دیگه این رو تکرار نکنم . البته خود تصویر گویای مطالبی هست .
یکی دیگه که تو سلسله رواتش مشکل داره
(۱۳/بهمن/۹۴ ۵:۱۳)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]حق شوهر بر زن آنست که بدون اجازه او جز روزه واجب نگیرد و اگر گرفت گناهکار است نپذیرند و بدون اجازه او چیزى از مال او بکسان ندهد اگر داد ثوابش از شوهر و گناه از زن است و از خانه او بى اجازه اش بیرون نرود و اگر رفت خداوند و فرشتگان غضب او را لعنت کنند تا توبه کند یا باز گردد اگر چه شوهرش ستمگر باشد. »
نهج الفصاحه حدیث شماره 1388
حقّ الزّوج على الزّوجة أن لا تصوم يوما واحدا إلّا بإذنه إلّا الفريضة فإن فعلت أثمت و لم يتقبّل منها و أن لا تعطى من بيته شيئا إلا بإذنه فإن فعلت كان له الأجر و كان عليها الوزر و أن لا تخرج من بيته إلا بإذنه فإن فعلت لعنها اللَّه و ملائكة الغضب حتّى تتوب أو تراجع و إن كان ظالما.
حق شوهر بر زن آنست كه بدون اجازه او جز روزه واجب نگيرد و اگر گرفت گناهكار است نپذيرند و بدون اجازه او چيزى از مال او بكسان ندهد اگر داد ثوابش از شوهر و گناه از زن است و از خانه او بى اجازه اش بيرون نرود و اگر رفت خداوند و فرشتگان غضب او را لعنت كنند تا توبه كند يا باز گردد اگر چه شوهرش ستمگر باشد.
1389
الكتب » قطبة بن مالك » قطبة بن مالك
رقم الحديث: 119
(حديث مرفوع) وَحدثنا سَعِيدُ بْنُ نَصْرٍ ، حدثنا قَاسِمُ بْنُ أَصْبَغَ ، حدثنا ابْنُ وَضَّاحٍ ، حدثنا أَبُو بَكْرِ بْنُ أَبِي شَيْبَةَ ، حدثنا عَبْدُ الرَّحِيمِ بْنُ سُلَيْمَانَ ، عَنْ لَيْثٍ ، عَنْ عَبْدِ الْمَلِكِ بْنِ أَبِي سُلَيْمَانَ ، عَنْ عَطَاءٍ ، عَنِ ابْنِ عُمَرَ ، قَالَ : أَتَتِ امْرَأَةٌ النَّبِيَّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ ، فَقَالَتْ : يَا نَبِيَّ اللَّهِ ، مَا حَقُّ الزَّوْجِ عَلَى زَوْجَتِهِ ؟ قَالَ : " لا تَمْنَعُهُ نَفْسَهَا وَلَوْ كَانَتْ عَلَى ظَهْرِ قَتَبٍ " . فَقَالَتْ : يَا رَسُولَ اللَّهِ ، مَا حَقُّ الزَّوْجِ عَلَى زَوْجَتِهِ ؟ قَالَ : " لا تَصُومُ إِلا بِإِذْنِهِ إِلا الْفَرِيضَةَ ، فَإِنْ فَعَلَتْ أَثِمَتْ ، وَلَمْ يُقْبَلْ مِنْهَا " . قَالَتْ : يَا رَسُولَ اللَّهِ ، مَا حَقُّ الزَّوْجِ عَلَى زَوْجَتِهِ ؟ قَالَ : " لا تَصَدَّقُ بِشَيْءٍ مِنْ بَيْتِهِ إِلا بِإِذْنِهِ ، قَالَ : فَإِنْ فَعَلَتْ كَانَ لَهُ الأَجْرُ وَعَلَيْهَا الْوِزْرُ " . قَالَتْ : يَا رَسُولَ اللَّهِ ، مَا حَقُّ الزَّوْجِ عَلَى زَوْجَتِهِ ؟ قَالَ : " لا تَخْرُجُ مِنْ بَيْتِهَا إِلا بِإِذْنِهِ ، فَإِنْ فَعَلَتْ لَعَنَتْهَا مَلائِكَةُ اللَّهِ وَمَلائِكَةُ الرَّحْمَةِ وَمَلائِكَةُ الْغَضَبِ حَتَّى تَتُوبَ ، أَوْ تُرَاجِعَ " . قُلْتُ : يَا رَسُولَ اللَّهِ ، وَإِنْ كَانَ لَهَا ظَالِمًا ، قَالَ : " وَإِنْ كَانَ لَهَا ظَالِمًا " . قَالَتْ : وَالَّذِي بَعَثَكَ بِالْحَقِّ لا يَمْلِكُ عَلَيَّ أَمْرِي أَحَدٌ بَعْدَهَا أَبَدًا ما بقيت .
![[تصویر: do.php?img=4493]](http://dl.p313.ir/up/do.php?img=4493)
همکار گرامی ببینیم این جا[b] عَبْدِ الْمَلِكِ بْنِ أَبِي سُلَيْمَانَ درجه اعتبارش چقدره .
![[تصویر: do.php?img=4492]](http://dl.p313.ir/up/do.php?img=4492)
دیگه بار مسئولیت اثباتش قبول و غیر قبول بر عهده برادران اهل سنت . ما چنین حدیثی که از شخص ضعیف الراوی قبول نمیکنیم. مبنا هم مبنای اهل سنت بود که براتون گذاشتم .
اینهم امار خوبه که بدونی خوبه
![[تصویر: do.php?img=4494]](http://dl.p313.ir/up/do.php?img=4494)
بازم بگم؟ هر 30 تا رو براتون مو به مو برسی میکنم اگه بخواین . فقطفکر کنم شما خوصلت سر 2تاش بره چون فقط با نگاه کردن و اوردن 4تا حدیث حوصلت سر رفت ( خوبه متن فارسی بود )
بنده مثل شما نقل قولم قال دوستم نیست بلکه مستند هست .
دوستان ببخشین که زیاد شد .
دوست حقیقت این حدیث باتون قابل هضم بود ؟ نبود ؟ هضم شد ؟ پاسخ براتون ثقیل بود؟ نبود ؟ تونستی موضوع رو درک کنی؟ اگه نکردی ساده تر بگم ؟
اخوی بازم بگم یا بسته ؟
از این به بعد یادت باشه تو مباحثی که بل.د نیستی بری یاد بگیری بعد بیای. همونطور که گفتی داری میری فیزیزک و ... یاد بگیری برو حدیث رو هم یاد بگیر و بیا.
درباره این موضوع که گفتی خطاب به بیداری اندیشه
(۱۴/بهمن/۹۴ ۱۳:۴۵)دوست حقیقت نوشته است: [ -> ]آقای بیداری اندیشه
متن شما را خواندم انصافا بعضی قسمتاش به حق بود
حرف شما درست فرض میکنیم نهج الفصاحه بی اعتبار باشد پس بذارید روی احادیث با اعتبار بحث کنیم
با اجازه شما یک تاپیک جداگانه در این مورد میزنم
شوما شروع کردی روی احادیثی که ضعیف و ... هست پس دلیلی نداره وارد بحثی بشی که اصلا در اون تخصص نداری و نمتونی هنوز برسی سندی رو بابرسی ترجمه و ... فرقی دارن .
پس پاسخ من رو بده که این متون که اوردی رو بر چه حسابی میگی درسته ( برخیش ) البته چون قوبل داشتی اوردی وگرنه قبلش برسی میکردی و یا سرچی میزدی در باره اعتبار و ... / وقتی بحثی رو شروع میکنی نصفه رها نکن اقای فرسایش

از دوستان خواهش دارم اگه مطلبی هست پ.خ کنن و اینجا قرار ندن . با تشکر از همه دوستان . منتظر پاسخ دوست حقیقت هستم.