تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: گزارش یک گردش علمی
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
سلام دوستان ... امیدوارم حالتون خوب باشه Smile

متاسفانه تصور عامه این است که داروسازی یک علم صرفا مرتبط با شیمی است و داروها یکسری مواد شیمیایی و مصنوعی اند که در آزمایشگاه تولید می شوند .Confused می خوام داخل این تاپیک یک مقدار در مورد گیاهشناسی دارویی صحبت کنم .Wink

داخل واحد های درسی ما :

3 واحد گیاهان دارویی (پایه) تئوری و عملی
7 واحد فارماکوگنوزی تئوری و عملی
2 واحد شیمی گیاهی

وجود دارد. فارماکوگنوزی در واقع علم استخراج مواد موثره دارویی از منابع طبیعی مثل گیاهان و قارچ ها و باکتری ها و حشرات و... است. یک دانشجوی داروسازی باید کلی از وقت علمی خودش رو با گیاهان بگذرونه . شما اگه بیایید اهواز دانشکده داروسازی جندی شاپور ، دم ورودی دانشکده باغ گیاهان دارویی (هرباراتوم) رو میبینید و یکم که بیایید تو دست راست تابلو زده به طرف هرباریوم مرکزی دانشگاه .
هرباریوم اون مجموعه ای از گیاهان جمع آوری شده و خشک شده ای رو میگند که هر گیاه جداگونه خشک شده و کد میخوره و ثبت میشه... دیگه از آزمایشگاه های گیاهان دارویی نگم بهتره Blush

حالا دلیل اینهمه تاکید روی گیاهان داخل دانشکده داروسازی چی است ؟!!! دلیلش اینه که برای مثال از مجموع 121 مجموعه داری شیمی درمانی موجود در بازار دارویی حداقل 90 تای اونها منشا گیاهی دارند ... پس ما نمیتونیم بدون شناخت گیاه ها داروساز بشیم !!!

اما موضوع این تاپیک ... گزارش یک گردش علمی !!! این ترم (ترم 7) گیاهان دارویی دارم و برای قسمت عملی، بخشی از نمره تهیه یک هرباریوم حداقل پنجاه تایی از گل است . هر نوع گلی چون فعلا گیاه شناسی پایه است . برای همین دیروز با دوستان راه افتادیم از اهواز سمت باغملک تو کوه و دشت و صحرا دنبال گل ConfusedConfusedConfused

فعلا تصمیم گرفتیم گل های میدون های دانشگاه و پارک ها رو نکنیم ولی فکر کنم آخرش باید همینکار رو کنیم .Big Grin
فکر کنم ما بلد نبودیم دقیقا کجا باید بریم چون سر جمع حدود 20 نوع بیشتر پیدا نکردیم باید بازم گشت !!!

یکسری از عکس ها رو میگذارم اینجا :

[تصویر: DSC_0669.JPG]

[تصویر: DSC_0663.JPG]

.

[تصویر: DSC_0666.JPG]

.

[تصویر: DSC_0667.JPG]

.

[تصویر: DSC_0668.JPG]

.

[تصویر: DSC_0670.JPG]

.

[تصویر: DSC_0671.JPG]

حالا مکافات بعدی جدا از خشک کردنشون، پیدا کردن اسمی علمی اینها است ConfusedHuh
کتابی هست به عنوان گیاهان دارویی ایران. الان اسم نویسنده رو به یاد نمیارم. ولی عکس و نام گیاهان رو بر اساس منطقه طبقه بندی کرده. البته کتاب قدیمیه ومن در کتابخانه مادرم دیدم. جستجویی بکنید شاید کمکی بکنه.
(۱۰/اردیبهشت/۹۶ ۱۲:۰۰)tourbin نوشته است: [ -> ]کتابی هست به عنوان گیاهان دارویی ایران. الان اسم نویسنده رو به یاد نمیارم. ولی عکس و نام گیاهان رو بر اساس منطقه طبقه بندی کرده. البته کتاب قدیمیه ومن در کتابخانه مادرم دیدم. جستجویی بکنید شاید کمکی بکنه.

بله کتاب رو از کتابخونه برداشتیم و هرباریوم هم درست کردیم . از 50 تا 20 رو اسم علمی در آوردم .

این یک بخش از کار عملی گیاهان دارویی بود ... بخش دیگر کار جمع آوری فرآورده های عطاری است. استاد وسط ترم یک لیست 250 تایی از تمام فرآورده های درون عطاری ها بهمون داد . با قرعه کشی به هر نفر از بچه ها 7-8 تا فرآورده افتاد ...

مال من : صبر زرد، دهان باز ، دهان بسته ، گلسنگ ، تخم کلم ، تخم کافشه و دوتا دیگه که الان یادم نمیاد Huh

اینا رو باید میرفتیم از عطاری میخریدیم و در بسته بندی های کوچک به تعداد کل کلاس درست میکردیم و به هر نفر یک دونه میدادیم . اینطوری هر نفر 250 تا فرآورده بسته بندی شده داشت و باید با این 250 تا یک آلبوم درست میکرد و روز امتحان میاورد

خلاصه کل ترم ما درگیر آلبوم درست کردن بودیم ، همین هفته پیش امتحانا تموم شد !!! Confused تازه همه اینا مقدمه ترم های بعده ConfusedConfused

اینم عکس هایی از آلبوم :

[تصویر: DSC_1285.JPG]

[تصویر: DSC_1286.JPG]

[تصویر: DSC_1287.JPG]

آدرس های مرجع