تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: سوالی درباره انسان اندیشه ورزیا خردمند
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3
(۴/دی/۹۶ ۲۰:۴۷)mdroudgar نوشته است: [ -> ]درود بردوستان

فرگشت که درباره حیات موجودات بررسی میکند بنظر بنده شامل دوبخش است

1-ازآغاز پیدایش حیات در کره زمین که به میلیاردها سال پیش برمیگردد تا پیدائی انسان امروزی

2-از تاریخ پیدایش انسان امروزی تا کنون

سوال بنده در مورد بخش دوم است

طبق مطالبی که دوستان در تاپیک بحث فرگشت آمده انسان خردمند بعد از 13 گونه انسان سرانجام حدود 250000 سال پیش بوجود آمده است وتا کنون میزید.ازطرف دیگر حضرت آدم ع حداکثر حدود 10000 سال پیش بوجود آمدند.

1-آیا نسل انسان خردمند پیش از تولد آدم ع منقرض شده بود؟ وبا تولد ایشان انسان دیگری بوجود آمد؟

روایات درمورد این انسانها چه میگوید وبا آنان چه برخوردی میشود؟ با توجه باینکه طرفداران فرگشت معتقدند که امکان این همه گوناگونی موجود درانسانها از دو نفر آدم وحوا امکانپذیر نیست چه نظری دراین باره دارید؟

2- اگر نسل آنها منقرض نشده است رابطه ایجاد آدم ع با انسانهای موجود چگونه تحلیل میشود؟ ممنونم

گرامی این سوال رو از نگاه درون دینی پاسخ میخوای یا از نگاه امثال هاوکینز و دوستان ( چون بخث به پیش خلقت بشر میرسه و نیاز هست اونم برسی بشه ) ؟
لطف کنین پستی که بیان شد 13 گونه رو لینک کنین .

طبق نظر خودت چی فکر میکنی ؟ ادم ع یهویی بدون پدر و مادر پا به دنیا گذاشت یا اینکه ؟؟؟؟
پاسخی که من بصورت خلاصه میدم ارحاعت میدم به :
اِنَّ مَثَلَ عیسی عِندَ اللهِ كَمَثَلِ ءادَم

البته میدونم قبول نمیکنی و البته باید دلایل خودتم بیاری و صرف پرسش کفایت نمیکنه چون هط فکریت توی فرگشت هویدا هست .
طرفداران فرگشت " بهتره بگم بزرگانشون نه همشون " عقیده به عدم وجود مقام خالق هستن و این رو با هر داستان علمی تخیلی پوشش میدن . البته حق دارن .

(۴/دی/۹۶ ۲۰:۴۷)mdroudgar نوشته است: [ -> ]2- اگر نسل آنها منقرض نشده است رابطه ایجاد آدم ع با انسانهای موجود چگونه تحلیل میشود؟ ممنونم

وَإِذْ قَالَ رَبُّکَ لِلْمَلاَئِکَةِ إِنِّی جَاعِلٌ فِی الأَرْضِ خَلِیفَةً قَالُواْ أَتَجْعَلُ فِیهَا مَن یُفْسِدُ فِیهَا وَیَسْفِکُ الدِّمَاء وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِکَ وَنُقَدِّسُ لَکَ قَالَ إِنِّی أَعْلَمُ مَا لاَ تَعْلَمُونَ 30 بقره پاسخ شما هست اگه تامل کنی . توش مطالبی هست که علوم نوین پاسخی براش ندارن .

البته برای همه اینها پاسخ خارج از دینی هم هست ولی اگه نیاز داری بفرما .
(۶/دی/۹۶ ۲۱:۳۱)mdroudgar نوشته است: [ -> ]درود بردوستان

اگرخلقت آدم را دفعی بدانیم وپدید آمدن نژادهاراهمچنین که البته این امر خود معجزه است چرا کل آفرینش وحیات را دفعی ندانیم ومعجزه .اگر خلقت آدم دفعی است درطول میلیاردها سال سیر حیات همه امور دفعی بوده اند .هرگیاهی هر حیوانی هر سلولی هر انسانی با هر نوعی همیشه دفعی بوده است تا به حضرت آدم برسد.

اگر خلقت آدم را دفعی بدانیم وسیر حیاط ماقبل آنرا تدریجی این سوال پیش میاید که چه شده است خداوند میلیاردهاسال تدریجی آفریده و10000 سال قبل تصمیم دیگری گرفته است؟

اگر دفعی بوده آدمهای قبل از حضرت آدم که اندیشه ورزبودند چرا از تفضل خداوند بهره نبردند وقتل وغارت داشتند اگرچه پس از خلقت آدم ع در همان نسل اولش قتل هابیل روی داد ونشان داد فرقی میان این وآن نیست

در نتیجه دفعی بودن امور حیات دیگر چه نیازی به بررسی موجودات هست؟ اصلا علم الحیات دیگر چه صیغه ای است ؟ این همه تجارب بشری وپژوهشگران همه برباد است.شاید بیهوده نیست که درصف پژوهشگران کمتر مسلمانی دیده میشود چون همه چیز دفعی ومعجزه است

آیا نباید در تحلیل اسناد دینی تحولی ایجاد نمود؟
وقتی از دایره دور شدی و به مثلث پیوستی نتیجه ای جز مربع پیدا نمیکنی .

(۶/دی/۹۶ ۲۱:۳۱)mdroudgar نوشته است: [ -> ]اگر خلقت آدم را دفعی بدانیم وسیر حیاط ماقبل آنرا تدریجی این سوال پیش میاید که چه شده است خداوند میلیاردهاسال تدریجی آفریده و10000 سال قبل تصمیم دیگری گرفته است؟

Big Grin
دادا یا شما کلا دقت نمیکنی به متونی که میخونی و یا اینکه خودتو به نخوندن میزنی .
عزیزم اون ایه 30 بقره رو دوباره بخون . کمک میکنه در فهم مطالب .
اینم شاید کمک کنه البته اگه درکش سخت نباشه
نقل قول:عن محمد بن مسلم قال: سمعت أبا جعفر عليه السلام يقول: لقد خلق الله عز وجل في الأرض منذ خلقها
سبعة
عالمين ليس هم من ولد آدم، خلقهم من
أديم
الأرض فأسكنهم فيها واحدا بعد واحد مع عالمه، ثم خلق الله عز وجل آدم أبا هذا البشر وخلق ذريته منه، ولا والله ما خلت الجنة من أرواح المؤمنين منذ خلقها، و لا خلت النار من أرواح الكفار والعصاة منذ خلقها عز وجل، لعلكم ترون أنه كان يوم القيامة وصير الله أبدان أهل الجنة مع أرواحهم في الجنة، وصير أبدان أهل النار مع أرواحهم في النار أن الله عز وجل لا يعبد في بلاده ولا يخلق خلقا يعبدونه ويوحدونه ويعظمونه؟ بلى والله ليخلقن الله خلقا من غير فحولة ولا إناث يعبدونه ويوحدونه ويعظمونه ويخلق لهم أرضا تحملهم وسماء تظلهم، أليس الله عز وجل: يقول " يوم تبدل الأرض غير الأرض والسماوات "

وقال الله عزو جل: " أفعيينا بالخلق الأول بل هم في لبس من خلق جديد "

خصال شیخ صدوق ره ج 1 ص 359
کلیتش درباره عالم و نسلهای پیش از نسل فعلی هست .
اگه این سخته درکش اینم بزار کنارش
نقل قول:حدثنا سعد بن عبد الله ، قال : حدثنا محمد بن عيسى عن الحسن بن محبوب ، عن عمرو بن شمر ، عن جابر بن يزيد ، قال : سألت أبا جعفر
عليه‌السلام
عن قوله عزوجل :
(

أفعيينا بالخلق الأول بل هم في لبس من خلق جديد

)
قال : يا جابر تأويل ذلك أن الله عزوجل إذا أفنى هذا الخلق وهذا العالم وسكن أهل الجنة الجنة ، وأهل النار النار جدد الله عالما غير هذا العالم وجدد خلقا من غير فحولة ولا إناث يعبدونه ويوحدونه ، وخلق لهم أرضا غير هذه الأرض تحملهم ، وسماء غير هذه السماء تظلهم ، لعلك ترى أن الله إنما خلق هذا العالم الواحد ، وترى أن الله لم يخلق بشرا غيركم ، بلى والله لقد خلق الله
ألف

ألف
عالم ، وألف
ألف
آدم أنت في آخر تلك العوالم وأولئك الآدميين.
توحید شیخ صدوق ره ص 277

اینم اگه درکش سخت هست میتونیم از کلام و نص کلام کم بگیرید که اشاراتی کردن اونم در دورانی که نه علم باستان شناسی بوده نه چیزی ، بلکه پیشا پیش بیان داشتن به بودن نسلهایی پیش از ادم ع که هیچ اتصالی بین هم ندارن . اگه اینم واقعا درکش سخت هست دیگه تقصیر کسی نیست . دوستان هم لطف کنن مختصر پاسخ بذن و البته بدونن که ایشون دنبال پاسخ نیست و میخوان به هر راهی نسل خودشون رو به گوریلها و عمو زاده های خودشون که شامپانزه هست برسونن .
اگه دوستان و همینطور درودگر و البته منهای اتیسمو گرامی ، دقت کنن همه انبیا نسل خودشون رو به یکجا ختم میکنن و به پیش از اون صرفا اطلاع میدن بودن نه اینکه متصل باشن . اینم گفتم تا دقت یکم بیشتر بشه .

اینم بد نیست مطالعه کنین :
نقل قول:حدیث طولانی هست قسمتهایی رو قرار میدم کسی خاست بگرده متن رو خودش بخونه
... عَنْ عَمْرِو بْنِ أَبِي الْمِقْدَامِ عَنْ جَابِرٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ (علیه السلام) قَالَ قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ (علیه السلام) إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَمَّا أَحَبَّ أَنْ يَخْلُقَ خَلْقاً بِيَدِهِ وَ ذَلِكَ بَعْدَ مَا مَضَى مِنَ الْجِنِّ وَ النَّسْنَاسِ فِي الْأَرْضِ سَبْعَةَ آلَافِ سَنَةٍ قَالَ وَ لَمَّا كَانَ مِنْ شَأْنِ اللَّهِ أَنْ يَخْلُقَ آدَمَ (علیه السلام) لِلَّذِي أَرَادَ مِنَ التَّدْبِيرِ وَ التَّقْدِيرِ لِمَا هُوَ مُكَوِّنُهُ فِي السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ وَ عِلْمِهِ لِمَا أَرَادَ مِنْ ذَلِكَ كُلِّهِ كَشَطَ عَنْ أَطْبَاقِ السَّمَاوَاتِ ثُمَّ قَالَ لِلْمَلَائِكَةِ انْظُرُوا إِلَى أَهْلِ الْأَرْضِ مِنْ خَلْقِي مِنَ الْجِنِّ وَ النَّسْنَاسِ فَلَمَّا رَأَوْا مَا يَعْمَلُونَ فِيهَا مِنَ الْمَعَاصِي وَ سَفْكِ الدِّمَاءِ وَ الْفَسَادِ فِي الْأَرْضِ بِغَيْرِ الْحَقِّ عَظُمَ ذَلِكَ عَلَيْهِمْ وَ غَضِبُوا لِلَّهِ وَ أَسِفُوا عَلَى الْأَرْضِ وَ لَمْ يَمْلِكُوا غَضَبَهُمْ أَنْ قَالُوا يَا رَبِّ أَنْتَ الْعَزِيزُ الْقَادِرُ الْجَبَّارُ الْقَاهِرُ الْعَظِيمُ الشَّأْنِ وَ هَذَا خَلْقُكَ الضَّعِيفُ الذَّلِيلُ فِي أَرْضِكَ يَتَقَلَّبُونَ فِي قَبْضَتِكَ وَ يَعِيشُونَ بِرِزْقِكَ وَ يَسْتَمْتِعُونَ بِعَافِيَتِكَ وَ هُمْ يَعْصُونَكَ بِمِثْلِ هَذِهِ الذُّنُوبِ الْعِظَامِ لَا تَأْسَفُ وَ لَا تَغْضَبُ وَ لَا تَنْتَقِمُ لِنَفْسِكَ لِمَا تَسْمَعُ مِنْهُمْ وَ تَرَى وَ قَدْ عَظُمَ ذَلِكَ عَلَيْنَا وَ أَكْبَرْنَاهُ فِيكَ فَلَمَّا سَمِعَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ ذَلِكَ مِنَ الْمَلَائِكَةِ قَالَ إِنِّي جاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً لِي عَلَيْهِمْ فَيَكُونُ حُجَّةً لِي عَلَيْهِمْ فِي أَرْضِي عَلَى خَلْقِي فَقَالَتِ الْمَلَائِكَةُ سُبْحَانَكَ أَ تَجْعَلُ فِيها مَنْ يُفْسِدُ فِيها وَ يَسْفِكُ الدِّماءَ وَ نَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَ نُقَدِّسُ لَكَ وَ قَالُوا- فَاجْعَلْهُ مِنَّا فَإِنَّا لَا نُفْسِدُ فِي الْأَرْضِ وَ لَا نَسْفِكُ الدِّمَاءَ قالَ جَلَّ جَلَالُهُ يَا مَلَائِكَتِي إِنِّي أَعْلَمُ ما لا تَعْلَمُونَ إِنِّي أُرِيدُ أَنْ أَخْلُقَ خَلْقاً بِيَدِي أَجْعَلُ ذُرِّيَّتَهُ أَنْبِيَاءَ مُرْسَلِينَ وَ عِبَاداً صَالِحِينَ وَ أَئِمَّةً مُهْتَدِينَ أَجْعَلُهُمْ خُلَفَائِي عَلَى خَلْقِي فِي أَرْضِي يَنْهَوْنَهُمْ عَنِ الْمَعَاصِي وَ يُنْذِرُونَهُمْ عَذَابِي وَ يَهْدُونَهُمْ إِلَى طَاعَتِي وَ يَسْلُكُونَ بِهِمْ طَرِيقَ سَبِيلِي وَ أَجْعَلُهُمْ حُجَّةً لِي عُذْراً أَوْ نُذْراً وَ أُبِينُ النَّسْنَاسَ مِنْ أَرْضِي فَأُطَهِّرُهَا مِنْهُمْ ...

علل الشرائع الشيخ الصدوق ره ج1 ص 105

اینم سقف خلقت نیست بلکه اشاره به موجودات دیگه که مخلوق بودن هست .
متنها رو به عمد عربی گذاشتم تا با درک صحیح پیش برید نه با ترجمه که فهم رو تخریب میکنه .
مصادر و منابع صحیح هستن و اعتبارشون از خیلی ها بالاتر هست .

(۷/دی/۹۶ ۱۰:۵۰)mdroudgar نوشته است: [ -> ]درود برشما
آقا عمار درست است دانش در توضیح پیدایش حیات فعلا عاجز است ولی در سایر موارد که موفق بوده باید مورد توجه قرار گیرد. علاوه برآن هر امری از سوی خداوند امکان پذیر است ودر این باره کسی منکر نیست .بنابراین اصل حیات وخلقت موارد استثنائی مورد سوال نیست.

گرامی عجزش هم بخاطر جهل و تحریفتن هست که بقول قدیمیا ، خشت اول گر نهد معمار کج تا ثریا می رود دیوار کج
.
یک مطلبی رو هرچقدر بخوان توضیح و .... بدن بیشتر خراب میشه نمونه هایی هست که سر وقتش تو بحث فرگشت تقدیم میشه که چطور کجی حاصل شده ، نتیجه فرا کج داره میده .
عزیزم موفق بوده یا موفق نما بوده ؟
فعلا که شما منکرید /
(۷/دی/۹۶ ۱۰:۵۰)mdroudgar نوشته است: [ -> ]اگر نتیجه یکی باشد آدم ادامه دهنده همان سرده است والا پدیده جدیدی است.ضمن اینکه دوستان باید حکمت این امررا بیابند که چرا انسانهای خردمند در دورانی بدون راهنما زیسته اند؟
عزیزم پدیده جدید باشه یا مخلوق جدید ، این چیزی هست که ما بهش میگیم موجودی ه اتصال به پیشینیها نداشت حالا شما باید اثبات کنی خیر ازرتباط داره ، حال اینکه فعلا با هر کاری " یه من سیریشم هم ) نمیتونین لتصال حاصل کنین .
شما اثبات کن که راهنما نبوده Wink

پیشنهاد میکنم سوره اسرا ایه 71 رو مطالعه کنین

يَوْمَ نَدْعُوا کُلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِمْ فَمَنْ أُوتِيَ کِتابَهُ بِيَمينِهِ فَأُولئِکَ يَقْرَؤُنَ کِتابَهُمْ وَ لا يُظْلَمُونَ فَتيلاً

و از طرفی این رو هم دقت کنین که :
حساب کتاب پس گرفتن با دوستان نیست بلکه با کسی دیگست که میدونه چطوری خلق کنه و چطور شرع رو تبیین و ... انجام بده .
پس لطف کنین با لفاظی بحث نکنین . بنده درگیر کاری هستم و نمیرسم تمام وقت اینجا باشم و دوستاان با کمال دقت پاسخکو باشن و بدونن که اینجا :
نقل قول:بخش قوانین
6- این تالار محل پاسخگویی به شبهات اعتقادی و دینی نیست و مدیران چنین ادعا و توانایی را ندارند. برای رفع شبهات دینی خود از طریق شماره 09640 با (مركز ملي پاسخگويي به سوالات ديني) تماس حاصل نمایید.
(۷/دی/۹۶ ۱۲:۱۲)mahdy30na نوشته است: [ -> ]1-گرامی این سوال رو از نگاه درون دینی پاسخ میخوای یا از نگاه امثال هاوکینز و دوستان ( چون بخث به پیش خلقت بشر میرسه و نیاز هست اونم برسی بشه ) ؟
2-لطف کنین پستی که بیان شد 13 گونه رو لینک کنین .
درود برشما وتشکر
1-ازدرون دینی آقای سعدی کامل ووافی پاسخ دادند بیشتر برون دینی بود
2-موارد 13 گانه سرده انسان درفرگشت انسان(ویکی پدیا)آمده است
با توجه به قسمت اخیر هشدارشما دیگر پیگیر این سوالات نیستم ومنتظر نتیجه بحث در تاپیک آقای بانکی میمانم ممنون
سلام مهدی عزیز
(۷/دی/۹۶ ۱۲:۱۲)mahdy30na نوشته است: [ -> ]وقتی از دایره دور شدی و به مثلث پیوستی نتیجه ای جز مربع پیدا نمیکنی .
جمله عجیبیه. معنیش چیه؟

اگر مطالب عربی رو هم با ترجمه بیارید، خیلی بهتره. همون طور که اگر به یه مقاله انگلیسی هم ارجاع داده میشه باید معنیش ذکر بشه. حالا نه لزوماً ترجمه کامل، بلکه حداقل در حد یکی دو خط گفته بشه که این مطلب در چه موردی داره صحبت می کنه.
(۷/دی/۹۶ ۱۲:۳۰)mdroudgar نوشته است: [ -> ]درود برشما وتشکر
1-ازدرون دینی آقای سعدی کامل ووافی پاسخ دادند بیشتر برون دینی بود
2-موارد 13 گانه سرده انسان درفرگشت انسان(ویکی پدیا)آمده است
با توجه به قسمت اخیر هشدارشما دیگر پیگیر این سوالات نیستم ومنتظر نتیجه بحث در تاپیک آقای بانکی میمانم ممنون
درون دینی سعدی کفایت کرد ؟ یعنی رفع شد ابهام شما ؟ امیدوارم واقعا رفع شده باشه .
درمورد موارد 13 گانه هم لینک لطف کنین . البته اونی که توی ویکی هست خودش به نوعی تزلزل در مبانی رو هم فراهم کرده .
در مورد هشدار ، من هشدار ندادم بلکه تذکر دادم .

(۷/دی/۹۶ ۱۲:۳۲)سعدی نوشته است: [ -> ]سلام مهدی عزیز
جمله عجیبیه. معنیش چیه؟

اگر مطالب عربی رو هم با ترجمه بیارید، خیلی بهتره. همون طور که اگر به یه مقاله انگلیسی هم ارجاع داده میشه باید معنیش ذکر بشه. حالا نه لزوماً ترجمه کامل، بلکه حداقل در حد یکی دو خط گفته بشه که این مطلب در چه موردی داره صحبت می کنه.
Big Grin سلام بر سعدی گل ، خوبی ؟
دیگه ما حقوقیا یچیزایی داریم برای خودمون قرارنیست همه رو رو کنیم گه

متن سخت نیست ، مخصوصا متون روایی خیلی شیوایی داره ، شخصا ترجمه متون و برگردانشون رو تا حد زیادی نمیپسندم .
اگه متون حکمی و اصطلاحی باشه حتما میگم شقوقش رو ولی این متن اصطلاحی توش نیست .
حالا هرکدوم از متون سخت بود بگید .
دادا بخث اینها درباره بودن موجودات پیش از خلق ادم علیه السلام بود . مطالب برخیش تکراری بود و اینها رو توی فرگشت و مطاالب افرینشگفتم ولی دیذم دوستمون مشکل دارن خواستم بدونه ما مشکلی نداریم مگر اینکه سلسله نسب ادم علیه السلام به مخلوق دیگه اتصال نداره .
(۷/دی/۹۶ ۲۱:۰۴)mahdy30na نوشته است: [ -> ]1-درون دینی سعدی کفایت کرد ؟ یعنی رفع شد ابهام شما ؟ امیدوارم واقعا رفع شده باشه .
2-درمورد موارد 13 گانه هم لینک لطف کنین . البته اونی که توی ویکی هست خودش به نوعی تزلزل در مبانی رو هم فراهم کرده .
درود برشما
1-در مورد درون دینی مطالب آقای سعدی که جمع وجور بود ومن برای اولین بار دیدم مطالب جدیدی نیست آیات وروایات متعلق به 13 قرن پیش است که همیشه میتوان آنهارا تکرار کرد.بدنبال آن مطالب سوالاتی مطرح شد که با تذکر جنابعالی ادامه نمیدهم
2-انواع انسانهای سیزدهگانه درجدول ویکی پدیا آمده است که آخرین آنها انسان اندیشه ورز است یعنی من وشما واحتمالا حضرت آدم
(۷/دی/۹۶ ۲۱:۰۴)mahdy30na نوشته است: [ -> ]متن سخت نیست
بله برای شما سخت نیست. ممکنه برای یه نفر دیگه هم انگلیسی خیلی ساده باشه. اما اینجا قراره برای همه مخاطبین صحبت کنیم.
سلام بر دوستان. قبل از هر چیز از درودگر جان تشکر می کنم که در پست #۶ منو شگفت‌زده کرد و به زعم من مطالب خیلی ارزنده‌ای رو توی این پست نوشت.

دوم تشکر می‌کنم از سعدی جان به خاطر این که فرضیه دیگه‌ای و خط پژوهشی دیگه‌ای رو مطرح کرد.

من فقط یه نکته رو اضافه می‌کنم با توجه به چیزی که سعدی نوشته، ما نظریه‌ای داریم که یه پیش‌بینی داره در مورد پیدایش تنوع در انسان و این جای بررسی داره (در این انجمن حداقل). اما «پیش‌بینی داشتن» همه اون چیزی نیست که یه فرضیه رو در مقابل فرضیه‌های رقیب معتبر می‌کنه.

نگاه کنیم به متنی که نوشته شده. پیش‌بینی‌ش به کنار. این با هیچ منطقی که علم امروز رو پذیرفته نمی‌خونه. این که بگیم مردم از خاک سیاه و سفید و سفت و نرم ایجاد شدن هیچ معنیی نمی‌ده توی این قرن!
خاک آفرینش انسان از کجا آمد؟

خداوند متعال برای خلقت آدم از زمین های (حزن الارض) یعنی زمین سنگلاخی و کوهستانی و (سهل) یعنی زمین غیر سنگلاخی و هموار و (عذب) زمین پاک قابل کشت و زرع و زمین (سبخ) شوره زار که استعداد کشت و زرع را ندارد ، خاک انسان را جمع کرد سپس خدا این خاک را به وسیله آب خالص و نرم کرد .
امیرمؤمنان در خطبه اول نهج البلاغه ابتدا به بیان ذات و صفات خداوند می پردازد و سپس به افعال خدا و در ادامه به مسئله خلقت انسان می پردازد و در این قسمت از خطبه حضرت به چکونگی خلقت انسان از گل اشاره می کند.

«ثُم جَمَعَ مِن حَزن الارضِ وَ سَهلِها ، وَ عَذبِها و سَبَحهَا ، تُربَـةً سَنَها بِالماءِ حتّی خَلَصَت ، وَ لَاطَها بِلبَلۀ حَتّی لَزَبَت ، فَجَبَلَ مِنها صُورَۀ ذاتَ أحناءٍ وَ وُصولٍ ، و اعضاءٍ و فُصولٍ ، أجمَدَها حتّی أستَمسَکَت ، و أصلَدَها حتّی صَلصَلَت ، لِوَقتٍ مَعدودٍ ، وَ أمَدٍ مَعلومٍ ثُمَ نَفَخَ فیها من روحِهِ فَمَثُلَت إنساناً ذا أَذهانٍ یُجیلُها ، وَ فِکرٍ یَتَصَرٍفُ بِها .» ؛

خداوند متعال برای خلقت آدم از زمین های (حزن الارض) یعنی زمین سنگلاخی و کوهستانی و (سهل) یعنی زمین غیر سنگلاخی و هموار و (عذب) زمین پاک قابل کشت و زرع و زمین (سبخ) شوره زار که استعداد کشت و زرع را ندارد ، خاک انسان را جمع کرد سپس خدا این خاک را به وسیله آب خالص و نرم کرد و با این عمل این خاک یک موجود چسبنده ایی شد . برای این گل صورتی را خلق کرد دارای اعضاء کج و منعطف و وصل و فصل است . سپس این گل خشک شد و به صورت صلصال درآمد ، صلصال به گلی گویند که به قدری خشک شده است که اگر به آن دست بزنند چون وسط آن خالی است صدا می کند اما خدا این صورت را برای وقت دیگری خلق کرده است یعنی نفخ روح رادر این صورت به چهل یا صد سال بعد موکول کرد ، سپس در او از روح خود دمید .

چگونگی جمع آوری خاک های مختلف :

اینکه حضرت امیر فرمودند خدا خاکها را جمع کرد لازم نیست خود خدا مستقیماً این کار را کرده باشد در روایات آمده است که ملائکه خدا که جبرئیل و یا عزرائیل بوده اند به دستور خدا این کار را انجام داده اند و از بیشتر روایات استفاده می شود که عزرائیل بوده است که این کار را انجام داده است و به دلیل قاطعیت او در جمع آوری خاک ها وظیفه قبض روح انسان ها را نیز خداوند به او موکول کرده است .

چرا خداوند از خاکهای مختلف استفاده کرده است؟
لازمه بقای انسان ها در تفاوت آنها می باشد زیرا انسانها برای بقای خویش نیازمند زندگی اجتماعی هستند و در زندگی اجتماعی آنچه اهمیت دارد تقسیم وظایف است و هر کس بنا بر توانایی خویش می تواند نقش خود را در اجتماع ایفا کند . همچنین استفاده از خاک های مختلف دلیل بر وجود غرائز و روحیات مختلف در انسان ها می باشد مثلاً خاک سخت مظهر خشونت و خاک نرم مظهر ملایمت و خاک شوره زار مظهر بی اثر بودن و خاکی که قابل کشت و زرع است مظهر انسانی است که منشاء اثر و مفید است .

راز چهل سال ماندگاری و سپس نفخ روح در انسان :
خداوند بدین وسیله خواسته این موجودی که از گل درست شده استعداد نفخ روح را پیدا کند مانند نطفه که در رحم مادر حرکت میکند و بعد از مدت چهار ماه مستعد برای نفخ روح می شود و همچنین خداوند ابا کرده از اینکه امور را جاری کند مگر اینکه به اسباب باشد شاید به همین جهت جسد انسان مدتی بی روح ماند تا عوامل طبیعی در آن اثر بگذارند تا مستعد انسان شدن شود .

مریم پناهنده

بخش نهج البلاغه تبیان
https://article.tebyan.net/162093/
(۷/دی/۹۶ ۲۳:۴۷)آتئیسمو نوشته است: [ -> ]نگاه کنیم به متنی که نوشته شده. پیش‌بینی‌ش به کنار. این با هیچ منطقی که علم امروز رو پذیرفته نمی‌خونه.

منظورت از علم همونیه که میگه الان تو یه جهان دیگه تو یه بستنی بزرگ هستی و مانیتور روبه روت داره لیست میزنهBig Grin
(۷/دی/۹۶ ۲۳:۴۷)آتئیسمو نوشته است: [ -> ]سلام بر دوستان. قبل از هر چیز از درودگر جان تشکر می کنم که در پست #۶ منو شگفت‌زده کرد و به زعم من مطالب خیلی ارزنده‌ای رو توی این پست نوشت.

دوم تشکر می‌کنم از سعدی جان به خاطر این که فرضیه دیگه‌ای و خط پژوهشی دیگه‌ای رو مطرح کرد.

من فقط یه نکته رو اضافه می‌کنم با توجه به چیزی که سعدی نوشته، ما نظریه‌ای داریم که یه پیش‌بینی داره در مورد پیدایش تنوع در انسان و این جای بررسی داره (در این انجمن حداقل). اما «پیش‌بینی داشتن» همه اون چیزی نیست که یه فرضیه رو در مقابل فرضیه‌های رقیب معتبر می‌کنه.

نگاه کنیم به متنی که نوشته شده. پیش‌بینی‌ش به کنار. این با هیچ منطقی که علم امروز رو پذیرفته نمی‌خونه. این که بگیم مردم از خاک سیاه و سفید و سفت و نرم ایجاد شدن هیچ معنیی نمی‌ده توی این قرن!

Big Grin اتیسمو خوبی ؟واقعا شگفت زدت کرد ؟ چون مطلبی که درودگر نوشت منطقی پشتش نیست شگفت زدت کرده . کلا بدون پشتوانه ها براتون جالبه
اما پست 6 چی بود
(۶/دی/۹۶ ۲۱:۳۱)mdroudgar نوشته است: [ -> ]درود بردوستان

اگرخلقت آدم را دفعی بدانیم وپدید آمدن نژادهاراهمچنین که البته این امر خود معجزه است چرا کل آفرینش وحیات را دفعی ندانیم ومعجزه .اگر خلقت آدم دفعی است درطول میلیاردها سال سیر حیات همه امور دفعی بوده اند .هرگیاهی هر حیوانی هر سلولی هر انسانی با هر نوعی همیشه دفعی بوده است تا به حضرت آدم برسد.

اگر خلقت آدم را دفعی بدانیم وسیر حیاط ماقبل آنرا تدریجی این سوال پیش میاید که چه شده است خداوند میلیاردهاسال تدریجی آفریده و10000 سال قبل تصمیم دیگری گرفته است؟

اگر دفعی بوده آدمهای قبل از حضرت آدم که اندیشه ورزبودند چرا از تفضل خداوند بهره نبردند وقتل وغارت داشتند اگرچه پس از خلقت آدم ع در همان نسل اولش قتل هابیل روی داد ونشان داد فرقی میان این وآن نیست

در نتیجه دفعی بودن امور حیات دیگر چه نیازی به بررسی موجودات هست؟ اصلا علم الحیات دیگر چه صیغه ای است ؟ این همه تجارب بشری وپژوهشگران همه برباد است.شاید بیهوده نیست که درصف پژوهشگران کمتر مسلمانی دیده میشود چون همه چیز دفعی ومعجزه است

آیا نباید در تحلیل اسناد دینی تحولی ایجاد نمود؟
اگر توی یقینی یعنی عدم فهم . وقتی یقین داری و توی یقینت ( بزار بگم شک ) داشتی شک رو بزار کمار مگر اینکه اون اون یقین از علمیت خارج بشه که اونم با شرلیطی میتونی به شکت و اون اما اگرها مراجعه کنی اره گلم .

توی همون خط اول چند خلط بحث میشه .
کسی که اینو نوشته من شدیدا به قوه دماغیش شک میکنم .
برای سطر دوم اینقدر میشه مثال امروزی زد که واقعا نمیدونم چطور ایشون اینو بیان کردن . بعدشم جناب ادعا کردن که با پاسخی که سعدی نوشتن رفع ابهام شد ولی این پست 6 خودش بعد از پست 2 بیان شد یعنی ؟؟؟؟ مرسی از همه که خودتون رو میزنین به ....
چه شد که میلیارد ها سال طول کشید .... . عزیزم اگه کمی با مباحث روایی که مدعی بودی در متنی که پیروش هستی ، این پرسش به نوعی با کمال احترامی که برای قدرت تاملت قائل هستم مووعی بسیار کودکانه و پوچی بود .

گل پسر ،
(۶/دی/۹۶ ۲۱:۳۱)mdroudgar نوشته است: [ -> ]اگر دفعی بوده آدمهای قبل از حضرت آدم که اندیشه ورزبودند چرا از تفضل خداوند بهره نبردند وقتل وغارت داشتند اگرچه پس از خلقت آدم ع در همان نسل اولش قتل هابیل روی داد ونشان داد فرقی میان این وآن نیست
این سوالی که فرشته ها پرسیدن رو اصلا قت نمیکنی بارها اشاره کردم که برید اون رو مطالعه کنید ، دیگه ایات قران که در دست شما بود ولی شما ... .
توی قسمت دوم که فرقی بین این و ان ، دلم میخواد یطوری بگم این پاسخ رو که درکش کنی ولی هرطور حساب میکنم میبینم اصل موضوعات رو درک نمیتونی بکنی ، توهین نمیکنم چون ممکنه موضوع رو اصلا اشراف نداشته باشی و میزارم بر عهده خودت که روش کار کنی ، شاید نکاتی رو خودت بدست بیاری . گاهی تو اموزش هرچقدر هم بگی تا خو فرد تجربه نکنه و نیاز پیدا نکنه به اون متوجه نمیشه یچیزه عمومیه این .
و اما اینکه این مطالب چون ظاهری دلفریب داشت اتیسمو خوشش اومد اره عزیزم /

راسی ،
(۷/دی/۹۶ ۲۳:۴۷)آتئیسمو نوشته است: [ -> ]این با هیچ منطقی که علم امروز رو پذیرفته نمی‌خونه. این که بگیم مردم از خاک سیاه و سفید و سفت و نرم ایجاد شدن هیچ معنیی نمی‌ده توی این قرن!

داداش گل ، علم امروزی خیلی از چیزهایی رو که خودش تایید میکنه رو میبره زیر سوال و ردشون میکنه یطور حرف نزن که توی این علم و حتی کلام از جمله داوکینز و دوستان امثال یچی میگن بعد از یه مدت یچیزی میگن که اگه پیشترش رو ندونی میگی به چه جمله قشنگی ولی قبلش میبینی اصلا تناقض داره گرداب درست میکنه .
شما علمی اثبات کنین ما خوشحال میشیم ، البته درست اثبات کنین نه از روی عصبیت Wink
صفحه: 1 2 3
آدرس های مرجع