![]() |
|
قدم اول: وجود خدا اینگونه ثابت میشود!!! - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html) +--- بخش: علم و عقل در اسلام (/forum-57.html) +--- موضوع: قدم اول: وجود خدا اینگونه ثابت میشود!!! (/thread-11947.html) |
RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - MohammadSadra - ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۵:۰۰ سلام، بدون شک قبوله، خیلی عالی بود. ولی منظور من از مرتبه این نبود. آیا برای رسیدن به رتبه خودش باید از رتبه های پایین رد بشه و اونها رو به خودش بگیره یا نه؟ RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - گل مرداب - ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۵:۰۹ (۱۲/بهمن/۹۰ ۱۵:۰۰)MohammadSadra نوشته است: سلام،بنام خدا سلام. اینی که شما گفتید باید حرکت باشه نه مرتبه. درسته؟ RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - MohammadSadra - ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۵:۱۱ دقیقاً درسته، یه همچین چیزی. می دونید چرا روی این مسئله اصرار دارم؟ اگر این حرکت پذیرفته بشه دیگه به این راحتی نمیشه ادعا کرد به محض برداشته شدن اراده واجب بر وجود ممکن، این ممکن ناگهان نیست و عدم میشه. بلکه پروسه ای برای عدم شدن در پیش داره که در این پروسه هم برای خودش اثراتی خواهد داشت. RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - سید ابراهیم - ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۵:۲۹ نه حرکت نیست با عرض شرمندگی. نه مثلا ذات انسان مه مرکب از جنس و فصل است. (اگر تعریف جنس و فصل براتون روشن نیست و براتون مبهمه بگید تا معنا کنم) جنس انسان: حیوان فصل انسان: ناطق(به معنای نطق کننده ... نه کسی که حرف میزند نه کسی که تفکر میکند. پس ذات انسان میشود حیوان ناطق. میبینیم که حیوانیت در ذات ما به صورت ماهیتی وجود دارد و اسان حرکتی از حیوانیت نککرده تا به انسانیت برسد. نه حرکت در این جا معنا ندارد. حرکت تنها در 4 مقوله است که بعدا براتون توضیح میدهم. RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - MohammadSadra - ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۵:۳۴ آقا سید بله باید با ما همراهی کنید، خیلی ببخشید. حداقل من اطلاعاتم در حد صفره. باید زحمت ترجمه فارسی کلمات جدید رو بکشید. تا جایی که فهمیدم ذات شامل مجموع فصل و جنس میشه. اگر درست متوجه شدم، پس فصل و جنس یه موجود ممکن الوجود چیه؟ و عرض فرقش با این دوتا چیه؟ RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - saloomeh - ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۵:۵۹ جنس ، مفهوم ذاتی ( درونی ) مشترک است و قابل تقسیم بر انواع است . مثل حیوان که دارای انواعی مثل انسان ، اسب ، گربه ، ببر و . . . است . یا شکل که جنس است برای انواعی مثل مثلث ، مربع و . . . و همین طور عدد که جنس است برای 1 و 2 و 3 و . . . ـ فلز ـ عنصر ـ زاویه ـ خط نیز جنس هستند . شکل برای مثلث ـ درخت برای نخل جنس هستند. بنابراین جنس کلی ذاتی است که بر افراد مختلف الحقیقه دلالت می کند . ***** فصل مفهوم ذاتی ( درونی ) است که اختصاص به یک ذات داشته باشد و او را از ذات های دیگر متمایز و جدا می سازد . بنابراین فصل یعنی صفت ذاتی متمایز کنندهی یک ذات از ذات دیگر . یا فصل یعنی مفهوم درونی و اختصاصی است . کلی ذاتی است که افراد یک نوع را از انواع دیگر جدا می کند . مانند : ناطق نسبت به انسان ـ سه ضلعی نسبت به مثلث ـ حساس نسبت به حیوان ـ نامی ( رشد و نمو ) فصل موجود زنده از بیجان . شیهه کنندگی برای اسب ـ تفکر و تعقل برای انسان . نامی برای گیاه ـ بُعد برای جسم . RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - سید ابراهیم - ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۵:۵۹ چشم: فقط یه خواهش دارم چون بچه ها از اول تا آخرش رو خودم تایپ میکنم و اصلا از جایی کپی نمیکنم دوست دارم همشو با دقت بخونین... تالبته ببخشیدا. ذات: یعنی حقیقت هر چیز که همان مرکب از جنس و فصل است. عرض: ماهیتی است که به یک موضوع حمل میشود. حلول در موضوعی میکند. مثلا تا قندی نباشد ما شیرین را حس نمیکنیم در این جا شیرینی عارض شده است بر جسم قند. بچه ها بهترین مثالی که میتونم بزنم اینه: سفید برای یک لباس سفید عرض است ولی برای سفیدی ذاتی است. این معنی عرضی و ذاتی. ذاتی یعنی میواند حقیقت یک چیزی را بیان کند... انسان=حیوان ناطق. نه بیشتر و نه کم تر. حالا میرسیم به جنس و فصل. جنس: یک امر کلی و جزء ذات است که مشترک است بین چندین نوع. حال خود نوع باید تعریف شود: ![]() یک مفهوم کلی است که بیانگر تمام ذایتات افراد و مصادیق خودش است مثلا انسان که میتواند بر افراد بیشماری اطلاق گردد یا اسب و یا موش و یا کتاب... در این جا مسلما منظور یک اسب خاص نیست بلکه افراد و مصادیقی که زیر یک معنا هستند. حالا جنس یک مفهوم کلی و ذاتی است که بین چند نوع مشترک است. مثلا حیوانیت که بین انسان و اسب و موش و... مشترک است. فصل: آن امر کلی و ذاتی است (دقت کنید که به امر ذاتی نه عرضی) که باعث جدا شدن یک نوع از انوع دیگر میشود و تنها اختصاص به یک نوع خاص دارد. مثل ناطقیت که باعث جدا شدن انسان از دیگر حیوانات میشود یا چیزهای دیگر. ماشالله این جا بچه ها همه فعالند... دست مریزاد به سالومه ...محمد صدرا دیگه چی میخوای گر و گر برات جواب میاد... بچه ها من مطئنم اگر خسته نشیم و همینطوری ادامه بدیم به جاهای خوبی میرسیم... من قصد دارم این بحثو تا امامت هم بکشونم... البته من این جا اشتباهه... ما همه وسیله ایم... ما همه موجودات وابسته ایم که جز وصل به علت هیچی دیگه نیستیم. هر آنمون تحت نظارت و ولایت است.... من منتظرم. RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - MohammadSadra - ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۶:۱۹ آقا سید من نوشته های شما رو چندبار مطالعه می کنم. کوچیک ترین دلیل ارادت من به شما اینه که مطلب کپی پیست نمی کنید. ------------------------------- خیلی عالی جنس و فصل و نوع رو تعریف کردید. متوجه عرض هم شدم. (امیدوارم) نوع در واقع یه مجموعه از ذات هاست که هر کدوم جنس و فصل دارند. جنس امریه که بین ذاتهای کل مجموعه یا همون نوع مشترکه (عامل اشتراک) و فصل عامل مشترک بین نوع های مختلف این مجموعه. میشه گفت این مجموعه شامل زیر مجموعه هایی برای خودش هست که هر زیر مجموعه با فصل مشخص میشه. خوب اگر هر زیر مجموعه رو جدا در نظر بگیریم خود اون هم برای خودش جنس و فصل داره. اینبار جنس همون فصل قبلی بوده. فصل قبلی، این نوع یا زیر مجموعه رو از انواع دیگه یا زیر مجموعه های دیگه جدا کرد و چون بین تمام اونها مشترکه تبدیل شد به جنس همون زیر مجموعه یا نوع خاص. حالا توی این نوع خاص و یا زیر مجموعه خاص عامل فرق دهنده بین نوع های مختلف جنس مربوط به این نوعهاست. و این داستان تا رسیدن به یک عضو خاص ادامه داره. آقا سید تشخیص بین ذات و عرض فعلاً برای من خیلی سخته. RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - سید ابراهیم - ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۸:۰۶ احسنت همینه... البته تو اصطلاح فلسفی میگن مثلا جنس قریب(نزدیک) و جنس بعید(دور) ببین سیستم اینطوریه: 1- جوهر که همان ماده است .... جنس الجناس یعین آخرین جنس 2- جسم 3- جسم نامی(نامی از نمو کننده میاد و منظور جسمی که رشد کند منظور گیاه و حیوان و انسان) 4- جسم نام حساس(حیوان و انسان) 5- جسم نامی حساس ناطق=انسان در این جا حیوان جنس قریب برای انسان است و خود حیوان خود نوعی است برای جسم نامی... مطالبتون درسته و خوب. RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - MohammadSadra - ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۸:۰۶ ممنون، سوال1، جنس واجب الوجودها چیست؟ سوال2، جنس ممکن الوجودها چیست؟ جواب سوال 1 با قاطعیت، خود وجود جنس واجب الوجودهاست. (چیزی که در تمامی واجب الوجودها مشترکه و جزء ذاتشونه خود وجوده) جواب سوال 2 رو شما بفرمایید؟ پ. ن. راستی آقا سید ارسال 159 خیلی مفهوم نبود. |