خیلی اوقات، برداشت ما از مسائل وابسته به پیشفرضهای ما میشه. بهش میگن "جهتگیری شناختی حمایت از انتخاب" یعنی ما تمایل داریم طوری نتیجه گیری کنیم که بر نظرات قبلیمون صحه بگذاره.
اینجاست که بحثهای مبنایی خیلی کاربرد پیدا می کنند. وقتی مبنا نباشه، بحثهای مصداقی تبدیل به جدلهای بی نتیجه میشن. مثل چیزی که در خیلی از تاپیکها داریم.
دقیقا همینطوره دیدگاه گرامی. احادیث و توصیه های اخلاقی داریم که نظر شما رو تایید و توصیه می کنند.
پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): يا أ باذر! إ ذا سُئِلْتَ عَنْ عِلمٍ لا تَعْلَمُهُ فَقُلْ: لا أ عْلَمُهُ، تَنْجُ مِنْ تَبِعَتِهِ، وَلاتُفْتِ بِما لا عِلْمَ لَكَ بِهِ، تَنْجُ مِنْ عَذابِ اللّهِ يَوْمَ الْقِيامَةِ .( بحارالأنوار ج : 74 ص : 78)
«... اي ابوذر! وقتي از چيزي سؤ ال شد كه نمي داني، بگو: «نمي دانم». كه هم از پيامدهاي ناجور آنچه نمي داني نجات يابي، و هم از عذاب خداوند در قيامت!...»
http://akhlagh.porsemani.ir/content/ار...استاد
(۱۳/اسفند/۹۶ ۲۲:۵۸)دیدگاه نوین نوشته است: [ -> ]دقیقا چرا ما باید در مورد همه قضاوت کنیم ؟!!!
خوب مجبوریم
ببین الان میشنویی یه جا یه نفر با یه اتوبوس چند نفر رو زیر گرفته
قبل از همه چیز باید ببینیم کاری که انجام شده (حق ) بوده یا (باطل) .
هر نظر و حرف و ... همه بعد تعیین حق و باطل معنی پیدا میکنه .
(وقتی میبینی یه سری آدم هستند که زیاد دوست ندارن حق و باطل روشن بشه ، حتی اگه ظاهر کاملا مذهبی دارند ، تازه میفهمی روشن شدن حق و باطل چه قدر مهمه )
(۱۴/اسفند/۹۶ ۳:۰۱)عمار94 نوشته است: [ -> ]ببین الان میشنویی یه جا یه نفر با یه اتوبوس چند نفر رو زیر گرفته
یا مثلا می شنویم یه وانت چند نفرو زیر گرفته ! تازه چند بار هم از روشون رد شده !
آقا عمار
زیر گرفتن مردم که مشخصه یه کار باطله. فقط بحث بر سر اینه که مقصر این کار چه کسیه.
خانم پارمیس
اون موردی که فرمودید هم نیاز به بررسی داره. چه بسا ممکنه فردی سر خود یا حتی با هدف بدنام کردن یک گروه به چنین کاری دست بزنه.
(۱۴/اسفند/۹۶ ۳:۰۱)عمار94 نوشته است: [ -> ]خوب مجبوریم
اگر مجبور به قضاوت باشیم، باید قبل از قضاوت خوب تحقیق کنیم.
(۱۲/اسفند/۹۶ ۲۲:۴۸)سعدی نوشته است: [ -> ]سلام عبدالرحمن گرامی
پس نظر شما اینه که یک مسلمان نمی تونه مسلمانان دیگر را به قتل برسونه. پس اگر فردی مسلمانان رو به قتل رسوند، نمی تونه مسلمان باشه.
درستی یا نادرستی این قاعده بستگی داره به اینکه منظور ما از مسلمان چی باشه. اگر منظور ما از مسلمان کسانی باشند که اصول دین را قبول دارند و قرآن را کتابی الهی می دانند، این قاعده شما مثالهای نقض زیادی پیدا می کنه. خیلی ها هستند که با وجود هم دین بودن، به دلایلی مثل تفاوت در جزئیات اعتقادات یا حتی یک اختلاف سیاسی و جناحی با هم دشمن میشن.
برای رفع این مسئله، گاهی تعریف "دیندار واقعی" مطرح میشه یعنی کسی که علاوه بر اعتقاد، به آموزه های مذهبش هم پایبنده. بر این اساس، اگر آموزه های مذهب با تروریسم مخالف باشه، فردی که چنین کاری انجام داده رو مذهبی واقعی به حساب نمیاریم.
به این صورت می رسیم به همون معیاری که در ابتدا اشاره شد. یعنی باید ببینیم آیا اون مذهب، کاری که انجام شده رو جایز می دونه یا خیر.
اون مطلب اینه
فرق بین اینه که
من چی میخوام (انسان گرایی) یا اینکه
خدا چی میخواد (خدا گرایی)
وقتی انسان گرایی حاکم بشه دیگه فرقی نمیکنه درویش باشه یا وهابی یا هرچیزی
و طبیعتاً مسلمان با اسلام فرق داره
من به عنوان مسلمان (امیدوارم باشم)
الگو دارم از ابتدا تا همین الان
شما هم الگوهای تمامی این مکاتب رو بیارید وسط
نتیجه مشخصه
به نظر بنده راه و طریق و سبک زندگی یا الهی ( صراط مستقیم) هست یا شیطانی ( چون راه فقط یکی هست پس بقیه راه گمراهی هست).
اگر غیر این فکر میکنید دلیل بیارید .
و اینکه دلیل تبعیت کردن از این مدل سبک زندگی به کجا میرسه؟
حدیث داریم در مورد هفتاد و دو فرقه شدن مسلمانان و ظلالت . چرا باید تایید کنیم یا حتی بگیم نمیدونیم ؟ ...
(۱۴/اسفند/۹۶ ۱۰:۳۰)عبدالرحمن نوشته است: [ -> ]اون مطلب اینه
فرق بین اینه که من چی میخوام (انسان گرایی) یا اینکه خدا چی میخواد (خدا گرایی)
وقتی انسان گرایی حاکم بشه دیگه فرقی نمیکنه درویش باشه یا وهابی یا هرچیزی
و طبیعتاً مسلمان با اسلام فرق داره
من به عنوان مسلمان (امیدوارم باشم) الگو دارم از ابتدا تا همین الان
شما هم الگوهای تمامی این مکاتب رو بیارید وسط
نتیجه مشخصه
بله الگو و تبعیت خیلی مشخص کننده است در سبک زندگی و معنویت و ...
سلام
دقت کنید بحث بر سر درستی اعتقادات نیست. بحث سر اینه که چه کسی رو میشه در یک حادثه تروریستی مقصر دونست.
(۱۴/اسفند/۹۶ ۱۶:۱۳)سعدی نوشته است: [ -> ]سلام
دقت کنید بحث بر سر درستی اعتقادات نیست. بحث سر اینه که چه کسی رو میشه در یک حادثه تروریستی مقصر دونست.
همونطور که گفتم
باید بپرسی که چه تفکری
چه سبک زندگی
اون شخص شخص جاهل و البته قاتلیه
باید دید تفکرش چیه
سر اون هرم چیه
و سر اون هرم چه زیر شاخه هایی داره
دونه های یه پازل
بچینش کنار هم