۵/آبان/۹۰, ۱۰:۴۲
بسم الله الرحمن الرحیم
نام کتاب: صلوه الخاشعین
نویسنده : ایت الله دستغیب
چاپ: چاپخانه بهمن
تاریخ چاپ : 1361
ناشر : دفتر نشر محراب - سعادت
بیشتر مطالب این کتاب راجع به اهمیت حضور قلب در نماز و عوامل بازدارنده آن است .
{سعی می کنم در حد وسع مقداری از مطالب آن را به صورت خلاصه در اختیار شما قرار دهم . امیدوارم استفاده بفرمایید .
سعی می کنم مطالبی در مورد حضور قلب به صورت کاربردی در این کتاب درج شده را عرض کنم تا سرو سامانی اول به نماز خودم بدهم .
تا مصداق آیه " يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ " نباشم ان شا ء الله .
امیدوارم شما هم ان شاء الله برای نمازتان اتفاقات خوب بیفتد ، بنده را از دعا فراموش نفرمایید.}*
mall">*به علت قدیمی بودن کتاب مجبور به ویراستاری مطالب آن شدم . مطالب موجود در {} از بنده در توضیح مندرجات کتاب است .
بسم الله الرحمن الرحیم
کمال هر موجودی سبب آفرینش اوست
هر نوعی از موجودات را کمالی ویژه اوست که به خاطر آن کمال آفریده شده است . مثلا اسب برای دویدن در جنگ ، کمک انسان بودن ، تفریح و استراحت انسان آفریده است ، اما الاغ برای بارکشیدن آفریده شده است .
اگر اسب از کمال خویش عاجز آید و او را پالانی سازند و چون الاغ از او بار بکشند ، نقصانش است .
{مثال دقیقا از نوشته کتاب }
{مثال دقیقا از نوشته کتاب }
همچنین انسان را کمالاتی ویژه است که سایر موجودات مادی از آن بی بهره اند و آن عقل خدا داده است تا به برکت و به واسطه آن خدایش را بشناسد و شگفتی های آفرینش او را بداند و به وسیله آن از گرفتار شدن در دام شهوت و خشم برهد و در تهیه سفر آخرت بکوشد .
هلاکت انسان در فراموش نمودن این جنبه است . برای جای دیگری آفریده شده و باید مبدا و معاد شناس گردد و چون سایر موجودات وقتش را به صرف خوردن و خفتن و.. ننماید . پس نقصان آدمی در غفلت اوست .
هلاکت انسان در فراموش نمودن این جنبه است . برای جای دیگری آفریده شده و باید مبدا و معاد شناس گردد و چون سایر موجودات وقتش را به صرف خوردن و خفتن و.. ننماید . پس نقصان آدمی در غفلت اوست .
مراد از حضور قلب و طرز تشخیص آن
مقصود از حضور قلب ، همان روح و قلب و مجردات است که باید تزکیه شود تا به برکت پیدا شدن سنخیت از عالم ملکوت بهره بیشتری ببرد و مراد از حضور را توجه به گفته ها و افعال نماز و خالی نمودن فکر از غیرآنچه در اوست ، میدانند و مخصوصا بر مهم شمردن نماز تکیه می نماید.
مهم آن است که اگر کسی دنیا در نزد او مهم تر از آخرت باشد ، موفق به حضور قلب نمی شود و از عبادت لذت نمی برد .
مبادا خوانند گان عزیز بفریب نفس و شیطان مسامحه نمایند زیرا هر روز که از عمر می گذرد ، ریشه خارهای معاصی و رزائل اخلاقی و غفلت از وقوف بین ید الله( اشاره به قیامت و حضور در برابر حق تعالی ) محکم تر می شود و استعداد شعله ور شدن آتش آنها و موذب بودن روحشان پس از جدایی از بدن بیشتر می گردد . پس هر چه سریعتر شروع کنیم .
ناتمام