تالار گفتگوی بیداری اندیشه
"گرشاسپ" یک بازی منحصر به فرد است - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: افشای صنعت سرگرمی (/forum-25.html)
+--- بخش: صنعت سرگرمی و بازی های رایانه ای (/forum-29.html)
+--- موضوع: "گرشاسپ" یک بازی منحصر به فرد است (/thread-11022.html)

صفحه: 1 2 3

RE: "گرشاسپ" یک بازی منحصر به فرد است - اکبر.ع - ۱۱/دی/۹۰ ۱۲:۵۶

کی گفته موتور آزاد بوده ؟
اینا رو از کجا آوردید که دارید می گید؟

RE: "گرشاسپ" یک بازی منحصر به فرد است - mohammad790 - ۱۱/دی/۹۰ ۱۵:۰۸

نقل قول: اينجاست كه اون مثل ... چه ربطي به شقيقه داره صدق مي كنه...
چقدر شما با ادبی!

موتور گرافیکی که گرشاسب باهاش ساخته شده موتور ogre3d هست که یک موتور متن باز هست. طبق اصلاعاتی که بدست آوردم شرکت فن افزار شریف این موتور رو یک مقدار دست کاریش کرده و بعداز تغییراتی که روی موتور انجام شده ازش توی ساخت گرشاسب استفاده شده.

RE: "گرشاسپ" یک بازی منحصر به فرد است - mhvvhm - ۱۱/دی/۹۰ ۱۵:۵۲

سلام خدمت دوستان
عزیزان من خودم خیلی از بازی های کنسول و PC رو از جمله God Of War Skyrim و غیره انجام دادم تو این بازی ها هیچ چیزی راجب خدا یکتا پرستی پاکی ...وجو ندارد گرچه من تعریف و تمجید الکترونیک آرتز و...بعید می دونم ولی اگه اونا از گرشاسب تعریف کردن بخاطر این نیست که از داستان گرافیک بازی هوش طراحی شده(AI) و...خوششون اومده بلکه تو ای بازی ظرفیت های بجایی دیدن تا بازی رو به عنوان پتانسیل جدید برای طراحی و القائات جدیدشون مناسب می بینند!!!!!
من این بازی رو نکردم و هیچ نظری ندارم کسایی که بازی را انجام دادن می تونن بگن تو این بازی چقدر از نظر GAMEPLAY سناریو گرافیک بازی به اشاعه مسائل الهی یکتا پرستی خدا پرستی پاکی ایرانینان ...اختصاص داده شده؟و چقدر برعکس؟

RE: "گرشاسپ" یک بازی منحصر به فرد است - darksider - ۱۳/دی/۹۰ ۱۱:۲۰

(۱۱/دی/۹۰ ۱۲:۵۲)amin7 نوشته است:  
(۷/دی/۹۰ ۲۳:۵۴)mohammad790 نوشته است:  گرشاسب با یک موتور گرافیکی free ساخته شده!!!!!!!!!!!
در حالی که موتور هایی که برای ساخت gears of war یا god of war قیمت های میلیاردی دارند!

بنظر شما جای آفرین گفتن ندارد؟

حتما همه جا خارجی ها باید بیان ازمون تعریف کنن تا بفهمیم خوب عمل کردیم؟ آیا خودمون نمیتونیم تحلیل کنیم و بفهمیم چه پیشرفتی داشته ایم؟

من به زبان بيگانه اي صحبت كردم!!!!
اينجاست كه اون مثل ... چه ربطي به شقيقه داره صدق مي كنه...
بازي خوب هست ولي اين چه ربطي داره به اينكه بيايم دروغ تحويل مردم بديم كه فلاني درباره بازي اين را گفته...
بازي خوبه، افرين، احسنت ولي حرف مي زاريد دهن مردم كه فلاني اين حرف را زد، فلاني چشم هاش 4 تا شد،‌ فلاني از خوبي بازي سكته زد!
بازي تون خوبه، بزاريد خوب بمونه، دروغ چرا؟؟؟؟؟؟

چه اصراریه که بگی اینا همش دروغه!
شاید راست باشه. نکنه خود اون نامبرده ها بهت گفتن ما چیزی نگفتیم!
راست و دروغش پای خود نویسنده
حالا چون شما کل وب گشتی و چیزی ندیدی نمیشه به کسی تهمت دروغگویی زدAngry

RE: "گرشاسپ" یک بازی منحصر به فرد است - mohammad790 - ۱۳/دی/۹۰ ۱۱:۵۹

حالا دورغ هست یا نیست نمیدونم . الله اعلم ولی
خوبه یه مصاحبه با خودم اینجا داشته باشم راجع به گرشاسب.[تصویر: interview.gif]

جاتون خالی رفته بودم نمایشگاه رسانه های دیجیتال.
اونجا دیدم یه غرفه مخصوص گرشاسب بود.

رفتم خریدم بازی شو. انصافا قشنگه. من که بازی کردم خیلی خوشم اومد. البته دیگه اهل بازی نیستم فقط بخاطر اینکه تست کرده باشم بازی رو. قدیما زیاد بازی میکردم الان دیگر پیر شدیم آقاجان!!!!!!

بازی از نظر کاراکتر شخصیتی گرشاسب خیلی باحاله تا اون جایی که من بازی کردم گرشاسب اصلا حرف نمیزد و این بنظرم یکی از معایب داستانش بود. گرافیک فوق العاده بالا میخواد بازیش. من گرافیک 1 داشتم ولی بازم نمی کشید!!!!!!!!!!!!!!!! برام عجیب بود!!!!!!!!!!!!!!

ویدئو هایی که وسط بازی پخش می شد واقعا کیفیت داشت خیلی خوشم اومد.
ضربات خشم گرشاسب قوی طراحی شده بود.
توی بازی یک بخش بود که با دشمن وارد تعامل میشد یعنی میپرید روی دشمن و با خنجر سرشو میبرید و این خودش مراحلی داشت که باید با جهت هایی که خودش معرفی میکرد گرشاسب رو کنترل میکردی تا بالاخره موفق به کشتن دشمن بشی این تیکه اش باحال بود ولی خیلی سخت بود.

کلا از نظر گیم پلی یکمی با جهت ها توی بازی مشکل پیدا میکنید ولی مهم نیست فضای جذاب بازی این رو خنثی میکنه. بعضی وقتها هم احساس میکنید دارید سونیک بازی میکنید چون با جهت گیری ها مشکل دارید نمیتونید درست مسیر رو طی کنید!!!!!!! باید چندین بار امتحان کنید.

تعداد دشمن هایی باهاتون وارد جنگ میشن و اینکه چطور مبارزه میکنین (یک نفر به صد نفر یا تک به تک) مناسب و قابل قبوله نه زیاد کلافه میشید نه زیاد راحته که از راحتی بندازید کنار بازی رو.

یک چیز خیلی خوب ضربات خشمگین گرشاسبه!
این بخشش رو خیلی دوست دارم چون وقتی نوار خشم گرشاسب پر میشه نوار خشم شما هم پر شده و نیاز دارید حرصتون رو سر دشمن با ضربه سهمگین خالی کنید [تصویر: 97.gif] و وقتی یه ضربه خیلی خفن وارد میکنید تازه جیگرتون خنک میشه.[تصویر: congratualtions.gif]

در کل حتی دو سه مرحله از گرشاسب روهم بازی نکردم ولی خیلی خوشم اومد. کارشون درسته![تصویر: 47b20s0.gif]

در کل قابل قبول بود.[تصویر: 128fs318181.gif]

RE: "گرشاسپ" یک بازی منحصر به فرد است - اکبر.ع - ۱۳/دی/۹۰ ۱۲:۱۳

من هم با یکی از مهندس هایی که با سازنده های بازی حرف زده بود حرف زدم اون با مدیر پروژه همون مو قشنگه صحبت کرده بود. اونطوری که من شنیدم به جز پول موتور ساخت ۴۰۰ میلیونی تنها ۱۸۰ میلیون دیگه پول استدیو و چیز های دیگه داده بودند.
حالا من از معایب بازی بگم:
محاسبات زیاضی که توی حرکات شخص اول استفاده شده افتضاحه به خاطر همین توی حرکاتش هیچ حرکت موزونی احساس نمی شه.
توی بازی از توابع برگشتی به وفور استفاده شده به خاطر همین خیلی راه رفتن و حرکاتش تکراری هست.
اکثر خط های برنامه هاش کپی برداری شده برای همین هم برخی از صحنه ها برای بازی های دیگه ای هست.
هوش مصتوعی ضعیفی داره که نشان از کم تجربه بودن تیم ادیت داره.
اینا چیزی هست که خودم از بازی فهمیدم...ولی در کل برای قدم اول خوبه و به دور از انتظار حداقل بهتر از اونه که بازی های وارداتی بازی کنیم

RE: "گرشاسپ" یک بازی منحصر به فرد است - persia - ۱۳/دی/۹۰ ۱۵:۳۱

من چنتا انتقاد اساسی به این بازی دارم
1_کپی برداری از خدای جنگ
2_روی سینه گرشاسپ شکل اسکلت هست که بسیار شبیه جمجه بزه که اصلا شایسته یک پهلوان ایرانی نیست
3-در بازی توجه فقط به جنگ مربوط شده و به آیتم های دیگه توجه نشده
(۱۳/دی/۹۰ ۱۱:۲۰)darksider نوشته است:  
(۱۱/دی/۹۰ ۱۲:۵۲)amin7 نوشته است:  من به زبان بيگانه اي صحبت كردم!!!!
بازي خوب هست ولي اين چه ربطي داره به اينكه بيايم دروغ تحويل مردم بديم كه فلاني درباره بازي اين را گفته...
بازي خوبه، افرين، احسنت ولي حرف مي زاريد دهن مردم كه فلاني اين حرف را زد، فلاني چشم هاش 4 تا شد،‌ فلاني از خوبي بازي سكته زد!

محض اطلاعتون باید عرض کنم GEARS OF WAR با UDK ساخته شده

RE: "گرشاسپ" یک بازی منحصر به فرد است - amin7 - ۱۳/دی/۹۰ ۲۱:۱۸

(۱۳/دی/۹۰ ۱۱:۲۰)darksider نوشته است:  
(۱۱/دی/۹۰ ۱۲:۵۲)amin7 نوشته است:  من به زبان بيگانه اي صحبت كردم!!!!

واقعا جالبه!!! واقعا!!!
باشه درسته، راسته!!!!!!
يك مطلب آدم وقتي نقل قول مي كنه، بايد از يك منبع معتبر نقل كنه!!!
اگه اين جوري باشه، من هم ميام مي گم به نقل از قلقلك نيوز و سايت دوستان، هزاران هزار مطلب مي زارم از تعريف و تمجيد از اين بازي!!!
كه چي بشه!! دروغ تحويل مردم بديم!!!
هر وقت شما ياد گرفتيد كه يك مطلبي بايد به نقل از يك منبع موثق باشه، اون وقت بيايد افاضات بفرماييد!!!Angry
.

RE: "گرشاسپ" یک بازی منحصر به فرد است - آیدین - ۱۳/دی/۹۰ ۲۲:۲۳

بسم الله الرحمن الرحیم

نقد و بررسی بازی گرشاسپ: گرز ثریت
[تصویر: 139_large.jpg]
نقد و بررسی بازی (ایرانی) گرشاسپ: گرز ثریت
یکی دیگر از عناوین بزرگ ایرانی هم روانه‌ی بازار شد اما این بازی با دیگر عناوین داخلی كه تا كنون تجربه كرده‌ایم متفاوت است. بهتر است از همین ابتدای مطلب عرض كنم كه بازی گرشاسپ، نه یك گام، بلكه چندین گام صنعت بازیسازی كشور را به جلو هدایت و آن را وارد نسل تازه‌ای كرده است. تیم توانمند فن افزار شریف با مدیریت صحیح و خوش درخشیدن در رویدادهای مختلف داخلی و بعضاً خارجی و همینطور با فعالیت‌ها و ارتباطات عمومی درست و هوشمندانه‌ی خود، توانستند به خوبی توجهات زیادی را به خود معطوف كنند و اكنون با انتشار بازی ثابت كردند كه شایستگی این همه توجه را داشته‌اند.
البته توضیحاتی كه داده شد بدین معنا نیست كه با یك عنوان بی نقص و كامل طرف هستیم، گرشاسپ نیز مشكلات قابل وصفی دارد كه در ادامه به طور كامل به آنها خواهیم پرداخت اما نكته‌ی اصلی اینجاست كه مشكلات این بازی دردناك نیست! پیش از عرضه‌ی گرشاسپ به واقع صنعت بازیسازی كشور به دلایل مختلف از حداقل‌ها هم پایین‌تر بود و عناوین پر سروصدا و به ظاهر بزرگ ایرانی، ناامید كننده و با نواقص متعدد و عجیب فراوانی عرضه می‌شدند؛ علاوه بر این، رقابتی هم آنطور كه باید بین تولیدكنندگان دیده نمی‌شد اما حال با عرضه‌ی گرشاسپ به نظر می‌رسد یك تلنگور محكم به این صنعت در كشورمان وارد شده كه جای بسی امیدواریست. البته تلنگور اصلی در حقیقت زمانی زده شد كه این بازی در نمایش‌ها و كارگاه‌های مختلف خود در رویدادها‌ی داخلی، توانست خود را برای عموم به اثبات برساند و نشان دهد یك بازی حرفه‌ای چگونه باید ساخته شود ...
[تصویر: garshap5.jpg]
داستان بازی در مورد دلاوری‌های پهلوان بزرگ اساطیر كهن ایرانی، گرشاسپ، از نیاكان رستم است. از آنجایی كه در این دوره كمتر به این پهلوان مهم ایرانی پرداخته شده و عده‌ی كمی از حماسه‌های او آگاهی دارند، نبردهای گرشاسپ می‌تواند موضوع بسیار خوب و مفیدی برای ساخت یك بازی فاخر ایرانی باشد.
مدتی بعد از آزادی سرزمین خونیراث (ایران) از تاریكی و نابودی ضحاك، این سرزمین مجدداً مورد هجوم دیوان قرار می‌گیرد. هیتاسپ زرین تاج كه از جمله فرمانروایان قدرتمند و بی‌رحم دیوان محسوب می‌شود، به دهكده‌ی سیاوشگرد كه محل فرمانروایی اوروخشیه، برادر گرشاسپ است هجوم می‌آورد و در نبردی اوروخشیه را از بین می‌برد و گرز ثریت كه متعلق به خاندان گرشاسپ است را به چنگ می‌آورد. حال گرشاسپ برای انتقام خون برادر و باز پس گیری گرز ثریت راهی جنگ با هیتاسپ می‌شود اما قبل از آن باید از شر دیوان و هیولاهای زیر دست او خلاص شود.
متنی كه در بالا خواندید خلاصه‌ای از مقدمه‌ی داستان گرشاسپ است كه شاید با انجام خود بازی به خوبی از آن مطلع نشوید! خود بنده بخش عمده‌ی پارگراف بالا را با استفاده از نوشته‌های پشت كاور بازی و اطلاعاتی كه قبل از انتشار گرشاسپ منتشر شده بود تهیه كردم! دلیل آن هم این است كه بازی با مقدمه‌ی خوب و كاملی آغاز نمی‌شود؛ مخصوصاً با توجه به اینكه این بازی نسخه‌ی اوّل یك سری به حساب می‌آید اهمیت توجه به این مسئله بیشتر هم می‌شود. بهتر بود قبل از شروع گیم‌پلی پیش زمینه‌ای از داستان بازی به كمك میان پرده‌ها یا تصاویری بیان می‌شد تا گیمر به طور كامل از اوضاعی كه قرار است با آن روبرو شود آگاهی یابد اما این اتفاق رخ نداد و بازی خیلی زود و با چند جمله‌ی مختصر از راوی وارد اصل مطلب شد. كل بار روایت بازی نیز به دوش همین راویست و این اصلاً نمی‌تواند یك روایت مطلوب را به ارمغان بیاورد. میان‌پرده‌های pre-render كه فقط در نیمه‌ی اوّل بازی شاهد آن‌ها هستیم هم در مجموع كمكی به روایت داستان نمی‌كنند و تنها بار هیجانی دارند؛ البته به هیچ وجه نباید از كیفیت و طراحی بسیار خوب این میان پرده‌ها غافل بود.
اشكال دیگری كه از روند داستان و روایت بازی می‌توان گرفت مربوط به مقوله‌ی مهم شخصیت پردازیست. كل بازی تنها دارای 2 كاركتر قابل ذكر است، یعنی گرشاسپ و هیتاسپ كه این مسئله ضعف بزرگی برای یك عنوان داستان محور محسوب می‌شود. سازندگان می‌بایست كاركترهای محوری دیگری هم در دل داستان بازی قرار می‌دادند تا گرشاسپ به دلایل مختلف با آن‌ها ملاقات داشته باشد و بدین شكل می‌توانستند با عمق بیشتری كه به داستان می‌دهند، علاوه بر اینكه باعث افزایش جذابیت بازی می‌شوند، آن را تا حدودی طولانی‌تر هم كنند اما به نظر می‌رسد آنها هیچ توجهی به این موضوع مهم نداشته‌اند. به علاوه، كم‌حرفی یا بهتر است بگوییم بی‌حرفی همان دو كاركتر در طول بازی نیز سبب شد كه اصلاً نتوانیم از شخصیت آنها آنطور كه باید آگاه شویم.

گیم پلی یكی از قوی‌ترین بخش‌های این بازیست. اما مشكل اصلی شباهت بیش از اندازه‌ی این بخش به سری بازی‌های God of War است. پیش از تجربه‌ی این بازی فكر می‌كردم كه گرشاسپ فقط از نظر سبك مشابه God of War است، همانطور كه Castlevania: Lords of Shadow شبیه God of War است یا همانند شباهتیست كه بین Prince of Persia و God of War وجود دارد اما گرشاسپ اینطور نیست و دقیقاً برداشتی از خود God of War است و این مسئله برایم بسیار عجیب و ناخوشایند بوده است. روند مراحل، مبارزات و دشمنان، كنترل بازی، HUD، سیستم ارب‌ها و آپگرید اسلحه، QTE و ... همه‌ی اینها، دقیقاً به همان شكلی كه در God of War تجربه كردیم، بعضاً به شكل ناقص‌تری در گرشاسپ گنجانده شده‌اند. متاسفانه مسئله‌ی نوآوری چیزیست كه اكثریت قریب به اتفاق عناوین بزرگ ایرانی از آن رنج می‌برند و به نظر می‌رسد سازندگان ما اصلاً در مورد آن فكری نمی‌كنند، به طور خواسته یا ناخواسته یك بازی بزرگ را هدف قرار می‌دهند و می‌خواهند مثل آن باشند و تمام سعیشان هم بر همین است. چه می‌شود كه یك بازی ایرانی تعدادی ویژگی در خود داشته باشد كه در هیچ بازی دیگر در سطح جهان دیده نشده یا حداقل كمتر مورد استفاده قرار گرفته است؟! به شخصه اعتقاد دارم هیچ چیزی به اندازه‌ی مسئله‌ی نوآوری و ایده‌های خلاقانه نمی‌تواند یك بازی از سوی سازندگانی گمنام را در سطح جهان مورد توجه قرار دهد و فكر نمی‌كنم تحقق چنین امری برای ذهن خلاقی كه جوانان كشورمان دارند چندان دشوار باشد.
همانطور كه اشاره كردیم بازی گیم پلی نسبتاً خوبی دارد. روند مراحل و مبارزات جذاب و رضایت بخش هستند؛ سبك بازی تركیبیست از مبارزات، پلتفورمینگ و حل معماها كه البته معما به اندازه‌ی كافی در بازی وجود ندارد و اندك معماهای بازی هم چندان چالش برانگیز نیستند. كنترل بازی نیز شامل ضربه‌ی سریع، ضربه‌ی سنگین، دفاع، پرش و غلطیدن به همراه كلید تعامل و تعویض اسلحه می‌شود. كلیدهای بازی در طول مبارزه اكثراً كاربردی هستند و نمی‌توان گفت بازی یك Button Smashing كامل است. استفاده از كلید‌های غلطیدن و به ویژه دفاع در مبارزه با Bossها و دشمنان سرسخت بسیار حیاتیست و برای عملكرد خوب حتماً باید آن‌ها را به موقع به كار گرفت. قسمت‌های پلتفورمینگ هم به خوبی در بازی قرار گرفته و كاملاً توانسته‌اند بازی را از یكنواختی خارج كنند. از دیگر قسمت‌های خوب و تنها نوآوری كوچك اما قابل توجهی كه در مراحل گرشاسپ دیده شده قسمت پایین آمدن او از دیوارهای بلند یا تنه‌ی بلند درخت است كه برای رسیدن به انتهای آنها باید از موانع مختلفی عبور كرد.
[تصویر: viamboor_garshasp.jpg]
در مورد وضعیت دوربین هم باید گفت كه در عنوان گرشاسپ همانند اغلب عناوین این سبك، دوربین به صورت دستی نیست و توسط خود بازی جاسازی می‌شود. دوربین در این بازی اكثراً در جای مطلوبی قرار دارد و بعضاً می‌توانست در جای بهتری باشد، به طور مثال در اندك مواقعی در طول مبارزات دوربین پشت دیوار مرئی قرمز رنگی كه راه‌های گریز را می‌بندد قرار می‌گیرد و شما باید پشت یك هاله‌ی نور قرمز دشمنان خود را نابود كنید. همچنین گاهی هم با ورود به محیطی تازه، با چرخش وضعیت دوربین ممكن است در كنترل جهت‌ها دچار اختلال شوید.
شما بازی را با یك شمشیر آغاز می‌كنید اما در اواسط بازی یك گرز منحصر به فرد نیز به دست خواهید آورد كه سلاح كارآمدیست و استفاده از آن لذت خاص خود را دارد. در این بازی كمبوهای مختلفی هم با زدن دكمه‌های تركیبی قابل اجراست. گرشاسپ توانایی اجرای این كمبو‌ها را با ارتقاء هریك از سلاح‌هایش به دست می‌آورد؛ در طول بازی با جمع‌آوری مقدار مشخصی از ارب‌های قرمز می‌توان سلاح مورد استفاده‌ی گرشاسپ را ارتقاء داد و به واسطه‌ی آن كمبوهای جدیدی بدست آورد. HUD (رابط كاربری) بازی علاوه بر نوار سلامتی دارای نوار خشم نیز هست كه در طول مبارزات و با ضربه زدن به دشمنان پر می‌شود و با استفاده از آن می‌توان دسته‌ای از ضربات تركیبی كه قدرت بالایی را دارند اجرا كرد و هربار استفاده از این ضربات مقداری از این نوار قرمز را كم می‌كند، البته روند بازی به گونه‌ایست كه شما نیازی به استفاده از اینگونه ضربات نخواهید داشت. نوار خشم در بازی شمشیر نادر هم دیده شده و این تنها تفاوت عنوان گرشاسپ با بازی God of War در است.
عنوان گرشاسپ دارای Boss Fightهایی نیز هست كه تعداد آن‌ها با توجه به كوتاهی بازی تقریباً كافی به نظر می‌رسد. این Boss Fightها هریك دارای نكات قوت و ضعفی هستند؛ به عنوان مثال مبارزه با غول آخر بازی هم از نظر مكانی و هم از نظر روند مبارزه خوب طراحی شده بود اما به اندازه‌ی یك غول آخر به یادماندنی طولانی و دشوار نبود، حتی در حالت سخت؛ یا مبارزه با گندروا با اینكه خود غول با جثه‌ی عظیمش برای نبرد هیجان انگیز بود اما به نظرم نبرد با او در مكان خوبی از نظر گیم پلی اتفاق نمی‌افتد، البته چند مرحله‌ای شدن مبارزه با یك غول و تعویض وضعیت محیط كه در مبارزه با گندروا رخ داد خود ویژگی خوبیست كه خوشبختانه سازندگان تا حد امكان به این مسائل توجه داشته‌اند.

QTEهای بازی هم در پایان مبارزه با Bossها و برخی از دشمنانی كه جان سخت‌تر هستند به كار گرفته می‌شوند كه می‌بایست آن‌ها را با استفاده از كلید‌های جهت انجام داد. اما مهمترین مسئله در مورد QTEها انیمیشن‌های آن است. انیمیشن‌های این بازی به صورت دستیست و خبری از Motion Capture نیست و این كار سازندگان را برای ساخت حركات طبیعی سخت كرده است. انیمیشن‌های QTE مربوط به نبرد Bossها به نسبت دستی ساخته شدن آن‌ها می‌توان گفت خوب و زیبا كار شده‌اند اما برخی از انیمیشن‌هایی كه مربوط به كشتن دشمنان معمولی می‌شود در این حالت چندان جالب به نظر نمی‌رسند.
و اما دشمنان؛ خوشبختانه تنوع دشمنان در این بازی بسیار بالاست و حتی می‌توان گفت سازندگان بیشتر از ظرفیت بازی برای گرشاسپ دشمن طراحی كرده‌اند و شما خیلی از این دشمنان را به اندازه‌ی كافی در طول مراحل تجربه نخواهید كرد. رفتار دشمنان و تنوع در عملكرد و توانایی‌هایشان همگی در سطح قابل قبولی قرار دارند و هریك از آن‌ها می‌توانند به نحوی شما را به چالش بكشند كه تمام اینها یك نقطه‌ی قوت خوب برای عنوانی در این سبك به حساب می‌آید.

باتشکر
آیدین

RE: "گرشاسپ" یک بازی منحصر به فرد است - fereydun - ۱۳/دی/۹۰ ۲۳:۴۳

طورگ از اجداد پهلوانی بود که سال‌ها بعد به دنیا می‌آمد و گرشاسپ نام داشت… طورگ که فنون جادوگری می‌دانست و سالیان درازی را به یادگیری سحر و کیمیا گذرانده بود؛ تصمیم گرفت اژدهای معبد را فراخوانده تا به او در رویارویی با سپاه دیوها کمک کند. وقتی در تالارهای معبد اژدها با قدم‌های محکم‌اش پیش می‌رفت حضور لشگریان دیو را پشت سرش احساس می‌کرد… صدای فریادهای فتح‌شان از میان درختان جنگل و در دوردست‌ها شنیده می‌شد… آن‌ها به جنگل رسیده بودند.
طورگ قبل از رسیدن سپاهیان دیو به معبد مقدمات لازم برای اجرای جادوی فراخوانی اژدها را تهیه کرد و جادوی بزرگ و ممنوعه را اجرا کرد. آسمان سرخ شد و اژدهایی خون‌رنگ بال‌زنان از آسمان ورای معبد بر کف سالخورده‌ی تالار سایه‌ای انداخت. اژدها بال‌زنان با گام‌های سنگین‌اش بر زمین سنگی تالار نشست و نگاهی به طورگ کرد. سپاهیان دیو به درون معبد رسیدند… نبردی سخت بین سپاهیان دیو و طورگ و اژدها درگرفت. طورگ بسیار شجاع و نیرومند بود و با هر ضربه‌اش چندین دیو را از پا می‌انداخت؛ اما در پایان نتوانست در برابر تعداد بسیار زیادشان مقاومت کند و به دست آن‌ها کشته شد… تیری بر سینه و سپس تیری بر کمرش نشست. زانو زد و برق تیغی آخته آخرین تصویری بود که دید.

پس از نبردی طولانی میان اژدها و سپاهیان تمام‌نشدنی دیوها، آن‌ها که زورشان به اژدها نمی‌رسید عقب‌نشینی کرده و از معبد خارج شدند. اژدها که به دست طورگ فراخوانده شده بود از بالای سر جنازه‌ی ارباب‌اش تکان نخورد. لشگر دیوها که نتوانسته بودند بر اژدها چیره شوند معبد را محاصره کرده و اقامتگاه موقتی در حاشیه‌ی معبد در جنگل برپا کردند تا راه‌حلی برای شکست اژدها پیدا کنند. رهبر دیوها و اشموغان تنها کسی بود که ممکن بود راه‌حل شکست اژدها را بداند؛ هیتاسپ زرین‌تاج…

[تصویر: dragon_ushidarn.jpg][i]

+ سلام جناب فصیحی ممنون از لطفتون و وقتی که به ما و دوستان عاشق بازی سازی دادید

سلام، خیلی خوشحال هستم که در خدمتتون هستم.

+ اگر موافق باشید راجع به بازی گرشاسپ و بازخورد این بازی سوالاتی بپرسم، بازخورد از طرف بازیبازها بعد از انجام این بازی خوب بود؟

بستگی داره که منظور شما از خوب بود دقیقا چی باشه؟ بیشتر بازی بازها از بازی گرشاسپ لذت بردند که خب قطعا برای ما خبر خوش آیندی است و خیلی از دوستان هم نقدهایی به بازی داشته اند که خب این هم برای ما خوب بوده و بازخورد این بازی بازهای عزیز به ما کمک می کنه که بتونیم در آینده کارهای بهتری انجام بدیم. البته ناگفته نباید بماند که در کل مخاطبین بازی گرشاسپ و مردم خوب ما همگی به نوعی تلاش برای حمایت ما نموده اند که این مهمترین چیز برای هر تولید کننده ای در کشور ما می باشد.

درک مردم از شرایط بسیار دشوار ساخت بازی های رایانه ای در ایران و رقابت بسیار سنگین در این صنعت، یکی از نیازمندی های جدی برای ساخت صنعت تولید بازی در ایران است که خوشبختانه بین مردم وجود دارد.

+ چند نسخه فروش داشتید و تقریبا درآمد حاصل از فروش بازی چقدر بوده؟

بازی گرشاسپ در ایران بیش از یک صد هزار نسخه فروخته شده است. حق انحصاری فروش بازی به مقدار دویست میلیون تومان بوده است.

+ تا اونجایی که مطلع هستم بازی بجز ایران روی شبکه استیم و چند کشور دیگه هم پخش شد شرایط اونها چطور بود؟

بله شرکت JAG آلمانی بازی را در آلمان، سوئیس و اتریش توزیع کرده است و شرکت Mamba Global بازی گرشاسپ را در انگلستان، استرالیا، نیوزیلند، کشورهای اسکاندیناوی و چند کشور دیگر و شرکت لوگروس نیز بازی را در روسیه منتشر کرده است. علاوه بر این شرکت ها، بازی بر روی چند پرتال مخصوص دانلود بازی ها بصورت دیجیتالی نیز قابل عرضه است.

+ حتما اطلاع دارید که دوستان هکر بازی گرشاسپ رو هم هک کردند (کرک کردن) ، وقتی مطلع شدید چه حالی داشتید؟ حرفی در این مورد دارید؟

بله، در کل همه بازی ها یک روز هک می شوند و ما هم این نکته را می دانستیم. استقبال مردم از نسخه اصلی بازی با وجود هک شدن آن برای ما بسیار ارزشمند و قابل تحسین بود.

نسخه هک شده فارسی به خارج از ایران هم راه پیدا کرد و روی بسیاری از سایت های دانلود نرم افزارهای کرک شده قرار گرفت. البته بیشتر کسانی که بازی ها و نرم افزارها را به اینصورت غیر قانونی دانلود می کنند جزو کشورهایی هستند که در کل جزو بازار صنعت بازی ها به حساب نمی آیند. مثلا یکی از کشورهایی که بیشترین دانلود بازی گرشاسپ را داشته است کشور تایلند بوده است ولی برای ما جالب بود وقتی فهمیدیم که ناشران اروپایی اصلا تلاشی برای عرضه محصولاتشان در این کشور ندارند و آن را بخشی از بازارشان نمی دانند. بازار اصلی صنعت بازی در جهان در چند کشور که عموما قوانین کپی رایت را رعایت می کنند خلاصه شده است.

نکته ای که برای ما خیلی جالب بود دیدن بسته بندی های تقلبی بازی گرشاسپ در بعضی سایت های اینترنتی بود. تلاش هنری بعضی از این دوستان برای ما هم می توانست مفید واقع شود.

درخواست برای نسخه های اصلی محصولات فرهنگی در بین مردم کشور ما خوشبختانه بیشتر شده است و امیدورایم که با همین نرخ رشد کند، تنها راه چاره در این راه اصلاح فرهنگی است و یکی دیگر از قدمهای جدی که برای ساخت صنعت بازی سازی در کشور خوب ما نیاز است همین فرهنگ سازی برای عدم تهیه نسخه های غیر قانونی است.

+ در کل آیا از گرشاسپ و نتایجی که براتون دربر داشته راضی بودید؟

تجربه ساخت و عرضه بازی گرشاسپ برای ما بسیار آموزنده، دشوار و لذت بخش بوده است و امیدوار هستیم که در این مسیر بتوانیم ادامه بدهیم. همه اتفاقات و نتایج التبه در مقیاس کوچک، مثبت نبوده است ولی در بررسی بلند مدت و آرمان گرایانه، امیدوار هستیم که این اتفاقات همگی مثبت جلوه کنند.

+ در حال حاضر برنامه تیم فن افزار شریف چیه؟

در حال حاضر مشغول اتمام کار روی بسته الحاقی (expansion pack) بازی گرشاسپ هستیم.

+ لطفا کمی در رابطه با این پچ و یا بسته الحاقی توضیح بدید؟

البته این پچ نیست و یک بسته الحاقی کامل است. در واقع مانند یک بازی جدید است ولی تغییرات در بازی به اندازه ای نیست که نام آن را گرشاسپ ۲ بگذاریم. نام این بازی گرشاسپ، معبد اژدها است.

بعد از اتمام کار بر روی بازی گرشاسپ، گرز ثریت در آبان ۸۹، برای کار بر روی قسمت دوم بازی گرشاسپ به دنبال سرمایه گذار و یا شریک در تولید گشتیم ولی متاسفانه به نتیجه ای نرسیدیم. برای حفظ تیم بسیار خوبی که در حین تولید بازی گرشاسپ تشکیل شده بود و همچنین بررسی امکان همکاری با دوستان جدید، اقدام به تولید یک محتوای قابل دانلود (DLC) نمودیم. هدف این بود که یک مرحله به بازی گرشاسپ اضافه شود که از طریق اینترنت قابل دانلود باشد و در حین ساخت این محتوا، وضعیت حامی و یا شریک تولید نیز مشخص شود. با گذشت زمان و مشخص نشدن وضعیت حمایت و شراکت، کار بر روی این محتوای قابل دانلود نیز گسترش پیدا کرد و پس از شروع سال ۹۰، به این نتیجه رسیدیم که دیگر این کار از یک DLC فراتر رفته است و شبیه به یک بسته الحاقی شده است که بصورت مجزا قابل ارائه باشد. به این ترتیب تصمیم بر انجام کارهای بیشتر روی آن شد تا اینکه تبدیل به یک بازی مستقلی شود که از جنبه های متعددی نسبت به گرشاسپ ۱ بهبود پیدا کرده باشد.

کار تولید این بازی در انتهای تابستان تمام می شود و زمان پخش آن بستگی به تعامل با شبکه توزیع بازی در ایران دارد.

+ در بلاگ گرشاسپ گفته شده بازی توی گیم پلی و گرافیک پیشرفت هایی داشته این پیشرفت ها تا چه اندازه هستند و چقدر بزرگ اند؟

بله بازی در جنبه های مختلفی پیشرفت داشته است. در واقع اولین کاری که تیم تولید بازی پس از ارائه بازی گرشاسپ ۱ در بازار انجام داد این بود که بصورت دقیق بازخوردهای نشریات و مردم را در مورد بازی جمع آوری کند و مورد تحلیل قرار دهد. هدف بر این شد که نقاط ضعف بازی به نقاط قوت تبدیل شوند.

یکی از جنبه هایی که بیشتر مورد نقد قرار گرفته بود شیوه روایت داستانی بازی بود که کار بیشتری روی آن انجام شده است، کارهای فنی متعددی از زمان ارائه بازی در ایران و بخصوص برای تهیه نسخه های بین المللی انجام شده است که همگی آنها به این نسخه اضافه شد. از جمله بهبود وضعیت گرافیک و برخوردها در بازی و توانایی پشتیبانی از سیستم های ضعیف تر.

در مورد موضوع بسیار مهم گیم پلی هم که تیم طراحی بازی از اولین تیم هایی بود که بعد از ارائه گرشاسپ ۱ کار خودشون را به سرعت شروع کردند و تعداد نفرات این تیم نیز از دو نفر به پنج نفر افزایش پیدا کرد. از نظر گیم پلی پشرفت هایی در این بازی وجود دارد.

البته امید شرکت ما این بود که با یافتن سرمایه گذار و یا حامی بتوان تیم ایده آلی که دنبالش بودیم را تشکیل بدهیم و کار بسیار بهتری انجام دهیم ولی متاسفانه این اتفاق ها نیافتاد و کل این پروژه با هزینه خود شرکت انجام شده است و طبیعتا کارهای ایده آلی که ما دنبال آن بوده ایم انجام نشده است.

+ آیا ارائه این بسته الحاقی به این معنی هست که بعد از اتمام اون بازی گرشاسپ کاملا تمام میشه؟

خیر، گرشاسپ با این بسته الحاقی پایان نمی گیرد.

+ به خاطر دارم علاقه داشتید گرشاسپ رو برای کنسول ها بخصوص PS3 هم منتشر کنید، مشکلات تحریم و ارائه بازی برای کنسول ها هنوز پابرجاست؟ یا منتظر بازی های فن افزار شریف بر روی کنسول ها هم باشیم؟

متاسفانه مشکلات تحریم هنوز پا برجا است، هرچند ما راهکارهایی برای همکاری با تیم های خارج از ایران برای تبدیل به نسخه های قابل اجرا روی کنسولها پیدا کردیم ولی به دلیل مشکلات مالی امکان انجام این کارها نیز فعلا متوقف مانده است.

امیدوار هستیم که در آینده بازی های ایرانی خوبی روی کنسولها ببینیم.

+ وضعیت کنونی فن افزار با زمان اتمام گرشاسپ چقدر تغییر کرده چون اگه اشتباه نکنم تعدادی نیروی جدید جذب کردید؟

در پروژه معبد اژدها، افتخار کار با تعدادی از دوستان جدید را در کنار تیم قبلی گرشاسپ داشتیم که اتفاق بسیار خوبی بود. از جمله این دوستان اضافه شدن محمد نژاد آذر، امین ایزدیان و شروین رحیمی راد به تیم طراحی بازی، محمدرضا شجاعی به مدل سازی محیط، حمید جلیلی به مدل سازی کارکتر، سعید رمضانی به طراحی مفهومی، پارسا جمشیدی و محمد حسین خدیشی به تیم برنامه نویسی و متین ایزدی به عنوان نویسنده بوده است.

البته پیدا نکردن شریک سرمایه گذار و یا حامی نیز متاسفانه باعث از دست دادن تعدادی از نیروهای ما در ماههای اخیر شده است.

+ آیا در نمایشگاه Gamescom امسال شرکت داشتید؟

خیر، در دو سال گذشته ما به عنوان یکی از استودیو هایی که در غرفه ایران از طرف بنیاد ملی بازی های رایانه ای تشکیل می شد حضور داشتیم ولی امسال به این نمایشگاه دعوت نشدیم.

+ نظرتون راجع به آینده بازی سازی در ایران در حال حاضر چیه؟ چون نسبت به قبل تغییراتی شکل گرفته…

یک شروع خوب برای بازی سازی در ایران آغاز شد ولی در مورد ادامه این مسیر و مشاهده آینده مثبت برای بازی سازی در ایران خیلی مطمئن نیستم. از صفر به پنج رسیدن قابل انجام است ولی از پنج به شش رسیدن همتی چندین برابر لازم دارد.

تشکیل صنعت بازی سازی در ایران نیازمند همکاری و هماهنگی چند بخش است.

یکی از این بخش ها، تولید کننده ها هستند که باید با سرعتی بسیار بالا اقدام با یادگیری تمام علوم مربوط به ساخت بازی و کسب تجربه و رشد سازمانهای خود بپردازند. بخش دیگر تشکیل شرکت ناشر و تعریف ساز و کارهای لازم برای فروش محصول در بازار ایران توسط این شرکت است. بخش بعدی هم دولت و مجموعه فعالیت های دولت برای کمک به تشکیل شدن این صنعت مانند اصلاح وضعیت بازار و یا حمایت از تولید است.

تولید کنندگان از روی عشق و علاقه به این حرفه رشد خوبی داشته اند، ولی برای ادامه رشد و رسیدن به حدی که امکان رقابت با محصولات خوب دنیا را داشته باشند نیازمند فراهم آمدن شرایط رشد می باشند که این شرایط یا باید از طرف شرکت های ناشر فراهم بشود و یا از طرف دولت که در حال حاضر هیچکدام اتفاق نیافتاده است. ناشری که اساسا وجود ندارد و نزدیک ترین سازمانها که می توانند تبدیل به ناشر بشوند شبکه های تولید و تکثیر بازی هستند که هیچ یک قدمی در این راه برنداشته اند. دولت نیز برنامه مشخصی برای کمک به رشد شرکت هایی که قدم های اول را برداشته اند و نشان داده اند که در این مسیر امکان انجام کار خوب دارند را نشان نداده است. نمونه این مساله را در سرنوشت شرکت های برتر بازی سازی ما ببینید، کدام ناشر و یا نهاد دولتی کمکی به رشد شرکت هنرهای پویا که بنیانگذار بازی سازی در ایران بود نمود؟ چرا شرکت رسانا افزار شریف با بازی های خوب عصر پهلوانان هم اکنون محصولی در بازار ندارد؟ شرکت های تولید کننده حتی در ساده ترین موارد مانند بحث مالیات دچار مشکل های بزرگی می باشند.

برای شکل گیری صنعت واقعی بازی در کشورمان، باید همگی شجاع باشیم و بدون حاشیه به کار کردن و اندیشیدن در این راه بپردازیم، همگی باید بیدار شویم.

+ با توجه به پیشرفت های چشم گیری که انجین هایی مثل Unity3D و UDK در نسخه های جدیدشون داشتند و عرضه نسخه رایگان CryEngine 3 در چند روز گذشته هنوز تمام بازی های تیم فن افزار شریف با انجین انحصاریشون ساخته میشه یا امکان داره انجین برای برخی پروژه ها تغییر کنه؟

البته بررسی استفاده از یک موتور بازی برای هر پروژه و با توجه به مجموعه شرایط هر پروژه قابل بررسی است. این اساسا یکی از اصول مهندسی نرم افزار می باشد. در حال حاضر از فناوری های خودمان استفاده می کنیم و فعلا نیازی برای تغییر آن در پروژه های فعلی بوجود نیامده است.

+ ایرانویج هنوز انحصاری هست یا خیر؟ قصد ارائه این انجین بصورت جدا رو ندارید؟

ما علاقمند به اشتراک گذاری فن آوری با سایر شرکت ها هستیم، البته این مساله برای ما نیازمند سازماندهی پشتیبانی می باشد که درشرایط فعلی کار دشواری است.

+ راجع به آینده فن افزار توضیح بدید؟ چه اهدافی رو در آینده دنبال میکنید؟

ما تمام تلاش خودمان را برای ساخت بازی های با کیفیت انجام خواهیم داد.

+ واقعا از وقتی که در اختیار ما قرار دادید ممنون و سپاسگذارم، در انتها اگر حرفی با دوستان علاقه مند دارید بفرمایید.

صحبت من با خواننده های شما این است که از اینکه حامی تولید کنندگان بازی ایرانی هستند بسیار سپاسگزاریم و امیدورایم که بتوانیم لیاقت خودمان را نشان دهیم و بازی هایی بسازیم که مورد توجه همه هم میهنی های عزیزمان قرار گیرد.

به علاقمندان تولید بازی های رایانه ای هم توصیه می کنم که حتما بصورت جدی به دنبال رویاها و آرزوهایشان بروند و با صبوری، تمرکز و پشت کار می توانند کارهای خیلی بزرگی انجام دهند. مهم مایوس نشدن و ایمان به خود و مسیر داشتن است.

با تشکر…
[تصویر: Temple_Mastershot_01.jpg]
منبع
مصاحبه سایتgamestar
مصاحبه سایتlinuxgamingnews