![]() |
|
واکاوی معضلات زن امروز - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: سبک زندگی اسلامی-ایرانی (/forum-32.html) +--- بخش: خانواده (/forum-73.html) +--- موضوع: واکاوی معضلات زن امروز (/thread-30014.html) |
پاسخ به: واکاوی معضلات زن امروز - السا - ۲/دی/۹۲ ۰:۴۰ سلام.دوستانی که میگن تاپیک مخصوص خانوم هاست،آقایون شرکت نکنن، یعنی تا این حد آقایونو ناوارد یا بی ربط یا ناشی یا .... فرض می کنن ک اینطوری میگن ؟؟؟ اگه واقعا این مبحث ب آقایون مربوط نمیشه، پس چرا همه کامنت ها ب هر طریقی به آقایون مربوط میشه ؟؟؟؟خواهر گلم، وقتی بحث دوستانه است و قراره ب ی نتیجه درست برسه ، انشاءالله، دیگه زن و مرد نداریم .... همه بیان نظراتشونو بذارن ... اما در کنار اون گفتن ی سری جملات که از نظر داداش عزیزمون دوست داشتنیه مثل ضعیفه جماعت جاش تو مطبخه، و ی سری جملات دیگه ( ) خود آگاه یا ناخودآگاه طرف خانومو اذیت می کنه، خیلی هم اذیت می کنه ..... و جوابش میشه جبهه گیری و تیکه انداختن و ...----------------------------- در مورد ازدواج باید بگم، آره ! این روزا دخترا حسابی آویزون پسران، از بس دخترا خودشونو عرضه کردن، به قول ی کاربری ی توی ی تالار دیگه می گفت : ادمی که شیر می خواد، گاو نمی خره که .... دیگه خودت بگیر برو تا تهش ..... دختره یک کیلو رژ میزنه، میره بیرون، طوری لباس می پوشه و آرایش می کنه ک انگار داره میره عروسی .... با خیلی از این آدم ها حرف زدم ، و ی نتیجه گیری جالب داشتم ... اکثر این آدما نوار شخصیتیشون و نوار مغزیشون ( ) خالیه .... ( اون حداقل یا سادسیم دارن یا کمبود )...این نوار خالی رو صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ( که بزرگترین دانشگاه این مملکته و البته تاثیرگذارترین ) پر نکرد .... این نوار خالی رو مجلس هیچ برنامه ریزی خاصی نکرد تا درست پرش کنه .... این نوار خالی رو حوزه علمیه عزیز ما پر نکرد ..... البته نا حق نگیم ، تلاش هایی هم شد ... اما .... اما این نوار خالی با ماهواره پر شد ..... با ماهواره ای که ی سری آدم خنگ اما کوشا ( ) با برنامه ریزی دقیق و حساب شده، با در نظر گرفتن همه چیز سعی کردن شخصیت ایروونی رو اونطور که می خوان شکل بدن و تا حدود زیادی هم شکل دادن .....حرف زیاده، اما طولانی شد ... ادامه اش باشه برای ..... یا علی پاسخ به: واکاوی معضلات زن امروز - مجید املشی - ۲/دی/۹۲ ۵:۳۶ با اینکه تاکید زیادی انجام شد که دوستان حاضر در این بحث از بحث های بی ارتباط به این تاپیک مثل جدل های زنانه مردانه و ... پرهیز کنن اما باز هم بعضا چه از آقایون و چه از خانوم ها کمی با نگاه تعصبی به موضوع نگاه می کنن و اصلا در ارسالهاشون خبری از بحث براساس دلایل و قراین نیست. و تنها به دنبال تحریک کردن مخاطبشون هستن. از هرکدام این عزیزان به صورت جداگانه خواهش کردم که در راستای محتوی این تاپیک بحث بفرمایند و البته با دیدی بی طرفانه و منطقی، تا تاپیک سیر هدفمند خودش رو طی کنه و همراه با نتیجه گیری باشه. هدف اصلی تالار یاد دادن و یاد گرفتن و بحث در مورد مسائل مبتلا به جامعه است.اگر هم کسی حرف اشتباهی زد، باید با بحث سازنده او را متوجه اشتباه خود کرد. هرکدام از ما با توجه به مطالعات و تجریباتمان در زمینه هایی قدرت تحلیل بهتری داریم. اینکه بیایم عصاره و مغز دانایی هامون رو در اختیار هم قرار بدیم یکی از اهداف شکلگیری محیطی مثل تالار هست. که بیایم این مطالب رو با هم در میون بزاریم و حتی گاهی نقد بشیم. نکته ی دیگری که به نظر می رسه در نقد کردن صحیح موثر باشه اینه که منتقد باید با حساسیت انتقاد کنه و متوجه اثرش روی شنونده باشه. به نظرم اگر با پستی موافق نیستید بهترین راه اینه که بوسیله ی استدلال اون رو رد کنید. سعی کنیم به نسبت ها و الفاظی که درباره ی مخاطبمان استفاده می کنیم دقت بیشتری داشته باشیم. یک انتقاد صحیح نباید همراه با توهین و تحقیر باشه چراکه باعث میشه که شخص در حالت دفاعی قرار بگیره و دیگه آمادگی شنیدن پیشنهادهای منتقد رو نداشته باشه. انتقاداتی به نتیجه می رسن که بسیار با دقت و هوشمندانه مطرح بشن و مخاطب بدون اونکه آزرده خاطر بشه از معایب و اشکالات خود و یا حرفهاش آگاه بشه. زمانی که احترام و شخصیت افراد مورد نقد را نگه نمی داریم، نباید انتظار یک پاسخ درست رو هم از طرف مقابلمون داشته باشیم. چرا که با این کار تنها موفق به تحریک مخاطب شدیم و بس. و ادامه ی این بحث یقینا از مسیر عقلانی وارد مسیری احساسی خواهد شد، آن هم احساسی منفی. بحث ولایت و برتری مردان و ... موضوع این تاپیک نیست. اگر چنین بحثی مدنظر دارید میتونید در تاپیک دیگری به بحث در اون مورد بپردازید. بنابراین با نهایت احترام به نظر همه ی دوستان ارسال های بی ارتباط به موضوع و همینطور کنایه های پیدا و پنهان ویرایش خواهد شد و در صورت استمرار برخورد لازم صورت خواهد گرفت. هرکس هم می تونه در بحث شرکت کنه البته با رعایت قوانین تالار و احترام به نظرات طرف مقابل. پاسخ به: واکاوی معضلات زن امروز - زینب خانوم - ۲/دی/۹۲ ۷:۳۹ خوب... برگردیم سر بحث اصلی خودمون... یکی دیگه از معضلاتی که این بار نه فقط خانم ها، بلکه تمام ایرانی ها و شاید بیشتر مردم دنیا رو تهدید میکنه، مصرف گرایی... من یادمه قدیما مامان ها همه خودشون توی خونه رب درست میکردن... خودشون تابستون ها یه عالمه باقالی و نخودفرنگی و ... میگرفتن و پاک میکردن و میذاشتن تو فریزر. خودشون ترشی و شور و مربا درست میکردن. چی شد که ما که بچه هاشون شدیم، همه این ها رو رفتیم آماده از مغازه خریدیم؟ من نمیگم از فردا همه یکی یه دیگ بذارن خونه هاشون و شروع کنن به رب درست کردنا!!!! بعضی از تغییرات خوبه. اما بعضیهاش زندگی های ما رو تحت تاثیر گذاشته. -توی این تیکه از بحث نینا جان بسیار واردتر از منه و من عذر میخوام که با وجود ایشون توی این زمینه نظر میدم- مثلاً مرباهای آماده رو خوردین؟ همه اش مزه بدی میده. آبلیمو ها، آبغوره ها، خلاصه هر چی که بگین. به همه این ها مواد نگه دارنده میزنن که به شدت سرطان زاست. اما کو گوش شنوا... خانم خونه باید امروز بره مانیکور، فردا بره پدیکور، پس فردا بره ایروبیک و ... خیلی از مواد خوراکی مصرفی رو خودمون میتونیم درست کنیم. سالم تر و خوشمزه تر. رب نمیتونیم درست کنیم... فست فود هم نمیتونیم نخوریم؟ فقط هم زمینه تغذیه نیست ها!!! قدیما همه یکی یه دونه از این تلویزیون های قرمز کوچیک داشتن که سیاه و سفید بود. دو تا کانال هم بیشتر نبود. یکی هم به آنتن که دست میزد، همچین که شمایی از تصویر مشخص میشد، میگفتیم: "خوبه، خوبه، آینه... دیگه دستش نزن" اما چی شد که امروز تلویزیون ال سی دی داریم با گیرنده دیجیتال یا ماهواره، اما میریم تلویزیون اچ دی میگیریم. میریم تلویزیون بزرگتر میگیریم... من نمیدونم چی میخوایم توی تصویر ببینیم؟ دیگه هیشکی نیست که گوشی با سیستم عامل جاوا داشته باشه... اصلاً این همه شرکت تولید کننده گوشی... یکیشون نیست یه گوشی کوچیک و با دوربین کیفیت بالا و سی پی یو قوی و ... بسازه؟ چرا... کاری هم نداره. اما اگه کسی این گوشی رو بسازه، همه این گوشی رو میخرن و دیگه رقابت معنی نخواهد داشت. یا مثلاً فکر میکنین کاری داره یه تلویزیون بسازن که از بغل دی وی دی بهش بخوره؟ اما اگه این کارو بکنن، تمام دستگاه های دی وی دی پلیرشون توی بازار میمونه. متوجه منظورم میشین؟ تولید کننده ها همیشه ما رو منتظر یه تکنولوژی برتر میذارن و هر دفعه، هر فصل و یا هر سال فقط بخشی از اون رو به ما عرضه میکنن. بابا.. قدیما از این تلفن هایی بود که ممکن بود انگشت توش گیر کنه. به قول یه طنزپرداز آمریکایی، چقدر متنفر میشدیم از اونی که شماره خونه اش 0 و 9 زیاد داشت... حالا چی شده که تمام صله ارحام و حرفهامون رو باید از طریق موبایل انجام بدیم؟ من از زمانی که باردار شدم، گوشیمو خاموش کردم تا الآن بیشتر از دو سال گذشته. یکی دو هفته اول داشتم دیوونه میشدم... اما الآن واقعاً به حضورش نیازی نمیبینم. ماها یاد نگرفتیم چیزی رو که نیاز داریم بخریم. یاد گرفتیم هرچی که اومد توی بازار ما بخریم وگرنه از قافله جا مانده ایم. یارو تبلیغ میکنه، دیگه توی سلمونی و تاکسی هم لزومی نداره با انسان ها مراوده داشته باشی. مودم فلان بخر، گوشی رو بچسب... تعامل میخوای چه کنی؟ این موبایل و اینترنت و ماهواره وسایل بسیار آب زیرکاه و موذی ای هستن. خیلی نرم وارد زندگی مون شدن، اما حالا... هر روز از ما میخوان که جر اونها به هیچ کس و هیچ چیز دیگه ای توجه نکنیم. هر قدر هم که علم پیشرفت میکنه، خطر برای انسان هم بیشتر میشه. انسان خودش این رو میدونه... اما عمل!!! هرگز... هیچ کدوممون حاضر نیستیم زندگی رو طور دیگه ای تجربه کنیم. دوستان بهتره یکم منطقی باشیم. البته نمیخوام رعب و وحشت ایجاد کنم. اما کشور ما یه کشوریه که هر آینه ممکنه یه احمقی مثل صدام بهش حمله کنه. میدونین که ... اگر کشوری مورد تهاجم قرار بگیره، اولین اتفاقی که میفته برقاش قطع میشه. کدوم ما میتونیم بدون برق یکی دو روز زندگی کنیم. همین الآنش یکی دو ساعت برق میره، داریم دیوونه میشیم. نه تلویزیون و نه ماهواره و نه کامپیوتر و نه اینترنتی.... نمیتونیم دو ساعت بدون برق تفریح کنیم. چه برسه به این که زندگی کنیم. هرچقدر که ما به تکنولوژی وابسته تر بشیم، بیشتر میشه رومون فشار وارد کرد. توی دنیایی که تیغ ژیلت و نیوآ هم مار و تحریم کرد، تمام بیسکویت ها و شکلات ها و لپ تاپ ها و موبایل ها و متاسفانه وسایل جلوگیری از بارداری، Made in USA اش توی بازار بود. خداییش بیاین تمرین کنین روزی یکی دو ساعت زندگی بدون وسایل الکترونیکی رو... مغز مثل قالی کرمونه... هرچی بیشتر ازش استفاده بشه، بهتر میشه. تموم نمیشه که... بابا اون دوگوله رو به کار بنداز و ببین چه خطراتی جامعه ما رو تهدید میکنه. زیاده خواهی و مصرف گرایی یکی از بزرگترین دلایلیه که نه تنها جامعه ما رو، بلکه نیمی از دنیا رو دچار خودش کرده. اگر این مصرف گرایی، کمتر بشه، وقت بیشتری برای اعضای خانواده خواهیم گذاشت و حتماً میبینیم که آدم های بدی نیستن. اینقدر با آدم ها چت کردیم که بلد نیستیم با آدمها به صورت معمولی حرف بزنیم. یارو توی جمع جوک میگه نصف آدم ها عوض خندیدن، میگن LOL. احساس نیاز به چیزهای غیرضرور، یه احساس کاذبه. وجود نداره... خانم های عزیز! میدونم که ممکنه بهتون بر بخوره، اما در دراز مدت به نفع حودتونه. به نفع خودمونه که سبزی مون رو خودمون پاک کنیم و بشوریم و خرد کنیم و این کارها رو عار ندونیم. برای کارهای اینچنینی و به قول قدیمیها کدبانوگری وقت بذارین. چون اولاً سلامت خودتون و خانواده تون در گرو مصرف چیزهای سالم و بدون مواد نگه دارنده است. هم این که زمانی که شما به این کار مشغول میشین، زمانیه که از انجام کارهای غیر ضروری پرهیز کردین. لذا سبک زندگیمون رو خودمون یه پله بهترش کردیم، بدون این که خیلی فشاری رومون بیاد. کمی وقت برای همسر و فرزندانمون و پدر و مادرمون بذاریم تا محبت بیشتر درو کنیم. ما چیمون از موبایل کمتره؟!! فعلا پیروز باشین تا بعد...D: پاسخ به: واکاوی معضلات زن امروز - اسکای - ۲/دی/۹۲ ۸:۵۶ مصرف گرایی در ایراناین مساله نه در فرهنگ ایرانی اصیل داشتیم که سعدی علیه رحمه در جواب کسی که پرسید : هیچ خبر داری حریر در بازار گران شده؟ او در جواب گفت: ما ارزانش می کنیم . گفتند: چگونه؟ در جواب گفت: نخریم و نپوشیم . و گفته اند سزای گرانفروش نخریدن است .” که قناعت پیشگی فرهنگ مردمان ما بود . این مساله نه در اسلام و قران ما است که امام علی میفرماید : خوشترین زندگی ،زندگی با قناعت است. بحث تاریخی مصرف گرایی ما از زمان قاجار شروع شد .و کم کم ریشه دار شد و از عوامل اقتصادی و سیاسی و بی سوادی دینی ما تبدیل به فرهنگ شد.چه خبره که تو هلند و المان زن امروزی با درامد خوب برای پس انداز و درست مصرف کردن کیلومتر با دوچرخه مسیر طی میکنه تا 5 درصد ارزونتر بخره.اینجا ما قسط خرید هامون تموم نشده سراغ جنس بعدی میریم . چی شده که تو جهیزیه یه سری چیز هایی میبینیم که اصلا کلا شاید به درد هم نخوره .حرف مردم . چشم و هم چشمی . ما بهتر زندگی میکنیم .طلا داشته باشیم بگن شوهرش هواشو داره . و هزار دلیل دیگه . مادربزرگ و مادرم همیشه میگن یه زن باید همه چی بلد باشه .نه واسه شوهر نه واسه کسی دیگه .واسه خودش. شاید کلا بدردش نخوره اما باید بلد باشه .من دختری هستم که این کار ها رو عار نمیدونم از گرد گیری خونه تا خرید خونه و ابلیمو گیری و من حتی فرش شستن بیرون رو هم قبول ندارم . دختر ای عزیز فنگ شویی رو یاد بگیرید . خلق یه شال گردن برای پدر رو یاد بگیرید .اگه کسی گفت یاد بگیر واسه خونه شوهر لازمت میشه .خواستی لج کنی و بگی من کلفتم که این ها رو یاد بگیرم به خودت ضربه زدی . بزار بگه واسه شوهر . هدف رو عوض کن . اما یاد بگیر .اگه منبع رو پیدا کردم میزارم که این جور کار ها یه جور مدیتیشن و فرار از دغدغه های بیرونه . تو بلاد کفر!!! ![]() ![]() ![]() : یاد گرفتم که زمان خیلی مهمه .خانم هم میتونی بری ورزش کنی .هم به خودت برسی کار کنی . و هم فضای خونه رو همیشه تازه نگهداری .مدیریت زمان داشته. دیگه خدمونیم ول کن غیبت کردن و حرف مردم و فرستادن بچه به شکل افراطی تو 100 تا کلاس . و خوردن سر شوهر که فلانی این رو خریده و اون رو خریده . کلی زمان میخری با حذف این ها![]() پاسخ به: واکاوی معضلات زن امروز - السا - ۲/دی/۹۲ ۱۲:۱۰ نقل قول: اینی ک می فرمایید درست، اما خب گفتن این حرف ها برای کسی ک اینو قبول نداره، مثل در رفتگی ای می مونه ک با مسکن درمان بشه ..... مثل این میمونه ک بگی : ب خودت تلقین کن، درد نداره ..... مصرف گرایی هم مثل خیلی چیزای دیگه ک برای جوون ایروونی جا انداختن، باید عوض بشه .... اما اینی ک برامون جا انداختن کار ی روز و دوروز نیست، اونا 20 سال تلاش کردن و مردم رو رسوندن ب اونجایی که می خواستن، حالا ما اگه خیلی زرنگ باشیم باید حداقل 20 سال کار کنیم، تا خودمونو درست کنیم (اسلام واقعی رو عرضه کنیم) ..... این در حالیه ک ما کلی برگ برنده داریم اما ازشون استفاده نمی کنیم . ب قول ی عزیز مسیحی می گفت : ما اگه تو دینمون امام حسین (علیه السلام) رو داشتیم، کل دنیا رو باهاش ب مسیحیت می خوندیم .... اما ما .... سعی می کنیمااااا اما خب چون برنامه ریزی درستی نداریم، میایم ابروشو درست کنیم، می زنیم چشماشم کور می کنیم (درست مثل کاری ک گشت ارشاد داره انجام میده ).... پاسخ به: واکاوی معضلات زن امروز - اسکای - ۲/دی/۹۲ ۱۲:۳۱ نقل قول:اما خب گفتن این حرف ها برای کسی ک اینو قبول نداره، مثل در رفتگی ای می مونه ک با مسکن درمان بشه ..... مثل این میمونه ک بگی : ب خودت تلقین کن، درد نداره ... بله حق باشماست . خیلی از دختر ها کلا کار خونه رو ننگ میدونن . تحقیر تاریخی زن و کار هایی که میکرد . امروز دختر رو فراری کرده . حق هم دارن . کار خونه هیجان دختر امروزی رو ارضا نمیکنه . من این کار ها رو یاد نگرفتم واسه خونه ی شوهر .این ذهنیت از 12 سالگی برای من مادرم تعریف کرد . الان خیلی جاها میگن بهت نمیاد این کار ها رو بلد باشی. چون من دختر ماجراجویی هستم فکر میکنن کار خونه واسه این تیپ دخترا نیست . آشه شله قلم کار فرهنگ ما حالا حالا ها باید کار بشه . من به مسئولین کار ندارم .قرار هم نیست تو این تاپیک بشریت رو نجات بدیم .اگر یک نفر کمی ذهنش کنجکاو بشه .یا سعی کنه تعادل رو تو زندگیش تمرین کنه .این تاپیک به هدفش رسیده. پاسخ به: واکاوی معضلات زن امروز - زینب خانوم - ۲/دی/۹۲ ۱۲:۳۷ نقل قول:اگر یک نفر کمی ذهنش کنجکاو بشه .یا سعی کنه تعادل رو تو زندگیش تمرین کنه .این تاپیک به هدفش رسیده. واقعاً گل گفتی اسکای جان. اما من قبول ندارم که خیلی زمان بر باشه اصلاح الگوی مصرف.... شاید 3-4 ماهه... البته اگر کسی بخواد. همین.... یکم توی تغذیه مون... یکم موبایل و اینترنتمون... خلاصه بریم تو مود تعادل دیگه. پاسخ به: واکاوی معضلات زن امروز - درست پسند - ۲/دی/۹۲ ۱۶:۴۸ (۱/دی/۹۲ ۱۱:۵۰)Fateme135 نوشته است: سرآیه ای که درسوره ی بقره آمده بود به این مضمون:خانم محترم، بنده رو ببخشید. خانمها و آقایون دیگر هم بابت اینکه نظری خارج از روال اصلی موضوع میدم بنده رو ببخشند. ولی آخه به نظرم نکتهی بسیار عظیمی مغفول واقع شده! بحث من در مورد منظور آیه نیست. البته خانم نینا اشارهای به منظور آیه فرمودهاند، و بنابراین من در مورد منظور آیه سخنی ندارم جز اینکه اشارهای کنم که با توجه به آیهی قبل(آیهی 222) منظور آیه به غایت مشخص هست، و حتی با دقیق شدن در کلمات آیه میشه دید که خداوند در عین استفاده از کلماتی معمولی، در مورد نکاتی بسیار خاص در مورد رابطه که بصورت معمولی قابل گفتن نیست به شوهران تذکر فرموده، و نیز از قَدِّمُواْ لأَنفُسِكُمْ میشه فهمید که منظور خداوند در این تذکر هم کشت مادی هست، و هم کشت معنوی برای توشهگیری آخرت. ولی بحث من در مورد منظور آیه نیست. بحث من اینه که درسته که از منظور آیه هیچ اطلاعی نداشتید، ولی آیا منظوری که از آیه برداشت میکردید و بشدت نادرست میدونستید رو از خداوند دونستید؟ آیا به این گمان اعتنا کردید که نعوذبالله خداوند سخن مذمومی گفته؟ یا حتی تشکیکی در حقانیت قرآن؟ چرا؟ چون حتی به گمانتون شک هم نکردید! حتی اون گمان رو دارای ابهام ندونستید! در حالی که اون رو به عنوان سخن خداوند میخوندید! این همون چیزی هست که برای من قابل درک نیست و ناراحت کننده است.
پاسخ به: واکاوی معضلات زن امروز - زینب خانوم - ۳/دی/۹۲ ۹:۱۸ تا دخترم خوابه، امروز یکی از مهمترین معضلات زن امروزی رو بیان میکنم. بچه... بهتره که حوصله تون رو بالا ببرید و همه مطلب رو بخونین و گزینشی عمل نکنین. چون این مبحث فوق العاده مهم و طولانیه. اون زمان های قدیم، زمان مامان ها و مامان بزرگهامون، امکانات و پیشرفتی وجود نداشته. لذا همه مامان ها بچه هاشون رو به صورت طبیعی به دنیا می آوردن. بجه ای که ممکنه حتی تا 5 و 6 کیلو هم وزن داشته باشه. درد بسیار شدیدی بر مادر حکم میکرده. من بنا رو بر این میذارم که شما خواننده عزیز فرق بین زایمان طبیعی و سزارین رو میدونین. چه بسا مادرانی که به قول معروف سر زا میرفتن... و از هر مامانی بپرسی، یه تجربه خارج شدن روح از بدنش رو توی بارداری و زایمان داشته. از بس که در این زمان درد میکشیدن و پاک بودن، روح ها آماده پرواز بوده. خلاصه... این مامان همیشه در جواب سوال دخترش که "مامان! منو چه جوری به دنیا آوردی؟ درد داشت؟" میگه: "خیلی درد داشت." بعد شروع میکنه خاطرات روز زایمان رو براش مو به مو تعریف میکنه که فلانی محکم میزد تو گوشم، دکتر گفت خدا خیلی بهت رحم کرده، اصلاً من باید الآن مرده باشم و ..." دختر چنان وحشتی در وجودش از زایمان ایجاد میشه که حاضر نیست این درد رو متحمل بشه. غافل از این که با یه آمپول بی حسی موضعی درد زایمان طبیعی از بین میره. بعد مامانش رو نگاه میکنه که چقدر چاق شده و چقدر چین و چروک روی صورتش افتاده و کمرش درد میکنه و موهاش سفید شده و ... پیش خودش هم یه دو دو تا چهار تا میکنه و میبینه هیچ تاج به خصوصی به سر مادر خودش نزده که... میگه :"مگه من خرم یه بلای جون برای خودم بیارم؟" ازدواج میکنه و بعد از 5-6 سال با اصرار والدین خودش و همسرش برای بچه دار شدن تلاش میکنن. با تغذیه بسیار ناسالم و هدیه های زندگی ماشینی امروزی و کادوهای ویژه صهیونیست ها به شیعه ها، بعد از یکی دو سال تلاش متوجه میشه که باردار شده. ماه اول بارداری که اصلاً جزء روزهایی که شما میشمارید محسوب نمیشه. یعنی روزی که شما متوجه شدین حامله هستین و به پزشک مراجعه کردین، یک ماه از بارداریتون گذشته. ماه دوم، ماه بدی نیست. ماه زیاد شدن اشتها و تبریک و ماچ و بوسه و ... از اواخر ماه دوم، سرگیجه ها شروع میشه. سرگیجه هایی که بچه با کشیدن خون مادر و تغذیه از اون، مسبب اونه. کم کم حالت تهوع های صبحگاهی بهش اضافه میشه. صبح که چشمات رو باز میکنی، یا حالت تهوع داری، یا بالا میاری. کم کم وارد ماه سوم میشی و توی این مدت یکی دو بار آزمایش های خاصی رو دادی. میگذرم از استرسی که تا زمان دریافت جواب آزمایش به آدم وارد میشه. توی مقاله های غربی خوندیم که بچه با موسیقی آروم میشه. اما نفهمیدیم چه موسیقی ای... براش آهنگ های شیش و هشت اندی میذاریم... یا از این آهنگهایی که غم دنیا تو دلمون لونه میکنه... به توصیه مامان ها، حالا دیگه ما باید برای 2 نفر غذا بخوریم، لذا حالا نخور، کی بخور... دست به سیاه و سفید نمیزنیم... کم کم زمان تغییر شکل میرسه... شکم بزرگ میشه و زن ها شروع میکنن به درد کشیدن. کمر درد و پا درد ها روز به روز بیشتر میشه... تغییرات هورمونی خانم ها رو بسیار حساس میکنه... دلشون میخواد که همسرشون حتی یک لحظه هم از توجه کردن به اون دست برنداره. آقایون! مراعات کنین... دیدن حتی اخبار هم باید با رضایت خانم خانم ها باشه... چه برسه به دیدن فیلم هایی که توش زنان مانکن داره... حساسیت و حسادت توی این مدت به اوج خودش میرسه... کاملاً طبیعیه... اما چون آقایون درکی از این احوال ندارن، بهش اهمیت نمیدن و یه ضربه کاری اینجا به زنشون میخوره... سیسمونی مطابق با آخرین مد روز و در نهایت چشم خواهر شوهر دربیادی خریده میشه... غافل از این که این سیسمونی ها چه ایراداتی میتونه داشته باشه. کم کم به روز زایمان نزدیک میشه و چون از قبل تصمیم خودش رو گرفته که سزارین بشه، در هفته 38 ام میدوئه و میره بیمارستان میخوابه و بچه رو با 2 هفته نقص به دنیا میاره. در واقع بچه ها توی همین دو هفته برای به دنیا اومدن آماده میشن و اگر این دو هفته رو توی شکم مادر بودن، کمتر گریه میکنن و کمتر دچار دل دردهای شدید میشن، وگرنه بچه ای که وزن درستی هم نگرفته بسیار ضعیف و با کلی درد به دنیا میاد. خانمی که سزارین کرده، تحت تاثیر داروهای بیهوشی و عوارض بعد از عمل، دچار افسردگی میشه و خیلی علاقه ای به بچه گریه کن نداره... در این بین بابا ها هم نمک روی زخم زن بیچاره میپاشن... حق هم دارن ها... اما یه مرد هرگز حاضر نیست در التیام زجری که زنش داره میکشه،از خود گذشتگی بکنه... زن بیچاره شب تا صبح بیداره و بچه رو ساکت میکنه... صبح که میشه تازه بچه خوابش میگیره، که دیگه مامان نمیتونه زیاد بخوابه. زن بیچاره که هم بدنش تغییر کرده، هم یه موجودی به زندگیش اضافه شده که چز بلا چیزی براش نیاورده، از بچه متنفر میشه... در این بین فکر این که نکنه شوهرم از این قضیه ناراحت بشه و بره روی سرم هوو بیاره، (اعم از دوست دختر یا زن صیغه ای یا هر چی...) زن رو یک لحظه آروم نمیذاره... اما کارهایی که میتونه به شیرین شدن هرچه بیشتر این روزها کمک کنه رو سعی میکنم بگم: 1. تا میتونین در دوران بارداری مراقب تغذیه تون باشین. هم تغذیه روح و هم تغذیه جسم. از خوردن هر چیزی که حاوی کافئینه پرهیز کنین. چای و شکلات رو بذارین کنار. شروع کنین به خرما و یا زیتون خوردن. هی سوره یوسف نخونین و به سیب فوت کنین و بخورین. خوشگلی مسئولیت داره. 2. یه حدیثی از امام صادق (علیه السلام) خونده بودم که گفته بودن که بهتره در دوارن بارداری زن و شوهر رابطه ای نداشته باشن. به عبارت دیگه زن غسل واجب نشه. حالا اگر مرد غسل واجب شد، ایرادی نداره. منظورم رو امیدوارم متوجه شده باشین. 3. در خرید سیسمونی و علی الخصوص تخت نوزاد بسیار دقت کنین. تمام تخت خوابهای نوزادی، از این مدلهایی شده که نرده های کنارش رو که برداری تبدیل به تخت نوجوان میشه. این خودش یه تخت سایز بزرگه که اتاق خودش رو میطلبه و توی اتاق ماما ن و بابا جا نمیشه. لذا بعد از تولد، یا مادر زائوی بیچاره تا دو سال که به بچه اش شیر میده سفیر و سرگردونه که بره تو اتاق بچه اش روی تشک بخوابه و هر وقت صدای گریه اش در اومد، بلند بشه و نوزاد رو بغل بکنه و شیرش بده و بادگلوش رو بگیره و .... یا بچه رو میبره روی تختش که پیش خودش بخوابونه... که در این صورت هم با گریه بچه، پدر زابراه میشه و شروع میکنه به غر غر کردن و عباراتی مثل "من فردا صبح باید برم سر کار" رو با پرخاش مطرح میکنه... یعنی زن بیچاره نمیدونه بچه رو ساکت کنه، یا بابای بچه رو... تخت هایی توی بازار هست که یک طرفش نرده داره و یک طرفش با پارچه برزنتی پوشیده شده. پارچه برزنتی با زیپ باز میشه و بچه توی تخت خودش، اما کنار مامانش خوابیده. حس بویایی نوزادها بسیار قویه. همین که بوی مامانش رو احساس میکنه و هر از چند گاهی دست مامانش لمسش میکنه، آرامش میگیره. لذا در تمام مدت دو سالی که مادر باید به بچه شیر بده، هم مادر آرامش داره و روی تخت خودش خوابیده و هم نوزاد. 4. لزومی نداره همه سیسمونی رو برای بچه قبل از تولدش بگیرین. با آپارتمان های کوچیک امروزی، بهترین کار اینه که هر برهه ای که بچه چیزی رو نیاز داشت، براش خریده بشه و بعدش که بلا استفاده شد، جمع بشه. وسایلی مثل روروئک یا صندلی غذا یا اسباب بازیهای زیاد بهتره از همون اول خریده نشه. 5. اسباب بازی های پشمالو و یا موسیقی دار، برای ما آدم بزرگا قشنگه، برای بچه یه چیز جدید و ترسناکه. بهترین اسباب بازی برای نوزاد، دست مامانشه. برای نوزادتون وقت بذارین و باهاش بازی کنین. 6. نوزاد ها پنج تا خواسته بیشتر ندارن. یا گشنه و تشنه ان، یا جاشون رو خیس کردن، یا خوابشون میاد و یا دلشون درد میکنه و یا بازی میخوان. اگر تازه شیر خوردن، پس ممکنه دل درد داشته باشن و یا بادگلوشون گیر کرده باشه. جاشون هم که تازه عوض کردین، تازه هم از خواب بیدار شده، پس حتماً دلش میخواد یکی باهاش حرف بزنه و باهاش بازی کنه. 7. اون ها وارد دنیایی شدن که همه چیزش جدیده. به جای این که همه اش افقی بخوابونیدشون، کمی بغلشون کنین تا همه چیز رو با دقت نگاه کنن. این جا کمک باباها بسیار موثره. چون خانم تازه زایمان کرده و خیلی توانی برای بغل کردن نوزاد نداره. 8. محبت بیشتر از قبل آقای خونه به خانم باعث میشه زن از باعث و بانی این موضوع خوشش بیاد. یعنی از بچه... 9. تا میتونین نوزادتون رو ببوسین. چون بچه ها این کار رو خیلی دوست دارن و با صاحب بوس ارتباط عاطفی برقرار میکنن. وقتی بچه به سن 6 ماهگی برسه و غذا خوردنش شروع بشه و شروع کنه به راه رفتن و ... تازه اول دردسره... به قول مامان بزرگم بچه هرچی بزرگتر میشه، مشکلاتش هم بزرگتر میشه. یه روزی برسه که مامان بگه خوشا اون روزایی که پی پی بچه ام رو میشستم... من و همسرم اصلاً یادمون نمیاد قبل از این که دخترمون به دنیا بیاد، به چی میخندیدیم. از من بپرسین بهتون میگم هیچ چیزی بهتر و شیرین تر از بچه سالم و شاد نیست. خودمون سالم و شادش میکنیم. خودمون هم لذتش رو میبریم. آقایون توی دوران بارداری و بعد از زایمان خانمهاتون خیلی هوای حاج خانم رو داشته باشین که بعدش به نفع خودتونه. پاسخ به: واکاوی معضلات زن امروز - فیروزه - ۳/دی/۹۲ ۲۰:۱۰ سلام موزه خانوم واقعا تو زایمان طبیعی بی حسی داریم؟ اخه میگن تو طبیعی مادر باید همکاری کنه!!!!!! شاید منظورتون بعدش واسه بخیه و ایناس هان؟ ضمنا ی نوع افسردگی هس ک بهش میگن افسردگی بعد زایمان، فک نکنم ب سزارین یا طبیعی بودن ربطی داشته باشه ولی چیزایی ک واسه تغذیه گفتین کاملا درسته خانوما تا حد امکان در دوران بارداری و غیر بارداری قهوه کاکائو نسکافه فست فود نوشابه غداهای چرب و.......(!) رو نخورین یا علی... |