تالار گفتگوی بیداری اندیشه
120- ( معما) - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: اخبار و سایر موضوعات (/forum-46.html)
+--- بخش: سایر موضوعات (/forum-48.html)
+---- بخش: اوقات فراغت (/forum-63.html)
+---- موضوع: 120- ( معما) (/thread-31749.html)

پاسخ به: 120- ( معما) - Asma - ۱۴/اردیبهشت/۹۳ ۱۸:۰۳

چه دلیلی داره که ناظر سرعت بار ها رو متفاوت ببینه وقتی بار بطور یکنواخت روی یک سیم توزیع شده؟ ناظر اصلا متوجه حر کت بار ها نمیشه.

پاسخ به: 120- ( معما) - MohammadSadra - ۱۴/اردیبهشت/۹۳ ۱۸:۱۸

همسنگر من برای انمین بار اون سری ها رو دیدم. هیچ مشکلی تو جمع زدنشون وجود نداره کاملا درستند. صبر کنید کمی فکر کنم این مشکل رو حل می کنم.

داداش گلم بی نهایت ممنون از پی گیری و مداومتت.

پاسخ به: 120- ( معما) - namekarbary - ۱۴/اردیبهشت/۹۳ ۱۸:۳۱

(۱۴/اردیبهشت/۹۳ ۰:۱۶)فانوس *7* نوشته است:  معمای شماره 30 :
دل خسته :

[تصویر: 10036903158476298243.jpg]

فرض کنید دو سیم مسی بلند داریم ، که در هر دو بار Q وجود دارد ، منتها در یکی از این دو سیم بار Q در حال حرکت است.از دید ناظر ثابت ، چون فقط یک سیم دارای جریان است ، پس هیچ یک نسبت به هم جاذبه و دافعه ندارند.
حال فرض کنیم ناظر با سرعت نصف سرعت v/2 در خلاف جهت آن حرکت کند ، در این صورت هر دو سیم دارای جریان هستند و به هم نیروی متقابل وارد می کنند که در خلاف جهت یکدگیر است و باعث دور شدن سیم ها از هم می گردد

حال فرض کنیم ناظر در جهت حرکت بار سیم پایینی با سرعت v/2 حرکت می کند ،در این حالت جریان سیم ها در جهت مخالف یک دیگر دیده میشوند و طبیعتا به هم نیرویی در جهت یکدیگر وارد می کنند که باعث نزدیکی سیم ها به هم می شود
دلیل این تناقض چیست؟

امتیاز = 5
دل خسته = 5
[/quote]

نقل قول:تو حالت ناظر دوم و سوم چگالی بار مثبت و منفی از دید ناظر متفاوته. به خاطر همین علاوه بر میدان مغناطیسی کامپوننت میدان الکتریکیم خواهیم داشت. دلیلش هم انقباض لورنتس–جرالد هست. پس در حالت سیم ها ثابت می مونن.

پاسخ به: 120- ( معما) - دل خسته - ۱۴/اردیبهشت/۹۳ ۲۰:۰۹

(۱۴/اردیبهشت/۹۳ ۱۸:۰۳)Asma نوشته است:  چه دلیلی داره که ناظر سرعت بار ها رو متفاوت ببینه وقتی بار بطور یکنواخت روی یک سیم توزیع شده؟ ناظر اصلا متوجه حر کت بار ها نمیشه.
برای ما خود ناظر اهمیتی نداره

مهم دستگاه ناظر هست که در اون دستگاه این بارها متحرک هستند.

سلام
ممنون از جوابتون ، میشه بیشتر بازش کنید؟

پاسخ به: 120- ( معما) - MohammadSadra - ۱۴/اردیبهشت/۹۳ ۲۰:۲۳

داداش گلم مگه دستگاه ناظر تاثیری تو مسئله داره؟

پ.ن.
من تو این زمینه چیزی بلد نیستم. منتظر جواب شما می مونم.

پاسخ به: 120- ( معما) - دل خسته - ۱۴/اردیبهشت/۹۳ ۲۰:۲۸

چرا داره
مثلا اگر شما توی سفینه با سرعت نزدیک سرعت نور حرکت کنی ، اون وقت طول اجسام در نظر شما کوچک می شند ، زمان هم نزد شما کند می گذره
این همون قانونی هست که دوستمون بهش اشاره داشتند.
این بخشی از قانون نسبیته.
مثالی که من زدم از نسبت در الکترومغناطیسه.

پاسخ به: 120- ( معما) - فانوس *7* - ۱۴/اردیبهشت/۹۳ ۲۱:۵۹

از هم اکنون به مناسبت رو مرد به بانوان محترم هشدار می دهیم در خرید جوراب افراط نکنند تا با کمبود ناگهانی مواجه نشویم
ستاد مبارزه با بحران اقتصادی

در مورد معمای 29 :
دو راهکار میشه گفت
من در مورد راهکار اول که آسون تره البته اگر درست باشه راهنمایی می کنم :
ببینید سیم اول بار دارد اما بارش حرکت نمی کند !!!!!
از طرفی صورت مسئله خواسته حرکت ناظر رو در فعل و انفعالات سیم ها شریک کنه
در راهکار اول ما فریب این حرکت رو می خریم یعنی اشتباه می کنیم
گر سرعت ناظر رو نسبت بدیم به سرعت بارها البته با خلاف جهت متجه می شیم که قتی ناظر هم جهت با بار سیم دم حرکت می کنه سیم اول جرکت بارهاش خلاف جهت بار سیم دم میشه ( سرعت نسبی ) در نتیجه چریان هاشن خلاف جهت میشه خاصیت آهنربایی که ایجاد می کنن در نهایت موجب جذب میشه
اما اگر ناظر خلاف جهت حرکت کنه حرکت بار سیم ال هم جهت با سیم دوم میشه و همدیگر رو دفع می کنند ( حالت آهنربایی )
البته این غلطه چرا چون سرعت نسبی ربطی به داخل یک سیستم نداره
مثلا اگر این درست بد حرکت ما موجب میشد ری جریان سیم ها حالت مغناطیس کامپیترمون اثر بذاره سیم هاش جذب دفع بشن ؟
یا اصلا روی حرکت اتم ها ؟
حرکت ناظر یک حالت گمراه کننده برای این مساله هست
راهکار دوم اینه که جود بار در داخل سیم اول و وجود جریان در داخل سیم دم خودشن حالت مغناطیسه رو به وجود میارن
که موجب جذب دفع میشه و چون این میدان شامل نیرو هست به بار داخل سیم نیر وارد میشه و اون حرکت می کنه
اگر با فرمول و حساب کتاب های ریاضی ارانه هم میخایید براتون بذارمش اما جواب همینه

ببخشید دوستان من جواب رو نوشتم د دلیل داشت :
یکی این که پاسخ ها نزدیک نبد
دوم اینکه خودم این معما رو نذاشته بدم
حالا هر کس فرمولشو بنویسه امتیاز میگیره

پاسخ به: 120- ( معما) - MohammadSadra - ۱۴/اردیبهشت/۹۳ ۲۲:۲۸

چرا مزاحی رو که نوشته بودید حذف کردید. قشنگ بود.

مثل اینکه موضوع یه چیز دیگه است. من هم اولش فکر کردم یه مسئله ساده الکترومغناطیس پرسیده شده. ولی ظاهراً یه تئوری مطرح شد که حداقل من بلد نیستم توضیح کاربر namekarbary رو مطالعه کنید.

پاسخ به: 120- ( معما) - دل خسته - ۱۴/اردیبهشت/۹۳ ۲۳:۱۱

سلام
من هم فکر می کنم باید مسئله پیچیده تر از این باشه که بشه راحت نفیش کرد ، آخه این بنده خدا آقای دکتر حسینی خیا هم آدم کمی نیست ، فکر کنم باید بشه اثبات کرد عدم حرکت رو.
یک جیز جالب ، حتما می دونید که حرکت بارها در یک سیم سرعت پایینی داره ، یعنی ما اگر این مسئله رو در نظر بگیریم ، این موضوع هر روز داره برای ما اتفاق می افته.مثلا اگر دو سیم هم جریان که دارند هم رو دفع می کنند رو با سرعت عکس دنبال کنیم ، باید هم رو دفع نکنند.البته ما سرعت بار رو نزدیک به سرعت نور می گیریم، چون اگر یک بار وارد سیم بشه، بارهای داخل سیم ان قدر به هم فشار وارد می کنند که با سرعت نور یک بار از اون بر در می آد.یعنی ما سرعت حرکت کلی یک بار در سیستم رو نزدیک سرعت نور می گیریم ، در حالی که یک بار در سیم آهسته حرکت می کنه.
کاش دوستمون نام کاربری بیاد و مسئله رو بیشتر باز کنه.

پاسخ به: 120- ( معما) - MohammadSadra - ۱۴/اردیبهشت/۹۳ ۲۳:۳۲

داداش گلم شما که مسئله رو طرح کردی جوابش رو نمی دونی؟ (ببخشید از این ارسال آخرتون اینطور برداشت میشد.)