۷/دی/۹۶, ۱۲:۱۲
(۴/دی/۹۶ ۲۰:۴۷)mdroudgar نوشته است: [ -> ]درود بردوستان
فرگشت که درباره حیات موجودات بررسی میکند بنظر بنده شامل دوبخش است
1-ازآغاز پیدایش حیات در کره زمین که به میلیاردها سال پیش برمیگردد تا پیدائی انسان امروزی
2-از تاریخ پیدایش انسان امروزی تا کنون
سوال بنده در مورد بخش دوم است
طبق مطالبی که دوستان در تاپیک بحث فرگشت آمده انسان خردمند بعد از 13 گونه انسان سرانجام حدود 250000 سال پیش بوجود آمده است وتا کنون میزید.ازطرف دیگر حضرت آدم ع حداکثر حدود 10000 سال پیش بوجود آمدند.
1-آیا نسل انسان خردمند پیش از تولد آدم ع منقرض شده بود؟ وبا تولد ایشان انسان دیگری بوجود آمد؟
روایات درمورد این انسانها چه میگوید وبا آنان چه برخوردی میشود؟ با توجه باینکه طرفداران فرگشت معتقدند که امکان این همه گوناگونی موجود درانسانها از دو نفر آدم وحوا امکانپذیر نیست چه نظری دراین باره دارید؟
2- اگر نسل آنها منقرض نشده است رابطه ایجاد آدم ع با انسانهای موجود چگونه تحلیل میشود؟ ممنونم
گرامی این سوال رو از نگاه درون دینی پاسخ میخوای یا از نگاه امثال هاوکینز و دوستان ( چون بخث به پیش خلقت بشر میرسه و نیاز هست اونم برسی بشه ) ؟
لطف کنین پستی که بیان شد 13 گونه رو لینک کنین .
طبق نظر خودت چی فکر میکنی ؟ ادم ع یهویی بدون پدر و مادر پا به دنیا گذاشت یا اینکه ؟؟؟؟
پاسخی که من بصورت خلاصه میدم ارحاعت میدم به :
اِنَّ مَثَلَ عیسی عِندَ اللهِ كَمَثَلِ ءادَم
البته میدونم قبول نمیکنی و البته باید دلایل خودتم بیاری و صرف پرسش کفایت نمیکنه چون هط فکریت توی فرگشت هویدا هست .
طرفداران فرگشت " بهتره بگم بزرگانشون نه همشون " عقیده به عدم وجود مقام خالق هستن و این رو با هر داستان علمی تخیلی پوشش میدن . البته حق دارن .
(۴/دی/۹۶ ۲۰:۴۷)mdroudgar نوشته است: [ -> ]2- اگر نسل آنها منقرض نشده است رابطه ایجاد آدم ع با انسانهای موجود چگونه تحلیل میشود؟ ممنونم
وَإِذْ قَالَ رَبُّکَ لِلْمَلاَئِکَةِ إِنِّی جَاعِلٌ فِی الأَرْضِ خَلِیفَةً قَالُواْ أَتَجْعَلُ فِیهَا مَن یُفْسِدُ فِیهَا وَیَسْفِکُ الدِّمَاء وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِکَ وَنُقَدِّسُ لَکَ قَالَ إِنِّی أَعْلَمُ مَا لاَ تَعْلَمُونَ 30 بقره پاسخ شما هست اگه تامل کنی . توش مطالبی هست که علوم نوین پاسخی براش ندارن .
البته برای همه اینها پاسخ خارج از دینی هم هست ولی اگه نیاز داری بفرما .
(۶/دی/۹۶ ۲۱:۳۱)mdroudgar نوشته است: [ -> ]درود بردوستانوقتی از دایره دور شدی و به مثلث پیوستی نتیجه ای جز مربع پیدا نمیکنی .
اگرخلقت آدم را دفعی بدانیم وپدید آمدن نژادهاراهمچنین که البته این امر خود معجزه است چرا کل آفرینش وحیات را دفعی ندانیم ومعجزه .اگر خلقت آدم دفعی است درطول میلیاردها سال سیر حیات همه امور دفعی بوده اند .هرگیاهی هر حیوانی هر سلولی هر انسانی با هر نوعی همیشه دفعی بوده است تا به حضرت آدم برسد.
اگر خلقت آدم را دفعی بدانیم وسیر حیاط ماقبل آنرا تدریجی این سوال پیش میاید که چه شده است خداوند میلیاردهاسال تدریجی آفریده و10000 سال قبل تصمیم دیگری گرفته است؟
اگر دفعی بوده آدمهای قبل از حضرت آدم که اندیشه ورزبودند چرا از تفضل خداوند بهره نبردند وقتل وغارت داشتند اگرچه پس از خلقت آدم ع در همان نسل اولش قتل هابیل روی داد ونشان داد فرقی میان این وآن نیست
در نتیجه دفعی بودن امور حیات دیگر چه نیازی به بررسی موجودات هست؟ اصلا علم الحیات دیگر چه صیغه ای است ؟ این همه تجارب بشری وپژوهشگران همه برباد است.شاید بیهوده نیست که درصف پژوهشگران کمتر مسلمانی دیده میشود چون همه چیز دفعی ومعجزه است
آیا نباید در تحلیل اسناد دینی تحولی ایجاد نمود؟
(۶/دی/۹۶ ۲۱:۳۱)mdroudgar نوشته است: [ -> ]اگر خلقت آدم را دفعی بدانیم وسیر حیاط ماقبل آنرا تدریجی این سوال پیش میاید که چه شده است خداوند میلیاردهاسال تدریجی آفریده و10000 سال قبل تصمیم دیگری گرفته است؟

دادا یا شما کلا دقت نمیکنی به متونی که میخونی و یا اینکه خودتو به نخوندن میزنی .
عزیزم اون ایه 30 بقره رو دوباره بخون . کمک میکنه در فهم مطالب .
اینم شاید کمک کنه البته اگه درکش سخت نباشه
نقل قول:عن محمد بن مسلم قال: سمعت أبا جعفر عليه السلام يقول: لقد خلق الله عز وجل في الأرض منذ خلقهاکلیتش درباره عالم و نسلهای پیش از نسل فعلی هست .
سبعة
عالمين ليس هم من ولد آدم، خلقهم من
أديم
الأرض فأسكنهم فيها واحدا بعد واحد مع عالمه، ثم خلق الله عز وجل آدم أبا هذا البشر وخلق ذريته منه، ولا والله ما خلت الجنة من أرواح المؤمنين منذ خلقها، و لا خلت النار من أرواح الكفار والعصاة منذ خلقها عز وجل، لعلكم ترون أنه كان يوم القيامة وصير الله أبدان أهل الجنة مع أرواحهم في الجنة، وصير أبدان أهل النار مع أرواحهم في النار أن الله عز وجل لا يعبد في بلاده ولا يخلق خلقا يعبدونه ويوحدونه ويعظمونه؟ بلى والله ليخلقن الله خلقا من غير فحولة ولا إناث يعبدونه ويوحدونه ويعظمونه ويخلق لهم أرضا تحملهم وسماء تظلهم، أليس الله عز وجل: يقول " يوم تبدل الأرض غير الأرض والسماوات "
وقال الله عزو جل: " أفعيينا بالخلق الأول بل هم في لبس من خلق جديد "
خصال شیخ صدوق ره ج 1 ص 359
اگه این سخته درکش اینم بزار کنارش
نقل قول:حدثنا سعد بن عبد الله ، قال : حدثنا محمد بن عيسى عن الحسن بن محبوب ، عن عمرو بن شمر ، عن جابر بن يزيد ، قال : سألت أبا جعفر
عليهالسلام
عن قوله عزوجل :
(
أفعيينا بالخلق الأول بل هم في لبس من خلق جديد
)
قال : يا جابر تأويل ذلك أن الله عزوجل إذا أفنى هذا الخلق وهذا العالم وسكن أهل الجنة الجنة ، وأهل النار النار جدد الله عالما غير هذا العالم وجدد خلقا من غير فحولة ولا إناث يعبدونه ويوحدونه ، وخلق لهم أرضا غير هذه الأرض تحملهم ، وسماء غير هذه السماء تظلهم ، لعلك ترى أن الله إنما خلق هذا العالم الواحد ، وترى أن الله لم يخلق بشرا غيركم ، بلى والله لقد خلق الله
ألف
ألف
عالم ، وألف
ألف
آدم أنت في آخر تلك العوالم وأولئك الآدميين.
توحید شیخ صدوق ره ص 277
اینم اگه درکش سخت هست میتونیم از کلام و نص کلام کم بگیرید که اشاراتی کردن اونم در دورانی که نه علم باستان شناسی بوده نه چیزی ، بلکه پیشا پیش بیان داشتن به بودن نسلهایی پیش از ادم ع که هیچ اتصالی بین هم ندارن . اگه اینم واقعا درکش سخت هست دیگه تقصیر کسی نیست . دوستان هم لطف کنن مختصر پاسخ بذن و البته بدونن که ایشون دنبال پاسخ نیست و میخوان به هر راهی نسل خودشون رو به گوریلها و عمو زاده های خودشون که شامپانزه هست برسونن .
اگه دوستان و همینطور درودگر و البته منهای اتیسمو گرامی ، دقت کنن همه انبیا نسل خودشون رو به یکجا ختم میکنن و به پیش از اون صرفا اطلاع میدن بودن نه اینکه متصل باشن . اینم گفتم تا دقت یکم بیشتر بشه .
اینم بد نیست مطالعه کنین :
نقل قول:حدیث طولانی هست قسمتهایی رو قرار میدم کسی خاست بگرده متن رو خودش بخونه
... عَنْ عَمْرِو بْنِ أَبِي الْمِقْدَامِ عَنْ جَابِرٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ (علیه السلام) قَالَ قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ (علیه السلام) إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَمَّا أَحَبَّ أَنْ يَخْلُقَ خَلْقاً بِيَدِهِ وَ ذَلِكَ بَعْدَ مَا مَضَى مِنَ الْجِنِّ وَ النَّسْنَاسِ فِي الْأَرْضِ سَبْعَةَ آلَافِ سَنَةٍ قَالَ وَ لَمَّا كَانَ مِنْ شَأْنِ اللَّهِ أَنْ يَخْلُقَ آدَمَ (علیه السلام) لِلَّذِي أَرَادَ مِنَ التَّدْبِيرِ وَ التَّقْدِيرِ لِمَا هُوَ مُكَوِّنُهُ فِي السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ وَ عِلْمِهِ لِمَا أَرَادَ مِنْ ذَلِكَ كُلِّهِ كَشَطَ عَنْ أَطْبَاقِ السَّمَاوَاتِ ثُمَّ قَالَ لِلْمَلَائِكَةِ انْظُرُوا إِلَى أَهْلِ الْأَرْضِ مِنْ خَلْقِي مِنَ الْجِنِّ وَ النَّسْنَاسِ فَلَمَّا رَأَوْا مَا يَعْمَلُونَ فِيهَا مِنَ الْمَعَاصِي وَ سَفْكِ الدِّمَاءِ وَ الْفَسَادِ فِي الْأَرْضِ بِغَيْرِ الْحَقِّ عَظُمَ ذَلِكَ عَلَيْهِمْ وَ غَضِبُوا لِلَّهِ وَ أَسِفُوا عَلَى الْأَرْضِ وَ لَمْ يَمْلِكُوا غَضَبَهُمْ أَنْ قَالُوا يَا رَبِّ أَنْتَ الْعَزِيزُ الْقَادِرُ الْجَبَّارُ الْقَاهِرُ الْعَظِيمُ الشَّأْنِ وَ هَذَا خَلْقُكَ الضَّعِيفُ الذَّلِيلُ فِي أَرْضِكَ يَتَقَلَّبُونَ فِي قَبْضَتِكَ وَ يَعِيشُونَ بِرِزْقِكَ وَ يَسْتَمْتِعُونَ بِعَافِيَتِكَ وَ هُمْ يَعْصُونَكَ بِمِثْلِ هَذِهِ الذُّنُوبِ الْعِظَامِ لَا تَأْسَفُ وَ لَا تَغْضَبُ وَ لَا تَنْتَقِمُ لِنَفْسِكَ لِمَا تَسْمَعُ مِنْهُمْ وَ تَرَى وَ قَدْ عَظُمَ ذَلِكَ عَلَيْنَا وَ أَكْبَرْنَاهُ فِيكَ فَلَمَّا سَمِعَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ ذَلِكَ مِنَ الْمَلَائِكَةِ قَالَ إِنِّي جاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً لِي عَلَيْهِمْ فَيَكُونُ حُجَّةً لِي عَلَيْهِمْ فِي أَرْضِي عَلَى خَلْقِي فَقَالَتِ الْمَلَائِكَةُ سُبْحَانَكَ أَ تَجْعَلُ فِيها مَنْ يُفْسِدُ فِيها وَ يَسْفِكُ الدِّماءَ وَ نَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَ نُقَدِّسُ لَكَ وَ قَالُوا- فَاجْعَلْهُ مِنَّا فَإِنَّا لَا نُفْسِدُ فِي الْأَرْضِ وَ لَا نَسْفِكُ الدِّمَاءَ قالَ جَلَّ جَلَالُهُ يَا مَلَائِكَتِي إِنِّي أَعْلَمُ ما لا تَعْلَمُونَ إِنِّي أُرِيدُ أَنْ أَخْلُقَ خَلْقاً بِيَدِي أَجْعَلُ ذُرِّيَّتَهُ أَنْبِيَاءَ مُرْسَلِينَ وَ عِبَاداً صَالِحِينَ وَ أَئِمَّةً مُهْتَدِينَ أَجْعَلُهُمْ خُلَفَائِي عَلَى خَلْقِي فِي أَرْضِي يَنْهَوْنَهُمْ عَنِ الْمَعَاصِي وَ يُنْذِرُونَهُمْ عَذَابِي وَ يَهْدُونَهُمْ إِلَى طَاعَتِي وَ يَسْلُكُونَ بِهِمْ طَرِيقَ سَبِيلِي وَ أَجْعَلُهُمْ حُجَّةً لِي عُذْراً أَوْ نُذْراً وَ أُبِينُ النَّسْنَاسَ مِنْ أَرْضِي فَأُطَهِّرُهَا مِنْهُمْ ...
علل الشرائع الشيخ الصدوق ره ج1 ص 105
اینم سقف خلقت نیست بلکه اشاره به موجودات دیگه که مخلوق بودن هست .
متنها رو به عمد عربی گذاشتم تا با درک صحیح پیش برید نه با ترجمه که فهم رو تخریب میکنه .
مصادر و منابع صحیح هستن و اعتبارشون از خیلی ها بالاتر هست .
(۷/دی/۹۶ ۱۰:۵۰)mdroudgar نوشته است: [ -> ]درود برشما
آقا عمار درست است دانش در توضیح پیدایش حیات فعلا عاجز است ولی در سایر موارد که موفق بوده باید مورد توجه قرار گیرد. علاوه برآن هر امری از سوی خداوند امکان پذیر است ودر این باره کسی منکر نیست .بنابراین اصل حیات وخلقت موارد استثنائی مورد سوال نیست.
گرامی عجزش هم بخاطر جهل و تحریفتن هست که بقول قدیمیا ، خشت اول گر نهد معمار کج تا ثریا می رود دیوار کج
.
یک مطلبی رو هرچقدر بخوان توضیح و .... بدن بیشتر خراب میشه نمونه هایی هست که سر وقتش تو بحث فرگشت تقدیم میشه که چطور کجی حاصل شده ، نتیجه فرا کج داره میده .
عزیزم موفق بوده یا موفق نما بوده ؟
فعلا که شما منکرید /
(۷/دی/۹۶ ۱۰:۵۰)mdroudgar نوشته است: [ -> ]اگر نتیجه یکی باشد آدم ادامه دهنده همان سرده است والا پدیده جدیدی است.ضمن اینکه دوستان باید حکمت این امررا بیابند که چرا انسانهای خردمند در دورانی بدون راهنما زیسته اند؟عزیزم پدیده جدید باشه یا مخلوق جدید ، این چیزی هست که ما بهش میگیم موجودی ه اتصال به پیشینیها نداشت حالا شما باید اثبات کنی خیر ازرتباط داره ، حال اینکه فعلا با هر کاری " یه من سیریشم هم ) نمیتونین لتصال حاصل کنین .
شما اثبات کن که راهنما نبوده

پیشنهاد میکنم سوره اسرا ایه 71 رو مطالعه کنین
يَوْمَ نَدْعُوا کُلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِمْ فَمَنْ أُوتِيَ کِتابَهُ بِيَمينِهِ فَأُولئِکَ يَقْرَؤُنَ کِتابَهُمْ وَ لا يُظْلَمُونَ فَتيلاً
و از طرفی این رو هم دقت کنین که :
حساب کتاب پس گرفتن با دوستان نیست بلکه با کسی دیگست که میدونه چطوری خلق کنه و چطور شرع رو تبیین و ... انجام بده .
پس لطف کنین با لفاظی بحث نکنین . بنده درگیر کاری هستم و نمیرسم تمام وقت اینجا باشم و دوستاان با کمال دقت پاسخکو باشن و بدونن که اینجا :
نقل قول:بخش قوانین
6- این تالار محل پاسخگویی به شبهات اعتقادی و دینی نیست و مدیران چنین ادعا و توانایی را ندارند. برای رفع شبهات دینی خود از طریق شماره 09640 با (مركز ملي پاسخگويي به سوالات ديني) تماس حاصل نمایید.