تالار گفتگوی بیداری اندیشه
قدم اول: وجود خدا اینگونه ثابت میشود!!! - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html)
+--- بخش: علم و عقل در اسلام (/forum-57.html)
+--- موضوع: قدم اول: وجود خدا اینگونه ثابت میشود!!! (/thread-11947.html)

صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - گل مرداب - ۱/اسفند/۹۰ ۱۶:۴۶

(۱/اسفند/۹۰ ۱۶:۳۹)سید ابراهیم نوشته است:  علت که ایجاد شد خدا مجبور شد؟؟؟ نه علت خود خداست. یعنی اینکه تا علت خودش موجود است حتما باید معلول هم موجود باشد. علت خود خداتس لذا علت نمیتواند خدا را مجبور کند. ولی در نهایت این شائبه رخ میدهد که این استدلال اختیار خدا در خلقت عالم را رد میکند. چون ما میگیم تا خدا موجود بود عالم هم موجود بود.
آهان، منظورتون قدیم یا حادث بودن عالمِ؟!

RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - سید ابراهیم - ۱/اسفند/۹۰ ۱۶:۵۲

بله که این جای خودش خیلی بحث داره که اصلا تعریف قدم و حدوث در چیست. و قدم خدا با قدم عالم چه فرقی میکنه که اگر اجازه بدید این مسئله رو بذاریم برای جلوتر. فعلا در مورد علیت میبحثیم.
حال خود شما چگونه پاسخ میدین به سوال من...
اگر اون قاعده ای که من مطرح کردم پس خدا در خلق عالم مجبور بوده است؟

RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - گل مرداب - ۱/اسفند/۹۰ ۱۷:۰۱

احساس میکنم قبل از جواب دادن به این سؤال باید یه کم در مورد صفات خدا بحث بشه، باید اول ثابت بشه که آیا اصلا خدا قادر ومختار هست یانه؟

RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - najmeh - ۱/اسفند/۹۰ ۱۷:۱۳

بسم الله الرحمن الرحيم
سلام عليكم

(۱/اسفند/۹۰ ۱۶:۴۳)سید ابراهیم نوشته است:  خدمت دوست گرامی خودم باید عرض کنم که نه ... کل عالم از همان ابتدا با خدا موجود بود. مثاتان زیاد برای من حداقل واضح نبود.
فرمودید عالم هم باید به مرتبه امکان برسد.... اصلا امکان مرتبه ای ندارد که بخواد به آن مرتبه برسد ما امکالن در صفحات قبل به تفصیل تعریف کردیم. حال برای شما تنها یک جمله یمآورم. امکان یعنی یک مفهوم مساوی با وجود و معدوم. همین. یعنی سلب ضرورت هم از وجود میکند و هم از معدوم. حال این اعتبار ذهنی اصلتی ندارد که بخواهیم برایش مرتبه ای تعریف کنیم.

منظور از مرتبه يعني هر ممكن الوجود اگر مجموع علل و شرايطش موجود باشد حتما موجود مي شود. فلاسفه مي گويند "الشي ما لم يجب لم يوجد" يعني هر موجودي تا وجودش به مرحله وجوب و ضرورت نرسد موجود نمي گردد.

البته بنده الان دوباره كتاب منطق و فلسفه ي شهيد مطهري را مطالعه كردم و متوجه شدم امكان اينكه كل عالم از همان ابتدا با خدا موجود باشد هست مثل خورشيد و شعاع خورشيد!Blush
البته متكلمين اسلامي اين نظريه را رد مي كنند ولي فلاسفه با برهان لمي(مقدمه قرار دادن وجود و صفات خدا) به قدم عالم رسيده اند.

RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - سید ابراهیم - ۱/اسفند/۹۰ ۱۷:۳۲

(۱/اسفند/۹۰ ۱۷:۰۱)سارا سلطانی نوشته است:  احساس میکنم قبل از جواب دادن به این سؤال باید یه کم در مورد صفات خدا بحث بشه، باید اول ثابت بشه که آیا اصلا خدا قادر ومختار هست یانه؟

اره... ولی من اصلا الان نمیخوام بحث صفات خدا رو بازکنیم. ولی بهر حال و مطمئنا شما به عنوان یک مسلمان شیعه و آگاه اعتقاد به مختار بودن خدا دارید. با همان اعتقاد آیا میتوانید این بحث را بپذیرید؟

RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - گل مرداب - ۱/اسفند/۹۰ ۱۷:۳۹

البته که کاملا اعتقاد به مختاربودن خدا دارم. واسه همین نمیتونم قبول کنم خدا درخلق عالم مجبور بوده!!! قدرت خدا مثل قدرت آتش نیست که! اختیار خدا ازجنس اختیار ممکن الوجودها نسبی نیست، مطلق!!! خدا میتونه هرکاری که میخواد بکنه.هرکاری هم که نخواد نکنه!!

RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - سید ابراهیم - ۱/اسفند/۹۰ ۱۷:۴۵

نه جوابتونو قبول ندارم متاسفانه... اگر بخام جواب بدم کلی توش میمونیم بذارید باشه برای صفات خدا. ولی یادتون باشه که این پاسخ درست نیست. خدا هر کاری نمیتونه بکنه.

RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - گل مرداب - ۱/اسفند/۹۰ ۱۷:۴۸

(۱/اسفند/۹۰ ۱۷:۱۳)najmeh نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحيم
سلام عليكم

منظور از مرتبه يعني هر ممكن الوجود اگر مجموع علل و شرايطش موجود باشد حتما موجود مي شود. فلاسفه مي گويند "الشي ما لم يجب لم يوجد" يعني هر موجودي تا وجودش به مرحله وجوب و ضرورت نرسد موجود نمي گردد.

البته بنده الان دوباره كتاب منطق و فلسفه ي شهيد مطهري را مطالعه كردم و متوجه شدم امكان اينكه كل عالم از همان ابتدا با خدا موجود باشد هست مثل خورشيد و شعاع خورشيد!Blush
البته متكلمين اسلامي اين نظريه را رد مي كنند ولي فلاسفه با برهان لمي(مقدمه قرار دادن وجود و صفات خدا) به قدم عالم رسيده اند.
خب خدارو شکر، جمع فیلسوفا جمع شد! آقامحمدصدرا هم که مهارت خارق العاده ای تو پیچوندن مطالب دارن. ما موندیم اینجا غریب وتنها بایه موتور ی که ریپ میزنه.Smile خدایا توکل من فقط به خودته! خودمو به خودت سپردم.
(۱/اسفند/۹۰ ۱۷:۴۵)سید ابراهیم نوشته است:  نه جوابتونو قبول ندارم متاسفانه... اگر بخام جواب بدم کلی توش میمونیم بذارید باشه برای صفات خدا. ولی یادتون باشه که این پاسخ درست نیست. خدا هر کاری نمیتونه بکنه.
توروخدا این کارو بامن نکنید!! این دیگه چه جور خداییه؟!!!Huh
دیگه داره اشکم درمیاد!!!Sad

RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - سید ابراهیم - ۴/اسفند/۹۰ ۱:۲۸

اگر اجازه میدین که بحث رو ادامه بدیم تا بعد فقط اینو یادتون باشه که حتما در مورد این بیانی که در بالا داشتم بعدا حرف بزنیم.
پس در کل به این نتیجه میرسیم که با وجود خداوند متعال هستی و عالم نیز موجود بوده است. طبق قاعده عقلانیی که در بالا توضیح دادم. و این قدیم بودن عالم را ثابت میکند.
فقط یه خواهش و تمنا از دوستان...
از این جا به بعد ما کم کم وارد مباحثی میشویم که شاید کمی با برداشت های عرفی مان از دین و خدا تفاوت داشته باشد.
تعریف هایی که از وجود خداوند متعال در فلسفه اسلامی میشود در بسیاری از موارد با آن چیزی که از بچگی به ما یاد داده اند تفاوت دارد و باید تکلیف خودمون را با این مقولات مشخص کنیم.
مهمترین دلیل برخی از فقها و البته از اهل سنت با فلسفه هم همین موارد بود... فلسفه سوالاتی در زمینه الهیات بیان میکرد و فقها زمانی که جوابی برای این سوالات مهم ندارند تنها به تکفیر فلسفه می پردازند.
در جایی میخواندم زمانی که حاج مصطفی خمینی در حوزه از کوزه ای آب میخوردند فقها میگفتند که این کوزه را بشکنید دهنش نجس است چون پدرش فلسفه درس میدهد!!!!!!!

RE: مهمترین موضوع .... وجود خدا تنها اینگونه ثابت میشود!!! - گل مرداب - ۸/اسفند/۹۰ ۱۵:۲۳

(۴/اسفند/۹۰ ۱:۲۸)سید ابراهیم نوشته است:  اگر اجازه میدین که بحث رو ادامه بدیم تا بعد فقط اینو یادتون باشه که حتما در مورد این بیانی که در بالا داشتم بعدا حرف بزنیم.
پس در کل به این نتیجه میرسیم که با وجود خداوند متعال هستی و عالم نیز موجود بوده است. طبق قاعده عقلانیی که در بالا توضیح دادم. و این قدیم بودن عالم را ثابت میکند.
بنام خدا

منظور شما دقیقا از این عالم که میگید قدیم هستش کدوم عالمه؟!