![]() |
|
(A)جرعه های حکمت& - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html) +--- بخش: اصول عقاید شیعه (/forum-19.html) +--- موضوع: (A)جرعه های حکمت& (/thread-235.html) |
RE: (A)جرعه های حکمت& - m.hossein - ۱۱/مرداد/۹۱ ۱۶:۰۶ بسم الله الرحمن الرحیم
امام صادق(علیه السلام) میفرمایند: هر کس اختلاف مردم را بفهمد ناتوان در دین نباشد (اصول کافی جلد 4 صفحه ی 159 حکمت 2889) RE: (A)جرعه های حکمت& - ali.khm - ۱۲/مرداد/۹۱ ۲۳:۳۰ حديثي از نهج البلاغه براي روزه داران سرویس جهان اسلام «شیعه نیوز» به نقل از باشگاه خبرنگاران : امام على علیه السلام فرمود:چه بسا روزه دارى که از روزه اش جز گرسنگى و تشنگى بهره اى ندارد و چه بسا شب زنده دارى که از نمازش جز بیخوابى و سختى سودى نمي برد."کم من صائم لیس له من صیامه الا الجوع و الظما و کم من قائم لیس له من قیامه الا السهر و العناء" (نهج البلاغه، حکمت 145) RE: (A)جرعه های حکمت& - m.hossein - ۱۳/مرداد/۹۱ ۱۹:۳۱ بسم الله الرحمن الرحیم
امیرالمومنین علی(علیه السلام) میفرمایند: همانا پشیمانی بر بدی به رها کردن آن وامیدارد (اصول کافی جلد4 صفحه ی 195 حکمت 2941 ) RE: (A)جرعه های حکمت& - m.hossein - ۱۵/مرداد/۹۱ ۱۴:۳۷ بسم الله الرحمن الرحیم
پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) میفرمایند:مهرورزی با مردم نیمی از خرد است. (اصول کافی جلد 4 صفحه ی 625 حکمت 3613 ) RE: (A)جرعه های حکمت& - Ramin_Ghn - ۲۲/مرداد/۹۱ ۱۱:۴۰ بسم الله الرحمن الرحیم امام هادی علیه السلام فرموده اند: از کسی که بر او خشم گرفته ای، صفا و صمیمیت مخواه، و از کسی که به وی خیانت کرده ای، وفا طلب نکن، و از کسی که به او بدبین شده ای، انتظار خیرخواهی نداشته باش که دل دیگران برای تو همچون دل تو برای آنهاست. (بحارالانوار ج۷۵، ص۳۷۰، باب ۲۸) RE: (A)جرعه های حکمت& - Ramin_Ghn - ۲/شهریور/۹۱ ۱۵:۱۴ بسم الله الرحمن الرحیم
... «قالَ آیَتُکَ اَلاّ تُکَلِّمَ النّاسَ ثَلاثَ لَیال سَوِیّاً» (1) ؛ فرمود:نشانه تو این است که سه شبانه روز قدرت تکلم ( با مردم ) نخواهى داشت ، در حالى که زبانت سالم است . و به «مریم» دستور نذر روزه سکوت داده شد : «فَقُولِى اِنِّی نَذَرْتُ لِلرَّحْمنِ صَوْماً فَلَنْ اُکَلِّمَ الْیَوْمَ اِنْسِیّاً » (2) ؛ بگو : من براى خداوند رحمان روزه اى نذر کرده ام ، بنابراین امروز با هیچ انسانى سخن نمى گویم . پیامبر اکرم (صلى الله علیه وآله وسلم) مى فرماید: «مَنْ صَمَتَ نَجا»(3) ؛ آن کس که سکوت کند نجات مى یابد . « اِنَّ اَکْثَرَ خَطایَا ابْنِ آدَمَ فِی لِسانِهِ » (4) ؛ بیشتر اشتباهات انسان در زبان است . «اُخْزُنْ لِسانَکَ اِلاّ مِنَ الْخَیْرِ فَاِنَّکَ بِذلِکَ تَغْلِبُ الشَّیْطانَ » (5) ؛ زبانت را جز از سخن نیک نگاهدار که به این وسیله بر شیطان پیروز مى شوى . « اِذا رَأَیْتُمُ الْمُؤْمِنَ صَمُوتاً وَقُوراً فَادْنُوا مِنْهُ فَاِنَّهُ یُلْقِی الحِکَمَةَ » (6) ؛ هنگامى که مؤمن را ساکت و با وقار یافتید با وى تماس بگیرید که حکمت تعلیم مى دهد . و نیز از امیرمومنان على (علیه السلام) نقل شده : « اِذا تَمَّ الْعَقْلُ نَقَصَ الْکَلامُ » (7) ؛ هنگامى که عقل انسان کامل شد ، سخنش کم مى شود . « اَلْعِبادَةُ عَشَرَةُ اجْزاء تِسْعَةٌ مِنْها فِی الصَّمْتِ » (8) ؛ عبادت ده جزء دارد که نُه جزء آن در سکوت است . پی نوشت ها : 1 . سوره مریم آیه 10. 2 . سوره مریم آیه 26. 3 . مجلسى ، بحار الانوار 77/88 . و محجّة البیضاء 5/192 . 4 . فیض کاشانى، محجّة البیضاء 5 / 194 . 5 . فیض کاشانى، محجّة البیضاء ، جلد 5 ، صفحه 195 . 6 . فیض کاشانى، محجّة البیضاء 5 / 195 . 7 . نهج البلاغه،کلمات قصار،شماره 71 . 8 . فیض کاشانى،محجّة البیضاء 5/ 196 . منبع : تبیان (با تلخیص) RE: (A)جرعه های حکمت& - Ramin_Ghn - ۹/شهریور/۹۱ ۲۱:۵۷ بسم الله الرحمن الرحیم پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله می فرمایند: هر كس روزى اى دارد كه حتما به او خواهد رسید، پس هر كس به آن راضى شود، برایش پُر بركت خواهد شد و او را بس خواهد بود و هر كس به آن راضى نباشد، نه بركت خواهد یافت و نه او را بس خواهد بود؛ روزى در پى انسان است، آن گونه كه اجلش در پى اوست. اعلام الدین، ص 342 RE: (A)جرعه های حکمت& - Ramin_Ghn - ۱۳/شهریور/۹۱ ۲۱:۳۳ بسم الله الرحمن الرحیم پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) می فرمایند : در اسلام هیچ بنایی ساخته نشد ، كه نزد خدای عز و جل محبوب تر و ارجمندتر از ازدواج باشد . (بحار الانوار . ج103 0ص222). RE: (A)جرعه های حکمت& - mahdy30na - ۱۴/شهریور/۹۱ ۰:۵۷ سلام آن کس که به شدّت گرفتار دردى است نيازش به دعا بيشتر از تندرستى است که از بلا در امان است نمىباشد مَا الْمُبْتَلَى الَّذِي قَدِ اشْتَدَّ بِهِ الْبَلَاءُ- بِأَحْوَجَ إِلَى الدُّعَاءِ- الَّذِي لَا يَأْمَنُ الْبَلَاءَ حکمت 302 نهج البلاغه
RE: (A)جرعه های حکمت& - Ramin_Ghn - ۱۴/شهریور/۹۱ ۲۱:۱۳ بسم الله الرحمن الرحیم قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم: ما استفاد امرء فائدة بعد الاسلام افضل من زوجة مسلمة تسره اذا نظر الیها، تطیعه اذا امرها و تحفظه اذا غاب عنها فی نفسها و ماله. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: پس از اسلام، هیچ نعمتی برای مرد بهتر از زن مسلمانی نیست که هر گاه به او بنگرد، مسرورش کند و هر گاه به او فرمان دهد، اطاعتش نماید و در غیاب او حافظ ناموس و مالش باشد. من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 255 |