شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
این سوال خیلی وقتی داره تو مغزم اینورو اونور می ره ولی آخرش باید می پرسیدمش ؟؟
ما ها که بیشترمون از نظر اسمی شیعه بودنو به ارث برده ایم آیا واقعا می دونیم عقایدمون چیه ؟؟ اصلا چیزی در موردش می دونیم ؟ کتاب هایی در موردش خوندیم یا فقط از این و اون یه چیزایی شنیدیم؟؟

نهج البلاغه ...

عمل کردن نه حرف زدن ...:s
آنان که وقتشان پایان یافته خواستار مهلتند ، و آنان که مهلت دارند کوتاهى مى ورزند!.
حکمت 285
شیعه واقعی آینه است ، آینه وجود امیرالمومنین علیه السلام ، شیعه واقعی از خودش نوری نداره ،بلکه نورش رو از سرورش می گیره ، چون فقط وقتی نورانی تر می شه که مثل آینه بیشتر نشان دهنده امیرالمومنین باشه ، شیعه واقعی باید پیرو باشه و باید سعی کنه هر چه بیشتر شبیه تر به ایشان باشه.
سیر مطالعاتی لازم هست
و بعد عمل به اون چیزهایی که یادگرفتیم
تا شیعه ی واقعی شویم به لطف خدا انشالله
نقل قول:این سوال خیلی وقتی داره تو مغزم اینورو اونور می ره ولی آخرش باید می پرسیدمش ؟؟
ما ها که بیشترمون از نظر اسمی شیعه بودنو به ارث برده ایم آیا واقعا می دونیم عقایدمون چیه ؟؟ اصلا چیزی در موردش می دونیم ؟ کتاب هایی در موردش خوندیم یا فقط از این و اون یه چیزایی شنیدیم
این سوالت خیلی برام آشناست 5 سال پیش معلم ادبیات مون که مرد خدا بود و شیفته مولا علی (علیه السلام) این سوال رو مطرح کرد و گفت اگر از دبیر دینی تون بپرسید شاید نتونه جواب بده راست هم میگفت خیلی سعی کردیم اما انگار کسی جوابش رو نمیدونست از خودش پرسیدیم این جواب رو داد :
نقل قول:سیر مطالعاتی لازم هست
و بعد عمل به اون چیزهایی که یادگرفتیم
تا شیعه ی واقعی شویم به لطف خدا انشالله

البته گفت باید کتاب های حوزه کلام رو مطالعه کنید
شیعه ی واقعی سلمان علیه السلام است که رسول خدا در تبیین جایگاهش گفت
سلمان منّا اهل البیت (سلمان از اهل بیت من است)
مقامی بالاتر از منا اهل البیت شدن مگر داریم
شیعه یعنی مشایعت کننده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
یعنی معتقد نباشد مگر به آنجه مولایش معتقد است
یعنی نگوید و تصدیق نکند مگر آنچه مولایش بگوید و تصدیق کند
یعنی عمل نکند مگر آنچه که مولایش به آن عمل کند
از حضرت سلمان پرسیدند چگونه منا اهل البیت شدی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
گفت: هوای نفس خود را در مطلوب و محبوب رسول خدا و امیرالمومنین فانی کردم
روزی سلمان و ابوذر و مولا علی با هم راهی را میرفتند
ابوذر میبیند فقط دو جای پا روی زمین است یکی برای خودش و دیگری برای مولا علی ، وقتی دقت میکند میبیند سلمان دقیقاً جای پای خود را میگذارد در جای پای مولا !
از سلمان میپرسد چرا اینگونه راه میروی
سلمان میگوید چگونه در جایی که مولایم قدمی بر زمین میگذارد و نقشی میبیندد و راهی را میرود من قدم دیگری بردارم و راه دیگری روم نقش دیگری در زمین ایجاد کنم؟!!!!
این است شیعه
حال چگونه باید سلمان شد؟ یعنی شیعه ی حقیقی شد؟
باید اول مطلوب و محبوب مولا علی را شناخت و بعد هوای نفسمان را فانی در آن محبوب و مطلوب کنیم و
معتقد نباشیم مگر به آنجه مولایمان معتقد است
نگوییم و تصدیق نکند مگر آنچه مولایمان بگوید و تصدیق کند
عمل نکنیم مگر آنچه که مولایمان به آن عمل کند
و برای اینگونه شدن ابتدا باید بدانیم اعتقادات مولایمان چیست؟
بعد باید با گفتار مولایمان آشنا شویم
و بعد باید بر طبق اعتقادات و گفتار و کردار مولایمان عمل کنیم!!!!!!!!!!!!!!
خدا توفیق شیعه ی واقعی شدن به همه ی ما عنایت کند به حق 14 معصوم
شیعه یعنی:
پیرو واقعی ائمه معصومین (علیه السلام)
و برای شناخت آن علایم و نشانه هایی از طریق خود معصومین (علیه السلام) در روایات بیان شده است
که از مهمترین آنها:
انجام واجبات و ترک محرمات
و در مرحله بعدی انجام مستحبات و ترک مکروهات است.
همچنین:
متخلق شدن به صفات پسندیده
دوری از اخلاق های بد
دوستدار واقعی خدا و رسول و ائمه (علیه السلام) بودن
و...
برای آگاهی بیشتر ر.ک:
1- فضائل الشیعه، شیخ صدوق
2- صفات الشیعه، شیخ صدوق
.
.
.
.
.
خصوصیات شیعه واقعی در یک کلمه:
تقوا و کار برای خداوند است
که قرآن میفرماید:
إِنَّما أَعِظُکُمْ بِواحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ
یک موعظه میکنم و آن این که برای خدا کار کنید!
همچنین میفرماید:
إِنَّما یَتَقَبَّلُ اَللَّهُ مِنَ اَلْمُتَّقِی
خداوند فقط از متقین قبول میکند!
امام صادق (علیه السلام) درباره وظیفه شیعیان فرموده است:
کونوا لنازینا ولا تکونوا لناشیناً
زینت و سبب افتخار ما باشید نه این که باعث شرمندگی ما باشید!
امام صادق (علیه السلام) شیعه واقعی را چنین معرفی میکنند:
شیعتنا اهل الورع والاجتهاد و اهل الوفاء والامانة و اهل الزهد والعباده، اصحاب احدی و خمسین رکعة فی الیوم واللیلة، القائمون باللیل، الصائمون بالنهار، یزکون اموالهم و یحجون البیت و یجتنبن کل محرم
شیعیان ما:
- اهل پارسایی و سختکوشی در عبادت هستند
- اهل وفاداری و امانت داری اند
- اهل زهد و عبادت اند
- آنانند که در شبانه روز 51 رکعت نماز میگزارند
- شبها را به عبادت سپری میکنند و روزها را به روزه داری
- زکات اموال خود را می پردازند
- از هر حرامی دوری میکنند
محبت به اهل بیت به طور کلی از دو مرحله:
1- عنوان، اسمی، شناسنامهای و ادعائی!
2- محبت واقعی برخاسته از شناخت و آگاهی، برخوردار است که تنها عشق ومحبت واقعی برخاسته از شناخت و عمق است که انسان را به مشابهت و پیروی عملی و مشاکلت با شخصیت و زندگی امام محبوب (علیه السلام) وا میدارد.
ناگفته نماند که محبت یک "شعله گرمی بخش درونی" است که فروزش آن دارای درجات میباشد و به هر مقدار محبت به شوق نزدیک شود ثمر بخشی آن در رفتار نمایان تر است...
.
.
.
(وای بر من بیچاره!!!)
یعنی! مامومِ امام بودن
یعنی! معطوف به عطف بودن
یعنی! سر سپردگی
یعنی! جان فدا شدن
یعنی! مطیعِ بی و چون چرا
یعنی! بمیرد و نگوید چرا
یعنی! بسوزد و نگوید چرا
معمولا کسی دنبال این مدل سوالها نیست؟! چرا اینطوریه ؟! فکر کنم همه می دونیم ...
چون گوش نصیحت شنیدن نداریم -متاسفانه- !!!!!!!!!!!
حالا دوستمون گوشی دارن که منتظر شنیدنه و سری پر از سوال که البته همه ی ما اینطوری هستیم ولی معمولا شجاعت پرسیدنش رو نداریم ؟!
به هر حال وظیفه ی بقیه دوستانه که به سوال ایشون که البته سوال خودم هم هست جواب بدن ...
ماشاالله این همه دوستان صاحب نظر داریم من توقع بیشتر از این داشتم ...
حق نصيحت طلبان
كسى كه از تو نصحيت مى خواهد حقش اين است كه بينش و نظر درست خود را به او عرضه دارى و سخن در حد فهم و درك او گويى ، زيرا هر انديشه اى ، گنجايش و تحملى خاص دارد. روش به تو در نصيحت و راهنمايى ديگران بايد آميخته با رحمت و ملاطفت باشد!
حق خيرخواهان و نصيحت گويان
كسى كه از سير خيرخواهى به نصحيت تو مى پردازد، حقش اين است كه در برابر او نرم باشى و سرسختى نشان ندهى ، دلت را براى درك نصيحتش آماده كنى و خوب گوش فرا دهى . اگر سخنانش درست بود، خداى را سپاس گويى و راهنماييش را بپذيرى و قدردانى كنى ، و اگر مطالبش را درست نيافتى ، متهمش نكنى زيرا نهايت اين است كه او در تشخيص به خطا رفته است و با تو غرضى ندارد!
بلى ! اگر "نصيحت گو" از آغاز براى تو شناخته شده و مورد اتهام باشد، در اين صورت مجالى براى پذيرش راءى او نيست -ازرساله ی حقوق امام سجاد(علیه السلام)-
شناسنامه ی شیعه از نظر امام حسن عسکری را اگر میخواهید این نامه ی ایشان به پدر شیخ صدوق را بخوانید:
امام حسن عسکری (علیه السلام) در این نامه پس از حمد خـداونــد متعال و درود بر پیامـبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و عتـرت طاهرینش ( علیم السلام ) چنین فرمودند :
ای فقیه مورد اعتماد من علی بن الحسین القمی ! خداوند تورا به کارهای مورد رضایتش توفیق دهد و از نسل تو اولاد صالح بیافریند .
{جان من ببینید امام با چه تعابیری با علی بن الحسین القمی(پدر شیخ صدوق) سخن میگن!!!!! میفرمایند: ای شیخ و فقیه معتمد من!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ببینید این مرد چه عظمتی داشته خوش به سعادتش
بگذریم نامه را در یابید رفقا}
تو را وصیت میکنم به رعایت تقوی و بر پا داشتن نماز و زکات ، زیرا کسی که زکات نپردازد نمازش قبول نخواهد شد .
و نیز تو را سفارش میکنم به بخشش گناه دیگران
و خویشتن داری به هنگام خشم و غضب ،
صله رحم و ارتباط با خویشاوندان ،
تعاون و همکاری با برادران دینی
و کوشش در رفع نیازهای آنها .
به هنگام برخورد با جهالت و نادانی بردبار باش
و در کسب آگاهی دینی تلاش کن .
در کارها ثابت قدم
و با قرآن هم پیمان باش ،
اخلاق خود را نیکو گردان
و دیگران را به کارهای شایسته امر کن و از پلیدی ها باز دار ،
که خداوند بلند مرتبه میفرماید : (( هیچ فایده و خیری در سخنان سری آنها نیست مگر آنکه کسی به صدقه دادن و نیکویی کردن و اصلاح میان مردم امر کن )) سوره نسا آیه 114 ؛
و به طور کلی تورا سفارش می کنم به خوداری از تمام گناهان و معاصی .
نماز شب را ترک مکن ؛
زیرا پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در وصیت خود به امام علی (علیه السلام) سه مرتبه فرمود :
بر نماز شب مواظب کن ،
بر نماز شب مواظبت کن ،
بر نماز شب مواظبت کن
زیرا کسی که نسبت به نماز شب بی اعتنا باشد از ما نیست ))
پس علی بن الحسین تو خود به سفارشات من عمل کن و شیعیان مرا دستور ده تا عمل کنند .
و نیز تو را به صبر و پایداری و انتظار فرج توصیه میکنم
زیرا پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود :
(( بهترین کارهای امت من انتظار فرج است ،، شیعیان ما همواره در غم و اندوه خواهند بود تا فرزند من ظهور کند و زمین را از عدل و داد پر نماید همانگونه که که از ظلم و ستم پر شده باشد )).
پس بار دیگر تو را به صبر و استقامت توصیه میکنم ،
تو نیز همه شیعیان و پیروان مرا به صبر و استقانت فرمان ده .
سلام و درود و رحمت حق بر تو و بر همه شیـعیان ما .
خـداونـــد برای ما کافی است و او خوب کـــــارگزاری اسـت ؛ او بهترین سرپرست و بهترین یاور است .
رفقای عزیز و همسنگران عزیزم
من ساعت ها در مورد این نامه فکر کردم
هر چه بیشتر اندیشیدم بیشتر فهمیدم که چه فاصله ی عظیمی هست بین من و شیعیان علی
و این نامه را از برترین مانیفست های شیعه و از بهترین سوالها برای این پاسخ که شیعه چه کسی است و چگونه عمل میکند یافتم
پیشنهاد حقیر این است که کتاب صفات شیعه ی شیخ صدوق که در عین ایجاز و کم حجمی و روانی بسیار معارف عالی را دارد را تهیه و مطالعه و انشالله عمل کنیم
خدا انشالله به ما توفیق شیعه ی حقیقی شدن را عنایت کند
یا علی