تالار گفتگوی بیداری اندیشه
چهارشنبه سوری یا آخرت سوزی (آیین باستانی یا خرافه ای محض؟!) - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: سبک زندگی اسلامی-ایرانی (/forum-32.html)
+--- بخش: سبک زندگی (/forum-77.html)
+--- موضوع: چهارشنبه سوری یا آخرت سوزی (آیین باستانی یا خرافه ای محض؟!) (/thread-32072.html)

صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

پاسخ به: چهارشنبه سوری یا آخرت سوزی (آیین باستانی یا خرافه ای محض؟!) - neyestan23 - ۱/فروردین/۹۳ ۱۸:۲۸

[تصویر: si1LYN2V_450.jpg]

پاسخ به: چهارشنبه سوری یا آخرت سوزی (آیین باستانی یا خرافه ای محض؟!) - m.hossein - ۸/فروردین/۹۳ ۲۱:۳۹

نقل قول:بنده نظرم رو گفتم،ایشون هم مث گفتار خودشون درباره دکتر شریعتی:
از لحاظ دینی و اسلامی اعلی،از نظر تاریخی متوسط و از لحاظ ادبی و هنری تعطیل هستند[تصویر: biggrin.png]
حیف که من سفر بودم ولی خیلی دوست دارم درسته که تاپیک از تب و تاب افتاده ولی من می خوام جواب این یکی را بدهم واقعا.

بنده خودم یک زمانی نسبت به شهید مطهری کم لطف بودم تا سال دوم راهنمایی که اولین بار کتاب حماسه حسینی را خواندم کم لطف تر به ایشان شدم اما سال سوم راهنمایی در مسابقه حماسه ی حسینی شرکت کردم و از برخی نظرات استاد مطلع شدم و الآن هم که در حال مطالعه ی کتاب جاذبه و دافعه ی علی(علیه السلام) ایشان هستم واقعا علاقه ای قلبی به ایشان دارم.

شما نظرتان را گفتید ولی مواضع امام خمینی(رحمة الله علیه) در پیام ها و سخنرانی های ایشان در سالگرد ها و حتی پس از شهادت عکس مواضع شماست و حتی امام خامنه ای و علامه طباطبایی هم ، همه شان هم از نظر دینی و هم از نظر فلسفی ایشان را قبول دارند. البته اگر نگاهی به کتب ایشان بیندازید هم باز نظرتان جالب نیست.

و اما پس از مطالعه ی برخی آثار شهید بزرگوار و شنیدن و خواندن مواضع بزرگان درباره ی ایشان متوجه شدم کتب ایشان از نظر دینی و اسلامی در حد اعلی و از نظر علمی در حد اعلی و از نظر فلسفی در حد اعلی و از نظر تاریخی(من شنیدم خود استاد گفتند که زیاد در زمینه های تاریخی وارد نمی شوند. اما در موضوعات اصلی آن وارد وارد هستند بهرحال) عالی و بنظر خود من از نظر تاریخی کاملا معتبره و از نظر هنری و ادبی در حد خوب قرار دارد زیرا ایشان خیلی از کتبشان به حالت سخنرانی بوده که کتاب شده. سخنرانی کردن خود هنر است بکار بردن کلمات خوب و جمله بندی مناسب و فن بیان استاد خود هنره منطق استاد خود هنره بکار بردن شعر شعرا در سخنرانی ها هنره حتی ایشان نظرات خوبی نه خیلی کامل ولی در حد خوب در زمینه ی اشخاصی مثل حافظ دارند. من نمیگویم حرف های ایشان صد در صدی همه اش صحیح است. چون اینظور معصوم خواهند شد ولی اکثر کتب اشان و نظرات ایشان پخته و در حد اعلی است.

من نمیدونم این اظهارنظر شما چه منبعی داشته اگر بخواطر مخالفت استاد با دکتر شریعتی که مقوله ای جداست اگر بخواهیم بخواطر مخالفت با دکتر شریعتی ایشان را بکوبیم کاملا اشتباه کردیم یا اگر از جای دیگریست بگویید مستفیض شویم.

پاسخ به: چهارشنبه سوری یا آخرت سوزی (آیین باستانی یا خرافه ای محض؟!) - Mohammad Trust - ۹/فروردین/۹۳ ۱۰:۴۶

من چیزیو که درک نمیکنم اینه که چرا دوستان میخوان یه چیزیو از ریشه قطع کنن ! هیچ کسی ، هیچ کسی به جز معصومین بدون خطا نیست. مگه شما جای خدا نشسته اید که یکیو اینطوری میخواید رد کنید.

من خیلی اقای مطهری رو دوست دارم ولی واقعا از این نظرشون که ابتدای تایپک اومده ، بدم اومد ، این دلیل نمیشه که بگم ایشون رو کلا قبول ندارم.
اقای شریعتی هم همچنین.

میتونید از تایپک هایی که توی امضام هست استفاده کنید

پاسخ به: چهارشنبه سوری یا آخرت سوزی (آیین باستانی یا خرافه ای محض؟!) - عبدالرحمن - ۹/فروردین/۹۳ ۱۰:۵۴

(۹/فروردین/۹۳ ۱۰:۴۶)Mohammad Trust نوشته است:  من چیزیو که درک نمیکنم اینه که چرا دوستان میخوان یه چیزیو از ریشه قطع کنن ! هیچ کسی ، هیچ کسی به جز معصومین بدون خطا نیست. مگه شما جای خدا نشسته اید که یکیو اینطوری میخواید رد کنید.

من خیلی اقای مطهری رو دوست دارم ولی واقعا از این نظرشون که ابتدای تایپک اومده ، بدم اومد ، این دلیل نمیشه که بگم ایشون رو کلا قبول ندارم.
اقای شریعتی هم همچنین.

میتونید از تایپک هایی که توی امضام هست استفاده کنید

کلا همه عقلا اشتباه میکنن

من و تو و امثالهم هم خیرخواه ما هستن

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-32072-post-258985.html#pid258985

پاسخ به: چهارشنبه سوری یا آخرت سوزی (آیین باستانی یا خرافه ای محض؟!) - m.hossein - ۹/فروردین/۹۳ ۱۲:۴۴

باسلام
نقل قول:من چیزیو که درک نمیکنم اینه که چرا دوستان میخوان یه چیزیو از ریشه قطع کنن ! هیچ کسی ، هیچ کسی به جز معصومین بدون خطا نیست. مگه شما جای خدا نشسته اید که یکیو اینطوری میخواید رد کنید.

اون بخشی که در پستم بولد کردم را بخوانید دوباره می بینید که من هم همین حرف را زدم اما درصد اشتباه هم داریم یکی که سیره اش به معصومین(علیهم السلام) نزدیکتر باشد کمتر اشتباه می کند تا کسی که از آن ها دورتر باشد یکی مثل شهید مطهری درسته همه ی سخنشان صحیح نیست ولی اکثرا ایشان صحیح می فرماید چون به سیره ی اولیاء خدا نزدیکترند. ولی شما هم داری از گزاره ای درست ، گزاره ای غلط نتیجه می گیری . می گویی چون شهید مطهری هم اشتباه می کند این جمله ی او اشتباه است شهید مطهری شاید در پیام های خود و شاید در برخی سخنرانی ها و در زندگی برخی اشتباهات را داشته باشد این دلیل نمی شود که انسان حتما و فقط در سخنرانی ها و مقالات خود اشتباه کند ایشان در زندگی خود دچار اشتباهاتی شده اند وگاهی در برخی پیام ها.
دلیل نمی شود که هرچیزی مخالف سنت باستانی و من است آن بد است .
وقتی شخصیت هایی مثل امام خمینی(رحمة الله علیه) و علامه طباطبایی و مقام معظم رهبری و انسان های بزرگ که خیلی از بقیه جلوترند در زمینه ی اطاعت از خدا و پیروی از معصومین(علیهم السلام) از مکتب استاد مطهری دفاع می کند و کتب ایشان و نظرات ایشان را پخته و بی نظیر می خوانند و سخنان ایشان مبنای ایدئولوژیک انقلاب می خوانند من چه بگویم!

ما هم تمام سخنان دکتر شریعتی را رد نکردیم اینطور نیست که تمام سخنان ایشان نادرست و غیرصحیح باشد اما به دلایل بالا سخنان شهید بزرگوارمان استاد مطهری را در زمینه های دینی و جامعه شناسی معتبرتر از دکتر شریعتی می دانیم.
من ده ها بار جمله ی استاد در مورد چهارشنبه سوری را خوانده ام حرف ایشان کاملا منطبق با قرآن از جمله ی اول که گفتند

نقل قول:نیاکان ما در گذشته چنین می کرده اند ، ما نیز چنین می کنیم!

و چند جمله ی دیگر ایشان که در ادامه آمده و بعد هم در آخر پاراگراف اشاره ی صریح می شود به آیه قرآن و همینطور در سوره ی ابراهیم که جناب عبدالرحمن اشاره نمودند سه آیه ی زیباست و آیه ی زیر سومین آنهاست

قالوا بل وجدنا آباءنا كذلك يفعلون (74)

گفتند: فقط ما نياكان خود را يافتيم كه چنين مي‏كنند.

یا آیات معروفی که بعد آیه ی قد افلح المؤمنون می آد که می فرماید وَالَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ ﴿۳﴾

نقل قول:هیچ کسی به جز معصومین بدون خطا نیست.

یا شما که هی می گویی سیره ی ائمه و بزرگان آخه شما یه حرفی یا سندی بگو که نوشته باشد قد افلح المؤمنون الذین هم از روی آتش می پرنون والذین هم الترقه زننون و .... شما بگو کدام یک از ائمه(علیهم السلام) یا بزرگان از روی آتش می پریدن(نعوذبالله) و می گفتند سرخی من ازتو و زردی تو از من یا اصلا فقط می پریدن. اصلا به شخصیت ائمه و بزرگان می خورد؟ اینهمه تفریحات سالم در سیره ی ائمه اینهمه تفریحات مستحب و مباح و سالم ... که دارای سود هستند یکی از اونا رو شما انجام بده.

یارو نفت می ریزه روی آتیش تو محله ی ما یکدفعه چنان دودی می پیچه و حرارت آتش از پنجره ی دوجداره هم رد میشه خب این دود وارد هوا می شود سر و صدای آن هم که انسان را دیوانه می کند بقول شما جدیدا ترقه زدن باب شده کلی پول می ریزه تو جیب قاچاقچی جماعت و ... و بدتر از همه هیچ نفعی هم ندارد و می بینیم ضرر هم دارد.

من نمیدونم شما منظورت از دفاع از این چهارشنبه سوری فعلی و سابق چیه اما ما هم نمی گوییم چهارشنبه سوری کاملا بده ما با شکل فعلی و سابق آن مشکل داریم که آیین های مختلفی در آن وجود داشته و جناب عبدالرحمن هم اشاره نمودند. یک وقت پخش هدیه ای بین مستمندان با نیت خیر است یک وقت صله رحم است یا نذر است و از ایندست کارها که خوب است که الآن کمه. یک وقت آتش و جمله ی معروف و قاشقک زنی و ... که بدرد دنیا و آخرت نمی خوره .

پاسخ به: چهارشنبه سوری یا آخرت سوزی (آیین باستانی یا خرافه ای محض؟!) - Mohammad Trust - ۹/فروردین/۹۳ ۱۴:۰۵

خوبه دیگه.

منم همین رو میگم کسی مشکل داره انجام نده.

پاسخ به: چهارشنبه سوری یا آخرت سوزی (آیین باستانی یا خرافه ای محض؟!) - میم.حسین.الف - ۶/مهر/۹۳ ۱:۱۵

برخی دوستان جبه می گیرند علیه این تایپک و محتوای آن نقل قول نمی کنم شخص خاصی را مد نظر قرار نمی دهم برای آن دست از عزیزانی می گوییم که حفظ این چیزهارا میهن دوستی (نه میهن پرستی ، میهن پرستی اشتباه است ) عرق ملی می دانند . شاید برخی از شما باشید فقط در این روز تفریح می کنید با خانواده به دور از هر حواشی ، خب این خوب است آدمی ببخشی از وقتش را به تفریح اختصاص دهد و چه بهتر که تفریح سالم باشد در کنار خانواده این عالی است و نشان فرهیختگی شما است اما نمی توانید بر اساس خودتان نسخه برا جامعه بپیچید حقیقتا می دانید چه خبر است در چهارشنبه سوری ؟ تالار امکان آپلود عکس را ندارد و اگر هم داشت شرمم می شد از چهارشنبه سوری امسال عکسی قرار دهم ، دختری مست و پاتیل با ساپورت پاره به دور آتش می رقصد سه پسر ... الله اکبر بماند ؛اینها که زیاد است ، بساط شراب خواری را که نگو و نپرس وقتی دچار شکم گیسختگی می شوند پزش است که عرق سگی را روی آتش بریزند این هم بماند، از ترکیدن سر وصورت و ویرانی خانه هام بگذریم ؟؟؟ در چهار شنبه سوری این خبرا ها است عزیزان من گرفتار این چیز ها شده ایم دچار فساد شده ایم کل وطن من محله امن و آرام و خانواده با فرهنگ شما نیست اکثر خاک من را اینها تشکیل می دهد
اینها پدیده هایی است که به آن دچاریم حالا بپردازیم نگاه دیگران
غربیانی که خودشان مراسم گاو بازی و جشن گوجه پراکنی و خر غلت در شیب دارند به چهارشنبه سوری می گویند وحشی گری شرقیان ادعا دارند این فرهنگ از ما بوده و به همین سند ما شما انسان های نخستین را متمدن کردیم
در این بین فخرمان شده اینکه در مراسم هالووین رسم جمع کردن شکلات توسط کودکان از قاشق زنی ما اقتباس شده (به به چه نیکو هیچ جنبه مثبتی دیگری نداشته ایم که فخر مان شده قاشق زنی و به تازگی لباس زیر زیر همسر کوروش وواقعا به به)
از همه اینها هم بگذریم گیریم فرهنگ بد اصلاح شد و تو دهنی محکمی به بد خواهان ایران هم زدیم ... خب حالا چه می ماند از چهار شنبه سوری ؟ آیین باستانی مربوط به زرتشتیان بچه مسلمون اینو چیکارش کنیم ؟؟
نمی گوییم زرتشتیان بد بوده اند ، نه ، جناب زرتشت (حضرت زرتشت غلط است ایشان فرستاده الهی نبودند بلکه متفکری پارسا و زاهد بوده اند ) آیین برای راهنمایی انسان ها تبیین کرده اند که در دوره خود بسیار خوب و موثر بوده البته که کامل بی نقص نبوده ولی همان هم در گذر زمان دستخوش تغییر و تحریف شده حاالا من مسلمان چرا باید پافشاری در اجرای آن آیین کنم وقتی اسلام را دارم ؟؟؟ شاید نیکان ما بت پرست هم بوده اند پس مناسک آنهارا قدر بدانیم ؟
ما اسلام را داریم کامل ترین و به خق ترین دین الهی چرا زرشت را انتخاب میکنید مثالی می زنم جهت درک بهتر پیشاپیش ازاین مثالم عذر خواهی میکنم . شما الان برای دستگاه موبایل خود آندروید 2 را انتخاب می کنید یا آندروید 4.4 ؟ آنچه که کامل تر است و بهتر است و به نسخه قبلی هیچ وابستگی ندارید حتی ممکن است به خاطر نواقص آن از آن بیزار هم باشید ( خاک بر سر من کنن با این مثالم بازهم پوزش می طلبم)
حال شاید عده ای بگوییند ما به خاطر زرتشتی بودنش نمی رویم به خاط ایرانی بودنش می رویم . آیا می دانید یکی از جنبه های تسلط بر اذهان ایجاد باستان گرایی در فرد می باشد ؟ اولا آنچه ایران باستان می نامیم فقط در انحصار ایران امروزی نیست گستره ای پهناور از اتحاد اقوام متفاوت بوده تنها نکته مثبت اش این است که ایران امروزی از لحاظ قومیت و مرکزیت نمونه میناتوری و کوچک شده آن ایران باستان است دوما ایران باستان خیلی پر شکوه خیلی مقتدر خیلی هم خوب اما آیا هیچ فساد و انحرافی در آن نبوده هیچ تباهی در آن نبوده پادشاهان خوب هم بوده اند پادشاهان بد هم بوده اند کار خوب هم صورت گرفته کارهای بد هم صورت گرفته همانقدر که ما می درخشیدم یونان و رم و چین و مصر باستان می درخشیدن این درخشش مقطعی بوده برای هر پهنه . اما آن ایران مدینه فاضله که نبوده بهتر است از تعصب بکاهیم و به واقعیت بپردازیم
ضمنا خودتان را خیلی درگیر خاک و طول و عرض جغرافیایی نکنید در قرآن آمده است که انسانها در ابتدا قوم واحده ای بوده اند و هچنین در قران آمده است که همه سرزمین ها زمین های خدا هستند (والا به قرآن ما پدرمان نبوده اند که)
شاید در ابتدا درک و قبول این مطلب برای دوستان سخت است اما خوب به آن فکر کنید از زوایای مختلف بنگیرید سبک سنگین کنید ( خدا یا زمین خاکی ) ایران یا اسلام ؟؟ امام حسین (علیه السلام) برای اسلام خودشان و فرزندانشان را فدا کرده اند شما چه چیز را فدا می کنید نمی گوییم ایران فدا کنید ولی این میهن پرستی را فدا کنید که فقط خداوند عالم سزاوار پرستش است

پاسخ به: چهارشنبه سوری یا آخرت سوزی (آیین باستانی یا خرافه ای محض؟!) - عبدالرحمن - ۲۵/اسفند/۹۴ ۲۲:۳۶

[تصویر: 64458_orig.jpg]

میگن تو آخرت به برخی افراد یه مقداری خون میدن

طرف میگه این چیه

میگن خونیه که ریختی

میگه من که اهلش نبودم

میگن نبودی ولی شریک بودی در فلان قتل

فلان حرفت فلان سکوتت در حد خودت باعث یه ظلمی شد

وقتی این جوون رو میبینم که یک ماه نبود ازدواج کرده بود و توسط یک سری اموی صفت شهید شد میگم که قطعا برخی سیاهی لشکر این جنایت بودن با دفاعشون از این خریت به اسم سنت

میتونم براتون ثابت کنم مجریان این مراسم شیطانی از حیوان کمترن

[تصویر: halloween-pumpkin-carving-ideas-63.jpg]

طرفداران فلانی بیان دفاع

پاسخ به: چهارشنبه سوری یا آخرت سوزی (آیین باستانی یا خرافه ای محض؟!) - Ali#59 - ۲۵/اسفند/۹۴ ۲۳:۴۳

(۲۵/اسفند/۹۴ ۲۲:۳۶)عبدالرحمن نوشته است:  میتونم براتون ثابت کنم مجریان این مراسم شیطانی از حیوان کمترن
ثابت کنید بخندیم.

پاسخ به: چهارشنبه سوری یا آخرت سوزی (آیین باستانی یا خرافه ای محض؟!) - عبدالرحمن - ۲۶/اسفند/۹۴ ۰:۲۰

ثابت شدBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin
.
.
.
.
.
.