تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: همنشینی مفضل با شرابخواران و... و نامه ی امام صادق به او
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
بسم الله الرحمن الرحیم
عده ای از اصحاب امام صادق علیه السلام در کوفه به امام صادق نامه ای به این مضمون نوشتند:

مفضل با کبوتر بازان و کسانی که شراب می نوشند و افراد پست اخلاقی مجالست و همنشینی دارد فلذا شایسته است که شما به او نامه ای بنویسید و به او امر کنید که با این افراد مجالست نکند.

حضرت نیز نامه ای برای مفضل می نویسند و مهر و موم می کنند و به همین افرادی که درخواست نامه به مفضل را داشتند، میدهد.
(این اصحاب که نامه نوشته بودند از بزرگان اصحاب بودند مانند زُرَارَةُ وَ عَبْدُ اللَّهِ بْنُ بُكَيْرٍ وَ مُحَمَّدُ بْنُ مُسْلِمٍ وَ أَبُو بَصِيرٍ وَ حُجْرُ بْنُ زَائِدَةَ)

Roseآنها نامه را از حضرت می گیرند و به نزد مفضل رفته و به او نامه را می دهند. مفضل هم مهر نامه را باز می کند و شروع به خواندن می کند.
حضرت در نامه نوشته بودند:
بسم الله الرحمن الرحیم اینها را بخر
!
(یعنی فهرستی برای خرید داده بودند و در مورد آنچه مورد نظر آن اصحاب بود هیچ چیزی نفرموده بودند!)

اصحاب از این نامه حضرت تعجب می کنند و نامه را میان خویش دست به دست می گردانند و مشاهده می کنند.

Roseسپس مفضل به آنها می گوید نظرتان چیست در مورد امر حضرت به خریدن این چیزها؟
آنها می گویند این لیست خرید مال خیلی زیادی را می طلبد. ما باید جلسه ای تشکیل دهیم و دور هم جمع شویم و در مورد آن نظر دهیم
.

Rose مفضل نامه را به همان کفتربازان و افراد لاابالی می دهد؛ آنها هرآنچه در توان دارند میاورند و تا پیش از آنکه جلسه ی ناهار خواص تمام شود، هزینه خرید فهرست امام صادق علیه السلام را تامین می کنند!

Roseمفضل رو به آن اصحاب و بزرگان می کند و می گوید:
آیا به من امر می کنید که اینها را از خودم برانم و طرد کنم؟
آیا شما فکر می کنید که خداوند تبارک و تعالی به نماز و روزه شما محتاج است؟
(بلکه نصرت و یاری ولی خداوند را از شما می خواهد مانند این جوانها که در نظر شما بی مایه و اهل گناه و افراد پستی هستند)


منبع رجال کشی. ص 326


برداشت از کانال وحید یامین پور
آدرس های مرجع