تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: تمیز بین خطوات شیطانی با رحمانی
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
سلام به تمام دوستان عزیز
اول از همه از جناب علی110 که باعث شدند این سوال در ذهنم شکل بگیره تشکر میکنم !

دوستان چه راهی برای تشخیص خطوات شیطان وجود داره ؟ چگونه میشه بفهمیم الان تو صراط مستقیم هستیم یا نه ؟
ممنون میشم برادر کوچک خودتون رو راهنمایی کنید ، به جواب این سوال نیاز دارم

با تشکر
سلام
داداش شاید جواب من برات غیر منطقی باشه چون خودم براش هیچ منطقی پیدا نکردم ولی واقعا بکارم اومده و تاثیر داشته برام برای جلوگیری از ورود شیطان به این نفس سرکش.

1-سعی کن وضو داشته باشی
2-بسم الله الرحمن الرحیم بگو قبل از هر کاری
3-هر وقت جای تاریکی رفتی و ترسیدی اعوذ باا ... بگو

مخصوصا شبا قبل از خواب وضو بگیر و بخواب

در ضمن ببخشید که من از مخاطب تو استفاده کردم منظورم کلی بود و با همه و فرد خاصی مد نظرم نبود
امیدوارم به برادر خودم کمکی کرده باشم
مواردی که آقا فرهاد مطرح کردند خیلی خوب است. من چند نکته را اضافه می کنم.
- هر روز قرآن بخوانید. ولو چند خط. ارزش آن به پیوسته بودن آن است نه میزان قرائت.
- به خدا توکل کنید و هر چند وقت یکبار با خدا به زبان ساده صحبت کنید و از او یاری بخواهید.
- سعی کنید افرادی را پیدا کنید که با هم در اصول مشترک هستید. هفته ای یکبار دور هم جمع شوید، قرآن و دعا بخوانید و یک ساعت هم بحث و گفتگو کنید. این در رشد بینش به شما خیلی کمک می کند.
- انگیزه فعالیت های خود را موشکافانه بررسی کنید. طوری از خود حساب بکشید و با خود رو راست باشید که تمایلات مخفی و منفعت ها و لذت های مستتر در اعمال و افکار خود را (ولو در اعمال مثبت) بیابید. گام اول آگاهی و گام دوم اصلاح است.
- با خدا معامله کنید: برای رسیدن به بزرگتر، از کوچکتر صرفنظر کنید و این اقدام را آگاهانه و با نیت قربت الی الله انجام دهید.
- در حوزه های غیرشخصی، در هر چیز، طرفداران و مخافان آن را ببینید. آنوقت می توانید بفهمید ماهیت آنها آیا الهی است یا نفسانی و شیطانی.
به زودی به لطف خداوند جواب نسبتاً مبسوطی بر مبنای آیات و روایات وسخنان اولیای دین درباره نشانه های خطوات رحمانی و شیطانی خدمت دوستان ارائه خواهم داد
عجالتاً از مهمترین آثار خطوات شیطانی سستی در عبادت و شک و بدبینی به مومنین و حالت یأس و تاریکی و به وجود آمدن حس طلبکار بودن از خداوند و حس غرور و خود برتر بینی است
من يه چيزي بگم...
حتما قبول داريد كه تاريخ معلم درس هاي بزرگه، به گواهي تاريخ (چه تاريخي عبرت آموز تر از صحنه كربلا) چه انسان هايي كه توي منجلاب بودند و حتي ولايت امام عصر خودشون رو قبول نداشتند ولي فقط و فقط از سر كرم خدا بهشون توفيق عنايت شده .... و بلعكس/
البته اين حرف من زماني براي خودم قابل قبوله كه از سر انكار مواردي كه دوستان گفتند يا از سر رسم بهونه بني اسرائيلي نباشه/Sleepy
براي هم دعا كنيم/
جمله ای از اخراجی های 1 :
بین حریت و خریت یک نقطه اختلافه ، چه کسایی که یه شبه حر شدند و چه کسایی که یه شبه خر !

واقعن وادی ترسناکیه ، برای هم دعا کنیم
برادر عزیز عنایت خدا بی حساب و کتاب نیست
من این سوال رو از استادم قبلا پرسیدم
ایشان گفتند : یک جا باید انسان برای خدا از چیزی بگذره و نباید تمام پل های پشت سرش رو خراب کنه بعد دو مثال میزنن که هر دوش هم کم و بیش معروف است
اولیش حر هست که با اینکه امام حسین بهش گفت مادرت به عزات بشینه به حرمت حضرت فاطمه پاسخی به امام حسین علیه السلام نداد و بعلاوه در نماز جماعت به ایشان اقتدا کرد و به سپاهش هم فرمان اقتدا داد

دومیش که شاید کمتر شنیده باشید مربوط به فضیل ایاز است که به قول معروف شاه دزد بوده و بسیار بسیار دزد خفنی بوده روزی از دیوار خانه ای بالا میروفته که صاحب خانه مشغول قرائت قرآن بوده و به آیه ای به این مضمون میرسه که پس کی به سوی پروردگارتان باز میگردید که به عنایت خدا این آیه اثر عظیمی بر او میگذاره و همان بالای دیوار توبه نصوح جانانه ای میکنه
اما چرا این عنایت به اوشد؟
فضیل دفتری داشته که هرچه که میدزدیده از آغاز جوانی رو توش نوشته بوده که اگه روزی روزگاری خواست بگرده و توبه کنه حساب کارش رو داشته باشه
و این کار یعنی چی؟
یعنی همه پل های پشت سرش رو خراب نکرده
یا نقل دیگه ای از یه شاه دزد دیگه هست که روزی به قافله ای میزنن و موقعی که داشتن بار و بنه ی مردم را وارسی میکردن جناب شاه دزد کاغذی رو پیدا میکنه که روش از این دعا های ایمنی در سفر که از امام معصوم صادر شده بوده رو نوشته بودن
این جناب شاه دزد تا این رو میبینه به همه دزدان زیر دستش میگه اموال مردم رو برگردونید
از اونجا که خیلی برنامه ریزی و زحمت کشیده بودن برای سرقت این قافله بقیه دزدا کلی اعتراض میکنن و این جناب شاه دزد عبارتی میگه که برای من بسیار تکان دهنده و تامل برانگیز بود
جناب شاه دزد میگه: من دزد اموال مردم هستم نه اعتقاداتشون
رفقا این خیلی حرفه ها!!!
و این دزد باصفت و با مرام توفیق توبه پیدا میکنه
و از این حکایات بسیار است و فعلاً مجال بیشتر ندارم انشا الله به زودی پاسخ رو کامل میکنم
یک نکته مهم
خدا صاحب فضل است و فضل یعنی بی استحقاق بخشیدن البته این فضل هم حساب و کتاب خاص خودش را دارد
ممکن ما چرایی یک کار و عنایت خدا رو ندانیم اما یادتان باشد که افعال خدا حتی با حکمتش هم محدود نمی شود و دست قدرت و افعال خدا با هیچ دلیلی و صفتی محدود نمیشود
خدا قادر مطلق است
نوکرشم
خطوط شیطان:
«خطوات شيطان» در واقع گام های است که هر کس به سمت شیطان بر می دارد.

"سوره الانعام آیه 142 ، سوره نور ایه 21 ، سوره بقره آیه 168"

بنا به آیات قرآن گام هاي شيطانى در اين سه امر خلاصه مى شود: «بدي ها و معصيت هاي کوچک»، «زشتيها و معصيت هاي بزرگ» و «در نهايت به دروغ بستن به خداوند متعال و تکذيب عملي آيات خدا که همان کفر است منتهي مي گردد.».
و بر اساس همین آیات، خلاف حرکت به سمت شیطان، کمک گرفتن از صبر و نماز است.

در بیان نورانی حضرت علی (علیه السلام) نیز ضمن مذمت مریدان شیطان، مراحلی برای پیروی از شیطان ذکر شده است:
"شيطان را ملاك و پشتوانه زندگى خود گرفتند، او هم از آنان به عنوان دام استفاده كرد،
در درونشان لانه كرد، و در دامنشان پرورش يافت، چشمشان در ديدن، چشم شيطان،
و زبانشان در گفتن، زبان شيطان شد، بر مركب لغزشها سوارشان كرد، و امور فاسد را در ديدگانشان جلوه داد،
كارشان كار كسى است كه شيطان او را شريك سلطنت خود قرار داده، و با زبان او به ياوه سرايى برخاسته است.
خطبه ۷ نهج البلاغه"

دوست عزیز در آيه 168 سوره بقره خداوند متعال براى اينكه مشخص کند كه چه چيرهائى پيروى شيطان است كلمه سوء و فحشاء و سخن بدون علم را خاطر نشان كرده و می فهماند که پيروى ازهر چيزى كه بد يا فحشاء يا بدون علم حكم كردن است، پيروى شيطان است.
در مورد "فحشا" و "سخن بدون علم" فکر می کنم نیازی به توضیح نباشد. ولی در مورد "بدی" هرچیزی را می توان مثال زد، مانند: حسد، ریا، تکبر، ظلم و ...
در قرآن بارها و بارها از شیطان با صفت "عدو المبین" یعنی دشمن آشکار نام برده است. با این روش شناخت خطوط شیطان بسیار ساده است.

صراط مستقیم:
واژه صراط المستقيم در قرآن كريم 45 بار به كار رفته است و با دقت در موارد كاربرد آن، ويژگيهاى فراوانى از جمله شاخص‏هاى زير را براى راه مستقيم مى‏توان به دست آورد:

1. شناخت و ايمان به ربوبيت خدا و عبادت او، راه مستقيم است.
2. راه مستقيم، همان دين استوار الهى است.
3. راه ضالين و مغصوب عليهم نيست.
4. راهى است كه خداوند انسان را به سوى آن هدايت مى‏كند.
5. شيطان در اين راه كمين كرده و تلاش مى‏كند انسان را از آن منحرف نمايد.
6. راه پيامبر بزرگوار اسلام است.
7. راه ايمان و اعتصام به خداست.
8. راه خداست.
9. راه پيامبران الهى و صديقان و شهيدان و صالحان است.
10. راه عدالت‏خواهى است.

در يك جمع‏بندى كلى از آيات نوارنى قرآن كريم، مى‏توان گفت راه مستقيم راهى است كه انبيا و صديقان و شهدا و صالحان پيموده‏اند و هر كس، در هر مرتبه و منزلت علمى و معنوى، مسيرى غير از آن را طى كند، به بيراهه و كژراهه رفته است؛ چرا كه راه خدا راه آنان است.
خداوند در ابتدا سوره یس به قرآن سوگند می خورد که پیامبر در "صراط مستقیم" قرار دارد. و در همان سوره می فرماید که "صراط مستقیم" همانا پرستش خداوند است.

دوست عزیز همان گونه که شیطان کامل آشکار است، راه راست نیز آشکار می باشد.
فقط اینکه به قول قرآن "اکثر ما نمی دانیم" و ای کاش "ما می دانستیم" یا "فکر می کردیم".
ازهمه دوستان بابت بها دادن به این تاپیک سپاسگزارم
سوالی داشتم ؟
من به چیزی شک میکنم و تصمیم میگیرم در مورد شک خود تحقیق کنم ! آیا این کار درست است ؟
البته من برای خودم خطوط قرمزی قائل شدم که به هیچ وجه به سمت آن خطوط حتی نگاهم نمیکنم و اگر حس کنم دارم به خط قرمزی نزدیک میشوم سریع بازمی گردم !

ممنون میشم نظرات دوستان رو بدونم
اولاً شک بعد از یقین طبق روایات از خطوات شیطان است

دوماً شک مقدمه یقین است اما نه هر شکی!!!

قبلاً هم گفتم شکی که به دنبالش آثاری نظیر: سستی در عبادت و شک و بدبینی به مومنین و حالت یأس و تاریکی و به وجود آمدن حس طلبکار بودن از خداوند و حس غرور و خود برتر بینی رو به دنبال داشته باشه شک شیطانی است و نباید به اون اعتنا کرد و باید به خدا پناه برد

سوماً ما شدیداً نیاز داریم که با عالمانی که حقیقتاً عامل باشند مرتبط بشیم و اگه کسی حقیقیتاً طالب هدایت باشه خدا خودش عالم رو میرسونه البته ما هم باید تلاش خودمون رو در این زیمنه انجام بدیم

و در نهایت به مطالب زیر هم عمیقاً بیاندیش
که ما شدیداً باید مراقب ارتباطاتمان با دیگران و دوستانی که بر میگزینیم و منابعی که مطالعه میکنیم باشیم
به این آیه قرآن زیاد بیاندیش

يا وَيْلَتى‏ لَيْتَني‏ لَمْ أَتَّخِذْ فُلاناً خَليلاً (28- فرقان)
اى واى بر من، كاش فلان (شخص گمراه) را دوست خود انتخاب نكرده بودم! (28)

و یک نکته ی بسیار بسیار مهم
ببینید دوستان من اگر روی یک شیء آب بریزم آن شیء مقداری از تری آب را به خود می گیرد البته این مقدار یکی نیست، کاغذ خیلی بیشتر از آهن تری آب را به خود جذب می کند اما به هر حال هر شیء با آب تماس داشته باشد مقداری از تری را جذب می کند.
ذهن انسان و عقاید انسان هم همین گونه است، اگر اینهمه خدا در قرآن و معصومین در روایات درباره ی منابع تغزیه جسمی و روحی ما تأکید می کنند به علت اثر گرفتن اعمال و تفکرات ما از اینهاست،
ممکنه ما با خوندن این افکار و معارف شیطانی و الحادی به گناه آلوده نشیم که اونم تازه ممکنه اما بیشک باعث غبار آلود شدن قلب ما میشه و همین غبارهاست که باعث سلب توفیق میشه و خلاصه در اثر مرتبط شدن با این مفاهیم خواسته یا ناخواسته اثرات نامطلوبی با جان و روح ما خواهند داشت
یا علی
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع