تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: هنر و معماری سنتی و اسلامی 9/9
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
[تصویر: 134.jpg]
کار خطاط دوره عثمانی. موزه هنرهای اسلامی استانبول واقع در خانه سابق همان رستم پاشا
بسم الله در سبکی جدید.
نمونه ای از خلاقیت و نوآوری سنتی بر پایه اصول – و نه غرور و نفسانیت هنرمند- که یک نشانه آسانش بی امضا بودن صفحه، و نشانه سخت ترش "شان و صفا"ی کار است.
سخت چون تشخیص اش کار کسی است که بفهمد هنر سنتی را. زیبایی اصول دارد. همه اش در چشم لیلی نیست. وگرنه هر چه دور و برمان در شهر هست هم زیبا است،
چون در این باغ وحش مدرن می توانید به تعداد تک تک این خزعبلات، آدمهایی پیدا کنید که دوستشان دارند و مشکلی نمی بینند. این حرف هنرمندان و متفکران مدرن است.
همانها که کیسه خواب کثیفی را به اسم هنر گوشه راهرو موزه هنرهای مدرن لندن می اندازند. نمونه های کیسه خواب های کثیف در علوم و فلسفه مدرن هم فراوان است.
همانها که دور نمونه هنری اش می ایستند و یک ساعت تحلیل می کنند و به به و چه چه و تفسیر، چه بسا که برای نمونه های علمی یا فلسفی اش سالها درس می خوانند و دکترا می گیرند.
متاسفم ولی عکس آن کیسه خواب کذایی را ندارم. در موزه تیت لندن (32) بود. علاقه مندان می توانند به این موزه مراجعه کرده و تا می توانند از هنر مدرن لذت ببرند. هنر برای هنر.

[تصویر: 135.gif]
طرح هندسی سقف مقرنس ای در کاخ الحمرا – قرناطه (گرانادا) اسپانیا

[تصویر: 126.gif]
طرح هندسی مقرنس یکی از ایوان های مسجد شاه عباس (امام) اصفهان

شاید آنچه مدرن می نامیم، هیچ نیست جز آنچه ارزش باقی ماندن برای قدیمی شدن ندارد.
- دانته
It may be that what we call modern is nothing but what is not worthy of remaining to become old
- Dante Alighieri

[تصویر: 137.jpg]

والسلام علیکم و التماس دعا
العبد ابا یعقوب

----------------------------------------------------------------------------------------------
Tate Modern -32

پایان.

ان شاءالله منابع هم که آماده شد ضمیمه همین پست می کنم.
با تشکر فراوان. مقاله بسیار خوب و تفکر برانگیزی بود.

انسان، محصول هنرمندی خداوند است و هنر دینی، هنری باقی است و وسیله اتصال به خداوند.
وقتی یک گل ُرز، یک پیچک مو، یک نقش ترنج و نقش یک طاووس را در کاشی کاری و یا حتی در یک فرش می بینیم، ناخود آگاه به یاد ذات مقدس الهی می افتیم. معماران و بناهای سُنتی ما وضومی گرفتند و بعد روی داربست می رفتند و کار می کردند و با عشق به خدا به خَلق آثار هنری می پرداختند
استاد زمرشيدی
سلام به همه دوستان اندیشه پرور
کل مقاله رو خوندم عالی بود. کلی فیض بردم
قابل توجه دوستانی که همش دنبال نمادهای ماسونی و شیطان‌پرستی می‌گردن و با این کارشون دل اونا رو شاد می‌کنن که به‌به نمادهای ما چه کولاکی کرده. دریغ از اینکه دلیل نمیشه هر گردی گردو باشه. از طرفی من فکر می‌کنم ما داریم با این نمادشناسی‌های افراطی از دور و بر خودمون غافل میشیم.Exclamation
البته یه چیزم بگم من مخالف این قضیه تحقیقات تو هالیوود و مسائل دیگه نیستم چون خودمم تو کارشم. اما این وسواس‌های افراطی رو که بعضی دوستان به فیلم مهران مدیری و پوستر محسن چاوشی و این جور چیزا دارند که واقعاً هم مضحک و تأسف‌برانگیزه، منو ناراحت می‌کنه. چون فکر می‌کنم داریم از مسیر اصلی خارج می‌شیم
شاید فکر کنین جای این گلایه اینجا نیست ولی ما نباید راهمون و مهمتر از همه روش و سلوکمون رو برای لقاءالله فراموش کنیم.
از حوصلتون متشکرمHeart
تحقیق زیبا و تامل برانگیزی بود. عالی. خداوند به شما قوت بدهد.
[تصویر: b784_25.jpg]

صلات را در احمد ببینید:

الف : ایستاده *** ح : خم شده در رکوع *** م : سجده *** دال : نشسته
چه زیبا گفت:بی هنری گشته هنر...
یاد اون قسمت و سکانس از سریال مرد هزار چهره(یا شایدم 2هزار چهره!) می افتم:
-براوو! براوو! چه شعر زیبایی!...
- خیلی ممنون. اما به پای اون کپ گل شما که نمیرسه!Big Grin
آدرس های مرجع