تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: آمادگی برای ظهور
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
به نام خداوند بخشنده مهربان
امروز می خوام یه کم کلی تر حرف بزنم و البته به یه موضوع خیلی مهم اشاره کنم که یه کم باید حوصله به خرج بدین و بخونینش. قول می دم که پشیمون نمی شید و البته مثل همیشه خوشحال می شم اگر نظراتتون رو بیان کنید.

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
ربنا اتنا في الدنيا حسنه وفي الاخره حسنه وقنا عذاب النار
صدق الله العلی العظیم
بقره - 201

جنگ آغاز شد، از همان روز نخست. در تاریخی ترین لحظه تاریخ. دچار خود بزرگ بینی شد، از دستور خداوند سرپیچی کرد و از رانده شدگان درگاه خداوندی شد.
تنها به دنبال بهانه ای بود تا جنگ را آغاز کند و آفرینش انسان این فرصت را به او داد. قرآن با ظرافت خاصی این نکته را بیان می کند.
"و اذ قلنا للملائكة اسجدوا لادم فسجدوا الا ابليس ابى و استكبر و كان من الكافرين - و چون بملائكه گفتيم براى آدم سجده كنيد پس همه سجده كردند بجز ابليس كه از اينكار امتناع كرد و كبر ورزيد و او از كافران بود" (بقره - 34)
دقت کنید، کان من الکافرین. او از کافران بود تنها آن را پنهان کرده بود. خداوند از
راز شیطان با خبر بود. نکته جالبتر در آیه پیشین است.

قَالَ يا آدَمُ أَنْبِئْهُمْ بِأَسْمَائِهِمْ فَلَمَّا أَنْبَأَهُمْ بِأَسْمَائِهِمْ قَالَ أَلَمْ أَقُلْ لَكُمْ إِنِّي أَعْلَمُ غَيبَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَأَعْلَمُ مَا تُبْدُونَ وَمَا كُنْتُمْ تَكْتُمُونَ

فرمود: «اي آدم! آنان را از اسامي (و اسرار) اين موجودات آگاه کن.» هنگامي که آنان را آگاه کرد، خداوند فرمود: «آيا به شما نگفتم که من، غيب آسمانها و زمين را ميدانم؟! و نيز ميدانم آنچه را شما آشکار ميکنيد، و آنچه را پنهان ميداشتيد!» (بقره - 33)
و نیز می دانم آنچه را آشکار می کنید و آنچه را پنهان می داشتید. آیا فرشتگان موضوعی را از خدا پنهان داشته اند؟ بدون شک چنین نیست. چون فرشتگان آفریده هایی صاحب اختیار نیستند. آنها دقیقا بر اساس همان برنامه ای که خدا برای آنها تهیه کرده است رفتار می کنند و اصولا توانی بر گناه ندارند. پس باید به دنبال کسی بود که هم در میان ملائکه باشد و هم صاحب اختیار. تنها ابلیس دارای این دو ویژگی است. او موضعی را پنهان کرده و به زبان نیاورده بود. البته خداوند که علیم به ذات صدور است از راز او آگاهی داشت، اما سنت خدا بر این است که هیچ یک از آفریده های خود را بر اساس کاری که نکرده اند مواخذه نکند. تا زمانی که اندیشه تنها در ذهن ما باشد و آن فکر در صحنه
عمل نیامده، ما به خاطر آن فکر مجازات نخواهیم شد. (البته هیچگاه فراموش نکنید که
فکر گناه پایه ای برای گناه کردن است. همچنان که ابلیس به این بلا دچار شد. پس از فکر گناه پرهیز کنید که سرانجامی مانند شیطان پیدا نکنید)

در ماجرای آفرینش انسان ابلیس ذات پلید خود را آشکار کرد و از دستور خداوند استنکاف نمود. و اینچنین بود که جنگ بین خیر و شر آغاز شد.

پس از اینکه ابلیس از درگاه خدا رانده شد در برابر عبادت هایی که کرده بود از خدا خواست تا روز قیامت عذاب او را به تاخیر بیاندازد و خدا هم تا مدتی معین به او مهلت نداد نه تا روز قیامت. (حجر 36، 37 و 38)
از این آیات می توان فهمید که ابلیس پیش از اینکه طومار این جهان مادی در روز قیامت در هم پیچیده شود کشته خواهد شد
و انسان های آن روزگار صحنه کشته شدن شیطان را خواهند دید. البته از نظر دور ندارید که ممکن است ما همان انسان هایی باشیم که ظهور منجی در دوران زندگی آنها رخ دهد. پس باید مراقب بود که ما از لشکریان دجال نباشیم.

ابلیس به گونه ای که عصبانی به نظر می آید (از لحن آیات این گونه برداشت کرده ام) خداوند را مسئول گمراهی خود می داند و می گوید چون تو مرا گمراه کردی من هم همه انسان ها را گمراه می کنم به جز آن عده اندکی که بندگان خالص تو هستند. خداوند هم سوگند یاد می کند که جهنم را از او و هر کس که از او پیروی کند پر کند.(اعراف آیات 16، 17 و 18)

فراموش نکنید که ابلیس لحظه ای از تلاش برای گمراهی ما دست بر نخواهد داشت و تنها کسانی از شر او ایمن هستند که خود را در راه بندگی برای خدا خالص کرده اند.
یک سوال مهم، چند نفر از انسان ها را سراغ دارید که از زمره این بندگان خالص باشند؟ به گونه ای دیگر این سوال را مطرح می کنم. آیا خود را از بندگان خالص خدا می دانید؟ اگر پاسخ شما به این پرسش مثبت است پس شما یکی از اولیا الله هستید و خوش به سعادتتان و اگر پاسخ شما مانند من منفی است پس ما از آن کسانی خواهیم بود که فریب شیطان را خواهیم خورد.
گناهانی که در طول زندگی انجام داده ایم خود بهترین دلیل برای ما است که نشان دهد ما از آن دسته عِبَادَكَ الْمُخْلَصِينَ نیستیم و همیشه در معرض خطر بزرگی یعنی پیروی از شیطان هستیم. خداوند هم سوگند یاد کرده که همه پیروان ابلیس را عذاب کند. خطر خیلی جدی و بسیار نزدیک است.عمر ما کوتاه اما عذاب آخرت ...
خدا بهتر از هر کسی می داند که اکثر بندگانش خالص نیستند و فریب شیطان را خواهند خورد. از رحمت خدا به دور است که راهی پیش پای این گروه از انسان ها - که در واقع اکثریت قریب به اتفاق را تشکیل می دهند – نگذاشته باشد.
قُلْنَا اهْبِطُوا مِنْهَا جَمِيعًا فَإِمَّا يأْتِينَّكُمْ مِنِّي هُدًى فَمَنْ تَبِعَ هُدَاي فَلَا خَوْفٌ عَلَيهِمْ وَلَا هُمْ يحْزَنُونَ
گفتيم: «همگي از آن، فرود آييد! هرگاه هدايتي از طرف من براي شما آمد، کساني که از آن پيروي کنند، نه ترسي بر آنهاست، و نه غمگين شوند.» (بقره - 38)
این همان راهی است که خداوند برای ما باز کرده است. راهی که ما بندگان ناخالص را از شر شیطان نجات می دهد. خداوند هدایت خود را از طریق بندگان خالصش می فرستد و به ما امر کرده که از آنها پیروی کنیم . از این رو است که انسان باید تحت امر ولی خدا زندگی کند تا سعادت او تضمین شود.
زیرا تنها کسانی می توانند راه درست را به ما نشان دهند که خود با فریب های شیطان گمراه نشده باشند.
این کلیدی ترین نکته در سعادت انسان است. با پیروی از ولی خدا است که علم بدست می آوریم . هنگامی که دانش داشته باشیم از مکر و حیله در امان خواهیم بود .
شاید یکی از دلایلی که خدا زمین را هیچگاه حتی برای یک لحظه از حجت خود خالی نمی گذارد همین باشد. چون با این کار فرصتی طلایی برای ابلیس فراهم می شود که تمامی انسان ها به ورطه نابودی کشاند.
در احادیث آمده است که اگر تنها دو نفر روی زمین باشند حتما یکی از آنها حجت خداست و اگر یکی از آن دو بمیرد آن کس که زنده می ماند حجت خداست.
پس فراموش نکنید، راز موفقیت تنها در این نکته است:
يايها الّذين آمنوا اطيعوا اللّه و اطيعوا الرسول و اولى الامر منكم فان تنزعتم فى شى ء فردّوه الى اللّه و الرسول ان كنتم تومنون باللّه و اليوم الاخر ذلك خير و احسن تاءويلا
هان اى كسانى كه ايمان آورده ايد خدا را اطاعت كنيد، و رسول و كارداران خود را - كه خدا و رسول علامت و معيار ولايت آنان را معين كرده - فرمان ببريد، و هرگاه در امرى اختلافتان شد براى حل آن به خدا و رسول مراجعه كنيد، اگر به خدا و روز جزا ايمان داريد اين برايتان بهتر، و سرانجامش نيكوتر است (نساء – 59)
در داستان آفرینش انسان و تکبر ابلیس نکات فراوانی است که فراگیری آنها می تواند تاثیر بسزایی در مسیر زندگی ما داشته باشد. یکی دیگر از این نکات آن است که چرا شیطان با علم به اینکه سرانجامی جز دوزخ برای او نخواهد داشت باز هم فکر گناه خود را به صحنه عمل آورد و دچار کفر عملی شد؟ (شیطان کفر اعتقادی ندارد مانند برخی از انسان ها که به وجود خدا باور ندارند . ابلیس پیش از هر انسان مومنی به خدا ایمان داشته و او را می پرستیده است). ان شاء الله اگر عمری باقی بود به این موضوع خواهیم پرداخت. شما هم فکر کنید شاید به نکات جالبی برسید و من را هم از این نکات بی بهره نگذارید.
آدرس های مرجع