تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: چگونه مساجد را محبوب کودکان کنیم ؟؟؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
(۹/شهریور/۹۰ ۲۲:۳۰)محیصا نوشته است: [ -> ]چه همه داغدیده !!!!!!!!!!!! -ببخشید که اینطوری گفتم-
من فکر می کردم فقط اهالی محله ما هستن که از این کارا می کنن...
ولی انگار متاسفانه همه جا همین رسم بوده ؟!

نقل قول:دوست عزیز پیشنهاد می کنم حتما به مسجد برید
شما خودتون با این مسئله برخورد داشتین
لطف کنید برید و با رفتارتون، گفتارتون، محبتتون نزارید این اتفاق ناگوار برای بچه های دیگه بیفته
اگه همه کسایی که میدونن و ناراحتن گریزان بشن، خوب همونایی که رفتار بد دارن میمونن و روز به روز بچه های ما از مساجد دورتر و دورتر میشن
این رنج ها به خاطر خدا تحمل کنید

چشم، از این به بعد همتم رو بیشتر می کنم...Blush

آخه مگه مخاطب کلام ایشان شما بودید؟؟؟
من .... بودم که اصلاح شدم.Blush
خوشبختانه اینجا همه پشت هم هستن. ایشون به من یه چیزی گفت محیصا خانوم جر ما رو کشید. دمشون گرم Blush Heart
میدونید بجز موضوع بدرفتاری یکی از مواردی که خیلی مهمه اینه که بجه هارو فقط واسه عزاداری نبریم مسجد. دیدن گریه کسانی که دوستشون داریم واسه ماها سخته وای بحال بچه ها!
باید اعیاد حتما بجه ها رو برد مسجد که یه خاطره خوب واسشون باشه.
یکی از چیزهایی که توی سال های اول دبستان من رو می کشید مسجد، حضور یک خانم بود که همیشه به بچه های کم سن و سال، شکلات و آب نبات می داد و توی سجاده هامون می ذاشت و همیشه می بوسیدمون. ما به اون خانم می گفتیم، "خانم آبنباتی".
خونه ما از اون محل جابه جا شد، ولی جالب بود که اون خانم هم بعد از چندین سال به محل جدید ما اومد. حالا هم هر وقت من رو می بینه باز می بوسه. ما هنوز به اون خانم می گیم، خانم آبنباتی.

با دیدن اون خانم، جرقه ای در ذهن من خورد که راهش رو ادامه بدم، (از اونجایی که دیگه خوارکی های کارخانه ای مصرف نمی کنم و دوست ندارم به بچه ها هم بدم)، تصیم گرفتم برای بچه ها ، هدیه های کوچک و جذاب بگیرم، هدیه ها رو همرام به مسجد می برم و اگه موردی بود، بهش می دم و عنوان می کنم که هدیه به خاطر حضورش در مسجده.
یه سخنرانی بود -فکر کنم آقای حورایی- میگفت: یکی اومد پیش من گفت بچه هامو هروقت میخوام ببرم حرم، گریه میکنند میگن نمیایم؛چیکار کنم؟
بهش گفتم(سخنران): سینما میبریشون هم گریه میکنن؟
گفت: نه
گفتم: هر وقت سینما میبرشون چی کار میکنی؟
گفت: با تاکسی میبرمشون(همونایی که میگه درخودرو باز استBlush)، براشون بستنی میخرم و وقتی حوصله دارم میبرمشون و بهترین لباساشونو تنشون میکنم
گفتم: حرم چطوری میبریشون؟
گفت: هر وقت دلم گرفته و حوصله ندارم، پای پیاده یا با اتوبوس میریم
تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل
......
حالا
ما باید مسجدهارو جذاب تر از پارک ها بکنیم، یعنی وقتی بچه بخواد جایی بره به مامانش بگه بریم مسجد. توی مساجد اگه یه بخش کوچیک واسه بازی بچه ها باشه؛ هم ماماناشون راحت نماز میخونند و بچه ها از سر و کولشون تو نماز بالا نمیرنSmile هم بچه از دست غرغر های این خانم های مسن راحت میشن. ببینید اگه دقت کنید تو مراکز خرید همیشه یه بخش بازی کودک هست که پدر و مادر ها با خیال راحت برن خرید. یا تومطب پزشکان واسه جذب بچه ها.
مساجد مشهد، علی الخصوص، بسیج مساجد خیلی فعال هستند. پسرعموی من 11سالشه تو تابستون هر دفعه برادرم به امید دیدنش میره خونشون باید تو مسجد محلشون پیداش کنه، حتی شب های ماه رمضونExclamation
یادمه بچه که بودیم با دوستم رفتیم بسیج محل ثبت نام کنیم، چون کوچیک بودیم راهمون ندادن گفتن برید سال دیگه بیاید. حالا هر دفعه با دوستم حرف از بسیج میزنم میگه:« اه اه از بسیج بدم» میاد با اینکه الان16 سالشه!!!!
...
دوستان بیاید از این به بعد بخشی از نذرهامونو خرج بچه های مسجد کنیم، یعنی مخصوص اونها خوراکی بخریم، یا اسباب بازی. یا براشون مسابقه نمازخوانی بگذاریم و جایزشو نقدی همون جا بهشون بدیم.
فقط باید حواسمون باشه یچه ها نفهمن که واسه چی داریم اینکار هارو میکنیم، چون خیلی باهوشند باید محتاطانه عمل کرد. چون هر دفعه یاد بچگیم میفتم کلی با مامانم میخندیم. که فکر میکرد این سیاستایی که خرج میکنه واسه جذب من به دین، به طور غیر مستقیم رو من اثر میذاره اما من زودتر دستشو میخوندم Smile
راستی یک نکته
وقتی یچه ها با پدرشون میرن بیرون حالا هر جایی، خیلی کیف میکنند.
من یادمه وقتی بچه بودم با پدرم میرفتم جایی، یه احساس استقلال و برتری نسبت به دیگران بهم دست میداد، هنوز هم که هنوزه همینطوریه
علی الخصوص دختربچه ها رو پدراشون حساس ترند
این تجربه شخصی بود
دوستان سلام

چه عجب دو تا خاطره خوب هم نوشتن

دوستان به خدا قسمتان می دهم مسجد را ول نکنید
من همیشه و هر لحظه این برخوردهای تلخی که می گید رو می بینم، بچه هایی که می تونن مذهبی بشن اما یا خیابونی میشن یا خوب خوبش مسلمون نماز و روزه ای که هیچی براش مهم نیست
برنامه های زیادی هم دارم که مسجد محله رو متحول کنم، برام دعا کنید خدا این توفیق رو بهم بده

علی علی
فقط و فقط رفتار اهالی مسجد باعث فرار بچه ها میشه.
مخصوصا خدام مسجد که اگه مثل مسجد ما باشه دیگه واویلا.
بچه کوچیک از دو کیلومتریش ببیندش فرار..................... تا یه وقتی با باباش بیاد.حالا هم بیاد یا نیاد.
یکی دیگه نبود برنامه های متنوع که توسط مسولین باید برگذار بشه.
برا راه حلشم,نظر من اینه باید هر مسجدی یه بسیج داشته باشه تا بیشتر برنامه هارو انجام بدهند.
مخصوصا اردو که جذبشون دوبرابر میشه.
برا بچه کوچیکهام اگه یک مهد کودک کوچیک باز بشه بد نیست.البته این مورد برای مساجدی که جمعیتشون زیاده صدق میکنه که چه بهتر اگه مساجد کوچیک در حد خودشون داشته باشند.
یکی از مساجد شهر ما این برنامه براش انجام شده که واقعا تاثیر گذار بوده.
بنام ستار معاصی عاصیان

باسلام
نکات ذکر شده بسیار قابل توجه بود.نظر بنده در این زمینه اینگونه است که وقتی کودکان و نوجوانان ما غرق در تکنولوژی شده اند و در مدرنیته دست و پا میزنند فضای سنتی نیز برایشان خوشایند نیست.
میشود تکنولوژی را به مساجد کشانده و در جذب و هدایت نوجوانان طرح و برنامه داشت.
اکثر نوجوانان وقت خود را یا در پای نت یا گیم نت ها یا پلی استیشن ها و ... میگذرانند.
میشود با توجه به نیاز این گروه سنی این اقلام را در مساجد داشت تا این گروه سنی را در زیر سقف مسجد جمع کنیم بعد از آن با طرح های کارشناسی شده و به دور از شتابزدگی در هدایت آنها کوشید.

این برنامه را بنده در مسجدی دیده ام که در حال انجام است و گروههای سنی کودک و نوجوان آن منطقه آرزو میکنند که از مدرسه و خانه رها شوند و به مسجد بیایند تا در برنامه های جذاب و خلاقانه آن شرکت کنند.

یادمان باشد که در اکثر کامنت ها برخورد و اخلاق نمازگزار از تاثیر گزارترین ها بوده است.

یا علی (علیه السلام) مدد است.
دوست عزیز طرحتون خیلی عالی بود، خیلی
اما دوست عزیز این طرح شما هزینه داره و خوب کلا ماها دنبال طرح های بی هزینه یا کم هزینه میگردیم. کلا میخوایم بدون زحمت و صبر تو تمام عرصه ها پیروز شیم علی الخصوص تو کارهایی که میخوایم رو عقاید و عادات مردم کار کنیم
کسی به دل نگیره لطفا، دلم از بعضی ها گرفته بود اینطوری جواب دادم
سلام.
حقير به عنوان يكي از مسئولين جلسات نونهالان،از چند روش استفاده ميكنم كه بيان كردنشون خالي از لطف نيست.من به بچه ها وعده مي دم كه مثلا اذان صف نماز جماعت امشب رو تو بگو.با اين كه خيلي ساده و پيش پا افتاده است ولي نمي دونيد خودشون چه كيفي مي كنند وقتي مي بينند كه تمام خيابان هاي دورو ور دارن صداش رو مي شنون.
يا اين كه من موفق شدم در ماه مبارك رمضان همراه آن ها قرآن را ختم كنم.ظهر با آن ها تمرين ميكردم و شب پس از نماز همه تون مي دونيد يك صفحه از كلام الله رو به همراه معني مي خونند.من ميكروفن رو ميدادم بهشون و درسته يه كم اشتباه داشتندBlush ولي همه افراد مسجد ازم بابت اين كه باهاشون كار كرده بودم تشكر شدBlush
ببخشيد سرتون رو درد آوردمBlushHeart
التماس دعا.
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع