تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: معرفی رمان اتحادیه ابلهان
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
جان کندی کتاب اتحادیه ابلهان را در سی سالگی نوشت و بعد از این که هیچ ناشری زیر بار چاپ آن نرفت به زندگی خود پایان داد. به گفته ی منتقد نیویورک تایمز، اتحادیه ی ابلهان در حقیقت ناشرانی بودند که با نپذیرفتن کتاب ما را از مجموعه آثار یکی از بزرگ ترین نوابغ ادبیات محروم کردند.
مادرش یازده سال در پی انتشار این اثر بود تا سرانجام دانشگاه لوییزیانا کتاب را منتشر کرد. کتاب به محض انتشار غوغایی به پا کرد و همان سال ۱۹۸۱ جایزه ی پولیتزر را از آن خود کرد و پس از آن تبدیل به یک کالت شد.

شخصیت اصلی کتاب، ایگنیشس متخصص قرون وسطا است که تمام دنیا را از دریچه ی کتاب تسلای فلسفه ی بوئتیوس، فیلسوف قرون وسطایی، می بیند. تمام زندگی اش فلسفه بافی است و انزجار از جامعه ی امریکا. ایگنیشس ناظر غیرمنفعلی است بر تمام حماقت ها و بی شعوری های محیط پیرامونش. امریکای او همان است که نویسنده ی کتاب هم ماندن در آن را نپذیرفت و مرگ خودخواسته را انتخاب کرد.

در مورد کتاب

اتحادیه ابلهان داستان زندگی پسر چاق و تنبلِ سی و چندساله به اسم ایگنیشس است که با مادرش در محله ای پست در نیواورلئان زندگی می کند و متخصص فرهنگ و هنر قرون وسطا است. روحیه آرمانگرایانه دارد. در عین حال فردی تنبل است که مدام برای خانواده و شهر خود دردسر درست می کند. او از جامعه مصرف گرای آمریکایی بیزار است. او که معتقد است با فروپاشی نظام قرون وسطا، خدایان هرج ومرج و جنون و بدسلیقگی مستولی شدند، عجیب و غریب می پوشد، رفتار می کند و حرف می زند و روزهایش را به تنظیم کیفرخواست تاریخی علیه جامعه و علیه قرن حاضر می گذراند.

یک مأمور مخفی دست و پا چلفتی که برای تنبیه به مستراح ایستگاه اتوبوس تبعید شده، پیرمرد عاشق پیشه ای که فکر می کند همه پلیس ها کمونیستند، یک پیرزن فقیر دائم الخمر، رئیس بی انگیزه کارخانه در حال ورشکستگی تولید شلوار و کارمندان و کارگرانی از او درب و داغان تر، زنی که به سبک بیمارگونه و مسخره ای نظریات نوین روان شناسی را بلغور می کند و در حقیقت به هجو می کشد، هات داگ فروش متقلبی که به عنوان ادای دین به سنت و تاریخ نیواورلئان بر تن فروشندگانش لباس فرم دزد دریایی می پوشاند: این ها و شخصیت های دیگری از این قبیل، در ماجراهایی موازی قرار می گیرند و در نهایت مانند تکه هایی از یک پازل به هم می پیوندند تا اتحادیه ای از ابلهان را در جامعه ای که نمونه عصر حاضر است تشکیل دهند. همچنین با کارها و حرف های بی معنی و دلقک گونه شان بر ادعای «ایگنیشس» قهرمان محوری رمان که جهان امروز را سیرکی متحرک می بیند صحه بگذارند.

رمان اتحادیهٔ ابلهان را پیمان خاکسار به فارسی ترجمه و نشر به نگار آنرا منتشر کرده است.

گزیده ای از کتاب اتحادیه ابلهان

«تو اصلاً تو خیابون سن ژوزف چی کار داشتی؟ اون جا که فقط انباره و اسکله. اصلاً آدم از اون جا رد نمی شه. اون جا جزء مسیرای ما نیست.»
«راستش این رو نمی دونستم. از سر ناتوانی اون جا توقف کردم تا خستگی درکنم. گاه گداری هم رهگذری عبور می کرد که متأسفانه میلی به هات داگ نداشت.»
«پس اون جا بودی. واسه همینه که هیچی نمی فروشی. شک ندارم که داشتی با اون گربه ی لعنتی بازی می کردی.»
«حالا که اشاره کردید یاد یک و یا شاید دو حیوان اهلی افتادم که اون حوالی پرسه می زدن.»
«پس داشتی با گربه بازی می کردی.»
«نه. من با گربه بازی نمی کردم. من فقط گربه رو برداشتم تا کمی نازونوازشش کنم. گربه ی گل باقالی بسیار ملوسی بود. بهش یک هات داگ تعارف کردم ولی از خوردنش امتناع کرد. حیوانی بود باسلیقه و نجیب.»

نقد کتاب اتحادیه ابلهان

مجله ادبی هنری تجربه پرونده ای به مناسبت انتشار این رمان در ایران چاپ کرد که از زوایای گوناگون به آن پرداخته شده است. این مجله اتحادیه ابلهان را رمانی فراموش نشدنی معرفی کرده که به سنت رمان های پیکارسکی نوشته شده است.

کتاب اتحادیه ابلهان نوشته جان کندی تول یکی از محبوبترین آثار داستانی امریکاست و نویسنده در آن به نقد شرایط حاکم بر جامعه و رفتارهای انسانی می پردازد. رمان اتحادیه ابلهان در سال 1980 میلادی و 11 سال بعد از خودکشی نویسنده منتشر شد و توانست جایزه ادبی پولیتزر را در نبود نویسنده اش از آنِ خود کند. کندی تول تنها 32 سال زندگی کرد.
پیمان خاکسار مترجم کتاب اتحادیه ابلهان آن را یکی از مهمترین آثار ادبی امریکا می داند ، رمانی که سرگذشت عجیبی دارد. جان کندی تول؛ نویسنده این رمان، در بیست و چندسالگی رشته ادبیات انگلیسی را تا مدارج عالی طی کرده است. کمی بعد نوشتن اتحادیه ابلهان را آغاز می کند.
« ناشران از پذیرفتن این رمان برای نشر سر باز می زنند. ویراستارها در سازمان های انتشاراتی مختلف ، پیشنهادهایی درباره حذف یا اصلاح بخش هایی از رمان می دهند ، اما سرانجام کار ، هیچ نشری حاضر نمی شود کتاب را چاپ کند. نویسنده کتاب در اواخر عمرش پارانویید می شود و در سن 32 سالگی خودکشی می کند.»

منبع: http://fidibo.com/
آدرس های مرجع